Opublikowano 18 marca18 mar 7 minut temu, GearsUp napisał(a):Wszystkie minusy na ppe są dla mnie plusami. Rozbudowane długie misje z masą cutscenek i oglądania filmów jak sobie postacie pyerdolą z Wieśka a zamiast tego soczysta napyerdalanka z odbijania obozów? Jeszcze jakMashowanie R1 na zmianę z R2 przez 30 min walcząc z NPCami z MMO, no brzmi jak zajebista zabawa.Mi nawet tej stówy szkoda na tą grę… no i ładnie z Digital Foundry zrobiły się sprzedajne qrwy. Nowa Zelde i RDR widzieli w męczącym MMO. XD
Opublikowano 18 marca18 mar If you are someone who wants a more linear or cinematic, story-driven campaign, Crimson Desert might not be for you. However, if you loved the sense of freedom and discovery that The Legend of Zelda: Breath of the Wild had, then Crimson Desert is the next big game in that genre. Pearl Abyss has truly created something special here, that I suspect we’ll be talking about for years to come.No i fajnie. Totalnie jestem targetem takich gier. Nienawidzę jak fabułka jest męczybułą.
Opublikowano 18 marca18 mar W jednej recenzji padło stwierdzenie, że najlepszym sposobem na poznanie i odkrywanie świata jest podążać za głównym wątkiem, bo świat w eksploracji na własną rękę jest dużo bardziej niewybaczający błędów i braku doświadczenia, niż ten np. W RDR2. Trochę słabo jak na grę nastawioną na ogromny świat i eksplorację. Chwilę siedziałem w hypetrainie, ale teraz to sobie poczekam, aż załatają ją i poleci z ceny. Za duży backlog.
Opublikowano 18 marca18 mar 3 minuty temu, Cedric napisał(a):Przetrwałem side-questy w Final Fantasy 16, więc chyba gorzej nie będzie Zdaniem recenzentów gra łączy w sobie siłę sidequestów FF XVI, sterowania z RDR2 i funu z rozgrywki Starfielda z poziomie trudności finalnego bossa z DLC do Elden Ringa, ale robionego na soul level 1. Ciekawe.
Opublikowano 18 marca18 mar No i pękła banieczka. Szybko poszło. Zazwyczaj hajp + ja już pobieram/kurier przywiózł zakłamuje rzeczywistość na te kilka tygodni, tu nawet tego nie było. Teraz pozostaje tylko, a mi sie podoba, mięsista walka, ale klimacik itd.A miał byc rdr killer, kto łyka takie bajki?W sezonie ogórkowym jak juz polatają, zbalansuja, i dodadzą coś ciekawszego niż mmo fetch questy można będzie przemyśleć - przy grubej przecenie.
Opublikowano 18 marca18 mar Tam nie trzeba się zastanawiać nad kombinacją 23 klawiszy by zakończyć zadanie, no ale tutaj też są takie gdzie idziesz by zobaczyć filmik i wracasz do obozu, na pewno część osób będzie usatysfakcjonowane! XD
Opublikowano 18 marca18 mar Dosyć ładne zdanie z PC Gamera (80/100)Crimson Desert is a game that tries to do it all. A jack of all trades. Master of some, perhaps. If you can think of it, this videogame probably has it. While it creates a lack of focus in parts, I also can't help but feel weirdly endeared to it all. It's not as shallow as an open-world collectathon, but doesn't quite have the mechanical intricacies of, say, Kingdom Come: Deliverance 2 or Red Dead Redemption 2. If those games are Forza, Crimson Desert is Forza Horizon.
Opublikowano 18 marca18 mar Rzucę forumowym klasykiem: ogra się jak będzie w plusie. Też mam za duży backlog aby angażować się teraz w kolejnego molocha. Ale w przyszłości napewno zagram.
Opublikowano 18 marca18 mar 10 minut temu, Schranz1985 napisał(a):A miał byc rdr killer, kto łyka takie bajki?Niby kto i gdzie tak twierdził? Jeśli nawet gdzieś padło takie porównanie to musiało dobiegać z wnętrza izolatki w Choroszczy.Od samego początku CD wyglądało jak single-player MMO połączone z Dragon's Dogma.Pamiętam jeden tytuł z generacji PS360, który też powstawał jako MMO i skończył jako singlowy eRPeG, który bardzo miło wspominam - Kingdoms of Amalur: Reckoning.Nie mówię, że to automatycznie oznacza, że CD też tak mocno mi podejdzie, ale dam szansę - jak będzie ch#jowo to otwarcie o tym napiszę i tyle.
Opublikowano 18 marca18 mar o kurwa, chłopaki co nie wytrzymali ciśnienia i weszli w ciemno - trzymajcie się tam w dobie jebania gier za sztuczne przeciągnięcie i open world, brak kreatywności i niedopracowanie techniczne wjebać się w Crimsona brzmi jak zajebiście dobry plan
Opublikowano 18 marca18 mar 21 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Zdaniem recenzentów gra łączy w sobie siłę sidequestów FF XVI, sterowania z RDR2 i funu z rozgrywki Starfielda z poziomie trudności finalnego bossa z DLC do Elden Ringa, ale robionego na soul level 1. Ciekawe.Niezłe combo. Brzmi prawie tak samo zabawnie jak podcieranie się papierem ściernym.
Opublikowano 19 marca19 mar Przy każdej grze dzisiaj musi obowiązkowo być grupka smarująca sobie klatę masłem i krzycząca "każdy kto się nie zachwycił, to dlatego że jest głuuuupszy ode mnie!". Potem wszyscy zapominają że niby tak się tasowali lol. Ostatnio tak było choćby z Metroid Prime 4. Po paru tygodniach po cichu wszyscy przyznali, że, ok, po prostu ta gra ma te wszystkie cechy o jakich "złe media" mówią i nie ma żadnego spisku złych dziennikarzy którzy nie umieją grać, nie rozumieją nic z genialnej głębi tej wymagającej 200 IQ gry, rasistowsko nienawidzą Korei itd. Jak to zazwyczaj bywa.Oczywiście, ludzie mają różne gusta. Nic nowego. W tym przypadku te wahania gustów są od bardzo pozytywnych, do naprawdę negatywnych opinii.IGN napisał, że grał 110 godzin i jeszcze nie wystawia finalnej oceny, bo jeszcze nie przeszedł, ale tak na razie wstępnie to daje 6/10 lol. Koleś napisał, że w wyniku buga blokującego progres, miał przewalony save, stracił wiele godzin gry, i gdyby nie miał od kogo skopiować save'a to może by rzucił grę hehe. I że dużych bugów miał ogólnie masę i inni też o nich piszą, ALE według developerów gra już to poprawiła.Ogólnie zabawna lektura tych recenzji. Jak czytam o tym sterowaniu to można dobrze się pośmiać. Ciekawa gra, ambitna, to widać.Rock Paper Shotgun: "Crimson Desert jest jak odkrywanie co twoja mama miała na myśli mówiąc "mamy Grę X w domu", i tak non stop przez nieskończoną liczbę godzin"
Opublikowano 19 marca19 mar Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rozi, przecież wszyscy wiemy że najpierw spędzisz w grze 100h, a później w co 2 poście z wylewem będziesz pierdolil, że to najgorsza gra w jaką grałeś. ^^Znamy to!
Opublikowano 19 marca19 mar 3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a): It's not as shallow as an open-world collectathon, but doesn't quite have the mechanical intricacies of, say, Kingdom Come: Deliverance 2 or Red Dead Redemption 2. If those games are Forza, Crimson Desert is Forza Horizon. Trochę im nie wyszło to porównanie, bo Forza Horizon wciaga dupą zwykłe Forzę, zwłaszcza tego ostatniego crapa co na premiere miał głębie gry mobilnej.
Opublikowano 19 marca19 mar No ja też póki co narazie skip, już chyba wolę się władować w death stranding 2 na PC, gdzie też mam ładny otwarty świat i chociaż fabułę w której i tak nie wiem o co chodzi.
Opublikowano 19 marca19 mar Wchodzę rano, burzliwa dyskusja widzę, recki na poziomie 80%. Chyba spoko gierka. A są tam tzycki rodem z Black Desert ?
Opublikowano 19 marca19 mar Instalujem i się sprawdzi. Będzie słabe to na szczęście dziś jeszcze Mesjasz do Snowrunnera Mercedes dlc pack 1 na osłodę. A oceny jak oceny, tutaj na niespodziewaną bombe 90+ jak z E33 chyba nikt nie liczył przy takiej skali i wielu niewiadomych.
Opublikowano 19 marca19 mar Nie mam najmniejszego problemu, że kupiłem i ocenię sam. Spodziewałem się bardzo mieszanych recenzji, ale jak zawsze nie zwracam na nie uwagi.Widzę tutaj, że dla niektórych wydanie 300 zł na grę to jakieś wielkie wydarzenie jakby po rodzinie musieli to zbierać. Nie podejdzie to się sprzeda albo postawi na poleczce i tyle
Opublikowano 19 marca19 mar Myślę że tu akurat bardziej chodzi o pompowane tej gierki przed premierą. I to do miana jakiegoś RDR/Zelda killera. Ludzie specjalnie dla niej brali PROsiaka...Ja sam kompletnie nie jestem, nie byłem i nie będę zainteresowany tym tytułem, niemniej bardzo chętnie poczytam o przytomnych wrażeniach gdy już pogracie te 10-20h (co z tego jak rozumiem stanowi zaledwie start w świecie CD).Szalenie ciekawi mnie też sama strona techniczna na konsolach właśnie. Dawajcie znać oczywiście i oby faktycznie nie było dramatu.Jedno jest pewne natomiast: zdecydowanie jest tutaj o czym dyskutować bo projekt jest ambitny, dość kontrowersyjny i świeży. Więc siłą rzeczy podziały są tutaj nieuniknione. Edytowane 19 marca19 mar przez Amer
Opublikowano 19 marca19 mar Obawiam się, że optymalizacja na każdej platformie jeszcze wywoła kolejną burzę.