Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Ja na dzień dobry nie mogłem się połączyć z wifi na 5ghz ... 2.4GHz dziala ale bardzo wolno.

O dziwo jak włączyłem na routerze Wifi 6 to na 5GHz śmiga elegancko.

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 232,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

U mnie 5ghz połączyło i ściąga pełną prędkością łącza.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, tjery napisał(a):

I stabilne 15 > rwące 30

Nie popadajmy w skrajność 15fps jest niegrywalne, 30 jak najbardziej. Właśnie dlatego devi na konsolach lockują gry do 30 kiedy ta chodzi w 40-50

A propo eShopa nie widzę opcji wyszukiwania DLC. Włączyłem Switcha 1 i ta opcja jest. Chyba, że jest gdzieś ukryta i ja tego nie widzę.

Opublikowano

Porobiłem updaty, przeniosłem system z S1 i gram jedynie w Soul Calibura 2 z Gamecube, do tego mi byłą potrzebna nowa konsola :D (btw fajny patent z tym joy-conem jako myszką, ciekawe jak to w jakiś strzelnakach będzie działać i czy w ogole developerzy będą to wykorzystywać).

Dziwne wrażenie w menu systemu, bo wszysyko jest takie samo jak w S1 i jakby nie czuć, że to nowa konsola (widziałem wpisy, że to bardziej Switch PRO, pierwsze wrażenie mam podobne).

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze ten aksamitny feeling tego plastiku w Pro Controllerze, faktycznie jest różnica. Bardzo przyjemne uczucie. Biorę do łapy pada od Xboxa i czuć taki chamski plastik jak się przed chwilą trzymało pada od S2

Opublikowano
4 minuty temu, karmaster napisał(a):

Porobiłem updaty, przeniosłem system z S1 i gram jedynie w Soul Calibura 2 z Gamecube, do tego mi byłą potrzebna nowa konsola :D (btw fajny patent z tym joy-conem jako myszką, ciekawe jak to w jakiś strzelnakach będzie działać i czy w ogole developerzy będą to wykorzystywać).

Dziwne wrażenie w menu systemu, bo wszysyko jest takie samo jak w S1 i jakby nie czuć, że to nowa konsola (widziałem wpisy, że to bardziej Switch PRO, pierwsze wrażenie mam podobne).

No bo to jest switch pro i myślę, że każdy z forumka był tego świadomy i samo nintendo też nie chciało sobie na siłe szukać chuja do dupy wymyslajac znowu jakas gimmickowa konsole jak wii u skoro switch to zasadniczo na poziomie konceptowym najlepsze co mozna obecnie wymyslic.

Sam bylem na nocnej, ale mam zerowe cisnienie na katowanie nowej konsoli, bo mam rozgrzebanego metaphora z gejpasa, wiec switch 2 do premiery małpy będzie do pykania szybkich wyscigow w mario.

Opublikowano

To jeszcze taka ciekawostka, że jak mamy cyfrowo gre na S1 to nie odpalimy tej gry 'naraz' na obu knosolach, bo cyfrówki to teraz 'virtual game cards' i trzeba je wirtualnie wyjmować/wkładać. (Pewnie też już było o tym mówione, ale daje znać jakby ktoś nie był świadomy).

image.png

Opublikowano

Panowie, widziałem unboxing archonika i on ma instrukcje po polsku, a pudełko usk, czyli niemieckie.

Ja mam karton z polskiej dystrybucji, bez znaczka usk i nie mam po polsku instrukcji.

Czeski chyba tez ma z dystrybucji ze znaczkiem usk

Opublikowano
4 minuty temu, karmaster napisał(a):

To jeszcze taka ciekawostka, że jak mamy cyfrowo gre na S1 to nie odpalimy tej gry 'naraz' na obu knosolach, bo cyfrówki to teraz 'virtual game cards' i trzeba je wirtualnie wyjmować/wkładać. (Pewnie też już było o tym mówione, ale daje znać jakby ktoś nie był świadomy).

image.png

Można to wyłączyć i wrócić do tego co było.

Opublikowano
  • Autor

Switch Pro to byłby gdyby gry tak jak na PS5 Pro chodziły w 8 fpsach więcej a procek byłby bez zmiany jedynie podkręcony.

Tu jest przepaść jeżeli chodzi o działanie gier względem Switcha 1 + DLSSy. Ah szkoda gadać. Polak zobaczy to samo menu po zalogowaniu i pyerdoli o Pro.

Opublikowano
1 minutę temu, GearsUp napisał(a):

Switch Pro to byłby gdyby gry tak jak na PS5 Pro chodziły w 8 fpsach więcej a procek byłby bez zmiany jedynie podkręcony.

Tu jest przepaść jeżeli chodzi o działanie gier względem Switcha 1 + DLSSy. Ah szkoda gadać. Polak zobaczy to samo menu po zalogowaniu i pyerdoli o Pro.

Pro to byłoby jakby był OLED.

To co na pewno można było sie spodziewać po Nintendo to, że nie dowiozą ze wsteczną i pierwsze testy mówią, że nie dowieźli, bo naprawdę garstka gier otrzymała jakiekolwiek usprawnienia, trochę szkoda, tym bardziej, że lineup premierowy miałki.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Pro to byłoby jakby był OLED.

To co na pewno można było sie spodziewać po Nintendo to, że nie dowiozą ze wsteczną i pierwsze testy mówią, że nie dowieźli, bo naprawdę garstka gier otrzymała jakiekolwiek usprawnienia, trochę szkoda, tym bardziej, że lineup premierowy miałki.

Chłopie oni sprawdzają ponad 15k gier żeby działały we wstecznej a ty coś pyerdolisz o nie dowożeniu XD

Opublikowano

Krychu i doomposting rozdział 2137 xD NIE DOWIEŹLI, bo nie wszystkie gry odpalają się w wyższej rozdziałce i FPSach? Jak to wygląda na PS5, powiedz mi?

Opublikowano

Sprawia lepsze wrażenie niż poprzednik.

Ktoś pisał że ogarnęli Dock. Pozdro. Folia już naklejona.

Opublikowano
5 minut temu, Bzduras napisał(a):

Krychu i doomposting rozdział 2137 xD NIE DOWIEŹLI, bo nie wszystkie gry odpalają się w wyższej rozdziałce i FPSach? Jak to wygląda na PS5, powiedz mi?

Odpaliłem wlasnie 3 Xenoblade'y i wszystkie wygladaja gorzej niż na Switchu OLED.

A dlaczego?

Gorszy ekran, brak patcha i scaling obrazu na ekran full HD gorszy.

Co jak co, ale dla tej serii oczekiwałem więcej day1.

Wszystkie dalej w 30 fps i co ciekawe scaling obrazu coś nie działa (w sensie nie ma boostera rozdziałki).

Ogólnie wydaje mi sie, że to przez to, że leci to po emulacji? Nie ma bata, by Xeno 2 dalej spadało na 540p. Także być może bug.

Opublikowano

Testuje, wizualnie wsteczna z gier bez patcha to jest żart względem switch Oled, od razu widać gorsze kolory i co gorsza że to niższa rozdzielczość niż natywny ekran S2. Sprawdzałem Mario Wonder i Metroid Dread

Opublikowano
6 minut temu, Daffy napisał(a):

Testuje, wizualnie wsteczna z gier bez patcha to jest żart względem switch Oled, od razu widać gorsze kolory i co gorsza że to niższa rozdzielczość niż natywny ekran S2. Sprawdzałem Mario Wonder i Metroid Dread

Na tv też gorzej?

Opublikowano

Ciekawe czy jakieś patche będą się pojawiać z czasem czy wyjebongo.

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, Daffy napisał(a):

i co gorsza że to niższa rozdzielczość

Jak rozdzielczość może być niższa? Skalowanie działa dobrze, nie widać różnicy.

Opublikowano
13 minut temu, balon napisał(a):

Na tv też gorzej?

Na razie tylko przenośnie. Mk world i fast fusion już się ściąga.

Wonder i Dread...no ślepy tylko nie zauważy że to gorsze kolory, czerń i kontrast względem S1 OLED, a obraz wydaje się trochę bardziej rozpikselowany przez większe cale i że to jednak nie działa w natywnej rozdzielczości ekranu s2

Opublikowano

Da się jakoś na Switchu zmieniać gammę/kontrast obrazu poza regulacją samego HDR? Chciałem wziąć, żeby sobie poogrywać przenośnie największe hity N, z którymi nie miałem styczności, ale jak zobaczyłem ten film gościa od HDR z Zeldy, gdzie obraz jest zupełnie pozbawiony głębi i kontrastu to trochę mi siurak opadł. I teraz, czy to tylko kwestia tego, że on po prostu testował tylko HDR i nie bawił się innymi ustawieniami obrazu czy ogólnie regulacja ekranu Switcha 2 to tylko jasność i nic więcej?

Opublikowano

Kurde jestem w szoku, kto by się spodziewał że Daffy tym razem powie że wszystko fatalne.

Opublikowano
2 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Nie odpala się tryb TV w gierkach Switch 1 na Switch 2 przenośnie?

Niestety nie a rozwiązałoby to z miejsca część problemów

2 minuty temu, tjery napisał(a):

Da się jakoś na Switchu zmieniać gammę/kontrast obrazu poza regulacją samego HDR? Chciałem wziąć, żeby sobie poogrywać przenośnie największe hity N, z którymi nie miałem styczności, ale jak zobaczyłem ten film gościa od HDR z Zeldy, gdzie obraz jest zupełnie pozbawiony głębi i kontrastu to trochę mi siurak opadł. I teraz, czy to tylko kwestia tego, że on po prostu testował tylko HDR i nie bawił się innymi ustawieniami obrazu czy ogólnie regulacja ekranu Switcha 2 to tylko jasność i nic więcej?

Niestety nie. S1 oled miał przynajmniej dwa tryby kolorów - standard i vivid. Tutaj nic nie zrobisz, a wielka szkoda

Opublikowano

Nowe joy cony super, bardzo mi się też podoba ich podłączanie i odłączanie

Solidna konstrukcja, wykonanie dalekie od tandety, waga większa niż S1oled ale mam wrażenie że przez to jakoś ciekawiej leży w dłoniach

Lepsze głośniki niż w S1oled

Super szybki eShop

Chyba wolałem podstawkę z S1oled, tutaj boje się że konstrukcja podstawki jest zbyt cienka

Do końca myślałem że dojdą nowe tła w day one update, myliłem się

Fajny slot na kardridze, wydaje mi się też że szybciej rozpoznaje kardridz niż w s1

Nie mogę się nadziwić że ktoś twierdził że to LCD prawie jak OLED

Cicha praca przenośnie przy grach z S1