Opublikowano 27 marca27 mar Dziwne że tej Okaryny nie dowieźli na 40-lecie serii. Może się coś zesrało po drodze
Opublikowano 27 marca27 mar 17 minut temu, Ukukuki napisał(a):Nie ma czegoś takiego, w okienku które naśladuje lustro jest generowana ta sama scena w której znajduje się gracz tylko, że w odbicu lustrzanym i gównianej rozdzielczości bo sprzęt nie wyrabia.Kek, poczytaj sobie o czymś takim jak planar reflections. Generowanie tej samej sceny to miałeś w czasach PS1/PS2.
Opublikowano 27 marca27 mar 4 minuty temu, łom napisał(a):Kek, poczytaj sobie o czymś takim jak planar reflections. Generowanie tej samej sceny to miałeś w czasach PS1/PS2.Poczytaj sobie co to jest planar reflection może xd@łom co psycha z waty, że nie masz racji i dajesz klauna? xD
Opublikowano 27 marca27 mar Teraz, Ukukuki napisał(a):Poczytaj sobie co to jest planar reflection może xdChłopie nie muszę czytać bo z tego korzystałem od czasów studenckich. Nic takiego jak "jest generowana ta sama scena" nie ma miejsca tylko jest wyświetlany obraz z 'kamery' umiejscowionej w miejscu lustra.
Opublikowano 27 marca27 mar Teraz, łom napisał(a):Chłopie nie muszę czytać bo z tego korzystałem od czasów studenckich. Nic takiego jak "jest generowana ta sama scena" nie ma miejsca tylko jest wyświetlany obraz z 'kamery' umiejscowionej w miejscu lustra.Renderujesz obraz dwa razy czy nie?
Opublikowano 27 marca27 mar 1 minutę temu, Ukukuki napisał(a):Renderujesz obraz dwa razy czy nie?Obraz a scena to są dwie kompletnie różne sprawy, scena = 2x wszystkie obiekty wrzucane od nowa, obraz = korzystanie z tego co już jest w grze. I 2x tylko i wyłącznie w momencie jak widzisz idealnie na wprost lustro.
Opublikowano 27 marca27 mar Sory, że się wtrącę w dyskusje o lustrach.. ale jeśli dostaniemy remake Okaryny to się jaram, bo to znakomity tytuł, ale nadszarpnięty czasem
Opublikowano 28 marca28 mar 26 minut temu, Bzduras napisał(a):Ten dość sprawdzony ziomek mówił, że już za moment dostaniemy Wind Wakera i Twilight Princess na Switcha, chyba jakoś z rok temu. Mówiłem to już wiele razy, ale xawsze chętnie powtórzę: jeśli nich likera nie brzmi TheSnitch albo billbilkun to jest to zwykły plotkarz w moich oczach. I nie da się nie zauważyć, że te "przecieki" są sformułowane tak żeby w sumie pasowały do wszystkiego, jak ten Starfield. No robi się (jak wyjdzie to ja wam powiedziałem!), ale może być skasowany (jak nie wyjdzie to ja wam powiedziałem!) Dokładnie. On ani razu nie powiedział nic nowego o nowej grze. Tylko wymienia wszystkie możliwe tytuły - no fakt, czasem powtarza coś co jest prawdą (zazwyczaj nie jest - wystarczy przejrzeć w internecie jego przeszłe "zapowiedzi"), ale nigdy nie powiedział nowego tytułu czy czegokolwiek co nie było po prostu do wymyślenia. A biblioteka GameCube'a to w ogóle jego ulubiona sprawa, chyba każdą grę z GC w ostatnich latach "zapowiedział" że "w tym miesiącu ogłoszą remake na Switcha". Można by wymieniać dziesątkami, nie wiem czemu ludzie nadal to klikają.NIEMNIEJ, właśnie dlatego jest w tej opowieści coś intrygującego. Jest bowiem wyjątkowo konkretna jak na niego. Nowy Star Fox i duży remake Okaryny w ciągu najbliższych miesięcy - to faktycznie nie jest po prostu powtarzanie tego, co wszyscy mówią, ale konkretne nieprzewidywalne tytuły z konkretną datą. Jakoś... zbyt to pewne siebie, by tym razem nie było prawdą? Może faktycznie raz akurat jemu ktoś coś powiedział? Jeśli nie, to nic się nie stanie - ludzie online dalej będą klepać, że "Nate zawsze LEAKUJE". Ale jeśli tak - to przyznam, że po raz pierwszy ujawnił nowe gry.Z "ujawnień" na Switcha 2 dzisiaj, to można wspomnieć o Devil May Cry 5. Edycja gry na NS2 pojawiła się na chwilę na stronie ratingowej w Tajwanie. Akurat każda gra, która się na tej oficjalnej stronie pojawiła, faktycznie wyszła, aczkolwiek czasem było to po miesiąciu, a czasem po 2 latach. Teoretycznie mogą wydanie anulować, ale chyba jeszcze tak nie było z niczym znanym. Niemniej jest to prawdziwa strona z ratingami gier w Tajwanie. Wyglądałoby na to, że również UN:Me, Hell Is Us, Blood West czy Hellraiser Revival trafią na Switcha 2.
Opublikowano 28 marca28 mar 5 godzin temu, ogqozo napisał(a):Z "ujawnień" na Switcha 2 dzisiaj, to można wspomnieć o Devil May Cry 5. Edycja gry na NS2 pojawiła się na chwilę na stronie ratingowej w Tajwanie. Akurat każda gra, która się na tej oficjalnej stronie pojawiła, faktycznie wyszła, aczkolwiek czasem było to po miesiąciu, a czasem po 2 latach.Stawiam dychę, że wyjdzie w okolicy premiery drugiego sezonu anime, czyli koniec kwietnia-początek maja. Na się nazywać Devil Hunter Edition i już wielu się podpaliło, że to oznacza nowy content bo po co zmieniać tytuł zwykłego portu? Ja tam w to nie wierzę, ale jeśli to prawda - ucieszę się.
Opublikowano sobota o 12:235 dni Mi się wydaje że ktoś zobaczył że Fox ma być w filmie Mario i nowy zestaw LEGO z Zeldy, i przez to pomyślał że będzie nowy Starfox i remake OoT. Tak to widzę.
Opublikowano sobota o 13:185 dni Do tej pory nie było żadnej gry, której by nie zmyślił. Ale też rzadko wymyślał zupełnie nowe gry, zazwyczaj po prostu wymienia sequele i porty wszystkiego co już jest.Star Fox nie brzmi dziwnie, każdy się spodziewa kolejnej gry za jakiś czas. Ale premiera już latem to byłoby coś niespodziewanego (nawet jeśli węszę kolejne 6-7/10 w serii prób ożywienia Foxa. Musieliby naprawdę rozbudować grę, żeby to miało dzisiaj sens - moim zdaniem najbardziej realne szanse na hit Starfox to byłoby popatrzenie na produkcje typu Housemarque).No ale kurde, duży remake Okaryny - nie jako lekko podniesiona rozdziałka, tylko nowoczesny i będący znaczącym hitem roku - to brzmi naprawdę intrygująco. Aż zacząłem fantazjować, jak by to wyglądało. Okaryna zarówno się MAŁO zestarzała w tym sensie, że w sumie robi dobrze wszystkie podstawy grania 3D, jak i się BARDZO zestarzała w tym sensie, że praktycznie nic w tej grze nie jest konkretnie dobre na dzisiejsze czasy, bo wszystko to już powtórzono i rozwinięto w każdej innej grze. Mapa nie jest dziś ciekawa, ruchy nie są dziś ciekawe, wszystko jest małe, zagadki są na dziś banalne, i tak dalej. Samo pytanie o styl graficzny jest ciekawe, bo zrobienie z tego kreskówki byłoby... mocno rozczarowujące, ale Nintendo po prostu tak podchodzi do wszystkich gier HD, że idzie w kreskówkę. Ogólnie jeśli to serio miałaby być duża gra, to sporo ciekawych pytań by było.
Opublikowano sobota o 14:035 dni OoT Remake w stylu remakow FF VII, kazdy dungeon osobną grą, że też nikt na to nie wpadł jeszcze.Bardziej martwi mnie brak Directa do czerwca, choć juz na tym etapie byloby bez sensu robic prezentacje w kwietniu, zaraz potem w czerwcu i we wrzesniu, wiec tez nie wyglada to na leak, a logiczną dedukcje. Aczkolwiek Nintendo mogloby cos podziałać z marketingiem dla FE, zapowiedź byla we wrześniu i do dzisiaj cisza... Przydałby się już jakiś dedykowany direct z datą premiery, skoro nie chcą robić pełnoprawnego, taki jak w 2017 i prezentacją Shadows of Valentia.
Opublikowano sobota o 14:285 dni Pewnie będzie bliżej premiery. Three Houses ogłoszono na E3, i w sumie dopiero w lutym wrócono do tematu i w ostatnich miesiącach przed premierą jakoś mocniej prezentowano. Skopiowanie tego schematu oznaczałoby większe prezentacji Fortune's Weave w najbliższych miesiącach i premierę gry jesienią 2026. Raczej Nintendo nie pokazuje szerzej gier na więcej niż kilka miesięcy do premiery.
Opublikowano sobota o 20:465 dni Nie wiem czy wiecie ale wyszedl patch pod Switcha 2 do Warframe'a i oprocz tego da sie juz przyjemnie pograc w EAFC26 nawet w trybie hh
Opublikowano niedziela o 13:304 dni Kurcze panowie, ale ten port RE9 to nie jest tak wspaniały jak DF opowiadali. Gra cierpi na poważne zwolnienia związane chyba z ładowaniem danych w tle. W filmie poniżej gość i tym mówi Edytowane poniedziałek o 08:184 dni przez Masamune
Opublikowano niedziela o 13:514 dni Pisałem o tym przecież, w docku lepiej ale ogółem framerate przez całą grę jest wesoły. Nie rozumiem nie wrzucenia trybu 30/40fps. Teksty niektórych że przez 90% czasu jest 60fps to bujda.
Opublikowano niedziela o 19:044 dni Liczę że ten News z OOT prawdziwy i wdadzą to na Switcha. Od razu ogrywam jak się pojawi :)
Opublikowano poniedziałek o 08:244 dni Nie wiem czy było...Odnośnie przecieków i plotek, może nie jesto remake starej Zeldy, ani nowy Starfox ale też bardzo fajna gierka SnowRunnerPrzygotuj się na nowe off-roadowe wrażenia!Wersja S2, czyli pewnie upgrade wersji S1 też w drodze, ciekawi mnie czy pudełkowa wersja to będzie golas, czy może pokusza się o wydanie gry z dodatkami. Jeśli ta 2 opcja, to byłoby mega fajnie, 400h na liczniku wersji PS5, w wydaniu kieszonkowym i z dodatkami przy mozliwości przeniesienia Sejwa to byłby dla mnie zakup obowiązkowy!
Opublikowano poniedziałek o 08:434 dni 18 hours ago, Daffy said:Pisałem o tym przecież, w docku lepiej ale ogółem framerate przez całą grę jest wesoły. Nie rozumiem nie wrzucenia trybu 30/40fps. Teksty niektórych że przez 90% czasu jest 60fps to bujda.Zblokowane 40 fps + wyższa rozdziałka, nie powiem, kuszące! Obecny stan i te dropy w trybie hh trochę irytują. Nie rozumiem też o co chodzi z VRR na S2, i które gry mają dodatkowy LFC, a które nie mają? Chociaż w tym konkretnym przypadku też nie jest powiedziane, że LFC załatwiłby temat, jeśli dropy wynikają z loadingów. Możliwy scenariusz:RE9 ma i VRR i LFC, a dropi w trybie hh przez doczytywanie - dopóki CAPCOM czegoś nie wymyśli, jesteśmy w martwym punkcieRE9 nie ma LFC i dropi, bo fps spada poniżej 48 - stąd też brak odczuwalnych chrupnięć w docku, bo na TV VRR jest off i spadki płynności odbywają się bardziej stopniowo niż zero-jedynkowo jak przy VRR.Zastanawiam się poważnie nad odłożeniem gry do szuflady i odczekaniem trochę z nadzieją, że wyjdzie jakiś patch, żeby pograć jak już wszystko będzie ogarnięte na maksa.
Opublikowano poniedziałek o 09:284 dni 14 godzin temu, iluck85 napisał(a):Liczę że ten News z OOT prawdziwy i wdadzą to na Switcha. Od razu ogrywam jak się pojawi :)mogliby zrobić jednak remake TP, abyśmy zapomnieli o tym przykrym remasterze
Opublikowano poniedziałek o 12:273 dni 4 godziny temu, Masamune napisał(a):ciekawi mnie czy pudełkowa wersja to będzie golas, czy może pokusza się o wydanie gry z dodatkami.z dodatkami za ile kilkaset złotych? ostatni sezon już ominął switcha 1 tak w ogóle.
Opublikowano poniedziałek o 12:563 dni 3 godziny temu, Figaro napisał(a):mogliby zrobić jednak remake TP, abyśmy zapomnieli o tym przykrym remasterzeBez jaj użytkowniku Figaro. Już dawno nie widziałem filmiku gdzie ktoś jojczy dla samego jojczenia, tak naprawdę jedynie rzecz która może komuś nie pasować to zmiana tego systemu eq i rzeczywiście to koło wyboru wydaje sie lepsze, ale reszta? xD Widać że chłop w to gra pewnie kilka razy w roku od premiery to mu każda zmiana będzie śmierdzieć ale większość ludzi grało z 2 razy 20 lat temu i chuya pamiętają. Ja w tamtym roku ograłem wersje na wiiu i nie widze po tym filmiku żebym cokolwiek stracił grając w te wersje. To już przypadek wind wakera jest ciekawszy bo tam rzeczywiście oprawa różni sie na tyle że rzeczywiście ktoś może woleć oryginał niż wersje wiiu (np. ja) chociaż ta wersja już troche upierdliwa bez wszystkich nowoczesnych udogodnień