Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

d-pad gorszy niz tez z pro controllera S1? na początku mi często skosy lub nawet inne kierunki wchodziły, najczęściej gdy klikałem górę to łapało prawo. Po jakimś czasie się popsuł i kupiłem nowy ze 3 lata temu i raczej tego nie zauważałem, ale może rzadko używam d-pada.

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Wyświetleń 264 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Nie wiem czy gorszy, wiem że dpad w nowym źle rejestruje inputy.

Opublikowano
19 minut temu, tlas napisał(a):

Także wyjaśnione. Jebać Nintendo za tego pada. Wygodny to fakt ale z obrzydliwym dpadem.

Ale fakt, ze w rękach leży idalnie, jest jeszcze lżejszy niż Pro1, do tego z lepszą ergonomią! DPadów nie używam praktycznie, a w bijatykach lamie, wiec dla mnie póki co jesen z wygodniejszych padów w historii.

Opublikowano
1 godzinę temu, tlas napisał(a):

Jako że właśnie odebrałem pada od 8bitdo to postanowiłem zrobić mały test i pokazać, że dpad od pro controlera 2 nadaje się do tarcia chrzanu.

Test jest bardzo prosty - odpalam trening w SF6, wycofuje się postacią maksymalnie w lewo, a następnie powtarzam ruch ćwierćkółka w przód.

8bitdo:

IMG_0058.gif

Pro Controler 2:

IMG_0057.gif

Na padzie od Nintendo wchodzą skoki mimo że robię ruch dół, dół skos, przód.

Także wyjaśnione. Jebać Nintendo za tego pada. Wygodny to fakt ale z obrzydliwym dpadem.

Zbulwersowany jestem tym co właśnie przeczytałem, narzekałem na krzyżak w pro padzie 1 ale tu widzę że patologia posunęła się jeszcze dalej. Ojjj certyfikat jakości Nintendo coraz bardziej jest tylko chwytem marketingowym

Opublikowano
2 godziny temu, tlas napisał(a):

Jako że właśnie odebrałem pada od 8bitdo to postanowiłem zrobić mały test i pokazać, że dpad od pro controlera 2 nadaje się do tarcia chrzanu.

Test jest bardzo prosty - odpalam trening w SF6, wycofuje się postacią maksymalnie w lewo, a następnie powtarzam ruch ćwierćkółka w przód.

8bitdo:

IMG_0058.gif

Pro Controler 2:

IMG_0057.gif

Na padzie od Nintendo wchodzą skoki mimo że robię ruch dół, dół skos, przód.

A który to 8bit dokładnie?

Opublikowano

Dla mnie dpad w pro controllerze od s1 to juz byla patologia jakas - przy graniu w lumines non stop klocki wlatywaly nie tam gdzie trzeba , jezeli tu tego nie rozwiazali to nie kupie.

Opublikowano
23 minuty temu, Basior napisał(a):

A który to 8bit dokładnie?

IMG_0053.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Też tak macie, że klikacie dół i hopek wam skacze?

/s

Pad do wymiany.

Spoiler

Pewnie wietnamczyk

Opublikowano

Ej. Zostało to jakoś wyjaśnione czemu gry z S1 nie odpalają się w trybie hh na S2, tak jak w trybie dock na S1?

Czy problem leży w konsoli czy w grach? Devi musieliby dać jakiegoś patcha czy Big N mogłoby to ogarnąć w sofcie?

Opublikowano

Zgaduję, że chodzi o pobór mocy. Nintendo musiałoby wmówić emulatorowi Switcha 1, że jest cały czas w trybie dock, no ale wtedy właśnie pobór mocy

Opublikowano

Dziwna sprawa, dla mnie było to tak oczywiste, że S2 odpali gry z S1 w trybie dock, że nawet nie pomyślałem, że tak nie będzie.

Może o pobór mocy chodzi. Ale z drugiej strony gry na S2 też żrą baterię i jest większy pobór mocy. Zatem jaka różnica dla konsoli czy odpali gierkę z S1 w 1080p czy z S2?

Opublikowano

Czy ja mam jakiś problem ze wzrokiem czy na ekranie jest jakaś folia oryginalna? Czy to jakaś powłoka ekranu? Coś skrobnąłem na dole ekranu i boję się dalej ruszać.

Opublikowano

Jest folia która ma zabezpieczać szkło przed rozbiciem w drobny mak w razie upadku.

Opublikowano
5 minut temu, tlas napisał(a):

Jest folia która ma zabezpieczać szkło przed rozbiciem w drobny mak w razie upadku.

A to jakaś różnica czy się rozbije w drobny mak czy w dwa kawałki? A ta folia jest taka, że wystarczy jako zabezpieczenie przed ryskami w użytku domowym? Czy lepiej zmienić na jakąś inną?

Opublikowano

Wydaje mi się, że różnica w tym przypadku to po prostu bezpieczeństwo człowieka, po to to jest.

Nic nowego, to samo było ze Switchem OLED, wieloma telefonami. W instrukcji chyba zawsze jest napisane, żeby tego nie tykać, ale kto czyta instrukcje. Ja nie.

Zdjąć to będzie raczej ciężko, jest przyklejone. Nie odejdzie od pociągnięcia, jak zewnętrzne folie, które chyba mają jakiś tam klej na krańcach, ale poza tym trzymają się na statykę, tak mi się wydaje.

Opublikowano

Ja normalnie zdjąłem z OLEDa jak mi się porysowała. Podważyć delikatnie na rogu np. wykałaczką i schodzi.