Opublikowano 20 października 20222 l Nie ma co mówić nawet, poprawa jest gigantyczna w tych miejscówkach, które pokazali. Ciekawe, jak będzie prezentować się szpital albo Heaven's Night
Opublikowano 20 października 20222 l dla mnie james sh2 na ps2 był troche taki kiczowaty, troche jak duzo zagubione dziecko. Miało to swój urok, bo nawet jego kwestie dialogowe są wypowiadane z łamiącym się głosem.
Opublikowano 20 października 20222 l Środowisko wygląda obłędnie. Jak dowiozą animacje postaci, to przemierzać się to będzie wszystko przepysznie.
Opublikowano 20 października 20222 l Co do zamkniętych drzwi w aucie to może być czepianie się na siłę, ale kurde takie szczegóły są moim zdaniem zajebiście ważne. SH2 jest pełen symboli i wskazówek co do stanu psychiki głównego bohatera. Można tłumaczyć, że James ich nie zamknął, bo trafił na wygnajewo gdzie nikogo nie ma i się o furę się nie martwi, ale to naturalny nawyk, nad którym kierowca się specjalnie nie zastanawia. W tamtym czasie James żył w zajebistym wyparciu i silnie postępującej depresji, dlatego tłumaczę to sobie i zapewne nie tylko ja, że taka czynność jak zamknięcie drzwi kompletnie nie przyszła mu do głowy, bo była nieważna i niepotrzebna. No, ale to tak jak mówię, to są takie smaczki co dają pole do dyskusji i lubię takie elementy. EDIT: No, ale muszę oddać, że w scenie jak patrzy się w lustro, widać na jego serdecznym palcu jebitny odcisk obrączki, którą musiał niedawno zdjąć. To się ceni Edytowane 20 października 20222 l przez Bartolinsky
Opublikowano 20 października 20222 l A ten James zamknął, bo przyjechał do SH zamknąć pewien rozdział w życiu. Daj spokój, symbole symbolami, ale to już jest nadinterpretacja ostro.
Opublikowano 20 października 20222 l 3 minuty temu, oFi napisał: dla mnie james sh2 na ps2 był troche taki kiczowaty, troche jak duzo zagubione dziecko. Miało to swój urok, bo nawet jego kwestie dialogowe są wypowiadane z łamiącym się głosem. Mam ogromny sentyment do oryginalnego voice-actingu. Aktorzy może i nie byli wybitni, momentami wręcz wiało amatorszczyzną, ale paradoksalnie... spinało się to z dziwną, mocno abstrakcyjną atmosferą gry i mocno budowało klimat. No i same głosy były perfekcyjnie dobrane do postaci: James brzmiał dokładnie jak powinien brzmieć lekko zaspany, zdezorientowany gość wrzucony w sam środek piekła, u Angeli od razu dało się wyczuć że ma za sobą niezły bagaż przykrych doświadczeń, a Eddy od początku sprawiał wrażenie buraka, który coś ukrywa. A Maria i jej kwestia w szpitalu, kiedy James o niej zapomniał? Słodki Jezu, nie do podrobienia Dlatego każdemu zawsze i wszędzie odradzam edycję HD ze zmienionymi aktorami. Niby tam już mamy znane nazwisko i full profeskę, ale właśnie przez to v-a brzmi sztucznie i niepasująco do całości
Opublikowano 20 października 20222 l Odnosnie samochodu na początku, ciekawe czy będzie można przez tylną szybę dojrzeć Spoiler ciało Marii
Opublikowano 20 października 20222 l 9 minut temu, Nyu napisał: A ten James zamknął, bo przyjechał do SH zamknąć pewien rozdział w życiu. Daj spokój, symbole symbolami, ale to już jest nadinterpretacja ostro. Ale kim ty w ogóle jesteś, by mi mówić co nadinterpretuję. Zwłaszcza na temat tej serii xd
Opublikowano 20 października 20222 l 2 minuty temu, smoo napisał: Odnosnie samochodu na początku, ciekawe czy będzie można przez tylną szybę dojrzeć Pokaż ukrytą zawartość ciało Marii A to przypadkiem nie Spoiler teoria, że w bagażniku jest?
Opublikowano 20 października 20222 l @Bzduras Niby Ito wyjaśnił w tweecie, że jest tak jak napisał smoo.
Opublikowano 20 października 20222 l 9 minut temu, Josh napisał: Mam ogromny sentyment do oryginalnego voice-actingu. Aktorzy może i nie byli wybitni, momentami wręcz wiało amatorszczyzną, ale paradoksalnie... spinało się to z dziwną, mocno abstrakcyjną atmosferą gry i mocno budowało klimat. No i same głosy były perfekcyjnie dobrane do postaci: James brzmiał dokładnie jak powinien brzmieć lekko zaspany, zdezorientowany gość wrzucony w sam środek piekła, u Angeli od razu dało się wyczuć że ma za sobą niezły bagaż przykrych doświadczeń, a Eddy od początku sprawiał wrażenie buraka, który coś ukrywa. A Maria i jej kwestia w szpitalu, kiedy James o niej zapomniał? Słodki Jezu, nie do podrobienia Dlatego każdemu zawsze i wszędzie odradzam edycję HD ze zmienionymi aktorami. Niby tam już mamy znane nazwisko i full profeskę, ale właśnie przez to v-a brzmi sztucznie i niepasująco do całości +100, zawsze mnie rozwalali ludzie, którzy mówili że VA w SH2 jest ciulowy. Tam każdy jeden bohater jest chory psychicznie (no z wyjątkiem Laury), wszyscy zachowują się tak jak zachowywali by się tacy chorzy ludzie znajdując się w tak poyebanym miejscu, nie będąc pewnym czy to co się dzieje to prawda czy sen. Głosy były nagrywane pod okiem TS i brzmią tak jak powinny, szczególnie dobrze robi Angela, totalna schiza spowodowana traumą. Podobnie Mary, która zdaje sobie podświadomie sprawę że nie jest prawdziwą istotą ludzką. 5 minut temu, Bzduras napisał: A to przypadkiem nie Pokaż ukrytą zawartość teoria, że w bagażniku jest? Dokładnie jest to teoria, bardzo prawdopodobna z uwagi na fakt że James przyjechał tam na dobrą sprawę bezpośrednio ze szpitala po wiadomo czym. edit: o, nawet nie widziałem tego tweeta potwierdzjącego od Ito Edytowane 20 października 20222 l przez smoo
Opublikowano 20 października 20222 l Spoiler No przecież szyby brudne i do tego będzie RT to się będzie odbijało światło, nikt nie zobaczy tam ciała Marii :D. Edytowane 20 października 20222 l przez KrYcHu_89
Opublikowano 20 października 20222 l 2 minuty temu, Rtooj napisał: Dzięki Krychu, nie wiedziałem czy doczytałem za pierwszym razem Generalnie Bloobery muszą być ostrożne, bo dużo nawiązań jest w tej grze nie wprost, ale pracują z Japończykami razem, więc myślę, że wiedzą, co robią i fabularnie nic nie spartolą.
Opublikowano 20 października 20222 l Moim zdaniem powinni to zrobić tak, że przy pierwszym przejściu go tam nie ma (James wyparl to z pamieci), ale w NG+ juz powinno tam byc, podobna sytuacja z listem, tylko ze na odwrot.
Opublikowano 20 października 20222 l Wódeczkę też razem pili w dużych ilościach, co nawet zostało poruszone na streamie .
Opublikowano 20 października 20222 l Ale taki zabieg na tylnym siedzeniu, że na przykład Spoiler jest "coś" sporego leżące pod kocem i James kompletnie tego nie komentuje byłby zajebisty xd
Opublikowano 20 października 20222 l Teraz, smoo napisał: Moim zdaniem powinni to zrobić tak, że przy pierwszym przejściu go tam nie ma (James wyparl to z pamieci), ale w NG+ juz powinno tam byc, podobna sytuacja z listem, tylko ze na odwrot. Dokładnie, a może na zaskoczą i dojdzie do zagięcia czasoprzestrzeni jak w FF7R :D.
Opublikowano 20 października 20222 l Opcją zajrzenia na tylnie siedzenie i koniec gry jak w far cry po 5 minutach. A tak serio mam nadzieję że nie dodadzą jakiś pobocznych misji ani nie będą grzebać w fabule.
Opublikowano 20 października 20222 l 7 minut temu, Bartolinsky napisał: Ale taki zabieg na tylnym siedzeniu, że na przykład Pokaż ukrytą zawartość jest "coś" sporego leżące pod kocem i James kompletnie tego nie komentuje byłby zajebisty xd To by było dobre 17 minut temu, Rtooj napisał: dzięki Josh Jeżeli sprzedałem Ci spoiler to przepraszam, nie zdążyłem w porę zedytować
Opublikowano 20 października 20222 l Chłopaki nie żartujmy, że będziemy ukrywać teraz informacje bo ktoś nie grał w grę mającą 20 lat