Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Jak włożysz inny kabel do docka S2, to jest tak, jak mówi oficjalnie Nintendo - na ile może, to ładuje, ale nie ma trybu TV, nie ma odgłosu "tu-ta-ti-ti" i włącza się sam ekran konsoli, jakby była po prostu podłączona do ładowarki.

Przynajmniej tak jest z kablami, które próbowałem, typu ładowarka od S1, nie mówię, że nie ma takiego na świecie, kto wie.

Niemniej dużo łatwiejsze i bezpieczniejsze wydaje się zostawienie tej oryginalnej ładowary do docka, a ładowanie na boku robić innymi kablami.

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Wyświetleń 252,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
2 minuty temu, ogqozo napisał(a):

nie ma odgłosu "tu-ta-ti-ti"

czyli nie ma co się bawić w jakieś zamienniki. ten dźwięk jest podniecający.

Opublikowano
7 minut temu, maciucha napisał(a):

Że switch 2 kosztuje połowę tego co steam deck?

A dobra nie sprawdziłem że model LCD Decka jest jeszcze w oficjalnej sprzedaży. /

Opublikowano
Teraz, Enepsignos napisał(a):

A dobra nie sprawdziłem że model LCD Decka jest jeszcze w oficjalnej sprzedaży. /

Oled 512gb 2599zl, LCD 256GB 1899zl. Także :)

Opublikowano
42 minuty temu, SnoD napisał(a):

Ciekaw jestem jak bardzo popularny jest Cyberek na NS2.

Cyberek na NS2? No fajna ciekawostka na półkę żeby pokazać że się da, ale żeby tak grać to bez przesady

Opublikowano
6 minutes ago, jimmy said:

Cyberek na NS2? No fajna ciekawostka na półkę żeby pokazać że się da, ale żeby tak grać to bez przesady

Czemu. Ja skończyłem na Decku i bardzo sobie chwaliłem

Opublikowano

Różne są zboczenia

Opublikowano
45 minutes ago, ogqozo said:

Jak włożysz inny kabel do docka S2, to jest tak, jak mówi oficjalnie Nintendo - na ile może, to ładuje, ale nie ma trybu TV, nie ma odgłosu "tu-ta-ti-ti" i włącza się sam ekran konsoli, jakby była po prostu podłączona do ładowarki.

Przynajmniej tak jest z kablami, które próbowałem, typu ładowarka od S1, nie mówię, że nie ma takiego na świecie, kto wie.

Niemniej dużo łatwiejsze i bezpieczniejsze wydaje się zostawienie tej oryginalnej ładowary do docka, a ładowanie na boku robić innymi kablami.

Ten kabel działa z oryginalna ładowarką i dockiem jakby co.

https://www.amazon.pl/dp/B08M5L7Q9P?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

Fabrycznego nie rozpakowywałem bo wydawał się za krotki.

Opublikowano
5 minut temu, Homelander napisał(a):

Czemu. Ja skończyłem na Decku i bardzo sobie chwaliłem

Nadal pytasz? No kiedyś ci tłumaczyłem, że niektóre tytuły dobrze jest poczuć na jak najlepszym tłuszczu.
Na telefonie też odpalę film ale wolę obejrzeć na TV

Opublikowano
1 minute ago, Krzysztof93 said:

Nadal pytasz? No kiedyś ci tłumaczyłem, że niektóre tytuły dobrze jest poczuć na jak najlepszym tłuszczu.
Na telefonie też odpalę film ale wolę obejrzeć na TV

Wiadomo, wolałbym na moim 77 calowym oledzie i ps5. Ale takiego wyboru nie miałem. Miałem za to Deck albo wcale

Opublikowano
Teraz, Homelander napisał(a):

Wiadomo, wolałbym na moim 77 calowym oledzie i ps5. Ale takiego wyboru nie miałem. Miałem za to Deck albo wcale

Ja bym chyba poczekał na dostępność TV i PS5

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a):

Taaa, ale wtedy Homi będzie miał 70 lat, więc będzie widział w 720p, więc ch'uja się opłąca

Opublikowano
5 minutes ago, Krzysztof93 said:

W sensie na emeryturze? ;)

Opublikowano
5 minut temu, Homelander napisał(a):

wolałbym na moim 77 calowym oledzie i ps5

słowo ,,moim'' jest zbędne totalnie

Teraz, Homelander napisał(a):

W sensie na emeryturze? ;)

chyba trochę przesadzasz

Opublikowano

Dla mnie, po pozbyciu się innych sprzętów, Switch staje się główną konsolą do gier, więc praktycznie wszystko co wyjdzie będę na nim ogrywał (exy i multiplatformy). Już dawno za sobą mam etap pod tytułem "tę grę trzeba koniecznie ograć na wypasionym TV, jeszcze lepszym nagłośnieniu i z ray tracingiem".

No ale niech każdy robi jak uważa. :)

Opublikowano
54 minuty temu, SnoD napisał(a):

Ciekaw jestem jak bardzo popularny jest Cyberek na NS2.

Bardzo. Gdy podano listę najczęstszych zakupów w cyfrowym sklepie Nintendo w ciągu pierwszej doby, to prezentowała się ona nastepujaco:

1. Mario Kart World

2. Cyberpunk 2077: Ultimate Edition

3. Nintendo Switch 2 Welcome Tour

4. Fast Fusion

5. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Upgrade Pack

6. Deltarune

7. The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Upgrade Pack

8. Fantasy Life i: The Girl Who Steals Time

9. Bravely Default Flying Fairy HD Remaster

10. Yakuza 0

11. Street Fighter 6

12. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Switch 2 Edition

13. Hitman: World of Assassination

14. The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Switch 2 Edition

15. Hogwarts Legacy

Zakładam, że wydanie pudełkowe rownież poradzi sobie znakomicie.

Cieszy wysoka pozycja Fast Fusion. Świetna, widowiskowa gra, która jest niezwykle korzystnie wyceniona. pope

Opublikowano
17 minutes ago, Krzysztof93 said:

słowo ,,moim'' jest zbędne totalnie

chyba trochę przesadzasz

Czemu zbędne?

No może trochę przesadzam, ale nie widziałem i nadal nie widzę sposobu żeby ograć 30-40 godzinną grę na tv w powiedzmy 2 tygodnie w komforcie nie zawracania mi dupy. Więc wolałem na Decku. A że w tym czasie miałem kilkugodzinne sesje chemioterapii to i czas się znalazł na granie zdalne lol

Opublikowano
  • Autor

Szukałem wszędzie w jakim range działa VRR na Switchu 2 i nie mogłem się doszukać takiej informacji. Windows jasno coś takiego pokazuje w panelu - mój monitor np ma przedział 48-240

W Welcome Tour jest tech demo, które pokazuje, że chyba zakresem jest 40-120 bo poniżej 40fps zaczyna mnożyć Hz przez 3 lub 2 żeby było optymalnie a powyżej 40 jest 1:1

2025061115462600_c.jpg

2025061115483900_c.jpg

2025061115492100_c.jpg

2025061115475100_c.jpg

2025061115465900_c.jpg2025061115470300_c.jpg

Opublikowano

Pany, coś się dzieję z eShopem? Chcę kupić MGS na promce ale wywala error przy płatności. Nie ważne czy kartą czy paypal. Error i nie da się kupić.

Opublikowano

Czasy ładowania szybsze niż na Xboksie, gra wygląda lepiej niż na SeriesS, graczy do multi znajduje w 5 sekund, jest crossplay. Bardzo dobry port.IMG_9919.jpeg

Opublikowano

Jakby było cross progression i cross save to bym się nawet zastanowił, a tak nie chce zaczynać od nowa po 240h na decku.

Opublikowano

ktoś mi powie jak sejwowac w tym wind walkerze?

niby uzywalem save ale ostatecznie po powrocie z mario karta okazalo sie ze sejw z zupelnie innego miejsca :/

Opublikowano

Brak reedycji The Legend of Zelda: Wind Waker HD (https://www.psxextreme.info/topic/102204-wind-waker-hd/) na NS/NS2, to po prostu fakapowe lenistwo ze strony Nintendo.

Niby Wielkie N wie jak doić graczy znakomicie, ale takiej zagrywki od ich strony bym się po prostu nie spodziewał facepalm Mistrzostwo teehee

Opublikowano
43 minutes ago, szurubur said:

ktoś mi powie jak sejwowac w tym wind walkerze?

niby uzywalem save ale ostatecznie po powrocie z mario karta okazalo sie ze sejw z zupelnie innego miejsca :/

Save działa tak, że po wyłączeniu gry zaczynasz na początku lokacji w której robiłeś save. Więc wszelkie dungeony trzeba przejść na raz

Opublikowano

Pod minusem są save staty. Nie trzeba polegać na sejwach.