Opublikowano 3 maja 20231 r 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Naklamales mocno dla forumowiczów z tym DLSS. Zwłaszcza jak ktoś nie podłącza PC pod TV. Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Jak mi nie wierzysz to masz wszystko na filmie. DLSS w quality na próbce 26 gier ogólnie remisuje pod względem jakości obrazu z natywną rozdzielczością z TAA zarówno w 4K jak i 1440p i przy tym daje + 50% do wydajności, żeby czegoś takiego nie doceniać to podchodzi pod samośmieszenie. W kilku grach nawet DLSS w opcji performance (czyli skalujący z 1080p) wygląda lepiej niż natywne 4K. Ponadto remisuje tylko dlatego, że nie podmieniał pliku dll. DLSS na najnowszy, który całkowicie wyeliminował ghosting i oversharpening, przez to kilka gier jak np. RDR2 przegrało z natywną, a po podmianie dll. by wygrało, o czym wspomina na końcu filmu. DLSS to obecnie najlepsza forma antyaliasingu i przez to, mimo że skaluje z niższych rozdzielczości, wygląda lepiej niż natywne 4K/1440p w większości gier. 9 minut temu, Paolo de Vesir napisał: @tjery a to, że DLSS ma lepsze efekty niz CB? luzik, nie obchodzi mnie jak to osiągneli dopóki mam gry jak Horizon FW, Ratchet czy Demons Souls CB przy DLSS to jakbyś porównywał Dacię Duster z Q8. DLSS ma przede wszystkim o wiele lepsze efekty niż FSR, co również masz pokazane na filmie, który wrzuciłem.
Opublikowano 3 maja 20231 r 13 minut temu, tjery napisał: CB przy DLSS to jakbyś porównywał Dacię Duster z Q8. DLSS ma przede wszystkim o wiele lepsze efekty niż FSR, co również masz pokazane na filmie, który wrzuciłem. Coz, finał jest taki że Dacia Duster wyjaśnia Q8, może przy RTX 5100 się uda
Opublikowano 3 maja 20231 r Też obstawiam że Starfield zaskoczy pozytywnie. Taka sama sytuacja jak pierwsze Halo, Gears od War i Fable. Tytuły kupione w bardzo zaawansowanej fazie produkcji więc tego nie da się spierdo.lić. Gorzej jak trzeba od początku coś stworzyć pod okiem Microsoftu. Redfall pokazuje że Microsoft mocno wpierd.ala się w proces tworzenia koncepcji gry i na siłę każe wrzucać coop i w pełni otwarty świat to nawet najlepszy developer może ponieść porażkę. Tylko, że redfall zaczął powstawać jakieś 3 lata przed przejęciem przez Microsoft, więc ich narzucanie było raczej zerowe w tym przypadku.
Opublikowano 4 maja 20231 r Tak tak, przychodził Spencer i wklepywal im do komputerów swoje pomysły itp. Chodził, mącił i straszył.. Jestem w stanie uwierzyć że kierownictwo (jeszcze wtedy pewnie Bethesda) zasugerowało zrobienie czegoś co lepiej się sprzeda niż ostatnie ich gry. Myślę że mogło tak być. Ale nic nie tłumaczy zrobienia tak hujowej gry, nic. To jest oszustwo wobec ludzi którzy zapłacili za to 70$. MS powinien być jednak jebany za to że nie skasował tego guwna
Opublikowano 4 maja 20231 r Większy zarzut jest do tego, że po przejęciu za mało ingerowali w projekt, Scalebound swego czasu anulowali pstryk palcem, a tego guana nie ehhh.
Opublikowano 4 maja 20231 r 40 minut temu, Bielik napisał: Większy zarzut jest do tego, że po przejęciu za mało ingerowali w projekt, Scalebound swego czasu anulowali pstryk palcem, a tego guana nie ehhh. Jak widać ktos w redfallu ma szerokie plecy lub makowiec byl czesto opyerdalany u spencerka, ze udalo sie balasa wydać
Opublikowano 4 maja 20231 r No w rock&Borys mówili że jakieś plotki mówiły też że MS kazał to szybko wydać już i zapierdalać z nowym projektem, bo nawet dwa lata kolejnych obsuw nic nie dadzą w grze spierdolonej u podstaw. A pozatym to tylko będą kolejne przepalone dolary. Może i tak, ale te cioty z Arkane to bym zwolnił. Albo kazał im robić Prey 2 przez 24h na dobę
Opublikowano 4 maja 20231 r W giereczkowych korpo nie ma miejsca na realizację swoich marzeń i pracę na luzaku. Bo kończy się to tak, jak z RF. Zawsze powtarzam, że developer musi mieć nad sobą bat i być trybikiem w zorganizowanym systemie. To akurat Sony udaje się doskonale egzekwować.
Opublikowano 4 maja 20231 r Ja to w ogóle dopiero teraz dowiedziałem się, że bethesda działa sobie "niezależnie", fajny zakup Microsoftu, gierki wpadły do gamepassa i wyjebane xD przecież przejęcie AB skończyłoby się na dłuższą metę jeszcze gorzej przy takim podejściu.
Opublikowano 4 maja 20231 r 4 godziny temu, drozdu7 napisał: No w rock&Borys mówili że jakieś plotki mówiły też że MS kazał to szybko wydać już i zapierdalać z nowym projektem Mówili też chwilę o tym, że wolą grać na PS5 w multiplatformy i dlaczego to jest miazga totalnie jak Xbox, który miał wpaść i rozpykać generację zostawiając za sobą tylko krew wrogów i zniszczenie stał się tak szybko obiektem narzekań w każdym podcascie jakiego sobie ostatnio słucham w pracy czy aucie.
Opublikowano 4 maja 20231 r To, że Xbox nie ma szans wygrać generacji było raczej wiadome od poczatku, ale żeby zdechnąć tak szybko i w tak fatalny sposób? No kurde... tak się nie godzi i żal mi strasznie. Po świetnych czasach pierwszego Xa, a później 360ki liczyłem, że i teraz dostaniemy przynajmniej mega dokokszone multiplatformy, a tu ani grafiki nie ma, ani żadnych gier ekskluzuwnych. Jak uważałem się za spryciarza nie dając się nabrać na ten szajs w postaci XO i wybierając zamiast niego PS4, tak teraz dałem się wyruchać podwójnie. Strasznie mi wstyd, że wcześniej próbowałem bronić tej spencerowej spierdoliny
Opublikowano 4 maja 20231 r spencerek już przeprasza (no jak zwykle w sumie), a bingo już społeczność wykreowała:
Opublikowano 4 maja 20231 r Spermer oficjalnie składa broń na kolana bociska przed wyższą rasą. Niech ten smiecbox wyperdala do tej smiesznej chmurki
Opublikowano 4 maja 20231 r 9 minut temu, oFi napisał: spencerek już przeprasza (no jak zwykle w sumie), a bingo już społeczność wykreowała: Kolega też przeglądał komentki na ppe jak widzę. 4 minuty temu, PanKamil napisał: Spermer oficjalnie składa broń na kolana bociska przed wyższą rasą. Niech ten smiecbox wyperdala do tej smiesznej chmurki Tak jak pisałem - tylko XGP się liczy, konsola to dodatek.
Opublikowano 4 maja 20231 r Xbox bedzie konsolą dla casuali i w to będzie celował. Nie ma nowych marek, czasem się trafi jakiś hifi rush i to tyle. Spencer nakupuje tych studiów, później zostanie z tego rozliczony. Jak pieniążki się nie zwrócą to bye bye.
Opublikowano 4 maja 20231 r Czekam na minę studiów first party kiedy wyjdzie xbox series pro bo trzeba będzie gonić playstation i studia będę napierdalać na trzy konsole, od ziemniaka do pro To będzie pierdolone piekło na ziemi. Później komentarze o suwaczkach i toolsach to bedzie wisienka na torcie. Edytowane 4 maja 20231 r przez PanKamil
Opublikowano 4 maja 20231 r To co dzieje się teraz z Xboxem nie licuje z powagą sytuacji i kwotami, jakimi się w tej branży obraca. Wielkość rynku gier na świecie jest większa niż PKB niejednego sporego kraju. Spencer tylko tym się różni od Mattricka, że nawija na uszy mowę - trawę nowoczesnej korporacji, i zgrywa consumer friendly. Ostatnie ruchy odnośnie Gamepassa pokazują, że ta prokonsumenckość jest deklaratywna. To jest tylko pusty PR. TVTVTV i Kinect, jako wplecenie elementu gier ruchowych w mainstreamowe granie - tak, przynajmniej był jakimś pomysłem. Nie był dobry, nie trafił w swój czas, nie został dobrze zakomunikowany rynkowi - ale był próbą znalezienia własnej drogi i wyjścia z impasu. Model abonamentowy jako ostateczny cel, może okazać się efemerydą. Gamepass nie potrzebuje własnego plastiku. Potrzebuje stałych dostaw dobrego contentu, a tu jest jak każdy widzi. I nie ma polityki żeby to zmienić, poza kupnem innych wydawców. Zupełnie tak jakby tysiące ludzi już nie pracowało w MS nad developingiem gier. To jest droga donikąd, powiększanie nieefektywnego przedsiębiorstwa tylko zwiększa rozmiar strat, nic więcej. Zresztą, polityki PRowej żeby to ogarnąć, też nie ma.
Opublikowano 4 maja 20231 r 2 minuty temu, aph napisał: Model abonamentowy jako ostateczny cel, może okazać się efemerydą Zapisz sobie te słowa i wróć za 5 lat. Możesz się zdziwić. To samo pisano o cyfrowej dystrybucji
Opublikowano 4 maja 20231 r 1 hour ago, PanKamil said: Czekam na minę studiów first party kiedy wyjdzie xbox series pro bo trzeba będzie gonić playstation i studia będę napierdalać na trzy konsole, od ziemniaka do pro To będzie pierdolone piekło na ziemi. Później komentarze o suwaczkach i toolsach to bedzie wisienka na torcie. Nie będzie Series Pro bo po co? Nawet na XSX nie ma gier, które pokazałyby jego moc. Dla Pixel Artu i indyków spokojnie wystarczy.
Opublikowano 4 maja 20231 r 21 minut temu, dee napisał: Zapisz sobie te słowa i wróć za 5 lat. Możesz się zdziwić. To samo pisano o cyfrowej dystrybucji Cyfra ma jedną zasadniczą zaletę - pełna oferta w sklepiku, każda gra jest dostępna.
Opublikowano 4 maja 20231 r 11 minutes ago, aph said: Cyfra ma jedną zasadniczą zaletę - pełna oferta w sklepiku, każda gra jest dostępna. Nie każda
Opublikowano 4 maja 20231 r Wiecie co, rozumiem jakiś niedzielnych graczy, który nie siedzą w tym i dali się nabrać na śmieć boxa, bo gry za 4zl. Ale żeby typy, którzy są graczami od 3 generacji, albo i lepiej, dały się tak nabić w butelkę... jesteście takimi samymi przegrywanie jak gtfan robiący zakupy dla cyganów za 1500. I nawet mi was nie żal.
Opublikowano 4 maja 20231 r 22 minutes ago, YETI said: Wiecie co, rozumiem jakiś niedzielnych graczy, który nie siedzą w tym i dali się nabrać na śmieć boxa, bo gry za 4zl. Ale żeby typy, którzy są graczami od 3 generacji, albo i lepiej, dały się tak nabić w butelkę... jesteście takimi samymi przegrywanie jak gtfan robiący zakupy dla cyganów za 1500. I nawet mi was nie żal. Dlaczego? To świetny sprzęt do ogrywania indyków za 4 zł. Czlowiek nie tylko exami Sony żyje.
Opublikowano 4 maja 20231 r Spencer ty naga dziwko w ciemnościach. Choćbym szedł zieloną doliną to karakana się nie ulęknę, bo Sony jest ze mną. Jim i jego laska. Zanim czterech graczy w coop zapieje, ty Spencer się 3 razy Redfalla wyprzesz.