Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano
41 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Przecież ta gra graficznie kompletnie nie robi, co taka podnieta z tym tytułem?

Technologicznie pod pewnie niejednym względem robi, ale generalnie jak na to patrzę to pewnie przez art-style ale mi nie urywa. I niestety jestem czuły na popup a tutaj o ile może racze się nie pojawiają z tyłka zbyt często obiekty(choć też to widać), to wszystko "morphuje" między róznymi stanami modelu z rózną szczegółowością. Źle mi się na to patrzy. Ale to i tak nie gra dal mnie, bardziej się interesuję ze względu na techno-pierdololo właśnie niż sama grę :).

Na tym materiale widać też sporo niestabilności obrazu i pływajace naprawdę mocno ząbkowane krawędzie w niektórych momentach (coś podobnego poziomu jak w RE9 przy na granicach lens blur). John to tam opisuje i jak zrobił zbliżenie to cuda się tam zdzieją. Może coś poprawi PSSR 2.0, chociaż to nie wygląda na problem upscallera...

Edytowane przez Kangus

• Odpowiedzi 297
  • Wyświetleń 18,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nawet babie można przylutować

• Też mam wrażenie, że mamy do czynienia z grupowym " buzie widzę w tym tęczu ". Dla mnie to jakiś kompletny generyk o niczym, plus dojdzie techniczny koszmarek.

Opublikowano

Dla mnie to wygląda jak Dragon's Dogma II, więc też nie bardzo rozumiem jakieś podniety graficzką, bo do Horizonów, Wiedźmina 3 czy nawet Ghostów od Sony nie ma to podjazdu.
Może być fajna gierka, ale graficznie to absolutnie nic specjalnego.

Opublikowano
27 minut temu, Kangus napisał(a):

Na tym materiale widać też sporo niestabilności obrazu i pływajace naprawdę mocno ząbkowane krawędzie w niektórych momentach (coś podobnego poziomu jak w RE9 przy na granicach lens blur). John to tam opisuje i jak zrobił zbliżenie to cuda się tam zdzieją. Może coś poprawi PSSR 2.0, chociaż to nie wygląda na problem upscallera...

To jest problem z ustawioną zbyt dużą wypukłością Parallax Occlusion Mapping.

Graficznie zgadzam się że nie wygląda jakoś wybitnie (Horizon i DS2 lepiej się prezentują) ale... wygląda to jak wypadkowa między Gothickiem a Breath of the Wild i to mi wystarczy aby się zainteresować i ograć w przyszłości jak już wszystko będzie załatane. Jeszcze co do oprawy mimo że ogólnie nie miażdży i widać uproszczenia to przynajmniej pokazuje że RT w wielkim, otwartym, dynamicznym świecie przy dziesiątkach plątających się NPCach jest możliwe na obecnych konsolach i może przynajmniej przez jakiś czas będą jakieś standardy utrzymane a nie szukanie wymówek jak w np. przypadku Dragons Dogma 2.

Opublikowano

Gra nie doskoczy animacjami do gier na Decimie, ale ma kilka rzeczy ciekawych i przede wszystkim co rzadkość w open worldach ma dojebany silnik fizyczny i kilka gameplayowych detali, które żadne inne gry nie mają w tej skali.

17733416268298703408207179883657.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a):

Przecież ta gra graficznie kompletnie nie robi, co taka podnieta z tym tytułem?

XDDDDDD

To forum nie przestaje zaskakiwać.

Opublikowano
32 minuty temu, Wredny napisał(a):

Horizonów, Wiedźmina 3 czy nawet Ghostów od Sony nie ma to podjazdu.
Może być fajna gierka, ale

Hahahahhahahahahhahshhsshhsshshsh

Opublikowano

Starzejące się forum to i wady wzroku coraz gorsze hehe

Opublikowano

Nie no kurwa panowie, co by nie mówić o Crimson Desert ale wizualnie to przepięknie wygląda. Po gameplayach z PC jak faktycznie będzie tak wyglądać w pełniaku to czapki z głów dla panów azjatów.

Dla mnie to wygląda lepiej niż właśnie Horizony czy Ghosty, a przede wszystkim bardziej naturalnie.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Ta gierka ma być always online czy da się normalnie pograć bez internetów jak na singla przystało?

Opublikowano

Nje spotkałem się z info, jako by miało być online.

Opublikowano

Z tego co wiem to normalny pełnoprawny singiel, więc raczej poza patchami itp nie powinno być potrzeby połączenia z netem.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
1 godzinę temu, suteq napisał(a):

Nie no kurwa panowie, co by nie mówić o Crimson Desert ale wizualnie to przepięknie wygląda.

Dla mnie to wygląda lepiej niż właśnie Horizony czy Ghosty, a przede wszystkim bardziej naturalnie.

Ja tu widzę wizualia podobne do Dragon's Dogma i Forspoken.
Serio nikt nie zwraca uwagi na te wyprane kolory i prześwietlone kadry ze znikomym cieniowaniem czegokolwiek?
Nie mówię, że to będzie brzydka gra, przecież taka Zelda też jest ładna, mimo braku tekstur, ale na pewno nie napisałbym, że Crimson Desert wygląda "bardziej naturalnie".

Godzinę temu, messer33 napisał(a):

Tak Wredny wiedźmin sprzed 10 lat ładniejszy XD

Oczywiście. Co tylko dowodzi, jak ponadczasową jest gierką - plastyczność otoczenia i oświetlenie w W3 są o kilka poziomów wyżej niż to, co do tej pory widziałem na YT w gameplayach z Crimson Desert.
Wiadomo, że po samodzielnym sprawdzeniu być może bedę musiał odszczekać te słowa, ale póki co mam do dyspozycji tylko filmiki na YouTube.

Opublikowano
39 minut temu, Wredny napisał(a):

Co tylko dowodzi, jak ponadczasową jest gierką - plastyczność otoczenia i oświetlenie w W3 są o kilka poziomów wyżej niż to, co do tej pory widziałem na YT w gameplayach z Crimson Desert.

A kiedy do okulisty idziesz

Opublikowano

No dobra te particles w walce rzeczywiscie trochę przypominają niedoszły hit Square Enix.

Opublikowano
2 godziny temu, SebaSan1981 napisał(a):

Ta gierka ma być always online czy da się normalnie pograć bez internetów jak na singla przystało?

Normalny singiel. Po prostu cwaniaki zrobiły tylko część danych na dysku lub nie odpala bez daty 1 patcha.

Opublikowano
2 minuty temu, McDrive napisał(a):

Normalny singiel. Po prostu cwaniaki zrobiły tylko część danych na dysku lub nie odpala bez daty 1 patcha.

Gra by się nie zmieściła, no ale mogli wydać na 2. To specjalnie dla użytkownika Schranz1985, żeby nie mógł grać prenerf hardmode.

Opublikowano

To ile się w końcu tych Prosiaków sprzedało, że dla DF priorytet to pokazać jak na tej konsoli chodzi a nie na noobie? Co to za jakieś lokowanie produktów?

Edytowane przez LukeSpidey

Opublikowano

No no Wredny ma rację, że naturalnie to to na bank nie wygląda, gra jest imo ładna, ale z naturalnością to nie ma wiele wspólnego (jedynie ta jazda na koniu w deszczu w nocy zrywa kapcie, zajebiście wygląda), ale ogólnie gra raczej nie stawia na naturalny wygląd, jest mocno przekontrastowana, paleta kolorów też jest bardzo "growa", a nie naturalna, Za to fizyka, jak np. wody, coś pięknego.

Edytowane przez tjery

Opublikowano

Przecież to się od razu rzuca w oczy, że kolorystyka jest zbyt jaskrawa i środowisko jest prześwietlone. Zgadzam się z tym, że gra wygląda dobrze, ale na pewno nie zaszkodziłoby jej więcej kontrastu w otoczeniu i bardziej stonowane barwy.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano
6 godzin temu, LukeSpidey napisał(a):

dla DF priorytet to pokazać jak na tej konsoli chodzi a nie na noobie?

Taką wersję twórcy im udostępnili. DF nie mają z tym nic wspólnego. Mówią o tym na początku filmu i że później będą mieli udostępnione bazowe kody. To wydawca do samego końca kitra się z pokazaniem jak śmiga na standardowych