Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
3 minuty temu, devilbot napisał(a):

Czyli praktycznie o grach capcomu

7 minut temu, Pupcio napisał(a):

A ja chciałem mieć jakegoś i do laktosa i nintendo. No ale tak jak pisałem, jeśli ten zeldowy który wyciekł okaże sie prawdą to raczej sobie kupie, bo zwykły czarnuch troche nudny

Kup, bo to topka padow pod wzgledem wygody i mega sprawa z tymi lopatkami

• Odpowiedzi 10,4 tys.
  • Wyświetleń 786,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A pochwalę się, bo do tej pory jestem podekscytowany na maksa, heh. Decyzja Sony wkurwiła mnie do tego stopnia, że od razu zacząłem szukać alternatywy. Jestem typem zbieracza, na półce jest ponad 100

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

Opublikowano

Ten 3bit też ma łopatki i jakieś 3 tryby przypisania guziorów, ale niezbyt to używam xD

Opublikowano

ja sobie przyciski u spodu ustawiłem na bicie małpą ,,Y'' skaczę i bije nie odrywając palca od przycisku skoku... czy to jest takie potrzebne? Nie wiem ale na razie mi się wszystko miesza.

Opublikowano

32 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a):

ja sobie przyciski u spodu ustawiłem na bicie małpą ,,Y'' skaczę i bije nie odrywając palca od przycisku skoku... czy to jest takie potrzebne? Nie wiem ale na razie mi się wszystko miesza.

No w proconie 2 masz ten bajer, ze kazda gra moze miec inaczej lopatki przypisane. I kazda gra ma zapamietywane ustawienia. Ja domyslnie kazdej lopatce przypisuje klikniecia analogiem

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano

Cyfrowa Onimusha 339 zł na PS5, 299 zł na Switcha 2.

Pudełkowa Onimusha na obie platformy 255 zł.

15 minut temu, Pierre Deck napisał(a):

No w proconie 2 masz ten bajer, ze kazda gra moze miec inaczej lopatki przypisane. I kazda gra ma zapamietywane ustawienia. Ja domyslnie kazdej lopatce przypisuje klikniecia analogiem

To jest bardzo fajny feature, też korzystam. W większości gier też przypisuję pod kliknięcia analogiem, ale np. w takim Elden Ring się przyda do przełączania spożywalnych itemów, żeby się szybko uleczyć czy coś nałożyć na broń, etc., bo tam nie ma ani pauzy ani zmiłuj się :) Jedynie bym chciał mieć 4 łopatki, a nie dwie. Ale i tak jest dobrze.

Opublikowano
2 godziny temu, Rozi napisał(a):

Czemu nie kupicie Pro Controllera 2, który jest genialnym, cichym, wygodnym kontrolerem, tylko jakieś zamienniki?

Tylko czemu bateria sama z siebie sie wyczerpuje? Pad leży a i tak bateria się rozładowuje. W tym samym czasie pro kontroler do S1 nadal full.

Cos im w tym Nintendo nie pykło z tą baterią.

Jak dla mne Pro 1 >>> Pro 2

Pod względem komfortu trzymania przez osobę o dużych dłoniach to Pro 1 >>Pro 2

Edytowane przez markusGDA

Opublikowano
26 minut temu, markusGDA napisał(a):

Tylko czemu bateria sama z siebie sie wyczerpuje? Pad leży a i tak bateria się rozładowuje. W tym samym czasie pro kontroler do S1 nadal full.

Wczoraj mi się to zdarzyło. Ok, faktycznie nie używałem go przez chwilę, ale wziąłem i nie działa. Nie włącza konsoli. Okazało się, że rozładowany. Przysiągłbym, że pierwsza wersja mogła leżeć kilka miesięcy, ale koledzy spoza forum mi mówili, że zawsze tak było. Za rzadko używam tych kontrolerów, żeby być pewnym. Czyli nie tylko ja mam takie wrażenie.

Opublikowano

"This is currently a mess on Nintendo's console.

Regardless of which performance mode you go for, you're going to run into frame rate issues, while the visuals are a disaster when prioritising smoother gameplay."

Pozdro switchowe świry, miłego popołudnia lapka

Opublikowano

Devi daj sobie na luz przez parę dni, zaczerpnij powietrza, posiedź na słońcu .. cokolwiek co cię uleczy z ciągłego pi..nia w co drugim poście jaki to Switch 2 jest zły.

No chyba że parcujesz dla konkurencji :-) bo w innym przypadku ciężko zrozumieć tę twoją krucjatę

Edytowane przez markusGDA

Opublikowano

Tony Hawk's Pro Skater 3 + 4, na Nintendo Switch 2... graliście? Ogólnie planuję sobie ogarnąć growo: albo tego Tony'ego na NS2 wraz z Mouse: P.I. For Hire na Ps5, albo używkę Bananzy lub Mario Kart World lub RE: Requiem. Co byście wybrali? A może Cyberpunk 2077 nowe? Tak do 300zł mogę wydać na minizakupki gamingowe obecnie. Tiaaa, bo jeszcze AC Shadows w opcji NS2 siedzi mi w głowie.

Opublikowano
1 minutę temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):

Tony Hawk's Pro Skater 3 + 4, na Nintendo Switch 2... graliście? Ogólnie planuję sobie ogarnąć growo: albo tego Tony'ego na NS2 wraz z Mouse: P.I. For Hire na Ps5, albo używkę Bananzy lub Mario Kart World lub RE: Requiem. Co byście wybrali? A może Cyberpunk 2077 nowe? Tak do 300zł mogę wydać na minizakupki gamingowe obecnie. Tiaaa, bo jeszcze AC Shadows w opcji NS2 siedzi mi w głowie.

Shadows kup za 125 zl pudlo w Euro RTV AGD. Do tego styknie na Mouse P.I.

Ew. C2077 ma S2 spoko podstawka. DLC do tej gry tnie sie jak emo-dzieciak.

Jak lubisz Star Wars, to Outlaws sobie kup. Tez aktualnie za 125zl dorwiesz na S2. I nie patrz, ze to Ubi. Gierka jest serio swietna i jako fan uniwersum bawilem sie bardzo dobrze w historii bez wielkich bitew, polityki i Jedi.

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano
On 9/1/2026 at 9:31 AM, Krzysztof93 said:

Grałem 1 meczyk także za wiele nie powiem ale w życiu bym tego nie kupił na tę konsolę. Działa słabo, wygląda słabo.

Ja pograłem więcej, a nawet całkiem sporo. Gra chyba zaliczyła jakiś pacz, bo wygląda delikatnie lepiej, niż na start bety, jednak wciąż nie jest to poziom który by mnie zadowalał.

Szczerze to nie wiem co myśleć, z jednej strony sterowanie gyro daje mi tak dużo frajdy, że byłbym skłonny kupić tę wersję Modern Warfare 4 zamiast na ps5 np, a z drugiej strony grafika i performance są na tyle kiepskie, że nie pozwolą mi w pełni cieszyć się grą.

Framerate często rwie, w szybkich meczach online to jest niedopuszczalne, może w singlu nie ma takiego tempa i jeszcze by uszło ale do multiplayera - absolutnie nie. Dziwna przypadłość - w trybie 120 Hz szarpanie i rwanie obrazu jest bardziej odczuwalne, 60 Hz lekko łagodzi sytuację.

Grafika oczywiście jest sub hd, oczywiście używa skalowania, na statycznych obrazkach wygląda ok, ale w ruchu wszystko się rozpływa, jest mega nieczytelne. Dostrzeżenie przeciwnika na średnich i dużych dystansach przy tych rozdzielczości i technice skalowania graniczy z cudem. Już stare gierki na PS3 ze zwykłym MSAA są bardziej czytelne na moim 4k TV. Gra ponoć nie używa DLSS, zamiast tego jest chyba FSR, więc może jest jeszcze jakaś szansa na poprawę tutaj, ale takiej tragedii to jeszcze nie widziałem.

20260902101626-01M1BP7BEFBN6TJX6PYGRJ0FZ3.jpg

20260902101629-01M1BRT5FT6V9735V47WPT8T38.jpg

Podsumowując - deweloper chyba za bardzo wziął sobie do serca panujące ostatnio przekonanie, że S2 to konsola taka jak inne. Temat optymalizacji ograniczył się do obcięcia rozdzielczości. Olano DLSS i inne dedykowane rozwiązania optymalizacyjne, przez co gra dla mnie jest grywalna w średnim stopniu wyłącznie w trybie stacjonarnym. Jeśli to poprawią, to może nawet kupię 😀

Opublikowano
13 hours ago, JaskinieTerrigenoweMarvela said:

AC Shadows było bardzo spoko na Switchu 2. Grafika przycięta, ale grywalne FPSy trzyma i nie chrupie, mało bugów, wielki świat bez loadingów i super klimat. Wiadomo zakup opłaca się tylko jeśli grasz przenośnie, ale zakładam, że to oczywiste przy multiplatformach na tę konsolę.

Opublikowano

@Masamune no najlepiej by było gdyby zdecydowali się wrzucić na S2 jakieś starsze części CoDa. Na PS4/PS5 wrzucili Black OPS I&II myślę, że na Switchu te dwie części zrobiłyby furorę, działałyby perfekcyjnie zarówno na TV jak i w handheldzie.
Ja zakup takiego MW4 widzę tylko w przypadku ludzi, którzy mają naprawdę w cholerę forsy i nie ważne czy im wypadnie te kilka stów do kałuży czy kupią sobie CoDa MW4 na S2. Ja mam ograniczone środki i nie wydam ich na słaby produkt.
Chyba, że do premiery wszystko poprawią to wtedy zdanie powyżej nie ma żadnego sensu ;) ale jeśli nie to kupowanie tego będzie świadczyć tylko o tym, że na S2 kupimy wszystko bo na bezrybiu w danym gatunku i rak ryba.

Opublikowano
17 minut temu, Mustang napisał(a):

Grafika przycięta, ale grywalne FPSy

O! Brzmi jak idealna nazwa dla tego działu ;)

Opublikowano

A wracajac do AC, to jest serio swietny port i gra wyglada bardzo ladnie w trybie stacjonarnym.

Tutaj macie porownanie tego samego w docku i w Habdheldzie

20260902105800-01M1GN7B74X5EGZJBM2JVJSPFD.jpg

20260902105801-01M1GN77Z5YP6R65QV90JXNQMZ.jpg

A tu inne grafiki z gry.

Gra trzyma 30fps i wyglada swietnie.

Co by nie gadac o Ubi, to potrafia portowac na S2. Ta gra oraz SW Outlaws pokazali klase

20260902105805-01M1GN6YDANBJQJ3SF7MT6SGRH.jpg

20260902105804-01M1GN71QM0Y71JEDTEN3ADCZE.jpg

20260902105803-01M1GN74RWNXS5M2TEN9Y65JHZ.jpg

Opublikowano
19 minutes ago, drozdu7 said:

O! Brzmi jak idealna nazwa dla tego działu ;)

Cena jaką płacimy za przenośność.

Ale i tak nieźle, że obecnie coś takiego jest możliwe. Konsole stacjonarne celują w 60 FPS, więc obniżając wymagania na 30 można duże gierki portować na handheldy. Kiedy konsole stacjonarne celowały w 30, przenośnie mogli serwować graczom tylko jakieś popłuczyny.

Opublikowano
10 minutes ago, Krzysztof93 said:

@Masamune no najlepiej by było gdyby zdecydowali się wrzucić na S2 jakieś starsze części CoDa. Na PS4/PS5 wrzucili Black OPS I&II myślę, że na Switchu te dwie części zrobiłyby furorę, działałyby perfekcyjnie zarówno na TV jak i w handheldzie.
Ja zakup takiego MW4 widzę tylko w przypadku ludzi, którzy mają naprawdę w cholerę forsy i nie ważne czy im wypadnie te kilka stów do kałuży czy kupią sobie CoDa MW4 na S2. Ja mam ograniczone środki i nie wydam ich na słaby produkt.
Chyba, że do premiery wszystko poprawią to wtedy zdanie powyżej nie ma żadnego sensu ;) ale jeśli nie to kupowanie tego będzie świadczyć tylko o tym, że na S2 kupimy wszystko bo na bezrybiu w danym gatunku i rak ryba.

No niestety legenda o S2 lekko się chwieje. Zaczynało się całkiem nieźle, RE9 - rewelka, oprócz gubienia klatek tu i ówdzie nie czuć większych problemów. W tle były też solidne FF VII Remake i SW Outlaws. Dla mnie pierwszy sygnał, że coś tu jednak nie gra to FFVII Rebirth, niby ok, ale widać cięcia. Teraz ten COD, to już ostra padaka.

44 minutes ago, Pierre Deck said:

A wracajac do AC, to jest serio swietny port i gra wyglada bardzo ladnie w trybie stacjonarnym.

Tutaj macie porownanie tego samego w docku i w Habdheldzie

20260902105800-01M1GN7B74X5EGZJBM2JVJSPFD.jpg

20260902105801-01M1GN77Z5YP6R65QV90JXNQMZ.jpg

A tu inne grafiki z gry.

Gra trzyma 30fps i wyglada swietnie.

Co by nie gadac o Ubi, to potrafia portowac na S2. Ta gra oraz SW Outlaws pokazali klase

20260902105805-01M1GN6YDANBJQJ3SF7MT6SGRH.jpg

20260902105804-01M1GN71QM0Y71JEDTEN3ADCZE.jpg

20260902105803-01M1GN74RWNXS5M2TEN9Y65JHZ.jpg

Aż ciężko uwierzyć, że to S2. Wygląda to bardzo dobrze, i faktycznie jest tak jak piszesz - Ubi radzi sobie nieźle z S2.

Być może Activision nie ma tak utalentowanych devów i ten COD to jakieś odstępstwo od reguły, chociaż z takich słodko-gorzkich doświadczeń to bym jeszcze wymienił FF Rebirth, niby fajnie, ale widać spore cięcia.

Opublikowano

Bazując na tym co CDPR pokazał na YT z Wiedźmina Remastered, to wydaje mi się, że Wiedźmin będzie jeszcze lepiej wyglądał niż AC Shadows, co jest niesamowite.

Opublikowano

Dobra nie zapędzajcie sie tak bo zaraz przyleci zespół d&d że coś wam sie podoba na switchu)

Opublikowano
2 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Dobra nie zapędzajcie sie tak bo zaraz przyleci zespół d&d że coś wam sie podoba na switchu)

Cały czas tu jestem.

No i rozumiem, że Ferdek jest zachwycony tym asasynem, gość ogrywał wiedźmina 3 na switchu 1 na dużym telewizorze.