Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ghost of Yōtei

Featured Replies

Opublikowano
3 minuty temu, messer33 napisał(a):

Chyba bym 2 nie skończył nigdy jakbym włączył zaraz po 1

Gdyby dwójka była tak skonstruowana jak jedynka byłoby ciężko. W dwójce cały czas się coś działo. Nie było wypuszczenia 20 godzin w teren bez żadnych scenek.

• Odpowiedzi 712
  • Wyświetleń 50,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To jest właśnie efekt tego całego DEI i woke. Z normalnych ludzi robi rasistów i seksistów. 10 lat temu nawet nikomu by powieka nie drgnęła na to, że główną bohaterką jest babka. A dzięki tym cudownym

• boże, nie mogę się doczekać tych komentarzy przegrywów bo gramy babą w grze video xD      edit: oho, już są, pyszności  

• Marzyłbym by specjalnie dla takich makdrajwów były w grze sytuacje niekomfortowe przy których takie jednostki uciekają do innego pokoju chowając namiocik przed znajomymi Zdecydowanie syndrom ukr

Opublikowano
22 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

Pewnie jakieś patche do tego czasu wejdą.

Gry od Sony raczej rzadko potrzebują jakichś patchy (choć ostatnio pamiętam, że drugi Horizon na starcie słabo wyglądał w Performance).
Ja mam już zamówione - kodzik zniżkowy -50zł na allegro wleciał, więc w takim układzie cena wydaje się całkiem normalna^^
Ciekaw jestem tylko, czy zdążę przejść Silent Hill f do tego czasu, bo jak nie to grozi mi skakanie po różnych japońskich epokach, dwiema różnymi babamiD

Opublikowano
12 godzin temu, Rooofie napisał(a):

Nie mogę tego pojąć. Na oficjalnych trailerach ta gra wyglądała średnio i wręcz obawiałem się o jakość grafiki gdzie zazwyczaj nie jest to dla mnie najważniejszy czynnik. Patrząc jednak po nieoficjalnych gameplayach i porównaniach wiadać przeskok graficzny i to może być jedna z ładniejszych gier na PS5. Chłop w Sony od oficjalnych trailerów do wypierdolenia.

Dzięki za to porównanie. Faktycznie różnica jest więcej niż widoczna. Trochę jaranko jednak.

Poczekam pewnie na opinie forumowych kolegów mimo wszystko, bo jedno, co mnie uwierało przede wszystkim w Tsushimie to jednak „puste” wioski / osady na wzór Horizona. Niby są ci NPCe, ale nie czuć absolutnie tego życia. Są, bo są, ale wrażenie raczej złudne. Wiadomo, przygodówka, ale niech to nie będzie tylko iluzja, a faktycznie poczucie, że ten świat nie jest zaludniony przez makiety.

Opublikowano

Gra w cenie 270zl, gdyby ktoś szukał preordera.

https://www.pepper.pl/share-deal-from-app/1120558

W dniu 26.09.2025 o 12:25, aset napisał(a):

Czy z doświadczenia będzie duża różnica graficzna na ps5 między 4k 30 natywne a 4k skalowane 60fps?

Nie, chyba że masz bardzo duży TV.

Opublikowano

Niesamowite jak na tym porównaniu sprzedali grę 100 razy bardziej niż wchodzącą po raz 20 do chaty Japonki z mieczem.

Niektóre zmiany i korekty robią ogromne wrażenie, woda niestety nadal leży. Ale śnieg? szapoba.

Opublikowano

Najważniejsze dla mnie z tego wszystkiego jest wypalanie się trawy, tylko pytanie czy przeciwnicy widząc że się chowasz w pobliżu poślą parę ognistych strzał żeby wykurzyć gracza.

Opublikowano

Jak oni mogli nie pokazać tego ogona

przecież pół swiata by o tym gadało :D

Opublikowano

Bez kitu ten filmik robi lepszy marketing tej grze niż wszystkie oficjalne materiały razem wzięte

Opublikowano

Kurde, obiecałem sobie nie brać na premierę mimo tego, że z jedynką polubiłem się bardzo mocno.

Był moment, że czekałem. Potem materiały trochę ostudziły zapał ale teraz jak patrzę na te porównania i opinie to trochę siur twardnieje i w zaistniałej sytuacji kiedy SHf totalnie mnie rozczarował chyba się skuszę boski_miszcz

Opublikowano

Kusi mnie by zagrac. Ostatnio glownie gralem w dosc wymagajace tytuly. Teraz organizm domaga sie czegos luznego - Ghos of Yotei lub Dying Light: The Beast. Milo slyszec, ze w grze nie ma smieciowych zadan. Z drugiej jednak strony, znow sa te kapliczki, lisy i scinanie bambusow i to mnie odpycha. Juz w Tsushimie mialem dosc tych aktywnosci, wiec nie wiem czy to mnie nie wymeczy. Mogli na zupelnie nowe rzeczy zaprojektowac.

Opublikowano
47 minut temu, Lukas_AT napisał(a):

Kusi mnie by zagrac. Ostatnio glownie gralem w dosc wymagajace tytuly. Teraz organizm domaga sie czegos luznego - Ghos of Yotei lub Dying Light: The Beast. Milo slyszec, ze w grze nie ma smieciowych zadan. Z drugiej jednak strony, znow sa te kapliczki, lisy i scinanie bambusow i to mnie odpycha. Juz w Tsushimie mialem dosc tych aktywnosci, wiec nie wiem czy to mnie nie wymeczy. Mogli na zupelnie nowe rzeczy zaprojektowac.

Te gry chyba polegają też na tym by iść własną ścieżką i omijać to czego się nie chce robić.