Jump to content

Final Fantasy VII Rebirth

Featured Replies

• Replies 2k
  • Views 154k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mieliście kiedys tak, że patrząc w krótkim odstępie czasu na: - pluszowego krokodyla swojego dziecka - sweterek i buty (również dziecka) - stary lampion rdzewiejący na balkonie - n

• Japoński dev kolejny raz ratuje gaming.  

• lothronik
    lothronik

67 dni lub - jak kto woli - 175 godzin...   ...to czas, jaki był mi potrzebny by zdobyć platynkę w Rebirth!   Nie mam w zwyczaju "chwalić" się moimi platynkami, więc mam nadzieję,

Remake ma mieć trzy części. Rebirth dopiero na zimę 2023. W tym tempie nie zdziwię się, jeśli w ostatnią zagramy dopiero na 30 rocznicę serii. ;)

Ale dobrze, że ciągną jednak temat. Miałem obawy, że porzucą ten projekt, albo znajdą sposób, żeby go jakoś ukrócić.

Sprzedało się dobrze, więc rozbili na 3 części aby lepiej nas wydoić. Aczkolwiek jeśli to odpowiednio rozbudują to nie mam nic przeciwko bo remake nr 1 uwielbiam.

Godzinę temu, Jakim napisał:

Sprzedało się dobrze, więc rozbili na 3 części aby lepiej nas wydoić. Aczkolwiek jeśli to odpowiednio rozbudują to nie mam nic przeciwko bo remake nr 1 uwielbiam.

To ja jestem i tak zaskoczony, że będzie trylogia, a nie 4 części :)

No ciekawe, jak to wszystko upchną w trzech częściach. Mimo to wygląda świetnie, szkoda, że ominie kloca.

Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli, że gra nie powstaje na PS4 tylko tłoczą całą parę w nową generację.

17 minut temu, izon napisał:

Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli, że gra nie powstaje na PS4 tylko tłoczą całą parę w nową generację.

No pod warunkiem, że będzie to chodzić w 60 klatkach, jak Intergrade, a nie jakaś umowna blokada 30 bo "muh 4k graphics"...

Nie spodziewałem się że tak szybko Part II wyjdzie. Chociaż pewnie znając życie i tak przesuną na 2024. No ale czekam i pewnie już do tego czasu się zaopatrzę w ps5.

33 minuty temu, Suavek napisał:

No pod warunkiem, że będzie to chodzić w 60 klatkach, jak Intergrade, a nie jakaś umowna blokada 30 bo "muh 4k graphics"...

Pewnie będzie opcja 1440p (lub coś w okolicach/trochę powyżej) i 60fps i 4K/30fps. Oby te 60fps i 30fps było betonowe, bez "pokazu slajdów".

Godzinę temu, Bzduras napisał:

No ciekawe, jak to wszystko upchną w trzech częściach. Mimo to wygląda świetnie, szkoda, że ominie kloca.

Kiedyś upchnęli w jednej to może dadzą radę :nosacz3:

16 minut temu, Sep napisał:

Nie spodziewałem się że tak szybko Part II wyjdzie. Chociaż pewnie znając życie i tak przesuną na 2024. No ale czekam i pewnie już do tego czasu się zaopatrzę w ps5.

Jezeli gra jednak wyjdzie w 2023, to w jednym roku dostaniemy dwa duże Fajnala (XVI). 

Nie ma szans na 2023. Zresztą w ogłoszeniu jest mowa o następnej zimie, czyli przedział czasowy 

22 grudnia 2023 - 21 marca 2024.

Czyli obstawiam luty albo marzec 2024. 

1 godzinę temu, Bzduras napisał:

Nie grałem jeszcze w remake, ale czy to nie jest tak, że opowiadają tę historię jakby od nowa i równie dobrze całość może w kolejnych 2 częściach iść w zupełnie innym kierunku niż w oryginale?

41 minut temu, Pupcio napisał:

Kiedyś upchnęli w jednej to może dadzą radę :nosacz3:

Patrząc po tym co i ile im zostało to te trzy części to będzie chyba taka skondensowana rzecz, zobaczymy.

11 minut temu, Bigby napisał:

Nie grałem jeszcze w remake, ale czy to nie jest tak, że opowiadają tę historię jakby od nowa i równie dobrze całość może w kolejnych 2 częściach iść w zupełnie innym kierunku niż w oryginale?

Może i tak, Nomura jest zdolny do wszystkiego, ale Part I dość wiernie trzymał się kluczowych wydarzeń z oryginału.

To będzie jakiś fan fiction, bo dialogi w trailerze sugerują, że kwiaciarka wcale nie spadnie z rowerka + dużo było już w part 1 hintów, że Zack też żyje.

Na 100% Sony smaruje po cichu by główne FF były tylko ps console ex, bo jak inaczej wytłumaczyć, że remaster crisis core jednak dla switcha i xbąka też. 

Edited by Soban

Ciekawe czy pójdą bardziej w open-world czy korytarz jak w Remake.

No i dobrze też, że określili się ile będzie części, ale hasełka sugerujące żeby skupić się na przyszłości a nie na przeszłości sugerują grube zmiany w stosunku do oryginału.

Stawiam każdą kasę, że tym razem uda się 

Spoiler

albo wskrzesić Aeris albo po prostu przeżyje.

6 minut temu, Jakim napisał:

Stawiam każdą kasę, że tym razem uda się 

Ukryj zawartość

albo wskrzesić Aeris albo po prostu przeżyje.

Wydaje mi się że ta trylogia odlatuje od oryginalnej w podobny sposób jako rebulid neon genesis evangelion.

57 minut temu, Soban napisał:

Na 100% Sony smaruje po cichu by główne FF były tylko ps console ex, bo jak inaczej wytłumaczyć, że remaster crisis core jednak dla switcha i xbąka też. 

Może tak byc, widac się opłaca, jrpg nigdy jakos super sie sprzedawaly na xboxach i tak. FF15 zeszło ponad 10 baniek, z tego xbox to 1 banka.

Nie wiem, jak ktoś mógł skończyć Remake part1 i wciąż mieć wątpliwości, że to sequel.

TAK TO JEST SEQUEL.

Anyway, nie podoba mi się tylko że nie spuścili w kiblu całkowicie Crap Core tylko będą ciągnąć tego Zacka na siłę, nie mówiąć o Gackt'cie (lol) i cąłej reszcie tego cyrku. Mogli to zaorać :/.

• 4 weeks later...
W dniu 17.06.2022 o 10:04, Soban napisał:

nie Square Enix mówi że to z powodu super szybkiego SSD :balon: No ale może ktoś w to uwierzy

Fakt dałem się złapać na clickbaita, sorry

No właśnie nie dałeś się złapać, bo clickbait polega na tym że zaintrygowany klikniesz przeczytać dalej, a jednak nie zaszedłeś do, hm, końca samego nagłówka gdzie nikt nie ukrywa że piszą o tym że gra nie wyjdzie na PS4 jak większość obecnych hiciorów plejstejszyn.