Opublikowano 22 czerwca 20222 l Dobra, obejrzałem postaci, gościu z origami i ten szarak fajni. Reszta średnio. Nie oglądam dalej, bo się zapowiada spoilerfest w sumie.
Opublikowano 22 czerwca 20222 l Niech mnie chuy, nie dość, że wiedzieliśmy o 6 klasach to jeszcze drugie tyle jest. I mozna zmieniać formę ouroboros
Opublikowano 22 czerwca 20222 l Nie porywają mnie na razie te postacie, zwłaszcza ten afro... eeee... tytanin (?) wydaje się niesamowicie irytujący. Przynajmniej jedną postać mogli dac pod fan service, ale najwidoczniej mają w dupe fanów Za to system walki ma potencjał na bycie najlepszym w serii. Zobaczymy już niedługo.
Opublikowano 22 czerwca 20222 l Mega mi sie UI nie podoba, kolory i styl, blee (na razie, może w praniu wyjdzie calkiem spoko). Nie zachwyca mnie też idea stałego party, dużo fajniej wyglądają ci poboczni bohaterowie. No i mam nadzieję że będzie wiecej miasteczek niż tylko te 2 kolonie. Cala reszta sztos.
Opublikowano 22 czerwca 20222 l bohaterowie bardziej pasowali mi w czesci drugiej, te dodatkowe postacie tez sprawiają wrazenie ciekawszych niz ci z podstawego party. No nic, mam nadzieję, ze historia i ogolny flow calej ekipy bedzie stać na przyzwoitym poziomie.
Opublikowano 23 czerwca 20222 l Autor Postacie super, nie jest tak infantylnie i stulejarsko jak w dwojce. Tylko od tego angielskiego dubbingu uszy bola, pierwsze co, to zmienie na japonski.
Opublikowano 24 czerwca 20222 l Analiza systemu walki na podstawie directa: Dostęp do 80 skill naraz? Brzmi dobrze.
Opublikowano 9 lipca 20222 l Przejrzałem lekko opinie i są bardzo pozytywne. - pierwszy Xenoblade, który nie wydaje się technicznym kompromisem - bardziej otwarta struktura rodem z Xeno X - gra rozkręca się oczywiście powoli, więc po 10-15 godzinach trudno coś powiedzieć... ale może mniej powoli niż dwójka - o większości rzeczy nie wolno im i tak pisać przed premierą - jest autosave (oraz 3 miejsca na zwykły save) - jest autobattle (o nie, kolesie od "trzeba mieć 150 IQ żeby zrozumieć system Xenoblade 2" będą mogli po prostu wcisnąć A i generalnie efekt będzie ten sam) - można zakładać osobny ekwipunek dla statystyk i osobny dla wyglądu postaci - mniej niepopularnych "japońskich" tytylacji (Eurogamer pisze jednak: "mogłoby być mniej scen kąpieli" )
Opublikowano 9 lipca 20222 l Dobra, trzeba się spiąć ze wszystkimi tematami w robocie przed 29 lipca, bo od tej gry będzie się ciężko oderwać. Dobrze, że 90% mojej pracy to zdalna, więc wyczuwam 100 godzin w ciągu miesiąca
Opublikowano 9 lipca 20222 l No chamówa straszna z tym terminem, pierwsze lato od 3 lat kiedy można w miarę normalnie się wozić po świecie, a tutaj trzeba będzie cały sierpień grać w Xenoblade. Aż rozważam odłożenie samego rozpoczęcia, bo jak zacznę to pewnie nie będzie litości.
Opublikowano 9 lipca 20222 l Ja tam się nie śpieszę. Ledwo co ukończyłem jedynkę z FC a dwójka jeszcze gdzieś z Torną czeka.
Opublikowano 9 lipca 20222 l Jeszcze mogę komuś oddać Wii U z X-em, bo opchnąć komuś tę udaną konsolę to ciężko.
Opublikowano 9 lipca 20222 l Ogórek, dej (xD) W sumie to raz w życiu trzymałem to coś do Wii U i faktycznie, dziwne to było. Czekam z niecierpliwością na premierę, skoro tak dobre opinie. Będzie GOTY
Opublikowano 18 lipca 20222 l Dla mnie teraz ta kolekcjonerka ma sens. Miałem odpuścić jak się okazało że trzeba przez my nintendo store zamawiać, z zagranicy to nie wiadomo czy przyjdzie na czas i w ogóle same zmartwienia. W takim wypadku jednak spróbuje zapolować. Gra elegancko ze sklepu day one, a kolekcjonerka ze spoilerowym artbookiem na jesień. Aczkolwiek tak, contentowo mega słabo, mogliby chociaż winyl którego nigdy nie przesłucham dodać...
Opublikowano 20 lipca 20222 l Nie, specjalnie staram się grać w jakieś drop in-drop out gierki, żeby nie rozgrzebywać niczego bardziej angażującego do premiery. Szkoda by było robić porzutkę, a jak już przyleci pudełko od Dejwa to wsiąkam w trójkę