Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Nastała noc i zachciało mi się odpalić coś ciemniejszego....no nie umiem od zobaczyć tego ekranu :(

IMG20250605222323.jpg

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 234,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
2 godziny temu, Lipa napisał(a):

2 godziny temu, Ukukuki napisał(a):

Mam, w pudełku tylko kartridż

Potwierdzam. Na oficjalnej stronie nie jest potwierdzone co prawda to, ale można wysnuć wniosek, że żadnego patcha do S2 nie ma w chmurze tylko na nośniku.

https://nintendo.pl/the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild-edycja-na-nintendo-switch-2/

Opublikowano

Czytając reddita widze, że coś się dzieje w temacie softu do 8bitdo i niektóre pady podobno już działają z tym beta softem(linki ludzie przeklejali co dostali od supportu, bo oficjalnie nie ma tego do pobrania). Niestety na pro 2 trzeba czekać, bo chyba chwilowo są do ultimate tylko te bety. Wróciła nadzieja, że pad nie do śmietnika, bo go lubię i lepiej mi leży niż oficjalny pro.

Opublikowano

Pierwsze wrażenia mega na plus względem wysłużonego NS1 (mam od premiery :) ). Jakość wykonania, płynność menu, a do tego fucking Mario Kart. No jest dobrze banderas

Czyli czytując klasyka. Kolejny raz dobrze być graczem.

Opublikowano

Ktoś zamwiał z ultimy switcha 2 bo ja zamowiłem w ogóle nie dotarło kurier to DPD facepalm

Miało dzisiaj dojść nie wiem co robić .

Opublikowano
4 godziny temu, Ins napisał(a):

HDR jest fatalny na tej konsoli, a przynajmniej w tych grach co sprawdzałem. Już pal licho ten slaby LCD, tutaj wiadomo że będzie lipa w porównaniu do OLEDowych ekranów, ale nawet po podpieciu pod TV (w moim przypadku LG G1) obraz jest bez kotrastu, coś jest nie tak z czernią. Kolory wyglądają na wyprane i ogolnie lepiej się to prezentuje w SDR. Próbowałem to naprawić ustawieniami na TV ale z gówna bata nie ukręcisz.

PS. Gałeczki w pro kontrolerze są fenomenalne obama

U Was też tak jest, że nie idzie w ogóle ustawić HDRu w opcjach tak żeby jedno słońce zniknęło, a drugie było widoczne jak sugerują w poleceniu? Bez kitu mam wrażenie, że najlepszy obraz jest jak wyłączę całkowicie HDR w konsoli. Z włączonym nawet menu Switcha jest wyblakłe.

Opublikowano
Teraz, jimmy napisał(a):

U Was też tak jest, że nie idzie w ogóle ustawić HDRu w opcjach tak żeby jedno słońce zniknęło, a drugie było widoczne jak sugerują w poleceniu? Bez kitu mam wrażenie, że najlepszy obraz jest jak wyłączę całkowicie HDR w konsoli. Z włączonym nawet menu Switcha jest wyblakłe.

No dla mnie póki co największa wada to totalny brak kontrastu. Sprzęt świetny, nic nie szeleści, nie chybocze się, dobrze leży w rękach, no czuć, że to jest porządnie zrobione, wszystko chodzi płynniutko, sprawnie. Ale czemu tu nie ma regulacji kontrastu? Wystarczyłoby zwiększyć kontrast i od razu Mario wyglądałby o 10x lepiej, kolory nabrałby wyrazu, a obraz głębi.

Opublikowano

@jimmy

Jak mam wlączone DTM to jest tak jak mówisz. Jak wlaczam HGiG to jest poprawnie.

Testowałem:

• Zelda BotW

• Zelda TotK

• Super Mario 3D Word

• Super Mario Odyssey

W kazdym przypadku SDR przentuje się lepiej niż HDR.

Jedyna gra gdzie HDR wygląda poprawnie i dość dobrze to Fast Fusion, swoja drogą kapitalny tytułz przepiękna oprawą.

Opublikowano

Switch 1 nigdy do mnie nie przemawiał, zresztą jak reszta sprzętów od Big N. No ale S2 wygląda ciekawie i jak tylko pojawi się wersja OLED, to pewnie się poważnie zastanowię. No chyba że wcześniej wyjdzie Steam Deck 2 OLED, wtedy będzie lipa.

Opublikowano
18 minut temu, jimmy napisał(a):

U mnie to samo nie idzie tego ustawić.

9 minut temu, Ins napisał(a):

@jimmy

Jak mam wlączone DTM to jest tak jak mówisz. Jak wlaczam HGiG to jest poprawnie.

Testowałem:

• Zelda BotW

• Zelda TotK

• Super Mario 3D Word

• Super Mario Odyssey

W kazdym przypadku SDR przentuje się lepiej niż HDR.

Jedyna gra gdzie HDR wygląda poprawnie i dość dobrze to Fast Fusion, swoja drogą kapitalny tytułz przepiękna oprawą.

Mam LG C45 wyjaśnisz proszę w skrócie dla laika DTM i HGiG. Czy mam coś w opcjach tv włączyć/wyłączyć bo faktycznie z obrazu na tv nie jestem do końca zadowolony jak chodzi switch. Dzięki

Edytowane przez bulaxyz82

Opublikowano

@bulaxyz82 Ustawienia-obraz-jasność-mapowanie tonów HDR tu możesz zmienić na HGiG

Opublikowano

probowal ktos podlaczyc zwykle sluchawki bluetooth, na s1 samsung budsy dzialaly a tu mam problem.

Opublikowano

Ja zawsze lecę na HGiG, ale najlepiej sprawdzić samemu, bo dla niektórych DTM, który jest jaśniejszy się bardziej podoba. Zależy też od dużo TV. G4/C4 lecę HGiG na S2 i PS5 Pro również.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

IMG_2470.jpgIMG_2468.jpg

IMG_2476.jpg

Opublikowano

Ostra martwica mózgowa.

Opublikowano

@bulaxyz82 Włączenie HGIG (basic) na tv ogarnęło mi ten HDR w konsoli, obraz przestał być wyprany i odpowiada temu co widzę w trybie handheld (najlepiej widać po menu przy ciemnym motywie). Można też wreszcie ustawić te słoneczka jak trzeba.

Dziękuję @Ins @tjery

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał(a):

@GearsUp 2 godziny to dobry czy zły wynik?

Po godzinie gry trzeba robić przerwę 15 minut więc można je poświęcić na ładowanie konsoli i analogicznie dalej. Nintendo dba o gracza.

Opublikowano

OLED i dłuższe granie na baterii to będą game changery za te trzy lata by polecieć po rewizję

Opublikowano

Kto się orientuje jak wygląda ewentualny zwrot jeżeli kupie bundla i wykorzystam kod ma mario karta?

Opublikowano
10 minut temu, Czoperrr napisał(a):

@GearsUp 2 godziny to dobry czy zły wynik?

Wklej ci pewnie zaraz wykresy pracy baterii z pc handheld gdzie jest podobnie lub lepiej (np deck OLED) albo gorzej (np rog).

Opublikowano

Jak to z tym sejwem i wyspą z Animal Crossing jest? Przeniosło się wszystko przy transferze danych? Czy coś jeszcze trzeba robić?