Opublikowano sobota o 13:062 dni 43 minuty temu, messer33 napisał(a):Pewnie całkiem nieźle, twórcy mogli też założyć że mało który gracz na Nintendo dojdzie tak daleko i tam jest zastosowana technologia a weź zostaw jak jest.Nie ma nic w logach, to nikt sie nie dowie xD.
Opublikowano sobota o 13:132 dni Autor No nie wiem, czytając na forum kto ukończył Bananzę a kto odpadł to śmiem twierdzić, że nintendowcy kończą gry jak już je zaczynają gorzej jest z tzw turystami
Opublikowano sobota o 16:511 dzień Coś w tym jest - małpę przerwałem gdzieś za połową albo w 3/4, w międzyczasie wciągnąłem się w asasyna, osiągnięć nie ma, więc tym bardziej nie chce mi się wracać i chyba po prostu sprzedam. I tak jest w co grać, może Pragmata wjedzie?
Opublikowano sobota o 22:391 dzień W dniu 8.05.2026 o 08:38, ASX napisał(a):tak jak przewidywałem, Nintendo Switch 2 drożeje, teraz ma być za 500 euroNews Release : May 8, 2026 "Notice Regarding Price Revisions for Nintendo Products and Services"I ta podwyżka, niewielka w porównaniu do konkurencji, ma według prognoz Big Na obniżyć sprzedaż o 3 M w jednym roku fiskalnym:)
Opublikowano wczoraj o 00:26 1 dzień Prognoza jest niższa niż była na mijający rok, ale powodów może być wiele. Nie ma obecnie zapowiedzianych wielkich hitów, a "hitem roku" przez najbliższe wieelee miesięcy według plotek ma być najwyżej remake Okaryny (który może zresztą wymieść, jeśli istnieje, ale coś wątpię). Tak czy siak nie jest to drastycznie inny poziom. Według prognozy.Firma kończy rok fiskalny 2026 z profitem 360 miliardów jenów i czystym zyskiem na kapitalnym poziomie 424 miliardów jenów - to także efekt zarabiania na sztuce konsoli, co podwyżka ceny powinna utrzymać (prawdopodobnie podwyżka jest mniej więcej taka, o ile rosną ceny produkcji).Sprzedaż gier na Switcha 1 nadal dominuje, pod względem liczby sztuk - 30 mln do 11 mln sztuk w ostatnim kwartale. Przejście pozostaje baaaardzo płynne i ten stosunek prawie się nie zmienia. Rodzina Switch zachowuje praktycznie tyle samo aktywnych użytkowników - ciągle 130 milionów.Sprzedaż cyfrowa wzrosła do prawie 55% - po części z racji wielkiej sprzedaży Pokemonów z GBA. Na liście obiecujących gier 3rd party oficjalnie zapowiedzianych, Nintendo wymienia: Indianę, Tales of Arise (22,05), e-Football (3.06), Elliotta (18.06), Granblue Fantasy (9.07), Culdcept Begins (16.07), First Light, Orbitals, Village in the Shade oraz Professor Layton. Nie wszystko z tego to pewnie będą wielkie hity... Chociaż trzymam kciuki za Village in the Shade. Może w czerwcu na "E3" pokaże się więcej gier...
Opublikowano wczoraj o 06:07 1 dzień Bardzo dobra analiza. I choć Nintendo ma się bardzo dobrze, to IMO ludzie nie doceniają jeszcze wagi tej podwyżki. Sukces konsol Nintendo oprócz oczywiście ekskluzywnych gier opierał się również na przystępnie wycenianej konsoli. Teraz pierwszy raz w historii będą musieli sprzedawać ludziom konsole wycenianą na 500 dolców, co już nie będzie takie łatwe. Być może rozwiązaniem byłoby większe wsparcie Switcha 1, by wciąż zarabiać na ogromnej bazie starszej konsoli, ale Nintendo chyba tego tak nie planowało.
Opublikowano wczoraj o 06:16 1 dzień Ta podwyżka to tylko 6% dla Europy.Teraz switch 2 sprzedawany jest poniżej sugerowanej więc realnie po podwyżce powinno być bez zmian.
Opublikowano wczoraj o 06:30 1 dzień Konsola jest tańsza obecnie o 350 zł względem premiery. To nie cena będzie problemem tylko brak system sellera, eksa który pchnie sprzedaż. Do tego premiera wersji Lite znacznie obniży cenę.
Opublikowano wczoraj o 06:33 1 dzień A coś wiadomo o premierze wersji Lite? Wydaje mi się że przy tych cenach za pamięć zrobienie tańszej wersji Lite może nie być takie proste.
Opublikowano wczoraj o 06:35 1 dzień Autor 4 minuty temu, Ukukuki napisał(a):brak system selleraNo niestety taka Pokopia nie może się trafiać każdego miesiąca. Ładnie zboostowała sprzedaż konsol ale też gra nie dla każdego.
Opublikowano wczoraj o 07:26 1 dzień 50 minut temu, ASX napisał(a):A coś wiadomo o premierze wersji Lite? Wydaje mi się że przy tych cenach za pamięć zrobienie tańszej wersji Lite może nie być takie proste.Tak są plotki. No nie do końca bo lite nie zbija ceny brakiem pamięci tylko brakiem 2 bezprzewodowych padów, docka, kabla, gripa, pasków. Sama konsola też jest tańsza w produkcji.
Opublikowano wczoraj o 07:28 1 dzień Teraz, Pupcio napisał(a):Tym razem niestety już nie mogą dać gorszego ekranu do lajta Lite nie miał gorszego ekranu xd
Opublikowano wczoraj o 07:53 1 dzień Wracajac do OoTNa 3ds jak ktos ma CFW, to jest po polsku dostepna od wczorajPolecam kanal goscia ,bo robi mase spolszczen do gier na nintendo Edytowane wczoraj o 09:54 1 dzień przez Pierre Deck
Opublikowano wczoraj o 08:28 1 dzień Elegancko dziala.lista pozostalych spolszczen od tego goscia. (zalaczniki do pobrania w linku pod opisem filmu z OoT)CastlevaniaNESCastlevania III: Dracula’s CurseNESCastlevania: The AdventureGBContraNESDuck HuntNESEarthBoundSNESEarthBound BeginningsNESKid IcarusNESKid Icarus: Of Myths and MonstersGBLink's Crossbow TrainingWiiLuigi's Mansion3DSMario & Luigi: Superstar SagaGBAMario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions3DSMega ManNESMega Man 2NESMega Man 3NESMega Man 4NESMega Man 5NESMega Man 6NESMega Man 7SNESMega Man IIGBMega Man IIIGBMega Man IVGBMega Man VGBMega Man XtremeGBCMega Man: Dr. Wily's RevengeGBMetroidNESMetroid FusionGBAMetroid II: Return of SamusGBMetroid: Samus Returns3DSMetroid: Zero MissionGBAMother 3GBANinja GaidenNESNinja Gaiden II: The Dark Sword of ChaosNESNinja Gaiden III: The Ancient Ship of DoomNESPokémon Black/WhiteNDSPokémon BlueGBPokémon RedGBPokémon YellowGBCStar Fox 64N64Super CNESSuper Mario GalaxyWiiSuper Mario Galaxy 2WiiSuper Mario LandGBThe Legend of Zelda: A Link Between Worlds3DSThe Legend of Zelda: A Link to the PastSNESThe Legend of Zelda: Majora's Mask 3D3DSThe Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D3DSThe Legend of Zelda: Phantom HourglassNDSThe Legend of Zelda: Spirit TracksNDSThe Legend of Zelda: The Wind Waker HDWii UThe Legend of Zelda: Twilight PrincessGCThe Legend of Zelda: Twilight PrincessWiiThe Legend of Zelda: Twilight Princess HDWii U Edytowane wczoraj o 08:30 1 dzień przez Pierre Deck
Opublikowano wczoraj o 10:22 1 dzień 2 minuty temu, iluck85 napisał(a):Czekam na ten remake OOT. Dla mnie jedna z lepszych Zeld.Tez bym remake chetnie ogral. Ale spolszczenie jakos mnie kusi do przejscia na 3ds ponownie tej gry. Ale to "A link to the past", ktore aktualnie na S2 ogrywam w NSO
Opublikowano wczoraj o 10:24 1 dzień Ja w sumie bardziej czekam na nową 2d, chociaż ta z gejboja też by fajnie wleciała z dzisiejszymi udogodnieniami i lalkową grafiką
Opublikowano wczoraj o 11:31 1 dzień Z Zeld 2D jedynka mogłaby dostać jakieś odświeżenie, bo wcale nie była ruszana. Z dodatkowym contentem ofc, bo na dzisiejsze standardy mogłoby być biednie.
Opublikowano 37 minut temu37 min Z QA z Furukawą:In addition, for the lineup in the second half of this fiscal year, we have prepared new titles beyond those already announced, and we will share details at the appropriate timing.