Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Forumkowy Klub Gierek Retro- wstęp

Jak wybieramy? 27 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak wybieramy?

• Pierwotny pomysl- jeden klubowicz wybiera jeden tytuł
    • Klubowicz wybiera trzy gry i głosowanie wg ankiety

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Proszę mnie dopisać do klubu retro. Chętnie program w stare gierki. 

• Odpowiedzi 173
  • Wyświetleń 19 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No ale idea jest taka ,że ta osoba której jest kolej daje gierkę do ogrania a nie koncert życzeń    Jak dla mnie platforma dowolna, byle dało się emulować.

• Założę temat dzisiaj.

• Ja to widzę tak, że opcja z trzema tytułami nie powinna być koniecznością. Jeśli ktoś chce zaproponować jeden wybrany przez niego tytuł i jego "narzucić", to nie powinno mu się odbierać tego prawa. Na

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, mozi napisał:

Proszę mnie dopisać do klubu retro. Chętnie program w stare gierki. 

Witamy na pokładzie!

7 minut temu, ciwa22 napisał:

Potrzeba specjalnego zezwolenia żeby pograć w retro :obama:

Nie potrzeba, coś źle zrozumiałeś. Całe potrzebne info o co chodziło ze zgłoszeniami jest w pierwszym poście.

Opublikowano

Jakieś udokumentowanie przejścia gry ma być? Tylko takie z dusza najlepiej z komorki 

Opublikowano
  • Autor

Tak i koniecznie każdy musi napisać recenzję, tak do 10000 znaków, inaczej udział się nie liczy :kaz:

Opublikowano

No ja tam się na nikogo nie oglądam i gram w retro cały czas [emoji6] Pomysł macie fajny, tylko trochę gorzej z egzekucją i zbieracie się z tym trochę jak Sójka za morze. Ciekawy jestem waszych propozycji jednak ostatnio grałem sobie w to:

2b8171b3fec398d555f206389f63996a.jpg

A dziś wieczorem zaczynam Policensuts [emoji6]
Tu tu tu tututu [emoji28]

Opublikowano
  • Autor
31 minut temu, Namingway_PSX napisał:

No ja tam się na nikogo nie oglądam i gram w retro cały czas emoji6.png Pomysł macie fajny, tylko trochę gorzej z egzekucją i zbieracie się z tym trochę jak Sójka za morze.

W dniu 19.04.2023 o 13:11, second napisał:

Jeśli znajdą się chętni, to ruszamy od maja.

:reggie::reggie::reggie:

Wszystko zgodnie z planem, a nawet będzie wcześniej

Opublikowano
  • Autor

Wrzuciłem temat z ankietą: 

Opublikowano

Poleci ktoś jakąś konsolę do retro gierek najlepiej z dużą biblioteką wgranych już romów z 8 i 16 bitowych konsol + arcade? Szukam najprostszego sposobu, żeby móc ogrywać z Wami retro gry?

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, zdrowywariat napisał:

Poleci ktoś jakąś konsolę do retro gierek najlepiej z dużą biblioteką wgranych już romów z 8 i 16 bitowych konsol + arcade? Szukam najprostszego sposobu, żeby móc ogrywać z Wami retro gry?

Anbernic RG35XX chyba wychodzi najlepiej. Poczytaj sobie ten temat 

Opublikowano

Mam już grę wybraną w głowie, dawno temu się zagrywałem, chyba to hidden gem, bardzo pomysłowa gra logiczna, czasem trzeba grać 2, 3, czy nawet 4 postaciami, myślę że dalej bawi tak jak kiedyś, a nawet gra zyskała status klasyka, przedstawiam Wam:

Spoiler

spacer.png

Tak że ja już wybrałem jakby co, ale oczywiście czekam na swoją kolej, na końcu stawki :)

Opublikowano

Teraz to pewnie duzo ludzi sprawdzi mocno przed czasem :/ Ja to bym jednak był za tym, żeby ogłaszać gierki prawie na ostatnią chwile jak Second.

Opublikowano

Dokładnie, weź się zdrowy raz na jakiś czas serio ugryź w język 

Opublikowano
34 minuty temu, pawelgr5 napisał:

Teraz to pewnie duzo ludzi sprawdzi mocno przed czasem :/ Ja to bym jednak był za tym, żeby ogłaszać gierki prawie na ostatnią chwile jak Second.

Bez przesady, co miesiąc ktoś coś poleca, więc grajcie w to! A zresztą znajdę coś innego.

11 minut temu, Daffy napisał:

Dokładnie, weź się zdrowy raz na jakiś czas serio ugryź w język 

No nie pier, że nie możesz się doczekać, aż sprawdzisz Kwirka jak ja na TOTK?

Widzę, że gra mało znana :)

Opublikowano

Ale takie wychodzenie przed szereg jest bez sensu dla ruchu w tym temacie, wolę by każdy czekał na swoją kolej by faktycznie każdy zaczynał przygodę z gra w tym samym momencie, a dzięki temu temat jakoś żył. 

Równie dobrze każdy mógłby już podać tytuł co by chciał zaproponować szybciej i niech sobie każdy wybiera w co i kiedy ma grać.

Opublikowano
4 minuty temu, Daffy napisał:

Ale takie wychodzenie przed szereg jest bez sensu dla ruchu w tym temacie, wolę by każdy czekał na swoją kolej by faktycznie każdy zaczynał przygodę z gra w tym samym momencie, a dzięki temu temat jakoś żył. 

Równie dobrze każdy mógłby już podać tytuł co by chciał zaproponować szybciej i niech sobie każdy wybiera w co i kiedy ma grać.

Niby tak, ale podekscytowałem się wątkiem i konsolką (będzie dopiero w poniedziałek jednak :frog:), że wyskoczyłem przed szereg, więc proszę o wybaczenie :)

Graj, baw się, życie jest krótkie, skoro Kwirk Cię zaintrygował ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
22 godziny temu, Dud.ek napisał:

Gdzie tytuły na czerwiec?

Pytaj @GearsUp, on jest wpisany na czerwiec

Opublikowano
6 minut temu, second napisał:

Pytaj @GearsUp, on jest wpisany na czerwiec

Pomińcie mnie.

Kolejny jest @Kmiot więc może on coś wymyśli przez weekend. Ja nie chcę się odrywać od Zeldy.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

W sumie nie ma co się dziwić, też sobie sesyjki robię i jak zaczniesz tam coś kminić to kończysz późną nocą swoje przygody :leo:

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Dupy nasmarowane na trzeci epizod? Kto tam będzie zapodawał? Wracamy do  GearsUp (może już skończył Zeldę?) czy lecimy dalej z listą? Szemac? Może warto przypomnieć zainteresowanym, w razie gdyby potrzebny był czas na zastanowienie czy też dodatkową ankietę w razie wątpliwości?

Panie prowadzący @second?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Kmiot napisał:

Dupy nasmarowane na trzeci epizod? Kto tam będzie zapodawał? Wracamy do  GearsUp (może już skończył Zeldę?) czy lecimy dalej z listą? Szemac? Może warto przypomnieć zainteresowanym, w razie gdyby potrzebny był czas na zastanowienie czy też dodatkową ankietę w razie wątpliwości?

Panie prowadzący @second?

Kurde jak te miesiące szybko lecą. Dzięki za przypomnienie. @GearsUp ostatnia szansa, jak nie chcesz wybierać na następny miesiąc to ten zaszczyt Ci przepadnie bezterminowo i jedziemy dalej z kolejeczką do @Szermac