Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Mocne słowa jak na typa co kupił 15 razy tę samą kartę graficzną do konkutra

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 277,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Co ciekawe ta paraolimpiada miała nawet kartę produktu w polskich marketach:

Drag x Drive Gra na Nintendo Swi...
No image preview

Drag x Drive Gra na Nintendo Switch 2

Gra Drag x Drive Gra na Nintendo Switch 2 w RTV EURO AGD. Zobacz w RTV EURO AGD!

A teraz nagle tylko cyfra. Coś tam się musiało wysypać ładnie.

Opublikowano
8 minut temu, Bzduras napisał(a):

Mocne słowa jak na typa co kupił 15 razy tę samą kartę graficzną do konkutra

Mocne słowa jak na typa który może kupić miliard Switch 2, a ekran dalej będzie spierdolonym gównem.

Edytowane przez PiPoLiNiO

Opublikowano

Przynajmniej cewki i wentyle nie piszczą xd

Opublikowano

@Bzduras Marne pocieszenie skoro ciągle patrzysz na ekran grając. Nie no, ale bez jaj. Zrobić w 2 ekran gorszy niż w 1 i to tej podstawowej? Przecież to jest śmiech. I to całe pierdolenie o kosztach. Jakich kosztach? Najtańsze telefony ponizej tysiaka maja OLEDY 120Hz. Jest 2025 rok, a nie 2015 żeby pierdolić głupotki o drogich ekranikach. Nintendo rucha tych co kupili i tyle.

Miałem Switch Oled, nie był to ekran jakiś wybitny, ale i tak masakrował te wszystkie LCD. Więc mogli już nawet ten stary zostawić...

Co z tego, że ma 120Hz i VRR, skoro ma 33ms opóźnienie i równie dobrze mógłby mieć 60Hz bo daje niemal taki sam odbiór :)

Opublikowano

Euro chyba z automatu generuje to dla wszystkich gier na zaś, sklepy tak robią, o niczym to nie świadczy. Jeśli gra się faktycznie pojawi, klient może mieć już zapisany w sklepie który miał taką opcję i tam kupi, a wpisanie tytułu na stronie nic nie kosztuje.

Ridge Racer też jest w tym sklepie lol, a wątpię, by ktokolwiek związany z tym projektem kiedykolwiek planował wypuszczać go pudełkowo.

Mają też "Project 007" i nawet nie uaktualnili tytułu.

Silksong oczywiście też tam mają. W sumie to Euro "ma" sporo gier chyba jako jedyne na świecie lol.

Opublikowano
2 hours ago, PiPoLiNiO said:

@Bzduras Marne pocieszenie skoro ciągle patrzysz na ekran grając. Nie no, ale bez jaj. Zrobić w 2 ekran gorszy niż w 1 i to tej podstawowej? Przecież to jest śmiech. I to całe pierdolenie o kosztach. Jakich kosztach? Najtańsze telefony ponizej tysiaka maja OLEDY 120Hz. Jest 2025 rok, a nie 2015 żeby pierdolić głupotki o drogich ekranikach. Nintendo rucha tych co kupili i tyle.

Miałem Switch Oled, nie był to ekran jakiś wybitny, ale i tak masakrował te wszystkie LCD. Więc mogli już nawet ten stary zostawić...

Co z tego, że ma 120Hz i VRR, skoro ma 33ms opóźnienie i równie dobrze mógłby mieć 60Hz bo daje niemal taki sam odbiór :)

W sumie trochę prawdy tu napisał.

Opublikowano

A poza responsywnoscia i tym smużeniem, w czym jest jeszcze gorszy ekran? Bo jak dla mnie wyższa rozdzielczosc, większy ekran, lepsze kolory, żywsze barwy to większy plus niz opoznienie. Zresztą różne serwisy różnie je podają. Duzo zależy chyba tez od samej gry.

Prawda natomiast jest taka, że nikt raczej nie wybrałby Zeldy na S1 ze wspaniałym ekranem OLED po tym jak zobaczyl ją w ruchu na tym marnym ekranie LCD...

Opublikowano

Grałem se dzisiaj w OlliOlli, to jest turboszybka gierka wymagająca dobrej responsywności do komfortowego pykania i nie zgadniecie, całkiem nieźle mi szło. Nie gorzej niż na SD czy dużym ekranie. Tyle mi wystarczy.

Opublikowano
12 hours ago, Wieslaw said:

Dziwi mnie, że ktokolwiek oczekiwał betonowego zespolenia od rozdzielnych elementów złapanych magnesami.

W switchu v1 mnie to irytowało mocno i do oledziaka kupiłem pancerz spigena - nigdy więcej nic mi nie skrzypiało. Taki sam jest dostępny dla NSW2:

https://www.mediaexpert.pl/gaming/akcesoria-do-konsol/torby-i-etui/etui-spigen-rugged-armor-do-nintendo-switch-2-czarny

Ktoś korzysta z tego pancerza? Nigdy nie bawiłem się w takie dodatki ale juz widzę że mi się joycony kolebią, i deska to jednak deska. Z tego co widzę ten Spigen ma gripy, ale jakieś takie dziwne, kwadratowe. Wygodne to, pomaga w wygodzie? Czy może cos lepszego się znajdzie?

Opublikowano

Nie no oprócz tego smużenia to ekran jest spoko. Duży, ostry, ładne kolorki. Mi tam jakoś szczególnie te smużenie nie przeszkadza, ale z kronikarskiego obowiązku warto o tym wspomnieć mimo wszystko.

Opublikowano

Ja gram w Sonica teraz nowego to przy tym co się dzieje na ekranie, musiałbym chyba grac w stop klatce by zauważyć smużenie, czy wolałbym grac w rozmazanca 680p w 26 fpsach na Oledzie? No wątpię, no ale tak jak pisałem, ja tego smużeniem w innych grach też jakoś nie zauważyłem, wiec może dużo zależy jednak od gry, bo mimo wszystko większość gier ogrywanych od premiery to jednak wersje S2.

Opublikowano
W dniu 24.06.2025 o 20:48, tlas napisał(a):

Wasze joycony też tak przeraźliwie skrzypią na tylniej ściance jak się je lekko naciśnie w trybie przenośnym? Matko bosko, na jedynce dużo złego można było powiedzieć o joyconach ale nie to że skrzypiały jakby były puste w środku.

U mnie nie skrzypią. Tylko jak są wpięte to prawy się bardziej wygina i wydaje jakiś dźwięk.

Opublikowano

Mam tak samo więc pewnie było omówione w instrukcji dlaczego prawy się musi bardziej wyginać i wydawać dźwięk.

Opublikowano

https://coowps.com/collections/switch-2-accessories/products/switch-case-for-switch2 - takie coś dostałem za friko od firmy, odezwali się na Reddicie czy bym nie chciał to wziąłem. Fajny kejsik na konsolę i akcesroia, nie miałem wcześniej podobnych wynalazków bo do moich potrzeb przeważnie wystarcza zwykłe etui na samą konsolę, a docka rzucam luzem do plecaka. Tutaj można wcisnąć wszystko co tam sobie człowiek wymyśli, czyli konsoletę, docka, kable, gripa, pro controller albo innego pada, jest miejsce na 18 kartów z gierkami i jakieś przegródki na dodatkowe pierdoły. Co mam napisać, lekko usztywniane, sprzęt przeżył transport w deszczu, fajnie wykonane i estetyczne. Dorzucili do kompletu nakładki na analogi, ale chyba coś im się pomyliło bo są za małe na gałkę od S2 i bardziej pasują do S1. Krzyczą sobie 186zł za taki zestaw, nie wiem jak to wypada na tle innych takich skrzynek, czy to dużo czy mało. Jak ktoś kiedyś będzie się zastanawiać nad czymś podobnym i trafi na ten konkretny kejsik to ode mnie dostaje okejkę, gdybym potrzebował i wydał na to kasę to byłbym raczej zadowolony. Robi co ma robić tylko ten pomarańczowy finisz na zamku i rączce mogli sobie darować, całość w czerni byłaby o wiele mniej przypałowa.

Opublikowano

A mi się właśnie te delikatne wstawki w tym kolorze podobają.

Nie wożę konsoli, ale jakbym musiał to chętnie bym taką walizeczkę zakupił; cena też wydaje się całkiem dobra.

Opublikowano

Dzięki temu kolorkowi można odróżnić, czy to noszenie konsolki handheldowej dla dzieciaczków małych rączek, czy walizki nuklearnej prezydenta USA.

image.png

Opublikowano

Tak, nie cieszcie się z nowego sprzętu! Jak nie widzicie problemu to ściągnijcie jakąś gówno gierkę z dużym opóźnieniem, tam widać! XD

Opublikowano
21 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Z tego co zrozumiałem czytając jeden z artykułów, nie dali oleda ponieważ za szybko konsola by się rozładowywała, a nintendo chcę by w trybie przenośnym sprzęt wytrzymał minimum 3h. Ile w tym prawdy, nie mam pojęcia, ale mogli wypuścić dwie opcję i ludzie mieliby wybór.

Opublikowano
33 minuty temu, czarek250885 napisał(a):

nintendo chcę by w trybie przenośnym sprzęt wytrzymał minimum 3h

No to im mocno nie wyszło.

Opublikowano
  • Autor

Gram już 3 godzinę w Yakuzę 0 w pracy i nadal 20% baterii więc to zależy.

Co do ekranu jak się tego szuka to znajdzie. Ja w domu gram na OLEDzie z 0.3 ms laga a w pracy na wbudowanym wyświetlaczu i w obu przypadkach bawię się dobrze.

59 minut temu, czarek250885 napisał(a):

Z tego co zrozumiałem czytając jeden z artykułów, nie dali oleda ponieważ za szybko konsola by się rozładowywała, a nintendo chcę by w trybie przenośnym sprzęt wytrzymał minimum 3h. Ile w tym prawdy, nie mam pojęcia, ale mogli wypuścić dwie opcję i ludzie mieliby wybór.

Nie wiem gdzie to czytałeś ale to OLED wydłuża żywotność baterii a nie LCD.

Opublikowano
58 minut temu, GearsUp napisał(a):

Gram już 3 godzinę w Yakuzę 0 w pracy i nadal 20% baterii więc to zależy.

Co do ekranu jak się tego szuka to znajdzie. Ja w domu gram na OLEDzie z 0.3 ms laga a w pracy na wbudowanym wyświetlaczu i w obu przypadkach bawię się dobrze.

Nie wiem gdzie to czytałeś ale to OLED wydłuża żywotność baterii a nie LCD.

Nie wiem jak jest, poniżej skopiowany tekst.

Wyjaśnienie:

• OLED a LCD:

OLED (Organic Light-Emitting Diode) to technologia wyświetlaczy, która oferuje lepszy kontrast i głębsze kolory niż tradycyjne wyświetlacze LCD. Jednak panele OLED zużywają więcej energii, co może skrócić czas pracy na baterii w konsoli przenośnej. 

• Nintendo Switch 2:

Nintendo Switch 2 ma większy ekran niż oryginalny model, co zwiększa powierzchnię do zasilania. Zastosowanie OLED w tak dużej konsoli mogłoby prowadzić do znacznego skrócenia czasu gry na jednym ładowaniu, co byłoby niekorzystne dla użytkowników. 

• Wydajność i czas pracy na baterii:

Nintendo, decydując się na LCD dla Switcha 2, mogło postawić na kompromis między jakością obrazu a czasem pracy na baterii. Zapewnienie odpowiednio długiego czasu gry na jednym ładowaniu jest kluczowe dla konsoli przenośnej, a OLED mógłby ten czas drastycznie skrócić. 

• Brak OLED w Switch 2:

Dlatego też, mimo że niektórzy gracze mogą być rozczarowani brakiem OLED w nowym Switchu, decyzja ta wydaje się być podyktowana praktycznymi względami związanymi z użytkowaniem konsoli w trybie przenośnym. 

Opublikowano
57 minut temu, GearsUp napisał(a):

Gram już 3 godzinę w Yakuzę 0 w pracy

Panie, co to za robota? Od czasu do czasu tez jakąś gierkę odpalę ale to na zdalnej i na max 10 minut!