Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Pojawiają się info o premierze AC Shadows w tym roku.

Jestem zainteresowany. AC na telewizorze meh, ale japoński AC w czasie dojazdów do pracy już jak najbardziej czemu nie. Do tego Ubi nieźle sobie radzi na Switchu patrząc na ich dokonania z SW.

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Wyświetleń 403 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Te starsze Asasynki fajnie wchodziły na Switchu, może i nigasuke się wykaże przenośnie.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Mustang napisał(a):

Pojawiają się info o premierze AC Shadows w tym roku.

Ależ to czerwone pudełko się seksownie komponuje z tą grafiką

6tyguhiji.jpg

Opublikowano

Przede wszystkim grzbiety nie są jednakowe, co nadaje im trochę żyćka a nie

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Mustang napisał(a):

No spoko te czerwone pudełka, nie czaję czemu ktoś tam marudził na kolor.

Górny pasek z logo zabiera zbyt wiele grafiki z gry dlatego wciąż pudełka z S1 > S2 ale tutaj wyjątkowo to pasuje.

No i sam środek na tym cierpi bo jak okładka jest dwustronna to przy czerwonych pudełkach mało widać

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Od tego za wielkiego nie wiadomo po co paska gorszy jest ten z informacyjnym bełkotem dla debili na dole no ale na żywo rzeczywiście te pudełka tak źle nie wyglądają

Opublikowano

A było tele opcji by to zgrabniej rozwiązać zamiast tego jebitnego paska

switch-2-box-art-concept-v0-qh3p71pge8te1.jpegnintendo-switch-2-boxart-mockup-v0-0bvz1qoy73ue1.png

Opublikowano

Będzie redemption story u niektórych jak z Outlaws banderas

Opublikowano

Dla mnie gierki na Switcha to gierki do pogrania w czasie dojazdów do pracy albo w łóżku, więc naturalnie jestem mniej wymagający. Jak na razie ten AC będzie moim faworytem na kolejną grę po przejściu Bananów, o ile dowiozą te premierowe 50 euro z plotek.

Opublikowano

Bilbil nie fantasta, więc pewnie prawda, ale takie chowanie w sekrecie tak dużej premiery fizycznej gry, która już musi być przecież gotowa żeby to zdążyło być w sklepach 5 grudnia... Kurde, nie wiem czy widziałem taką strategię kiedykolwiek wcześniej.

Zwłaszcza że gracze powinni rezerwować już miejsce, na dużych sprzętach ta gra zajmuje 123 GB lol.

Opublikowano

Używam AirPodsów po Bluetooth i nie mam problemów z podłączeniem ich poprzez menu konsoli, ale nie działa podłączanie przez szybkie menu (domek). Też tak macie? Jakiś bug chyba.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Wrzucam pościk po tygodniu użytkowania S2. Mówiąc szczerze podchodziłem do zakupu tej konsoli jak pies do jeża - to z racji marnej biblioteki gier (póki co) oraz wątpliwej (tu "z gwiazdką") jakości i osiągów samej konsoli. Mocowałem się z myślami przez dobre dwa tygodnie, rozważając przy tym opcję zakupu sprzętu, ogrania tego w co od początku celowałem i pozbycia się całego zestawu. Miałem to szczęście akurat, że udało mi się pożyczyć S2 do testów od męża siostry, który jest zdeklarowanym maniakiem Switcha i przez ostatnie lata zebrał pokaźną kolekcję wydań pudełkowych. Tak więc na start (tzn. wzięte do testów) poszedł najnowszy DK i kilka gierek z pierwszego Switcha, których sam nie miałem okazji ograć (a w sumie chciałem).

Wrażenia z pobieżnego obadania jakości samej konsoli początkowo były bardzo złe, serio. Jako PC-ciarz, absolutny fan SteamDecka (w ramach platformy pod indyki), gość wyłapujący wzrokiem gdy FPSy w gierce zgubią chociażby jedną klatę (no tak już mam, to efek siedzenia latami w bijatykach, gdzie każda klatka animacji ma znaczenie - dosłownie) na starcie mocno kręciłem nosem. Że ekran nie teges, że zabawka, że to i tamto. No po prostu nie pasowało mi tu troszkę rzeczy, więcej niż bym chciał w sumie. No ale po obwąchaniu sprzętu z każdej strony w końcu zabrałem się za gierki i... o panie banderas

Początkowo wjechał bezpieczny pakiet, tzn. tytuły które po prostu chciałem ograć (z różnych powodów):

• LM3 które znałem i rozgrzebałem już jakieś 3 lata temu, pograłem kilka godzin - jarając się przy tym fest - a później odstawiłem w kąt, na rzecz czegoś innego. Później pozbyłem się konsoli, więc gierki nigdy nie dało mi się ukończyć, a świadomość ta uwierała mnie dotkliwie.

• Zeldunia LA - perła, w której zakochany jestem od lat, niestety również "napoczęta" na premierę i odstawiona w kąt. Ale w sercu przez cały ten czas.

• MK8 - to z racji mocnego zajarania nowym wyścigowym Sonickiem, jakoś tak naszło mnie na więcej kartów, CTR w wydaniu na S zasysa niemiłosiernie, więc wybór padł na Mariana.

• DK Bananza - jako giereczka mająca pokazać co ten sprzęt potrafi i jak mocno dostarcza (lub nie).

Trzy pierwsze siadły dokładnie tak jak zakładałem (czyli idealnie), przy czym szczególny ukłon w kierunku ZLA za dopakowany framerate, no cudna jest ta gra po prostu. No a DKB, no tutaj się zaczęło fest mówiąc szczerze. Pierwsze wrażenie: fuuuj, gówniana lokacja, chaos itp. Wyłączyłem po 30 minutach i miałem olać zupełnie. Po kilku dniach coś mnie podkusiło by odpalić ponownie i - sam nie do końca wiem czemu - gra zażarła tak kąśliwie, że po 3h katowania klikałem jak pojebany Kup Teraz wskazując na koszyczek w którym znajdowała się nowa konsola i kilka gierek do niej )

Obecnie - tj. po kilku dniach katowania (tak, katowania dosłownie, bo przez ostatni tydzień byłem chory, więc mogłem tłuc pod kołderką po 10-12 godzin na dobę) jestem absolutnie zakochany w tej konsoli i gierkach jakie możemy na niej ogrywać. Nie wszystkich oczywiście (postawiłem na praktycznie wsio co dobre z Marianów, Zeldzioszki, kompletne wydanie Yakuza 0 i coś tam jeszcze). Jak już wspominałem - przez ostatnie lata było mi z konsolami mocno nie po drodze (przez chwilkę miałem tylko PS5 głównie pod Stellar Blade i Demony) bo praktycznie w każdej z nich mocno coś mi skrzypiało lub zwyczajnie nie widziałem w nich dla siebie nic atrakcyjnego. Tak więc combo PC + Deck idealnie załatwiały temat. Teraz jednak mogę z pełnym przekonaniem stwierdzić, że S2 pokazał mi, że troszkę w tym temacie zardzewiałem (choć daleko było mi do benchmarkowania wszystkiego, a cała masa zaaaajebistych tytułów jakie w tych latach ograłem zostanie ze mną na długo). Gierki od przysłowiowej Niny to serio jest czysty fun, skrystalizowana forma zabawy, esencja rajcowności. No kocham po prostu! Choć faktem oczywiście jest, że musiało się to jakoś przegryźć i nie była to miłość od pierwszego wejrzenia. A dziś? Dziś (po tych kilku dniach) zbiory które zakupiłem dla siebie wyglądają tak...

IMG_20251019_141114.jpg

... a ja już wiem, że dopiero się rozkręcam (w drodze leci Kirby w wydaniu The Last of Us i jeszcze coś tam jeszcze). Tym razem jednak nie do odkładania na półeczkę w protektorach (jak to miało miejsce kilka lat temu), a zdrowego KATOWANIA TEGO ILE WLEZIE. Serio, kocham mocno. Mogę powiedzieć chyba nawet, że w jakimś tam stopniu odkrywam w sobie gracza na nowo i nie są w stanie zaburzyć tego nawet paskudne praktyki Nintendo, przesadzone ceny itp. Rozpisuję się bo forumek miał w sumie także swój udział w decyzji o zakupie S2, a moja radocha jest na tyle duża, że postanowiłem choć w jakimś stopniu się nią z Wami podzielić. Dzięki piękne raz jeszcze )

PS. Żona od premiery tłucze w BF6 (u nas to rodzinne hobby jak widać), a ja w tym czasie wcinam kolorowe grzybki, ścigam się po tęczy i zamieniam w papierowy samolocik by przeprawić przez tekturową rzeczkę. Cudo wub

Edytowane przez Amer

Opublikowano

I elegancko, the best is yet to come

Opublikowano

No i o to chodzi! Jak gierki sie zgadzają to można oko na sprzęt przymknąć.

Opublikowano

Jeśli siadło Ci Link's Awakening to bierz Echoes of Wisdom, zmiecie Cie z planszy.

Opublikowano

Aha, serio, serio, gryzłem się z myślami bo nie lubię inwestować w nic co będzie mnie cieszyć miesiąc a później poleci w kąt (czytaj - przepalać pieniędzy na nietrafione zachcianki). Tu ryzyko było tym większe że (tu wstaw liczne wady którymi obecnie opatrzona jest konsola takie jak ceny gier, lipa z nowościami na starcie, ekran, bateria itp). Finalnie gierki ją wybronił totalnie.

Echoes mam na celowniku oczywiście. Tzn. biorę bankowo ale jak ogram to co już wjechało.

Opublikowano

Super że siadło, niech służy długo i szczęśliwie. U mnie zakup switcha2 to najfajniejsza decyzja zakupowa od kilku lat. Nie mając nigdy wcześniej sprzętów nintendo, mam zapewnione grańsko już teraz na najbliższe 5 lat, a przecież jeszcze tyle dobrego się pojawi.

Opublikowano

Nie mając nigdy switcha1 to kupno dwójki to wręcz pewny strzał w 10. Combo exow z jedynki, portów z wiiu i nadchodzących exow dwójki to granie na lata wręcz.

Opublikowano

Kurde gość podjarany a przed nim jeszcze Zelda BOTW i TOTK obama

Opublikowano

Amer miał jedynkę, przecież wyprzedawał potężną kolekcję gier.

Więc nie kumam tych rozkmin, stąd też pytanie.

Opublikowano

Miałem, miałem z tym że góralem na niej z dziesięć indyków, zacząłem LM3 i... tyle tak naprawdę. Zero gierek od Niny (pomijając to LM3 i Zeldę LA) bo uparłem się by kupować tylko importy, dziwadła i wydania typu Super Rare Games, LRG itp. No i tak ta kolekcja narosła. Natomiast czystego gameplayu było w tym moim S1 tyci, tyci. Natomiast teraz poszło to w kompletnie przeciwną stronę - pewnie stąd właśnie ten fun, podjarka i - jak to nazwałeś - rozkmina 😀

Edytowane przez Amer