Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 236
  • Wyświetleń 18,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ke? Za wrzucanie PPE nawet w formie żartu to powinien być ban.

• Oj, Returnal to bylo unikalne doświadczenie. Pamiętam, że po pierwszych kilku godzinach byłem zrezygnowany. Za trudne, nie ma szans, odpadam. Ale ostatecznie jednak zawsze wracałem i próbowałem dalej,

Opublikowano

Pięknie to wygląda. Oczywiście każdy koneser wie, że Returnal i Astro Bot to najlepsze eksy na tej generacji, a teraz pewnie dołączy do tego jeszcze Sorosz.

Oby tylko dzięki ułatwieniom dla każuali sprzedało się lepiej niż Returnal, bo tam to pamiętam, że jakichś większych rewelacji pod tym względem nie było.

Jeśli Sony zamknie Housemarque, to publicznie wyrzeknę się marki plejstejszyn.

Opublikowano
2 godziny temu, messer33 napisał(a):

Co on w kuchni gra? D
Świetnie to wygląda, aż żal, że nie wyjdzie na PC [

Opublikowano

Na PC sprzedały się 3 sztuki, w tym jedną kupił jeden pc maniak z tego forum by sprawdzić jak to się rusza na jego 4099 TFI PLUS ULTRA.

Opublikowano

Oby nie wyszedł z tego samograj.

Ja rozumiem ułatwienia ale no bez przesady.

Pamietam returnala na premierę i returnala po paczach a zwłaszcza ta wersję z plusa z co opem.

2 różne gry.

Musi byc wyzwanie, inaczej to zwykły pif paf na 20h i na olx.

Opublikowano

Nie przesadzajmy. Returnal do dzisiaj jest wymagająca gra i jeśli Saros bedzie miał taki poziom trudności jak obecnie Returnal to będzie w sam raz.

Opublikowano

Niech zrobia poziom trudnosci dla GRACZY i 4 poziomy trudnosci dla casuali, yebie mnie to i tak bede gral na hardcorowym a jesli przez to sie lepiej sprzeda to bajka.

Opublikowano

Wiadomo ze musi byc coś poniżej easy, tzw story mode.

Albo suwaczki na nieśmiertelność, przecież nie trzeba tego używać.

Najważniejsze żeby gra była dla każdego.

Opublikowano

Mam nadzieję, że nie będą za bardzo kombinować z poziomami trudności, tylko dadzą story mode i ten normalny z Returnala.

Opublikowano

Czasy takie że każda gra powinna mieć jakiś tryb dla recenzentów bo wiadomo jakie to dzbany teraz się tym zajmują.

Opublikowano

Ludzie już tak jęczeli z Soulsami, że nie są już "trudne", bo nie ma powtarzania półgodzinnych sekcji, i z tak wieloma innymi grami.

Tutaj też będą płakać tydzień, a potem prawie nikt na Ziemi nie będzie chciał wracać do bardziej oldskulowego, karzącego podejścia. O ile pójdą w "trudność tam gdzie to jest fajne", ale patrząc na dorobek Housemarque, jakoś w to nie wątpię.

Czy np. Hades jest "łatwy"? Jak chcesz to jest, jak nie chcesz to nie jest, taka jest prawdziwa odpowiedź, i zresztą bardzo lubię jak taka jest odpowiedź w grach. Jak dobrze to zrobią, to challenge będzie dla tego kto chce nieskończony, już niejedna gra to tak zrobiła. Ludzie popłaczą, że w ogóle istnieje opcja przechodzenia gry inaczej, ale to już słyszałem tysiąc razy w historii gamingu.

Te jęki o "recenzentach" zdradzają, że chodzi tylko o udawanie, że jest się czym tasować. Returnal zebrał świetne recenzje (a oni recenzowali wersję na premierę). Za to sprzedaż miał niską wśród Gejmerów. Na Steamie relatywnie garstka osób się zainteresowała. To była właśnie gra dla recenzentów lol.

Opublikowano

Returnal poza początkowymi runami też nie jest trudny, po pierwszym bossie idzie sie już jak przecinak

Opublikowano
2 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Returnal poza początkowymi runami też nie jest trudny, po pierwszym bossie idzie sie już jak przecinak

Dla mnie był finalny biom trudny, prawie się zesrałem na finałowym minibossie przed finałowym bossem.

Opublikowano
12 minut temu, Pupcio napisał(a):

Nie mogę się z tym zgodzić.

Każdy z kim gadałem o Returnalu wywalał się na innym bossie / etapie.

Opublikowano

A no może jest jak z soulsami że każdy ma swoją ściane gdzie indziej. Ja jedynie jeszcze na dłużej utknąłem troche w zimowym biomie bo jakoś mnie masakrowały te latające robociki xD ale przy bossach tylko ten pierwszy mnie troche mielił. Ogólnie dla mnie w takich grach umieranie to jest integralna część grania więc mam nadzieje że i twórcy tak myślą i nie będzie jakiegoś potężnego downgoradu w tym względzie

Opublikowano

A koledze na S to nie ufam, płacze o każdej nowej grze, która ma poziomy trudności, ma kilkadziesiąt lat na karku, pewnie zawsze leci na easy i tylko, żeby dowartościować ego płacze o accessibility opcje, poziomy trudności jeszcze nikogo w grach nie zabiły. Jak mu utną dwa palce to doceni.

Jak w każdej grze Sony wszystko będzie się dało włączyć i wyłączyć, Returnal był robiony jeszcze trochę w innych czasach dla Hoursemarque i był pod tym względem bardzo surowy po prostu, tyle.

Opublikowano

Returnal łatwy po pierwszym biomie? No dla mnie nie był, choć jak się mechanikę opanowało to było nieco lepiej, ale jak sobie przypomnę 3 czy 5 biom z tymi skur.... dronami to do dzisiaj mnie trzepie )

Opublikowano

To może jeszcze tli sie we mnie true zagrajmer że mi tak to szło i jednak sobie jeszcze poradze w sekiroboomer

Opublikowano

Returnal nie jest łatwy, taka jest ogólna opinia. Dlatego też słabą ma sprzedaż. Wielu graczy z frustracji po prostu grę odpuściło (akt 3 ukonczylo 4,4% graczy na ps5). Co w tym złego że będzie tryb story/easy, nie każdy ma ochotę na stres i masochizm. Gra ma być dla wszystkich, jak to ładnie wyżej napisano.

Edytowane przez genjuro

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem byłoby to, gdyby twórcy wprowadzili typowy tryb easy dla tych, którzy np. chcą się pobawić, a nie frustrować i tryb hardcore dla tych, którzy oczekują wyzwania, a nie klepania po plecach. Dziwne, że w obecnych czasach praktycznie nie jest to standardem. Wszyscy byliby wtedy zadowoleni.

Opublikowano

Pewnie, że tak. Tryb story dla tych co chcą iść jak przecinaki i się nie męczyć, i tryb klasyczny czy cos w tym stylu, dla tych co chcą wyzwania na poziomie Returnala. Każdy będzie zadowolony i może sprzeda się też więcej.

Opublikowano

Mogą nawet oblodzić przy wyborze trudności, ale gra i tak sie nie sprzeda wybitnie bo nie powinni tego wycenić na 300zł tak samo jak i astrobota no ale to już ich problem

Opublikowano

Astro i Returnal to dwie najlepsze gry Sony w tej generacji. Saros do nich najpewniej dołączy. Cena jak najbardziej uzasadniona.

Niech dają ten poziom trudności. Chociaz i tak zakładam, że " podstawowy " będzie niższy niż w Returnal.

Opublikowano

Ale to nie są gry które trafiają do mainstreamu bez względu na jakość więc sami robią im krzywde. Teraz patrze że na 90mln sprzedali po 2mln astro i returnala xD