Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Powiedziałbym, że jakieś Spoiler 4-5 godzin do napisów końcowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sph! 831 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Rebirth srebirth, tu wreszcie wersja warta uwagi: https://cdromance.org/psx-iso/final-fantasy-vii-sephiroth-mod-hack/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Jestem na początku 13 rozdziału - ile do końca? Zakładając, że idę tylko główną ścieżką i nie robię totalnie nic innego. Muszę się przygotować psychicznie bo serio odechciało mi się w to grać, a żal nie skończyć... Mam 115h i jestem po podobnych maratonach czasowych z Personą 3 i Cyberpunkiem, ale tylko w FF mam totalny przesyt i muszę się zmusić aby skończyć.No jak na 115h masz 15h story a reszta mniej lub bardziej fajne zapychacze to tak jest.Ja mam 80h i w sumie to bym wymienił ze 3 fajne momenty gdzie coś się w miarę działo.O remake mówili że gra rozciągnięta ale tutaj to podnieśli do kwadratu.Zrobiłem Cosmo Canyon ostatnio te minigierki gears and gambit.Żeby to rozkminic samemu to się traci masę czasu, i zrobisz je i się cieszysz że może w końcu story a tu gra radośnie oznajmia że dostępne są wersje hard.I weź siedź znowu kilka h nad kolejnym badziewiem.No rzyg straszny.Czy je robię? Nie, bo są opcjonalne ale jestem strasznie zmęczony konstrukcja tej gry.To się powinno zamykać w 60 no może max 80h ze względu na większe mapki.Wysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Chlopaki jak mam 11 rozdzial i 40 lvl to moge spokojnie cisnac fabule do konca czy jednak side questy jeszcze zeby podleveleowac i sie nie wkurzać ze walki na styk itd? Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Godzinę temu, Schranz1985 napisał: No jak na 115h masz 15h story a reszta mniej lub bardziej fajne zapychacze to tak jest. Ja mam 80h i w sumie to bym wymienił ze 3 fajne momenty gdzie coś się w miarę działo. O remake mówili że gra rozciągnięta ale tutaj to podnieśli do kwadratu. Zrobiłem Cosmo Canyon ostatnio te minigierki gears and gambit. Żeby to rozkminic samemu to się traci masę czasu, i zrobisz je i się cieszysz że może w końcu story a tu gra radośnie oznajmia że dostępne są wersje hard. I weź siedź znowu kilka h nad kolejnym badziewiem. No rzyg straszny. Czy je robię? Nie, bo są opcjonalne ale jestem strasznie zmęczony konstrukcja tej gry. To się powinno zamykać w 60 no może max 80h ze względu na większe mapki. Wysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać Ja właśnie robiłem praktycznie wszystko co było do zrobienia i to mi w ostatecznym rozrachunku wyszło bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Ja jebe. Ta czesc z caith sithem. Strasznie obrzydziło mi to granie na dzis. Najgorsza postac i muszę się męczyć z jakimś gownami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia W dniu 17.04.2024 o 09:56, Dr.Czekolada napisał: Powiedziałbym, że jakieś Pokaż ukrytą zawartość 4-5 godzin do napisów końcowych. Ej coś Ci się pomyliło... Jestem w połowie 13 rozdziału a już minęło z 5h, na szczęście jest w miarę okej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 5 minut temu, michu86- napisał: Ej coś Ci się pomyliło... Jestem w połowie 13 rozdziału a już minęło z 5h, na szczęście jest w miarę okej. Nie wiem. Każdy gra swoim tempem. Mi przejście gry na dynamic z lizaniem większości pobocznych rzeczy (olałem tylko 12 chapter i od razu poleciałem na GS) zajęło około 111 h. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Kolega skończył dość szybko, ja to nie wiem czy w ogóle skończę xDWysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia To nie kończ. Sprzedaj i zajmij się czymś innym. To tylko gra, żaden obowiązek Nie wiem po co się męczyć jak coś nie sprawia przyjemności. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 47 minut temu, Dr.Czekolada napisał: To nie kończ. Sprzedaj i zajmij się czymś innym. To tylko gra, żaden obowiązek Nie wiem po co się męczyć jak coś nie sprawia przyjemności. Niektórzy forumowicze mają wyraźne problemy z work life balance, jeszcze dodatkowo gry też traktują jak żmudna praca xD. 5 godzin temu, Dr.Czekolada napisał: Nie wiem. Każdy gra swoim tempem. Mi przejście gry na dynamic z lizaniem większości pobocznych rzeczy (olałem tylko 12 chapter i od razu poleciałem na GS) zajęło około 111 h. Ja tez podobno, natomiast ch13 i finał to wiadomo, dużo zależy od tego, czy zginiesz i jak Ci idzie eksploracja tego dungeona przed finałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia To ja już wiem czemu u mnie jest dłużej. Dziś sprawdziłem galerię i już natrzaskałem ponad 700 zdjęć piękne mają te pyszczki. W żadnej innej grze nawet do 100 nie dochodzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 4 minuty temu, michu86- napisał: To ja już wiem czemu u mnie jest dłużej. Dziś sprawdziłem galerię i już natrzaskałem ponad 700 zdjęć piękne mają te pyszczki. W żadnej innej grze nawet do 100 nie dochodzę. No to rzeczywiście niewiadoma czemu xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Już prawie koniec... Zaszedłem do miejsca, które w oryginalne zrobiło na mnie największe wrażenie (ta muzyka...!). Pan Sephiroth już mnie zaprasza. Sprawdzam konsole, jest 60% rozdziału 14. Wiem, że czas i miejsce jest odpowiednie. Jednak jeszcze nie wiem co się stanie, jak się stanie. Ale broda już drży. Wyłączyłem konsole na dziś, muszę to zostawić na jutro. Miałem potrzebę obejrzenia materiałów z FF7 na YT, wszystko sobie poprzypominalem, jak to było XX lat temu. Przejebane. I jeszcze mi się przypomniało dzieło o nazwie Advent Children. Które oglądałem kilka razy... Ale bardzo dawno temu, odpaliłem końcówkę - ja pier... Bóg zapłać, za takie gry, filmy na podstawie gier. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 4 minuty temu, michu86- napisał: Już prawie koniec... Zaszedłem do miejsca, które w oryginalne zrobiło na mnie największe wrażenie (ta muzyka...!). Pan Sephiroth już mnie zaprasza. Sprawdzam konsole, jest 60% rozdziału 14. Wiem, że czas i miejsce jest odpowiednie. Jednak jeszcze nie wiem co się stanie, jak się stanie. Ale broda już drży. Wyłączyłem konsole na dziś, muszę to zostawić na jutro. Miałem potrzebę obejrzenia materiałów z FF7 na YT, wszystko sobie poprzypominalem, jak to było XX lat temu. Przejebane. I jeszcze mi się przypomniało dzieło o nazwie Advent Children. Które oglądałem kilka razy... Ale bardzo dawno temu, odpaliłem końcówkę - ja pier... Bóg zapłać, za takie gry, filmy na podstawie gier. Tez kończyłem finał o 2:00, ale było warto :D. Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia (edytowane) Muzyka w Rebirth jest świetna wiadomo. Ale w oryginale była bardziej surowa i jak słucham teraz "Listen to the cries of the planet" to mam ciarki, to jest jednocześnie smutne, przygnębiające, niespokojne, niepokojące, głębokie no po prostu genialne. Wchodzisz do miejscówki i wiesz, że coś się wydarzy... Lubię takie budowanie klimatu muzyką a w starych finalach było dużo tego. Uematsu to jest geniusz. Lunatic pandora z 8 też była taką poschizowaną nutą. Edytowane 20 Kwietnia przez michu86- 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Czekałem na przeróbkę tego utworu najbardziej, i też tego trochę żałowałem. Ciekawe że sporo dodali, i ogólnie fajnego, ale też sporo stracono z najsłynniejszych godzin FF7. Wiele innych sekcji gry jest dużo wierniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 3 godziny temu, ogqozo napisał: Czekałem na przeróbkę tego utworu najbardziej, i też tego trochę żałowałem. Ciekawe że sporo dodali, i ogólnie fajnego, ale też sporo stracono z najsłynniejszych godzin FF7. Wiele innych sekcji gry jest dużo wierniejszych. Pełna zgoda. Boli jednak, że rozdział 14 aż tak spłaszcza forgotten capital. To była jedna z najbardziej kluczowych miejscówek. I tu mam duży niedosyt. Bo poza rozwleczoną finałową walką prawie nic tutaj nie ma. Wielka szkoda. W oryginalne ten etap na mnie zrobił ogromne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Jako, że tylko w tej grze miałem aż taką potrzebę robienia zrzutów jak w żadnej innej (około 1000 zrobiłem...) postanowiłem się podzielić kilkoma wg mnie ładnymi ujęciami. Wybaczcie, że post pod postem ale sytuacja tego wymaga... Świetne z tego tapety powychodziły Spoiler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Też nawaliłem tysiąc, ale takich randomowych, a nie takich pięknych jak prawdziwy fotograf, wow Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 21 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Ja jestem na etapie Nibelheimu i już troszkę dopadło znużenie. W Cosmo Canyon porobiłem sporo pobocznych i tu po wejściu do następnej lokacji jak zobaczyłem znowu to samo to zapisałem i wyłączyłem. Tak jak ktoś wcześniej napisał wszystko ratuje tu fajny klimat, postacie, muzyka. Mini gierki fajne ale czasem też już ich dostać zwłaszcza w momencie jak chce pociągnąć trochę głównego wątku a tu dostaje jakąś pseudo strategie i zasypują mnie tutorialami. Cytuj Odnośnik do komentarza
agst 131 Opublikowano 21 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Ja właśnie wczoraj skończyłem wszystkie VR, na liczniku mam 199h i już czekam co przyniesie hard. Brutale 4-6 plus bonds sprawiły dużo kłopotów, ale koniec końców się udalo. Ostatni legendary jest łatwy, bo Spoiler Sephiroth jest op w cholere. Mega gra i jak pisałem zastanawiam się jak hard wypadnie pod względem wyzwania, bo oczywiście zaczynam już za chwilę, bo ciągle mi malo po prawie 200h. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. _Red_ 11 979 Opublikowano 21 Kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Mieliście kiedys tak, że patrząc w krótkim odstępie czasu na: - pluszowego krokodyla swojego dziecka - sweterek i buty (również dziecka) - stary lampion rdzewiejący na balkonie - nóż kuchenny to po połączeniu zwojów w mózgu wiedzieliscie, ze to oznacza już tylko: Spoiler COSPLAY TONBERREGO? 2 6 10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 21 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Czasem mam wrażenie że ta gra próbuje być wszystkim tylko nie jrpg.Po świetnym remake który był story driven I trzymał niemal cały czas za mordę tu mam jakiś festiwal zapychaczy.Na 1 mapce Chocobo się wspina na 2 skaczę, na 3 lata, co będzie po nibelheim?Kolejna mapka za(pipi)ana gównem do odchaczenia I nurkowanie Chocobo?Trochę cisnę bekę ale jest to irytujące.Tak jak ktoś wyżej napisał, wychodzisz na nową mapkę i masz takie omg znów ten (pipi) content do odchaczenia.Save, quit I może na raty jakoś to zmęczę w skali tygodnia xD.Gdzie w tym wszystkim jest story? W dupie.90h na liczniku i robię teraz ten fragment cat Sitha ....No jprdl, serio?To by było spoko w 30 godzinie jak poznajemy go jako nową postać ale na tym etapie?To już powinno się siedzieć jak na bombie i walić story.Kolejny obesrany zapychacz, godzinę czasu chodzisz i rzucasz skrzyneczkami.Pacing tej gry to jakiś dramat, typ co to projektował do zwolnienia z miejsca.Mam nadzieję że w part 3 jakoś to wypośrodkuja .Choć już takiego hajpu na pewno nie będzie.Też powiem szczerze że gra jest zbyt radosna i cukierkowa, szkoda oryginał był dosyć ciężki i mroczny.Wysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 21 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Też właśnie zrobiłem fragment z Cait Sithem i mocno wymęczył, chujowo się nim walczy plus jakieś rzucanie skrzynek w ogóle zaorał bym tego co wymyślił wszędzie te powolne wspinanie, pchanie skrzyń, wciskanie przycisków, ciągnięcie kabli i chuj wie co xD (a śmiali się z TLOU i noszenie drabiny) no zmęczenie materiału. Przejść przejdę ale pacing w tej grze leży i kwiczy. Edytowane 21 Kwietnia przez bartiz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi