Opublikowano niedziela o 21:152 dni Aonuma wydaje się nie być fanem remake'ów bez powodu.Ktoś powie: "ulala, to po co je robi?". Ano, Aonuma twierdzi, że zawsze jest jakiś praktyczny powód. Opisywał te gry jako dobrą okazję do zobaczenia, jak stare Zeldy zniosą przeniesienie w świat HD, i na co zwrócić uwagę - co miało de facto służyć głównie developerce nowej Zeldy na Wii U.Wind Waker HD miał dawać możliwość wypróbowania wielu nowych technologii związanych z HD i Wii U.Twilight Princess HD miało służyć testom wykonania kompana-wilka (ostatecznie pomysł został porzucony w Breath of the Wild, choć jego efekty można zobaczyć, aktywując odpowiednie wilcze amiibo, zresztą fajnie to wygląda, trochę aż szkoda że większość graczy musi chodzić samemu bez uroczego wilka).Co do Link's Awakening, to był bardziej po prostu fanem gry lol ("ciężko dziś kupić oryginał na GameBoya, więc uznałem, że dobrze by było zrobić remake"), ale podejrzewam osobiście, że pewnie Nintendo chciało zobaczyć, co można zrobić w dziedzinie Zeld 2D, bez pisania nowej zawartości - na pewno taki był ostatecznie efekt, bo w bliźniaczym stylu dostaliśmy potem Echoes of Wisdom.Prosty port z Wii U mogliby zrobić studenci, ale pewnie Nintendo sięgnie po taki, gdy nie będą mieli nic lepszego do wydawania.Mnie ciekawi w sumie bardziej, czy mają jakiś zamiar zrobić Four Swords Adventures, co prawda Game Share nie obsługuje 4 graczy, ale może mogliby to dostosować potem, i promować tę nową funkcję w ten sposób.FSA to najstarsza Zelda, której nie ma na Switchu. Poza nią, jedyne Zeldy, których nie ma na Switchu w formie online, to te z DS-a i i 3DS-a. No i Twilight Princess, ale ta pewnie niedługo dojdzie, w formie GC i/albo HD.
Opublikowano niedziela o 21:172 dni Cały czas po cichu liczę, że jeszcze rzucą nam tego Wind Wakera HD. Pierwotnie wydawało mi się, że wersja na Switcha 1 to tylko kwestia czasu. Tak się jednak nie stało i pozostało nam się zadowolić wersją z Gamecuba...ale nie sądzę, żeby sobie odpuścili kolejnym wydaniem takiej Zeldy. Mam nadzieję, że prędzej czy później się pojawi, ja z abonamentu jedyne co mogę ruszyć to F-Zero, bo tego pewnie prędko Nintendo nie odświeży
Opublikowano poniedziałek o 07:082 dni 16 godzin temu, voi tekku napisał(a):w uspieniu sie grzala? dziwne, u siebie nie zauważyłem, a bateria nie puchnie? ludzie zglaszali z tym problemyNie, tylko ciepła konsola. Wyłączenie netu w uśpieniu pomogło
Opublikowano poniedziałek o 07:112 dni 16 godzin temu, Basior napisał(a):Przez noc? Jak nic sie nie ściągało? S1 tak nie mialMoże wrzucało sejwy do chmury? To niestety strasznie długo trwa i nawet nie wiadomo kiedy się dzieje, poza tym, że w trybie uśpienia.Edit: u mnie od premiery S2 wrzuciło raptem 44 sejwy do chmury na ponad 200. A konsola kilkanaście godzin na stand-by. Super funkcja bulwo. Edytowane poniedziałek o 07:152 dni przez Emtebe
Opublikowano poniedziałek o 08:462 dni Pytanie, przymierzałem się do kupna jakiegoś nowszego powerbanka na różne potrzeby typu laptop, ale teraz i pod switcha 2 na wyjazdy. Jest taki o: https://www.euro.com.pl/ladowarki-akumulatory-przenosne/ugreen-nexode-pb721-20000mah-130w-szary.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=akc_pmax&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=20654181487&gbraid=0AAAAAD6k90FRbWD5-Vg11HDin7dK2N-FV&gclid=Cj0KCQjwjdTCBhCLARIsAEu8bpLdp2sogJtZ47rTT3FVx6hzcnCgG1oVl0h6H40KvU1PD8lgA_s24C4aAl2XEALw_wcBTrochę wiedzy z elektroniki już wyparowało więc wolę się upewnić: jeśli ten powerbank z jednego portu USB c PD może maksymalnie dać 100 w (20 V/5A), a wyczytałem gdzieś że switch 2 jest zasilane 60 w (20 V/3 A), to rozumiem że zabezpieczenia samej konsoli oraz zabezpieczenia w powerbanku ograniczają prąd do tych 3 A i nie ma opcji żeby leciało pełne 5A i np. przegrzewało konsolę?Inna sprawa że w innym miejscu widziałem informacje że oryginalny zasilacz do switcha2 daje 39w i już sam nie wiem która informacja jest prawdziwa.
Opublikowano poniedziałek o 08:472 dni Tak, konsola nie weźmie więcej prądu niż potrzebuje, możesz go brać.
Opublikowano poniedziałek o 09:132 dni 60W to jak jest w docku konsola potrzebuje a przynajmniej 55W (info z pudełka).Do ładowania samej konsoli już taka moc nie jest potrzebna.
Opublikowano poniedziałek o 09:192 dni Nawet nie do ładowania co ładowanie + odpalenie gier w tym samym czasie oraz zasilenie portów USB.
Opublikowano poniedziałek o 09:312 dni Ale ten power bank widzę , że jest zacny. Dodałem do "ulubionych". Może się zakupi kiedyś.
Opublikowano poniedziałek o 12:161 dzień 3 godziny temu, Manor napisał(a):Pytanie, przymierzałem się do kupna jakiegoś nowszego powerbanka na różne potrzeby typu laptop, ale teraz i pod switcha 2 na wyjazdy. Jest taki o: https://www.euro.com.pl/ladowarki-akumulatory-przenosne/ugreen-nexode-pb721-20000mah-130w-szary.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=akc_pmax&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=20654181487&gbraid=0AAAAAD6k90FRbWD5-Vg11HDin7dK2N-FV&gclid=Cj0KCQjwjdTCBhCLARIsAEu8bpLdp2sogJtZ47rTT3FVx6hzcnCgG1oVl0h6H40KvU1PD8lgA_s24C4aAl2XEALw_wcBTrochę wiedzy z elektroniki już wyparowało więc wolę się upewnić: jeśli ten powerbank z jednego portu USB c PD może maksymalnie dać 100 w (20 V/5A), a wyczytałem gdzieś że switch 2 jest zasilane 60 w (20 V/3 A), to rozumiem że zabezpieczenia samej konsoli oraz zabezpieczenia w powerbanku ograniczają prąd do tych 3 A i nie ma opcji żeby leciało pełne 5A i np. przegrzewało konsolę?Inna sprawa że w innym miejscu widziałem informacje że oryginalny zasilacz do switcha2 daje 39w i już sam nie wiem która informacja jest prawdziwa.A chciałem ankera 737 kupować, a tu taki fajny sprzęcik dwie stówki taniej niż Anker
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Matko jedyna co za kryminał xddddd przekręt totalny z tym ekranem14 sierpnia jako ekskluzyw eshopowy zadebiutuje drag x drive
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Autor 33ms lag to by się zgadzało bo jak porównywałem z moim starym lapkiem, który ma matrycę z 30-40ms to smużenie bardzo podobneno i dobrze im więcej takich filmików tym lepiej bo może zwrócą na to uwagę
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 3 minuty temu, GearsUp napisał(a):33ms lag to by się zgadzało bo jak porównywałem z moim starym lapkiem, który ma matrycę z 30-40ms to smużenie bardzo podobneno i dobrze im więcej takich filmików tym lepiej bo może zwrócą na to uwagęZwrócą uwagę i co? Będzie akcja wymiany? Czy wypuszczą za rok V2 z normalnym ekranem by psychofani wymienili zanim nadejdzie OLED?
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Teraz, Daffy napisał(a):Zwrócą uwagę i co? Będzie akcja wymiany? Czy wypuszczą za rok V2 z normalnym ekranem by psychofani wymienili zanim nadejdzie OLED?ZAKTUALIZUJĄ EKRAN SOFTEM NA OLEDA!!!!
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 3 minutes ago, Daffy said:Zwrócą uwagę i co? Będzie akcja wymiany? Czy wypuszczą za rok V2 z normalnym ekranem by psychofani wymienili zanim nadejdzie OLED?Tak jak piszesz. Za 2 lata wersja v2 z poprawionym ekranem, za 4 lata wersja OLED. W ten sposób jest potencjał na sprzedanie 3 Switchy temu samemu graczowi.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Autor 3 minuty temu, Daffy napisał(a):Będzie akcja wymiany?Nie widzę innej możliwości jak punkty Nintendo w centrum większych miast z opcją wymiany. PB zrobi nocną i do nowego ekranu będzie dorzucało hartowane szkło
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 15 minut temu, Daffy napisał(a):14 sierpnia jako ekskluzyw eshopowy zadebiutuje drag x driveJuż drugi exik cyfra only?
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Autor 55 minut temu, Patapon napisał(a):W sumie tylko to opóźnienie do poprawy bo inne pomiary z tego filmiku wskazują, że to dobry panel
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Ja to już chyba stary jestem, ale gram na tym Switchu i uważam, że to w cale nie jest zły wyświetlacz. Wy te wszystkie mankamenty z tych filmów cały czas wychwytujecie podczas grania? Może pesel już sprawia, że nie dostrzegam tego całego ghosting, może przyzwyczajony jestem do LCD, bo w salonie od 5 lat LCD Sony a nie OLED od LG, ale i te czernie jakoś mnie nie rażą, kolorki są śliczne (i wyprzedzając - od lat pod PC mam podłączonego 34 calowego Oleda) i tak wiem, że to nie OLED, ale narzekanie w co 2 poście na ekran traktuje w ten sam sposób co narzekanie w co 2 poście na MK World... ^^
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Wiadomka, człowiek się do wszystkiego przyzwyczai.Zaś za 3 lata widzę oczami wyobraźni posty pokroju „OMG jak mogłem żyć bez OLEDa, jak ta Bananza teraz wygląda, w końcu prawdziwy HDR” i takie tam. ;)
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Autor 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):Wiadomka, człowiek się do wszystkiego przyzwyczai.Zaś za 3 lata widzę oczami wyobraźni posty pokroju „OMG jak mogłem żyć bez OLEDa, jak ta Bananza teraz wygląda, w końcu prawdziwy HDR” i takie tam. ;)Bananza będzie na Yuzu ogrywana?
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. W dniu 23.06.2025 o 12:19, Czoperrr napisał(a):Instrukcja w pudełku To jutub tłumaczy jakiś filmy w locie? Co to kurna jest?Teraz, GearsUp napisał(a):Bananza będzie na Yuzu ogrywana?Na yuzu2, ale wiesz… niektórzy mają monitory oled