Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 41 minut temu, Ukukuki napisał(a):Przecież ta gra graficznie kompletnie nie robi, co taka podnieta z tym tytułem?Technologicznie pod pewnie niejednym względem robi, ale generalnie jak na to patrzę to pewnie przez art-style ale mi nie urywa. I niestety jestem czuły na popup a tutaj o ile może racze się nie pojawiają z tyłka zbyt często obiekty(choć też to widać), to wszystko "morphuje" między róznymi stanami modelu z rózną szczegółowością. Źle mi się na to patrzy. Ale to i tak nie gra dal mnie, bardziej się interesuję ze względu na techno-pierdololo właśnie niż sama grę :).Na tym materiale widać też sporo niestabilności obrazu i pływajace naprawdę mocno ząbkowane krawędzie w niektórych momentach (coś podobnego poziomu jak w RE9 przy na granicach lens blur). John to tam opisuje i jak zrobił zbliżenie to cuda się tam zdzieją. Może coś poprawi PSSR 2.0, chociaż to nie wygląda na problem upscallera... Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez Kangus
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Dla mnie to wygląda jak Dragon's Dogma II, więc też nie bardzo rozumiem jakieś podniety graficzką, bo do Horizonów, Wiedźmina 3 czy nawet Ghostów od Sony nie ma to podjazdu.Może być fajna gierka, ale graficznie to absolutnie nic specjalnego.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 27 minut temu, Kangus napisał(a):Na tym materiale widać też sporo niestabilności obrazu i pływajace naprawdę mocno ząbkowane krawędzie w niektórych momentach (coś podobnego poziomu jak w RE9 przy na granicach lens blur). John to tam opisuje i jak zrobił zbliżenie to cuda się tam zdzieją. Może coś poprawi PSSR 2.0, chociaż to nie wygląda na problem upscallera...To jest problem z ustawioną zbyt dużą wypukłością Parallax Occlusion Mapping.Graficznie zgadzam się że nie wygląda jakoś wybitnie (Horizon i DS2 lepiej się prezentują) ale... wygląda to jak wypadkowa między Gothickiem a Breath of the Wild i to mi wystarczy aby się zainteresować i ograć w przyszłości jak już wszystko będzie załatane. Jeszcze co do oprawy mimo że ogólnie nie miażdży i widać uproszczenia to przynajmniej pokazuje że RT w wielkim, otwartym, dynamicznym świecie przy dziesiątkach plątających się NPCach jest możliwe na obecnych konsolach i może przynajmniej przez jakiś czas będą jakieś standardy utrzymane a nie szukanie wymówek jak w np. przypadku Dragons Dogma 2.
Opublikowano 55 minut temu55 min Gra nie doskoczy animacjami do gier na Decimie, ale ma kilka rzeczy ciekawych i przede wszystkim co rzadkość w open worldach ma dojebany silnik fizyczny i kilka gameplayowych detali, które żadne inne gry nie mają w tej skali.
Opublikowano 42 minuty temu42 min 1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a):Przecież ta gra graficznie kompletnie nie robi, co taka podnieta z tym tytułem?XDDDDDDTo forum nie przestaje zaskakiwać.
Opublikowano 36 minut temu36 min 32 minuty temu, Wredny napisał(a):Horizonów, Wiedźmina 3 czy nawet Ghostów od Sony nie ma to podjazdu.Może być fajna gierka, aleHahahahhahahahahhahshhsshhsshshsh
Opublikowano 22 minuty temu22 min Nie no kurwa panowie, co by nie mówić o Crimson Desert ale wizualnie to przepięknie wygląda. Po gameplayach z PC jak faktycznie będzie tak wyglądać w pełniaku to czapki z głów dla panów azjatów.Dla mnie to wygląda lepiej niż właśnie Horizony czy Ghosty, a przede wszystkim bardziej naturalnie. Edytowane 22 minuty temu22 min przez suteq