Opublikowano czwartek o 14:351 dzień Ja na dzień dobry nie mogłem się połączyć z wifi na 5ghz ... 2.4GHz dziala ale bardzo wolno. O dziwo jak włączyłem na routerze Wifi 6 to na 5GHz śmiga elegancko.
Opublikowano czwartek o 14:391 dzień Autor 2 godziny temu, tjery napisał(a):I stabilne 15 > rwące 30Nie popadajmy w skrajność 15fps jest niegrywalne, 30 jak najbardziej. Właśnie dlatego devi na konsolach lockują gry do 30 kiedy ta chodzi w 40-50A propo eShopa nie widzę opcji wyszukiwania DLC. Włączyłem Switcha 1 i ta opcja jest. Chyba, że jest gdzieś ukryta i ja tego nie widzę.
Opublikowano czwartek o 14:401 dzień Porobiłem updaty, przeniosłem system z S1 i gram jedynie w Soul Calibura 2 z Gamecube, do tego mi byłą potrzebna nowa konsola :D (btw fajny patent z tym joy-conem jako myszką, ciekawe jak to w jakiś strzelnakach będzie działać i czy w ogole developerzy będą to wykorzystywać).Dziwne wrażenie w menu systemu, bo wszysyko jest takie samo jak w S1 i jakby nie czuć, że to nowa konsola (widziałem wpisy, że to bardziej Switch PRO, pierwsze wrażenie mam podobne).
Opublikowano czwartek o 14:441 dzień Autor Jeszcze ten aksamitny feeling tego plastiku w Pro Controllerze, faktycznie jest różnica. Bardzo przyjemne uczucie. Biorę do łapy pada od Xboxa i czuć taki chamski plastik jak się przed chwilą trzymało pada od S2
Opublikowano czwartek o 14:481 dzień 4 minuty temu, karmaster napisał(a):Porobiłem updaty, przeniosłem system z S1 i gram jedynie w Soul Calibura 2 z Gamecube, do tego mi byłą potrzebna nowa konsola :D (btw fajny patent z tym joy-conem jako myszką, ciekawe jak to w jakiś strzelnakach będzie działać i czy w ogole developerzy będą to wykorzystywać).Dziwne wrażenie w menu systemu, bo wszysyko jest takie samo jak w S1 i jakby nie czuć, że to nowa konsola (widziałem wpisy, że to bardziej Switch PRO, pierwsze wrażenie mam podobne).No bo to jest switch pro i myślę, że każdy z forumka był tego świadomy i samo nintendo też nie chciało sobie na siłe szukać chuja do dupy wymyslajac znowu jakas gimmickowa konsole jak wii u skoro switch to zasadniczo na poziomie konceptowym najlepsze co mozna obecnie wymyslic.Sam bylem na nocnej, ale mam zerowe cisnienie na katowanie nowej konsoli, bo mam rozgrzebanego metaphora z gejpasa, wiec switch 2 do premiery małpy będzie do pykania szybkich wyscigow w mario.
Opublikowano czwartek o 14:571 dzień To jeszcze taka ciekawostka, że jak mamy cyfrowo gre na S1 to nie odpalimy tej gry 'naraz' na obu knosolach, bo cyfrówki to teraz 'virtual game cards' i trzeba je wirtualnie wyjmować/wkładać. (Pewnie też już było o tym mówione, ale daje znać jakby ktoś nie był świadomy).
Opublikowano czwartek o 15:011 dzień Panowie, widziałem unboxing archonika i on ma instrukcje po polsku, a pudełko usk, czyli niemieckie. Ja mam karton z polskiej dystrybucji, bez znaczka usk i nie mam po polsku instrukcji. Czeski chyba tez ma z dystrybucji ze znaczkiem usk
Opublikowano czwartek o 15:021 dzień 4 minuty temu, karmaster napisał(a):To jeszcze taka ciekawostka, że jak mamy cyfrowo gre na S1 to nie odpalimy tej gry 'naraz' na obu knosolach, bo cyfrówki to teraz 'virtual game cards' i trzeba je wirtualnie wyjmować/wkładać. (Pewnie też już było o tym mówione, ale daje znać jakby ktoś nie był świadomy).Można to wyłączyć i wrócić do tego co było.
Opublikowano czwartek o 15:021 dzień Autor Switch Pro to byłby gdyby gry tak jak na PS5 Pro chodziły w 8 fpsach więcej a procek byłby bez zmiany jedynie podkręcony.Tu jest przepaść jeżeli chodzi o działanie gier względem Switcha 1 + DLSSy. Ah szkoda gadać. Polak zobaczy to samo menu po zalogowaniu i pyerdoli o Pro.
Opublikowano czwartek o 15:061 dzień 1 minutę temu, GearsUp napisał(a):Switch Pro to byłby gdyby gry tak jak na PS5 Pro chodziły w 8 fpsach więcej a procek byłby bez zmiany jedynie podkręcony.Tu jest przepaść jeżeli chodzi o działanie gier względem Switcha 1 + DLSSy. Ah szkoda gadać. Polak zobaczy to samo menu po zalogowaniu i pyerdoli o Pro.Pro to byłoby jakby był OLED. To co na pewno można było sie spodziewać po Nintendo to, że nie dowiozą ze wsteczną i pierwsze testy mówią, że nie dowieźli, bo naprawdę garstka gier otrzymała jakiekolwiek usprawnienia, trochę szkoda, tym bardziej, że lineup premierowy miałki.
Opublikowano czwartek o 15:081 dzień Autor 1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):Pro to byłoby jakby był OLED.To co na pewno można było sie spodziewać po Nintendo to, że nie dowiozą ze wsteczną i pierwsze testy mówią, że nie dowieźli, bo naprawdę garstka gier otrzymała jakiekolwiek usprawnienia, trochę szkoda, tym bardziej, że lineup premierowy miałki.Chłopie oni sprawdzają ponad 15k gier żeby działały we wstecznej a ty coś pyerdolisz o nie dowożeniu XD
Opublikowano czwartek o 15:091 dzień Krychu i doomposting rozdział 2137 xD NIE DOWIEŹLI, bo nie wszystkie gry odpalają się w wyższej rozdziałce i FPSach? Jak to wygląda na PS5, powiedz mi?
Opublikowano czwartek o 15:121 dzień Sprawia lepsze wrażenie niż poprzednik. Ktoś pisał że ogarnęli Dock. Pozdro. Folia już naklejona.
Opublikowano czwartek o 15:151 dzień 5 minut temu, Bzduras napisał(a):Krychu i doomposting rozdział 2137 xD NIE DOWIEŹLI, bo nie wszystkie gry odpalają się w wyższej rozdziałce i FPSach? Jak to wygląda na PS5, powiedz mi?Odpaliłem wlasnie 3 Xenoblade'y i wszystkie wygladaja gorzej niż na Switchu OLED.A dlaczego?Gorszy ekran, brak patcha i scaling obrazu na ekran full HD gorszy.Co jak co, ale dla tej serii oczekiwałem więcej day1.Wszystkie dalej w 30 fps i co ciekawe scaling obrazu coś nie działa (w sensie nie ma boostera rozdziałki).Ogólnie wydaje mi sie, że to przez to, że leci to po emulacji? Nie ma bata, by Xeno 2 dalej spadało na 540p. Także być może bug.
Opublikowano czwartek o 15:391 dzień Testuje, wizualnie wsteczna z gier bez patcha to jest żart względem switch Oled, od razu widać gorsze kolory i co gorsza że to niższa rozdzielczość niż natywny ekran S2. Sprawdzałem Mario Wonder i Metroid Dread
Opublikowano czwartek o 15:461 dzień 6 minut temu, Daffy napisał(a):Testuje, wizualnie wsteczna z gier bez patcha to jest żart względem switch Oled, od razu widać gorsze kolory i co gorsza że to niższa rozdzielczość niż natywny ekran S2. Sprawdzałem Mario Wonder i Metroid DreadNa tv też gorzej?
Opublikowano czwartek o 15:531 dzień Ciekawe czy jakieś patche będą się pojawiać z czasem czy wyjebongo.
Opublikowano czwartek o 15:591 dzień Autor 18 minut temu, Daffy napisał(a):i co gorsza że to niższa rozdzielczośćJak rozdzielczość może być niższa? Skalowanie działa dobrze, nie widać różnicy.
Opublikowano czwartek o 16:021 dzień 13 minut temu, balon napisał(a):Na tv też gorzej?Na razie tylko przenośnie. Mk world i fast fusion już się ściąga. Wonder i Dread...no ślepy tylko nie zauważy że to gorsze kolory, czerń i kontrast względem S1 OLED, a obraz wydaje się trochę bardziej rozpikselowany przez większe cale i że to jednak nie działa w natywnej rozdzielczości ekranu s2
Opublikowano czwartek o 16:031 dzień Nie odpala się tryb TV w gierkach Switch 1 na Switch 2 przenośnie?
Opublikowano czwartek o 16:041 dzień Da się jakoś na Switchu zmieniać gammę/kontrast obrazu poza regulacją samego HDR? Chciałem wziąć, żeby sobie poogrywać przenośnie największe hity N, z którymi nie miałem styczności, ale jak zobaczyłem ten film gościa od HDR z Zeldy, gdzie obraz jest zupełnie pozbawiony głębi i kontrastu to trochę mi siurak opadł. I teraz, czy to tylko kwestia tego, że on po prostu testował tylko HDR i nie bawił się innymi ustawieniami obrazu czy ogólnie regulacja ekranu Switcha 2 to tylko jasność i nic więcej?
Opublikowano czwartek o 16:051 dzień Kurde jestem w szoku, kto by się spodziewał że Daffy tym razem powie że wszystko fatalne.
Opublikowano czwartek o 16:061 dzień 2 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Nie odpala się tryb TV w gierkach Switch 1 na Switch 2 przenośnie?Niestety nie a rozwiązałoby to z miejsca część problemów 2 minuty temu, tjery napisał(a):Da się jakoś na Switchu zmieniać gammę/kontrast obrazu poza regulacją samego HDR? Chciałem wziąć, żeby sobie poogrywać przenośnie największe hity N, z którymi nie miałem styczności, ale jak zobaczyłem ten film gościa od HDR z Zeldy, gdzie obraz jest zupełnie pozbawiony głębi i kontrastu to trochę mi siurak opadł. I teraz, czy to tylko kwestia tego, że on po prostu testował tylko HDR i nie bawił się innymi ustawieniami obrazu czy ogólnie regulacja ekranu Switcha 2 to tylko jasność i nic więcej?Niestety nie. S1 oled miał przynajmniej dwa tryby kolorów - standard i vivid. Tutaj nic nie zrobisz, a wielka szkoda
Opublikowano czwartek o 16:251 dzień Nowe joy cony super, bardzo mi się też podoba ich podłączanie i odłączanie Solidna konstrukcja, wykonanie dalekie od tandety, waga większa niż S1oled ale mam wrażenie że przez to jakoś ciekawiej leży w dłoniach Lepsze głośniki niż w S1oled Super szybki eShopChyba wolałem podstawkę z S1oled, tutaj boje się że konstrukcja podstawki jest zbyt cienkaDo końca myślałem że dojdą nowe tła w day one update, myliłem się Fajny slot na kardridze, wydaje mi się też że szybciej rozpoznaje kardridz niż w s1Nie mogę się nadziwić że ktoś twierdził że to LCD prawie jak OLED Cicha praca przenośnie przy grach z S1