Skocz do zawartości

Ghost of Yōtei

Featured Replies

Opublikowano

Postawy pewnie też będą, ale na razie system walki wygląda bardzo podobnie do GoT. Mam nadzieję, że jeszcze tutaj czymś zaskoczą.

Trochę martwi nierówny poziom wizualnym, bo w wielu miejscach to wygląda jak przygody Jina.

Niemniej czekam mocno.

• Odpowiedzi 438
  • Wyświetleń 31,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To jest właśnie efekt tego całego DEI i woke. Z normalnych ludzi robi rasistów i seksistów. 10 lat temu nawet nikomu by powieka nie drgnęła na to, że główną bohaterką jest babka. A dzięki tym cudownym

• boże, nie mogę się doczekać tych komentarzy przegrywów bo gramy babą w grze video xD      edit: oho, już są, pyszności  

• Marzyłbym by specjalnie dla takich makdrajwów były w grze sytuacje niekomfortowe przy których takie jednostki uciekają do innego pokoju chowając namiocik przed znajomymi Zdecydowanie syndrom ukr

Opublikowano
2 minuty temu, Square napisał(a):

Postawy pewnie też będą, ale na razie system walki wygląda bardzo podobnie do GoT. Mam nadzieję, że jeszcze tutaj czymś zaskoczą.

Trochę martwi nierówny poziom wizualnym, bo w wielu miejscach to wygląda jak przygody Jina.

Niemniej czekam mocno.

Właściwie gdzie nie wygląda:] albo GoT był tak piękny, albo komuś się tutaj odechciało robić rewolucje, chyba tylko scena z końmi robi.

Gra na pokazie chodziła chyba w 30fps, też negatywnie wpływa na odbiór.

Ogólnie widać po tych biwakach że branża nie ma już pomysłu jak urozmaicić te open space'y, mam się jarać przyrządzaniem ryby albo że nudny npc przyjdzie jak rozpale grilla?

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

Ja biorę na premierę bez wahania, tym bardziej że Tsushima nadal pięknie wygląda. Będzie granie.

Opublikowano

Wygląda jak pierwszy GoT, tylko że gra się babą w średnim wieku. Wiadomo - pewnie wygląda faktycznie lepiej - ale pamięć tak działa że patrzę na to i nie widzę żadnego postępu ani nic świeżego na tyle żeby chciało się raz jeszcze wchodzić do tej samej rzeki. Możliwe jednak że po prostu mam już przesyt open worldów. Ogra się w abonamencie.

Opublikowano

Pad z czarnym wzorem wygląda lepiej, konsola słabo tu i tu.

Opublikowano

Właściwie dwa zarzuty które miałem odnośnie GoT czyli interakcja z otoczeniem i AI przeciwników zostały pominięte w tej prezentacji więc pewnie nie dostały upgrade'u. Oby nie okazało się że te 5 lat przeznaczone zostały na zrobienie jeszcze większej gry z jeszcze większą ilością zapychaczy i z 40h potrzebnych na zrobienie na 100% GoT zrobi się tutaj 60h albo i więcej.

Opublikowano

Najważniejsze aby wywalili albo mocno ograniczyli lisy.

Opublikowano

Myślałem, że będzie u mnie zmęczenie materiału tematami samurajów, ale po obejrzeniu pokazu jest lekkie jaranko. W GoTa grało mi się cudnie, więc myślę że tu będzie jeszcze lepiej.

Zastanawia mnie też czy będzie można mieszać tryby, bo naturalnie na pierwszy ogień dub jap, ale chętnie bym włączył jeszcze ten tryb z krwią i błotem, wyglądał bardzo spoko. Mam nadzieję, że będą suwaczki na wszystko, a tryby to tylko takie presety.

Opublikowano

Ja bym widział opcję, żeby można było nosić na wierzchu tylko jedną broń. W GoT sobie łuk schowałem, bo totalnie mi nie pasował, tutaj bym chciał tylko z kataną przy pasie biegać.

Opublikowano

Wygląda bardzo ok. Oprócz tego, że szykuje sie jedna z najbrzydszych bohaterek w grach wideo to martwię się o fabułę. Wiadomo, że wybitna być nie musi, ale mam przeczucie że w ogóle nie da żadnej motywacji by pograć w to dłużej niż 10h. No nie ma co sie oszukiwać to jest GoT totalnie. Nie znaczy to, że to będzie słaba gra, ale szykuje sie chyba bardziej bezpieczna kontynuacja niz Spider-Man 2.

Opublikowano

Ten biały pad wygląda jakby ktoś gównem po nim nasmarował xD a co do gry, to trochę lipa, że nie odważyli się na nic nowego, czegoś odważnego, wygląda to wszystko tak samo, tylko że pewnie dwa razy większe będzie i szybciej wkroczy monotonia.

Opublikowano

Obejrzane na spokojnie, bardzo podobne do 1 ale tutaj nie będzie MIXED FEELINGS jak na początku DS2 bo jednak po kodzimie się człowiek spodziewał więcej niż dlc.

Nie podobają mi się tylko fragmenty jak się wraca do tych wspomnień bohaterki i steruje gówniarą oby tego było mało. Sama baba tak średnio mi pasuje do tego settingu no ale zobaczy się, może da radę. Jak nie brali korepetycji od kukmanna jak robić baby w grach to będzie dobrze.

Sam świat wygląda super i z pewnością będzie się bardzo fajnie zwiedzać mapkę.

Opublikowano

Żadnego wow nie stwierdzono, bo i sequel wygląda na zrobiony po linii "więcej i lepiej". Liczę, że bronie będą faktycznie powodowały jakieś większe różnice w gameplayu, a nie są jedynie formą reskinu systemu postaw. Na pewno nie śpieszy mi się po tym trailerze, żeby w to zagrać, ale skoro przy jedynce miło spędziłem czas, to i Ghost of Yotei ogram mając pewnie z tego sporo frajdy.

Opublikowano

U mnie wleci day one ale dopiero na premierę PC. W jedynkę grało mi się świetnie, nawet chyba platynka wpadła. Liczę na powtórkę z rozgrywki.

Opublikowano

W 1 mnie trochę zmęczyła 3 wyspa przy platinum, mogli zrobić mniejszą a upchali tam obozów sporo z tego co pamiętam.

Opublikowano

Jakieś ulepszenia w walce są a jeśli będzie więcej i lepiej niż w GoT to dla mnie super. W przygodę Jina grało mi się bardzo fajnie więc tutaj też tak będzie )

Opublikowano

W fabule od początku czuć inspiracje Blue Eye Samurai i jak uda im się to tak jak w tym serialu, to będzie bardzo dobrze. Zobaczymy.

Sama gra faktycznie wygląda jak duże DLC, ale można bylo się tego spodziewać w sumie. Tak to chyba będzie wyglądało w sequelach od Sony, że będą bezpieczne po prostu.

Opublikowano

To przecież dopiero druga część, a nie piąta czy szósta. Chcielibyście rewolucji co tytuł? Zresztą, jak jest bezpieczny sequel rozwijający formułę to źle. Jak Naughty Dog robi nowe IP to też źle, bo to nie TLoU3 albo Uncharted kolejne. Nigdy się nikogo nie zadowoli

Opublikowano

Was pojebało z tymi "bezpiecznymi sequelami" i "dużymi DLC". Już to słyszę przy kolejnej kontynuacji. Mieli zrobić wyścigi, czy RTSa? O co tu chodzi?

Opublikowano

U mnie problem w tym że mapa wygląda też podobnie, znowu te ogromne pola, łąki, małe wioski, lasy. Trochę jak Zelda totk, gdzie też mapka to największy problem. Nie ma tego zaskoczenia co zobaczymy za 2 kilometry, znowu wiocha, może wodospad, wrogowie znowu w 2 rodzajach.

Fabularnych twistów też raczej nie będzie więc też to gry pchać nie będzie.

Dzięki Bogu nie grałem w te assassin's i Roniny bo patrzeć na to bym nie mógł:)

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

o nie, japonia wygląda jak japonianotlikethis

Opublikowano
1 minutę temu, Rozi napisał(a):

sadkek

Mogli zrobić grę o samurajach na Grenlandii.

Ale przecież te zarzuty to są totalnie subiektywne, obiektywnie ta gra będzie doskonała jak poprzedniczka. Po prostu nie czuje jeszcze głodu na drugą część ghosta. Horizona 3 bym łykał bez problemu, ale tu się "napchalem" po dlc z wyspą.

Opublikowano

A w Horizonie 3 to nie byłoby wyczerpania tematu? FW miał każdy możliwy biom, to już nic nie mogą wymyślić.