Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 78,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano
13 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Wiecie jak podnieść przyłbicę w hełmach?

Nigdy bym sam na to nie wpadł. Trzeba w oknie tym kołowym do ekwipunku przeciągnąć prawym stickiem i wtedy sobie podnosimy/obniżamy.

Fajna jest organiczność tego ekwipunku, wszystko tutaj jest takie śmiesznie skomplikowane, ale po dłuższym obcowaniu ma sens.

Ktoś tutaj trafnie porównał to do Stalkera 2, podobnie jak w Stalkerze czy też RDR2 jest właśnie masa super detali ale dojście do nich dość ciężko. Zaraz kończę 5 akt a ponoć po nim zaczyna się już typowy otwarty świat mimo że latam teraz wszędzie szukając ciekawych miejsc. Padł też ten Big Daddy za pierwszym razem bez kłopotów więc gra nie taka trudna jak dobrze rozwija się postać.

Opublikowano

Ja to na pewno jeszcze zrobię podejście do gierki, ale poczekam aż pracowite koreańczyki poprawią kilka rzeczy.

Opublikowano
50 minut temu, TuPaz napisał(a):

Na czym masz zamiar grać? Jak na PS5 to od razu zmień sobie ustawienia konsoli jak radzili wcześniej.

W ogóle jest coś w tym początkowym etapie co można pominąć, a daje spoko boost?

Można, patrząc po nagrodzie za pobocznego questa ale przy którym póki co poległem więc wrócę do niego później. Myślę, że tutaj generalnie jest bardzo dużo poukrywanych takich rzeczy też, podobnie jak w Stalkerze 2 czy RDR2 i które nie są w żaden sposób zaznaczone na mapie, że "o tutaj masz to i to".

Opublikowano
39 minut temu, TuPaz napisał(a):

Jak na PC to lux. Twórcy już zapowiedzieli łatkę poprawiającą sterowanie, a myślałem że nie będą w stanie tego zmienić.

Człowiek pogra tych kilka godzin, przyzwyczai się do takiego sterowania jakie jest a oni je zmienią i weź się ucz od nowa.😂

Opublikowano

Odsypiałem nockę po pracy. Przyśniło mi się granie w Crimsona bo obejrzałem kilka gameplayów. Pojebane D

Opublikowano

Ten co wymyślił żeby zapisywać grę pod trójkątem, a wczytywać pod X'em to powinien zostać wychłostany prętem po jajkach.

Opublikowano

Bawię się w łowce nagród teraz, bo wpadło pare zadań, dostałem tez tego questa w kamieniołomach, dość cieżko tam przy większych grupach, mam zachomikowane 10 punktów do umiejetności, muszę sie zastanowic na co to wydać. Nie mogę się oderwać banderas

Opublikowano

Jak wygląda mechanika reputacji? Wogóle jest taka? Można grać jako zły? Są jakieś benefity wynikające z niecnych czynów? Czy jedynie słuszna ścieżka to czynienie dobra?

Opublikowano

Wydaj na zdrowie, jeszcze mi podziękujesz, sam ładuję w HP, żeby mieć większą przeżywalność.

Opublikowano
10 minut temu, SebaSan1981 napisał(a):

Jak wygląda mechanika reputacji? Wogóle jest taka? Można grać jako zły? Są jakieś benefity wynikające z niecnych czynów? Czy jedynie słuszna ścieżka to czynienie dobra?

Za bycie złym raz wystawiano za mną list gończy ale wczytałem zapis więc nie wiem jak to się odnosi do dalszej gry, a za bycie praworządnym i pomagając innym dostajemy tak jakby odznaki/punkty reputacji w danym regionie i w specjalnym sklepie te punkty robią za walute gdzie możemy sobie je wymienić na jakieś unikalne przedmioty. Też nie zgłębiałem tematu bo na początku miałem 4, a zbroja futerkowa kosztowała chyba coś koło 20.

Edytowane przez Patapon

Opublikowano

Chujowizna, że nie można się teleportować ze złapanym przestępcą, zapierdalałem teraz ponad 2 kilometry z jakimś debilem na plecach przez góry sapek

Opublikowano
Godzinę temu, rafanus2 napisał(a):

Ja to na pewno jeszcze zrobię podejście do gierki, ale poczekam aż pracowite koreańczyki poprawią kilka rzeczy.

A gdzie skończyłeś?

Dzisiaj grałem na Pro w Balanced z Vsync off i to chyba dla mnie najlepszy tryb. 10h grania, dopiero 3 chapter xD, niesamowita jest ta gra, ile tutaj jest rzeczy fajnych to można z tego 5 różnych gier zrobić. Tym bije Dragon's Dogmę na głowę, w dwójce jednak zawiodłem się, że nie poszli w skalę, a wręcz cofnęli się rozwoju.

Opublikowano

Okup za naszą głowę usunąć można w kościele, wzorem poczty w RDR. Ogólnie lipa, że jak szabrujemy a nikt nas nie widzi to reputacja i tak leci ,no ale tak jest w wielu grach.

Damiane jak wciąga dupą Kliffa obama- 10 minut grania nią, i jej zabawkami, i ja już nie chcę nigdy wracać do tego generyka.

Edytowane przez Gregorius

Opublikowano

Też nastawiam się że bedę grał nią sporo, widziałem gameplaye co wyczynia i jak walczy. Poza tym lubię grać babami (nawet Wredny wyczuł to w jednym z moich poprzednich zapytań). Ale chyba nie da się grać tylko jedną postacią bo trzeba będzie w określonych miejscach wracać do Kliffa i Orasa.

Opublikowano

To prawda że fabule tylko możemy pchnąć klifem? W sumie nie chce mi się grać innymi postaciami skupiłbym się porządnie na jednej

Opublikowano
1 minutę temu, SpacierShark123 napisał(a):

Gra była prezentowa jako 3 bohaterów, mnie zastanawia czemu jest 5 miejsc na postacie w kole wyboru postaci.

DLC pewnie

Opublikowano

They see me driftin' they hatin'.

Edytowane przez LukeSpidey

Opublikowano

Shadow of the colossus, mówi wam to coś? Kurde dalej jestem w drugim chapterze.

19d12a7e7c487-screenshotUrl.jpg

to bounty odpuszcze, może się zlitują i zrobią fast travel, prawie 4km w jedną stronę, a trzeba jeszcze wrócić z typem na plecachpawel

cd.jpg

Opublikowano

Prawda, też właśnie zapierdalam z typem na plecach, tyle że 1,5 km ale to i tak. No z tym coś powinni zrobić, bo później ten odległości będą jeszcze większe. Dobrze, że chociaż koniem można jechać z nimi. Teraz to robię dlatego, że spora sumka za typa ale generalnie to odpuszczam te zadania z listami gończymi.

Edytowane przez Qbon

Opublikowano

W ogóle ładowanie zapisu mimo, że trwa długo czy to rozpoczęcie gry po odpaleniu, ale ta muzyka przy tym music

Opublikowano

Tak, muzyka cudowna podczas loadingu.