Opublikowano wtorek o 19:205 dni no nie da rady wiecznie lecieć na pleckach starego, gdyby Switch 2 nie miał tak popularnego poprzednika to przy tych wtopach nie byłoby zbyt kolorowo
Opublikowano wtorek o 21:165 dni No na bank, w następnym roku 2 x Pokemony, Fire Emblem, Yoshi i pewnie jeszcze z dwie gry, o których nie wiemy. Do końca następnego roku będzie ponad 30 mln sprzedanych konsol Edytowane wtorek o 21:185 dni przez funditto
Opublikowano wtorek o 21:444 dni I chu.j, kolejnego takie game changera jak botw nie zrobią więc mogą ginąć
Opublikowano wtorek o 23:194 dni Przyznaję, że prawie się dałem nabrać, jak zobaczyłem to konkretne promo dzisiaj. A potem spojrzałem raz jeszcze na bibliotekę gier.Niewiele brakowało - ależ fart
Opublikowano środa o 08:064 dni Też się prawie dałem nabrać, ale zrobiłem szybki rachunek i jedyne, co miałbym ochotę na tym ograć, to age of calamity bez dropów i może zrobiłbym drugie podejście do totk, bo ładnie to wygląda w 60fps. A jeszcze mi się przypomniało, że to Nintendo i specjalnie wydali guwno LCD żeby za chwilę jeszcze raz doić z oledem
Opublikowano środa o 08:254 dni Taniej pewnie długo nie będzie do kupienia więc jak ktoś planował nawet na ten 2026 rok wziąć to lepszego momentu nie miał.
Opublikowano środa o 11:184 dni Ja kupiłem tylko dlatego, że nie miałem Switcha 1 (no ok mam Lite), bo czekałem cierpliwie na sprzęt pasujący pod TV 4K. Ale oczywiście raczej wątpię, czy brałbym dwójkę mając już sprawną jedynkę. Imo dwójka ma ogromny potencjał, pewnie prawie każdy zadowolony posiadacz jedynki planuje kiedyś tam upgrade, ale na razie mało jeszcze argumentów żeby zmieniać sprzęt.
Opublikowano wczoraj o 06:16 1 dzień W terminie od 26 grudnia do 12 stycznia, nintendo „rozdaje” platynowe punkty; 20 za uruchomienie aplikacji nso na konsoli i 30 za wlaczenie wybranej gry obslugujacej multiplayer - codziennie. Mozna nazbierac ponad 800 punktow jesli komus brakuje do darmowych gratow w stylu kalendarza 2025 albo przypinki z metroidka. Ja juz swoje kalendarze odebralem, a takze magnesy na lodowke, karteczki samoprzylepne z dikejami, przypinke bananzy na czapeczke z daszkiem, slowem mam chyba wszystko co tam daja… na emblemat metroidki zabraklo „hajsu” wiec akurat wpadnie
Opublikowano wczoraj o 10:36 1 dzień Ok, było pewnie wiele razy, ale może ktoś streści. Jak potem odebrać coś za punkty z Nintendo Shopa? Jaki kraj wybrać by przysłali do Polski? Bo Polski nie ma na liście, coś kojarzę?
Opublikowano wczoraj o 10:39 1 dzień Ja zawsze zamawiam z Irlandii, ale ponoć z niemiec też się da. Wysyłka 13 Ziko.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Ja zawsze biorę z Irlandii, bo strona jest po anglosasku (nienawidzę niemieckiego 🤷), a ceny też są po euro. Ale po historii przesyłki jest różnie - raz to jest Francja, a raz Niemcy. Wsio równo. Ważne, że zawsze dociera do Polski 👍.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Pamietacie taki problem, ze gra na kartridzu, dla ktorej pobrana zostala dowolna aktualizacja, po usunieciu plikow (a co za tym idzie, pobranych aktualizacji) tej gierki z pamieci systemu konsoli Nintendo Switch, wymagala pobrania aktualizacji podczas kolejnego uruchamiania?Ja pamietam.A dzisiaj juz o tym wiem wszystko kto chce niech przeczyta, zapraszam.Wczesniej juz ustalilem, ze:||_ uruchomienie gry z innego konta uzytkownika na tej samej konsoli||_ usuniecie zapisow gry, zarowno z serwera jak i konsoli||_ wylaczenie automatycznych aktualizacji dla aplikacji w ustawieniach systemowych||_ uruchomienie trybu samolotowego na konsolinie przynosi zadnych rezultatow.Wnioski byly nastepujace:||_ dane o wersji gry zapisywane sa w systemie konsoli i teoretyczne rozwiazanie wymaga przywrocenia ustawien fabrycznych w menu systemowym||_ dane o wersji gry zapisywane sa nie wiadomo gdzie i nie wiadomo czy cokolwiek moznaPisalem wtedy, ze w obawie o wyspe z ACNH odpuszcze sobie twardy reset systemu.Ale ja to ja. Internet mnie wk*rwia. Mowia, ze google skrywa odpowiedzi na wszystkie pytania, ale jak przyjdzie to do czego, to h*ja prawda.Wszystko trzeba robic samemu. No to zrobilem.To bylo silniejsze, od mojej silnej woli. Musialem.Pierwsza ciekawostka i co warto wiedziec.Przywrocenie ustawien fabrycznych konsoli usuwa wszystko z Nintendo Switcha. Oprocz oprogramowania systemu.Wersja oprogramowania konsoli zarowno przed jak i po resecie to 21.1.0, czyli najnowsza.Takze, jesli ktos, z jakiegos szalonego powodu chcaialby kiedys wrocic do wersji oprogramowania z jaka kupil konsole, to sie nie da.Ale kogo to obchodzi, przechodzimy do gierek, kochanych gierek Nintendo wydawanych fizycznie w pelni na nosniku.No i prawda.Kazda z testowanych przeze mnie gier, uruchomiona na swiezej jak sok owocowy konsoli Nintendo Switch:||_ uruchamia sie bez wyswietlenia zadnego komunikatu||_ informuje o mozliwosci pobrania aktualizacji ale pozwala sie wlaczyc ignorujac pobieranie jakiejkolwiek dodatkowej zawartosciNalezy pamietac o tym by wylaczyc automatyczne pobieranie aktualizacji dla aplikacji w ustawieniach systemowych!Istnieje pewien wyjatek.Jezeli, po wyczyszczeniu Switcha, dla wybranej gry pobrano zapis stanu gry z serwera do pamieci konsoli, przed uruchomieniem gierki, to gra znowu wymaga pobrania aktualizacji i nie da sie jej uruchomic chocby nie wiem jak chcialWnioski:Informacje o najnowszej wersji w jakiej gra zostala uruchamiona na konsoli Nintendo Switch przechowywane sa:&&_ w systemie konsoli&&_ w zapisach stanu gry (jest jeden wyjatek)i jedynym rozwiazaniem, zeby zainstniala mozliwosc uruchamiania gier, dla ktorych pobrano kiedys jakiekolwiek dodatkowe dane a pozniej je usunieto, w wersji prosto z kartridza jest:&&_ przywrocenie ustawien fabrycznych konsoli&&_ usuniecie zapisow stanu gryRodzynek, ktory uruchomil sie po pobraniu sejwa z serwera to Breath of the Wild. gratulacje,lista przetestowanych gier:Animal Crossing: New HorizonsDonkey Kong Country Returns (gra w 100% na karcie)Donkey Kong Country: Tropical FreezeFire Emblem EngageFire Emblem: Three HousesFire Emblem Warriors: Three HopesHadesHyrule Warriors: Age Of CalamityThe Legend Of Zelda: Breath Of The WildThe Legend Of Zelda: Tears Of The KingdomLego Gwiezdne Wojny: Saga SkywalkerówLuigi's Mansion 3Mario Kart 8 DeluxeMetroid Prime Remastered (gra w 100% na karcie)Metroid Prime 4 BeyondPersona 5 Strikers (gra w 100% na karcie)Pikmin 4QuakeRed Dead RedemptionSamurai Warriors 5Super Mario 3D All-StarsSuper Mario Bros. WonderSuper Mario Maker 2Super Mario OdysseySuper Mario Party JamboreeXenoblade Chronicles 3Wszystkie z powyzszych, oprocz trzech wyroznionych, proponuja pobieranie dodatkowej zawartosci podczas uruchomienia.No i wszystko super. Wszystko sie wyjasnilo.Nintendo nie przymusza nikogo do pobierania jakichkolwiek danych w jakiejkolwiek z gier w wydaniu pudelkowym kartridzowym.Nawet w tytulach typowo pod multiplayer czyli Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Maker 2 albo Super Mario Party Jamboree.Szczere brawa.A na koniec ciekawostka.Jak zniszczylem 1530 godzin grania w gre, bo zachcialo mi sie szukac nikomu niepotrzebnych rozwiazan.Napisalem do wsparcia Nintendo, wiem ze mozna, ale w tej chwili wkurwi*nie jest poza skala.Dziekuje za uwage do widzenia Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez Ken Adams
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Czyli w razie bomby atomowej i schowania do bunkra jak się nie ma save'a na konsoli i przywróci konsole do ustawień fabrycznych to można grać prosto z kardridza, dzięki. Powinni to pisać przy tych paczkach co teraz ministerstwo rozsyła do skrzynek jak się zachować w sytuacji kryzysowej
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 godzinę temu, Ken Adams napisał(a):Przywrocenie ustawien fabrycznych konsoli usuwa wszystko z Nintendo Switcha. Oprocz oprogramowania systemu.Wersja oprogramowania konsoli zarowno przed jak i po resecie to 21.1.0, czyli najnowsza.Takze, jesli ktos, z jakiegos szalonego powodu chcaialby kiedys wrocic do wersji oprogramowania z jaka kupil konsole, to sie nie da.Nic nowego, od PSP i DSi tak jest.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. To akurat logiczne bo często w historii było tak że jakiś konkretny soft zostawiał furtkę do piractwa więc bezpieczniej nie dać możliwości downgradu softu
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Dokładnie. Nigdy oficjalnym sposobem nie można wrócić do starego softu właśnie przez to, że mogą tam być dziury pozwalające na złamanie konsoli/urządzenia. Ma to też np. iOS (iPhone/iPad) gdzie można wracać z reguły tylko z bety do oficjalnych wydań i przy wydaniu nowej wersji dają możliwość powrotu 1-2 wersje w tył czasem. Nintendo ma nawet coś takiego jak system eFuse czyli bezpieczników które przy update'ach się "wypalają" żeby utrudnić powrót. To co pisze kolega o save'ach również nie jest żadną nowością - twórcy mogli dodać coś do gry w patchu, informacja o tym czymś (przedmiocie) jest w save, stara wersja gry może tego "nie zrozumieć", twórcy mogli zmienić sposób zapisy danych itd. Dlatego często info jest w save (o wersji gry) i twórcy gry mają opcję - zaznaczyć czy patch jest wymagany do wczytania takiego save'a czy nie