Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Nastała noc i zachciało mi się odpalić coś ciemniejszego....no nie umiem od zobaczyć tego ekranu :(

IMG20250605222323.jpg

• Odpowiedzi 6,4 tys.
  • Wyświetleń 342,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Czytając reddita widze, że coś się dzieje w temacie softu do 8bitdo i niektóre pady podobno już działają z tym beta softem(linki ludzie przeklejali co dostali od supportu, bo oficjalnie nie ma tego do pobrania). Niestety na pro 2 trzeba czekać, bo chyba chwilowo są do ultimate tylko te bety. Wróciła nadzieja, że pad nie do śmietnika, bo go lubię i lepiej mi leży niż oficjalny pro.

Opublikowano

Pierwsze wrażenia mega na plus względem wysłużonego NS1 (mam od premiery :) ). Jakość wykonania, płynność menu, a do tego fucking Mario Kart. No jest dobrze banderas

Czyli czytując klasyka. Kolejny raz dobrze być graczem.

Opublikowano

Ktoś zamwiał z ultimy switcha 2 bo ja zamowiłem w ogóle nie dotarło kurier to DPD facepalm

Miało dzisiaj dojść nie wiem co robić .

Opublikowano
4 godziny temu, Ins napisał(a):

HDR jest fatalny na tej konsoli, a przynajmniej w tych grach co sprawdzałem. Już pal licho ten slaby LCD, tutaj wiadomo że będzie lipa w porównaniu do OLEDowych ekranów, ale nawet po podpieciu pod TV (w moim przypadku LG G1) obraz jest bez kotrastu, coś jest nie tak z czernią. Kolory wyglądają na wyprane i ogolnie lepiej się to prezentuje w SDR. Próbowałem to naprawić ustawieniami na TV ale z gówna bata nie ukręcisz.

PS. Gałeczki w pro kontrolerze są fenomenalne obama

U Was też tak jest, że nie idzie w ogóle ustawić HDRu w opcjach tak żeby jedno słońce zniknęło, a drugie było widoczne jak sugerują w poleceniu? Bez kitu mam wrażenie, że najlepszy obraz jest jak wyłączę całkowicie HDR w konsoli. Z włączonym nawet menu Switcha jest wyblakłe.

Opublikowano
Teraz, jimmy napisał(a):

U Was też tak jest, że nie idzie w ogóle ustawić HDRu w opcjach tak żeby jedno słońce zniknęło, a drugie było widoczne jak sugerują w poleceniu? Bez kitu mam wrażenie, że najlepszy obraz jest jak wyłączę całkowicie HDR w konsoli. Z włączonym nawet menu Switcha jest wyblakłe.

No dla mnie póki co największa wada to totalny brak kontrastu. Sprzęt świetny, nic nie szeleści, nie chybocze się, dobrze leży w rękach, no czuć, że to jest porządnie zrobione, wszystko chodzi płynniutko, sprawnie. Ale czemu tu nie ma regulacji kontrastu? Wystarczyłoby zwiększyć kontrast i od razu Mario wyglądałby o 10x lepiej, kolory nabrałby wyrazu, a obraz głębi.

Opublikowano

@jimmy

Jak mam wlączone DTM to jest tak jak mówisz. Jak wlaczam HGiG to jest poprawnie.

Testowałem:

• Zelda BotW

• Zelda TotK

• Super Mario 3D Word

• Super Mario Odyssey

W kazdym przypadku SDR przentuje się lepiej niż HDR.

Jedyna gra gdzie HDR wygląda poprawnie i dość dobrze to Fast Fusion, swoja drogą kapitalny tytułz przepiękna oprawą.

Opublikowano

Switch 1 nigdy do mnie nie przemawiał, zresztą jak reszta sprzętów od Big N. No ale S2 wygląda ciekawie i jak tylko pojawi się wersja OLED, to pewnie się poważnie zastanowię. No chyba że wcześniej wyjdzie Steam Deck 2 OLED, wtedy będzie lipa.

Opublikowano
18 minut temu, jimmy napisał(a):

U mnie to samo nie idzie tego ustawić.

9 minut temu, Ins napisał(a):

@jimmy

Jak mam wlączone DTM to jest tak jak mówisz. Jak wlaczam HGiG to jest poprawnie.

Testowałem:

• Zelda BotW

• Zelda TotK

• Super Mario 3D Word

• Super Mario Odyssey

W kazdym przypadku SDR przentuje się lepiej niż HDR.

Jedyna gra gdzie HDR wygląda poprawnie i dość dobrze to Fast Fusion, swoja drogą kapitalny tytułz przepiękna oprawą.

Mam LG C45 wyjaśnisz proszę w skrócie dla laika DTM i HGiG. Czy mam coś w opcjach tv włączyć/wyłączyć bo faktycznie z obrazu na tv nie jestem do końca zadowolony jak chodzi switch. Dzięki

Edytowane przez bulaxyz82

Opublikowano

probowal ktos podlaczyc zwykle sluchawki bluetooth, na s1 samsung budsy dzialaly a tu mam problem.

Opublikowano

Ja zawsze lecę na HGiG, ale najlepiej sprawdzić samemu, bo dla niektórych DTM, który jest jaśniejszy się bardziej podoba. Zależy też od dużo TV. G4/C4 lecę HGiG na S2 i PS5 Pro również.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

IMG_2470.jpgIMG_2468.jpg

IMG_2476.jpg

Opublikowano

@bulaxyz82 Włączenie HGIG (basic) na tv ogarnęło mi ten HDR w konsoli, obraz przestał być wyprany i odpowiada temu co widzę w trybie handheld (najlepiej widać po menu przy ciemnym motywie). Można też wreszcie ustawić te słoneczka jak trzeba.

Dziękuję @Ins @tjery

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał(a):

@GearsUp 2 godziny to dobry czy zły wynik?

Po godzinie gry trzeba robić przerwę 15 minut więc można je poświęcić na ładowanie konsoli i analogicznie dalej. Nintendo dba o gracza.

Opublikowano

OLED i dłuższe granie na baterii to będą game changery za te trzy lata by polecieć po rewizję

Opublikowano

Kto się orientuje jak wygląda ewentualny zwrot jeżeli kupie bundla i wykorzystam kod ma mario karta?

Opublikowano
10 minut temu, Czoperrr napisał(a):

@GearsUp 2 godziny to dobry czy zły wynik?

Wklej ci pewnie zaraz wykresy pracy baterii z pc handheld gdzie jest podobnie lub lepiej (np deck OLED) albo gorzej (np rog).

Opublikowano

Jak to z tym sejwem i wyspą z Animal Crossing jest? Przeniosło się wszystko przy transferze danych? Czy coś jeszcze trzeba robić?