Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

• Odpowiedzi 10,4 tys.
  • Wyświetleń 786,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A pochwalę się, bo do tej pory jestem podekscytowany na maksa, heh. Decyzja Sony wkurwiła mnie do tego stopnia, że od razu zacząłem szukać alternatywy. Jestem typem zbieracza, na półce jest ponad 100

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

Opublikowano

No to ja przeprosiłem się z wąsatym kolegą. hi

image.png

Teraz czekam na Darkest Dungeon II, które już się smaży pod NS2. devil

Opublikowano
12 minut temu, Sylvan Wielki napisał(a):

No to ja przeprosiłem się z wąsatym kolegą. hi

image.png

Teraz czekam na Darkest Dungeon II, które już się smaży pod NS2. devil

Dobry wybor. MKW nie jest grywalny. Nawet 10 godzin nie mam w tej grze

Screenshot_20260902-230349_Exophase.png

Opublikowano

Co prawda jesteś moim forumowym kolegą nintendowcem-kolekcjonerem (choć zignorowałeś moje pytanie w temacie Ball x Pitt), ale nie zgodzę się.

To znaczy wiadomo, jak to jest. Jeden napisze, że RDR 2 to 10/10 i będzie miał rację, inny powie, że TLoU Part II to najlepszy tytuł w historii (i racji mieć nie będzie), więc jak na moje, każdy niech tam ocenia, jak mu pasuje. Niemniej nuta obiektywizmu wskazana.

MK8 mam od lat. Świetna, śliczna gra. Istna rewelacja.yahoo

MKW mam od premiery. Piękny tytuł, przy którym bardzo dobrze się bawiłem.good2

Ósemka to top najlepiej sprzedających się gier w historii. Około osiemdziesięciu milionów sprzedanych egzemplarzy. Szaleństwo.shok Gra przebiła portowaną od ponad dekady na wszystko, legendę jaką jest Skyrim.mage

Pokonała Wiedźmina.wio

Nawet CoD nie może się równać z potęgą MK8.

MKW natomiast to jedna z najszybciej sprzedających się gier.

Problem jest taki, że trochę nieuczciwe jest przyrównywanie gry rozwijanej latami do pozycji, która ma rok z hakiem na rynku.no

Furukawa-san ma łeb na karku.gigabeta Nie bój się. Bananza wydana później, by nie robić sobie konkurencji, dev kity wysyłane po wielu miesiącach, by nie robić sobie konkurencji.

Jak sprzedaż World wyhamuje, coś tam dorzucą. A że ta gra już sprzedała się w ponad 20 mln egzemplarzy, to bankowo będą ją rozwijać.

Inna sprawa, że brak trybu fabularnego w takiej produkcji to kpina.down

Ech, za czasów Szaraka zagrywałem się w wybitne Crash Team Racing. To była gra. wub

Mogliby przypudrować grafę, dodać klatkaż rzędu betonowych 60 i grałoby się.

cool2

Opublikowano
1 minutę temu, Sylvan Wielki napisał(a):

Co prawda jesteś moim forumowym kolegą nintendowcem-kolekcjonerem (choć zignorowałeś moje pytanie w temacie Ball x Pitt), ale nie zgodzę się.

To znaczy wiadomo, jak to jest. Jeden napisze, że RDR 2 to 10/10 i będzie miał rację, inny powie, że TLoU Part II to najlepszy tytuł w historii (i racji mieć nie będzie), więc jak na moje, każdy niech tam ocenia, jak mu pasuje. Niemniej nuta obiektywizmu wskazana.

MK8 mam od lat. Świetna, śliczna gra. Istna rewelacja.yahoo

MKW mam od premiery. Piękny tytuł, przy którym bardzo dobrze się bawiłem.good2

Ósemka to top najlepiej sprzedających się gier w historii. Około osiemdziesięciu milionów sprzedanych egzemplarzy. Szaleństwo.shok Gra przebiła portowaną od ponad dekady na wszystko, legendę jaką jest Skyrim.mage

Pokonała Wiedźmina.wio

Nawet CoD nie może się równać z potęgą MK8.

MKW natomiast to jedna z najszybciej sprzedających się gier.

Problem jest taki, że trochę nieuczciwe jest przyrównywanie gry rozwijanej latami do pozycji, która ma rok z hakiem na rynku.no

Furukawa-san ma łeb na karku.gigabeta Nie bój się. Bananza wydana później, by nie robić sobie konkurencji, dev kity wysyłane po wielu miesiącach, by nie robić sobie konkurencji.

Jak sprzedaż World wyhamuje, coś tam dorzucą. A że ta gra już sprzedała się w ponad 20 mln egzemplarzy, to bankowo będą ją rozwijać.

Inna sprawa, że brak trybu fabularnego w takiej produkcji to kpina.down

Ech, za czasów Szaraka zagrywałem się w wybitne Crash Team Racing. To była gra. wub

Mogliby przypudrować grafę, dodać klatkaż rzędu betonowych 60 i grałoby się.

cool2

No gra ma ok 1.5 roku i dalej brakuje jej trybow samych wyscigow w kolkach. Rozumiem zalozenie wyscigu-trasy, ale mogliby jednak zrobic ten jeden prostu ruch i dac graczom wybor w jaki tryb chca grac. Do tego wydaje sie zbyt chaotyczna jak na raz mamy 18 graczy.

Dla mnie to produkt mocno wybrakowany i tak bede go traktowal, az cos sie w tym temacie zmieni. Wazne, ze pupcie gamingu sie ciesza

Opublikowano

Mk world bardzo fajne karty. Świetna fizyka, grafika, tricki, naprawdę skillowa, fajne skróty.

Szkoda że Nintendo każe mi się ścigać online na dojazdach do tras i na koniec najwyżej jedno kółko na trasie. Niech się pierdolą, dojeżdżam codziennie do roboty i mi wystarczy

Opublikowano

Pogralem z zona chwile w orbitals, bo dluzej nie miala cierpliwosci i kurde. Ta gra wyglada i dziala pieknie. Do tego polska wersja nie konczy sie na napisach w dialogach, ale i elementy poziomow sa tez spolszczone jak interfejsy komputerow czy tablice informacyjne.

Piekna gra

20260903213322-01M1MC4SK24J9V4NQKVW0K2C7G.jpg

20260903213321-01M1MC4WMHJ5F91BZ2C475V6R6.jpg

20260903213320-01M1MC500K9Z4D01DE26AS9RJH.jpg

Opublikowano

I pięknie chodzi w 60 fps - każdy z graczy ma po 30.

Opublikowano

Shapefarm zrezygnowali z klasycznego trybu 60 fps, stawiając w pełni na artystyczny styl retro-anime!

Opublikowano

8 września 30minutowy direct o zeldzie

9 września 45 minutowy zwykły

banderas

Opublikowano

Ależ będzie bombardowanie

Opublikowano
4 minuty temu, Pupcio napisał(a):

8 września 30minutowy direct o zeldzie

9 września 45 minutowy zwykły

banderas

Cieszysz się jak byś był fanem Nintendo.

A dobrze wiemy jak jest, nawet największe xboty ograły więcej exow na te konsolke niż ty.

Żeby nie offtopowac to ja cieszę się bardzo z tych prezentacji.

Byłem z Nintendo od nesa, miałem każdą ich konsole oprócz Virtual boya i wiiu i nadal bawią mnie ich gry.

Nie bawią mnie multiplatformy za to na te konsole i rozi który co wychodzi jakaś gra multi chce być w niej czempionem a wychodzi jak zawsze.

Opublikowano

Błagam niech administracja doda emotke sleepera bo klaln i minus nie oddają moich uczuć wobec postów devilbota w dziale nintendo!

Opublikowano
2 minuty temu, devilbot napisał(a):

Cieszysz się jak byś był fanem Nintendo.

A dobrze wiemy jak jest, nawet największe xboty ograły więcej exow na te konsolke niż ty.

Żeby nie offtopowac to ja cieszę się bardzo z tych prezentacji.

Byłem z Nintendo od nesa, miałem każdą ich konsole oprócz Virtual boya i wiiu.

Ale Pupcio bardzo regularnie wspiera Nintendo zakupami.

Dla mnie to fan marki, choc jedynym zgrzytem wg mnie jest zbyt duza milosc do MKW.

Mysle, ze powinniscie rostrzygnac ten spor na torze w Mario Kartach lub na arenie w Smashu

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
6 minut temu, Pierre Deck napisał(a):

Mysle, ze powinniscie rostrzygnac ten spor na torze w Mario Kartach lub na arenie w Smashu

W tej grze o kalekach na wózkach, będzie tematycznie.

Opublikowano
On 9/3/2026 at 3:05 PM, DarkStar said:

Zajebiście to wygląda. IMO nawet Switch w trybie handheld wygląda podobnie do PS5 Performance )

Ja ostatnio w gierkach Capcomu widzę trend "bezpiecznego projektowania". Odpaliłem demko Onimushy na PS5 Pro, wydawałoby się, że Jezu co to będzie za sztos, a jest takie - ok, ładnie czysto ale bez wodotrysków. Później odpalam to samo demko na Switchu - wow, może trochę bardziej surowe to, ale zasadniczo wygląda jak na PS5 Pro! Podobnie miałem z Resi 9, jak ktoś na forum wrzucał screena z wersji PS5 to się zastanawiałem czy to PS5, czy jednak coś innego, bo na moim Switchu nie wygląda to gorzej.

Podobne odczucia miałem w becie COD MW4, na S2 wygląda zasadniczo ok, trochę surowo, sporo kompromisów i brak płynnosci - bez wodotrysków, odpalam PS5 - no fajnie wygładzone wszystko, płynne i wyraźniejsze, ale szału nie ma, bo rdzeń jest jak na S2.

W tym momencie zaczynam chyba rozumieć to co blacharze zarzucali konsolowcom od lat - konsole chamują poziom grafiki w grach. D

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Sylvan Wielki napisał(a):

image.png

Kurde tak długi, oddzielny direct dla Zeldy raczej na pewno oznacza, że dostaniemy w nim coś extra czyli pewnie Switcha i Pro Controllera z motywem gry, super

Opublikowano

I jeszcze o filmie będą bajdyrzyć. Ja chciałbym jeszcze jakąś zapowiedź nowej 2d ale pewnie bez szans przy zapowiedzianej okarynie

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał(a):

I jeszcze o filmie będą bajdyrzyć. Ja chciałbym jeszcze jakąś zapowiedź nowej 2d ale pewnie bez szans przy zapowiedzianej okarynie

Nowe minish cap <3

Opublikowano
25 minut temu, Masamune napisał(a):

W tym momencie zaczynam chyba rozumieć to co blacharze zarzucali konsolowcom od lat - konsole chamują poziom grafiki w grach. D

I bardzo dobrze, jeszcze nam tego brakuje żeby budżety były 5* większe. Przynajmniej hamują też zapędy żeby optymalizacja była całkiem gówniana. Im bardziej przerośnięta moc PCtów tym mniejsza szansa na mocno spartolone porty ;).

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Kangus napisał(a):

I bardzo dobrze, jeszcze nam tego brakuje żeby budżety były 5* większe. Przynajmniej hamują też zapędy żeby optymalizacja była całkiem gówniana. Im bardziej przerośnięta moc PCtów tym mniejsza szansa na mocno spartolone porty ;).

Tymczasem rtx5090 w 1080p

4354tger.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Tymczasem rtx5090 w 1080p

4354tger.jpg

No jak sie chce to można! I akurat GPU tu nie ma nic do gadania:).

Edytowane przez Kangus