Skocz do zawartości

Assassin's Creed Mirage

Featured Replies

• Odpowiedzi 234
  • Wyświetleń 42,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Swietny jest ten setting az mam ochote zagrac. Jedyneczka byla najlepsza a tym ktorzy uparcie powtarzali ze 2 to dobra kontynuacja i prawdziwy poczatek serii to chuj na matule.

• U mnie pewnie też day1 jako wyraz poparcia dla takich ruchów. Jakiś czas temu zacząłem powtarzać pierwsze gry z cyklu, obecnie jestem na etapie Brotherhood i jest bardzo przyjemnie.   Niesam

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Miraż ukończony na 100%. Bardzo dobry asasyn. Zasadniczo jeżeli ktoś lubi serię AC, może brać w ciemno. Wątek fabularny pęka w okolicy 18 godzin. Nie jest on w żaden sposób zachwycający, ale też nie

Opublikowano
3 minuty temu, 20inchDT napisał:

0 gameplayu meh meh

prawie tak jakby zapowiadali w ten sposób ostatnie... wszystkie asasyny.

Opublikowano

nie ogladam trailerów asasynów i prawie w ogole w nie nie gram. Dobrze, że mamy tutaj takiego fana serii to mnie poinformował:sonkassie:

Opublikowano
  • Autor

Inny aktor głosowy Basima. Szkoda.

https://www.imdb.com/name/nm2837384/

Ale z drugiej strony, w Valhalli nie widzieliśmy tak naprawdę prawdziwego Basima, więc może dlatego.

FcUlxzvX0AAZdpI?format=jpg&name=4096x409

Edytowane przez Bigby

Opublikowano

Swietny jest ten setting az mam ochote zagrac. Jedyneczka byla najlepsza a tym ktorzy uparcie powtarzali ze 2 to dobra kontynuacja i prawdziwy poczatek serii to chuj na matule.

Opublikowano

No nie wiem, w czym niby ta "jedyneczka była najlepsza"?
Chyba, że tylko o setingu gadamy - wtedy OK, bo ogólnie to największy paździerz z całej serii i gra tragiczna pod względem gameplayu, designu misji i powtarzalności - max 6/10.
Nic dziwnego, że ACII zostało okrzyknięte takim zbawicielem - też nie była to żadna rewelacja, ale na tle ch#jowej poprzedniczki to był majstersztyk.

Opublikowano

Jedynka mnie znudziła w czasach gdzie wciągałem każdą gre jak leci więc to niezłe osiągnięcie

Opublikowano

forumek:

AC Origins - wow powiew świeżości w serii, elementy RPG to jest to, IP dostało nowe życie, biere

AC Mirage - wow powrót do oklepanej formuły 50ciu części na jedno kopyto w jednym z mniej ciekawych settingów, biere

Opublikowano

Mnie tam część pierwsza odrzuciła całkowicie i nie złapała za mordę tak jak np. Black Flag czy potem właśnie Origins i dlatego w pierwsze trzy Assassyny nie mogę grać. Nie moja bajka. 

Obejrzałem zapowiedź Mirage i przypomniała mi się jedynka. Więc najprawdopodobniej oleje to na premierę jak Wiedźmina 3 a potem może zagram za kilka lat. :kekw:

Opublikowano

a ubisoft nauczył się w tych nowych asaasynach że misje w których trzeba kogoś śledzić nie są fajne czy dalej je robią?

Opublikowano
14 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Rozbija się o cykliczność - ja bym przytulił takiego mniejszego, klasycznego lecz unowocześnionego AC, zwłaszcza w settingu jedynki. Na wszystko jest czas i miejsce.

wierzysz że to będzie mniejszy świat niż ost. trzy części? a z tym unowocześnieniem wygląda na to że to stary AC z ptakiem

Opublikowano
9 minut temu, Pupcio napisał:

a ubisoft nauczył się w tych nowych asaasynach że misje w których trzeba kogoś śledzić nie są fajne czy dalej je robią?

klasyka open worldów, będą tak długo jak gatunek jest na fali 

Swoją drogą, o grach z serii AC można mówić różne rzeczy, ale nie odmówię Francuzom fantazji co do wybierania realiów historycznych. Gdzie u innych wydawców mamy kosmos, postapo lub wojnę tutaj zwiedzamy naprawdę ciekawe realia.

Opublikowano

Ubi uczy się robić te AC coraz lepszymi. Valhala miała misje poboczne robione z taką fantazją jak polskim Wiedźminie 3. W końcu chciało się w nie grać, w przeciwieństwie do dwóch wcześniejszych części. AC Odyssey i AC Origins miały dużo misji pobocznych ale zrobionych na jedno kopyto kopiuj - wklej. Jak tak dalej pójdzie to można liczyć na to, że każda część będzie pod jakimś względem coraz lepsza zamiast być coraz większą ;) Ta nowa część ma charakteryzować się liczbą NPC taką jak w Unity, a tam były spore tłumy. Technicznie może to musowo ograniczyć wielkość miasta co byłoby na plus. Mniej ale lepszej jakości.

Opublikowano

Wolałbym Assassina skonstruowanego w stylu Dishonored. W konkretnym miejscu, konkretnym celu, z dochodzeniem na własną rękę i wyborami płynącymi z naszych działań. Tak wygląda gra o zabójcach, daje graczowi wolną rękę, pozwala ingerować we wszystko. Od ilości strażników, po ogłuszanie, usypianie, zabijanie czy poruszanie się w stylu ducha. AC jeszcze bardzo dużo brakuje do właściwego poziomu. 

Opublikowano
  • Autor

Polecam obejrzeć wrzucony przeze mnie Developer Breakdown Trailer.

Póki co jestem całkowicie na tak. Główna kampania na max 15-20 godzin (twórcy mówią, że podobnie jak Revelations i Rouge), brak wątku współczesnego, ogromne, szczegółowe miasto i odpowiednio duże tłumy ludzi (Bagdad ma być pod tym względem bardzo podobny do Paryża; również jeśli chodzi o wnętrza budynków), skupienie się na skradaniu, parkourze, asasynowaniu, powrót misji typu Black Box, multi-kill asassinations (podobne w założeniu do Fear Multi Takedown z Batman Arkham Knight).

https://www.gamespot.com/articles/assassins-creed-mirage-sounds-like-a-fantastic-return-to-the-series-roots/1100-6507322/?utm_source=reddit.com

Edytowane przez Bigby

Opublikowano

Wiekszosc nie chce takiej gry co widac po sprzedazy dishonored czy hitmana. Ac pozostanie ac.

Opublikowano

Tutaj czemu nie minusujecie ludzi, którzy czekają i kupią kolejny raz to ubisoftowskie gówno? Albo fifiarzy z tematu? To już nie są upadki branży i rozumu & godności? Please explain.

Opublikowano

Pewnie dlatego, że to nowa gra, a nie stara lampucera z make up'em nałożonym po raz drugi

Opublikowano

Nowa gra ahahahhaahhhaahhaah

No tak, będzie kolejny PRZEŁOM I ZMIANA W FORMULE :kekw:

Opublikowano

Ludzie też mogą kupować remaki za 3 i pół bomby zatem?