Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Świetny artykuł o Miami Vice Aż zachciało mi się obejrzeć wszystkie sezony jeszcze raz. Swoją drogą, czy jest na jakiejś platformie streamingowej? Edytowane 15 godzin temu15 godz. przez [InSaNe]
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 53 minuty temu, iluck85 napisał(a):Zapachu brak w zasadzie.Ile razy można pisać, że zapach dodawany jest tylko do specjali
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 35 minut temu, grzybiarz napisał(a):Ciekawe czy pisarion3000 jest tu z nami na forum?Szpanuje na prawdziwego gracza a nim nie jest. Felieton o niczym do pizdy, pewnie przepisany przez Rogera z siedem razy. Nie rozumiem kolaboracji, debil się odkleił jakiś czas temu, po tym jak przestał być zabawny i zaczął brać z połykiem nienatyfanowi. Dwa debile bez kręgosłupa z pięcioma substancjami.(Mam nadzieje że wiecej niz 150 za to ścierwo nie ma)
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Godzinę temu, Shen napisał(a):Ile razy można pisać, że zapach dodawany jest tylko do specjaliPrzedostatni numer pachniał fest. Może kwestia sąsiednich pism w kiosku. Nie wiem.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. 9 godzin temu, Grześ napisał(a):Ale jeśli to ma pomóc w sprzedaży PE to głos jednego niezadowolonego nie może mieć znaczenia.7 godzin temu, Mari4n napisał(a):Widziałem komentarze pod jego postem na YT, i kilka osób zadeklarowało że kupi PE specjalnie dla jego felietonuPamięta może ktoś takie mocno nastawione na felietony czasopismo "Gramy!" z lat 2013-14, które zdechło po czterech numerach? Pewnie prawie nikt (poniekąd słusznie, gdyż nie za bardzo jest co tu wspominać) bo i prawie nikt tego nie kupował, a przecież wtedy też się w necie zaroiło od deklaracji (rzekomo zachwyconych publicystycznym profilem magazynu) czytelników prasy growej, że będą to czytać... No i cóż, jednak nie czytali (a to Ci niespodzianka!) skoro periodyk błyskawicznie spadł z rowerka, i to nawet pomimo faktu, że w redakcji zasiedli autorzy znani ze świętej pamięci Neo Plusa (który, stawiając na konkretne treści o grach takie jak recenzje, przetrwał wiele lat a nie kilka miesięcy, zapewne właśnie dlatego że pełnił rolę informacyjną zamiast zanudzać "ambitnym" wodolejstwem). Wniosek z tego prosty: im więcej felietonów tym gorsza sprzedaż pisma, zatem wypełnianie Extrima takimi artykułami o niczym - jak ten autorstwa Pisara - nijak Szmatławcowi nie pomoże jeśli chodzi o liczby, może co najwyżej zaszkodzić. Rzekoma potęga publicystyki to jeden z najczęściej powtarzanych (i zarazem najbardziej fałszywych, sprzecznych z danymi sprzedażowymi) internetowych mitów pokutujących w środowisku graczy, permanentnie powielany także i na tym forum... A jeżeli komuś się wydaje, że przypadek magazynu "Gramy!" niczego nie dowodzi bo to historia sprzed przeszło dekady, że niby gusta czytelników się zmieniły przez te 11.5 roku i teraz są inne czasy - no nie, nie są inne, ponieważ już wtedy prasa gamingowa była gatunkiem na wymarciu; prócz tej ekspresowo uśmierconej gazety "Gramy!" ukazywały się wówczas jedynie PE i CDA, tak jak obecnie. Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez Nomen dubium
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Za wysoka ocena dla anime Guilty Gear Strive. Jak dla mnie 3-4/10. Nie dość że historia nudna to animacja na żenującym poziomie, a właściwie to jej brak. Połowa pierwszego odcinka to był pokaz slajdów bo tak cieli koszty.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 9 godzin temu, MichAelis napisał(a):Szpanuje na prawdziwego gracza a nim nie jest.Felieton o niczym do (pipi), pewnie przepisany przez Rogera z siedem razy. Nie rozumiem kolaboracji, debil się odkleił jakiś czas temu, po tym jak przestał być zabawny i zaczął brać z połykiem nienatyfanowi. Dwa debile bez kręgosłupa z pięcioma substancjami.(Mam nadzieje że wiecej niz 150 za to ścierwo nie ma)Ktoś pytał, czy jestem na forum. Przeglądam sobie co jakiś czas od lat, ale nigdy nie czułem potrzeby zakładania konta. Aż do teraz :) Całkowicie rozumiem, że nie wszystkim mógł podejść mój felieton – dla mnie wszelakie opinie są bardzo ważne. To miało być posypane nostalgią otwarcie mojego "działu". Bardziej mające na celu przywołać ciepłe wspomnienia, niż o czymś merytorycznie informować. Dziękuję Wam więc za oceny :)Natomiast:9 godzin temu, MichAelis napisał(a):Szpanuje na prawdziwego gracza a nim nie jest. Kurczę, czyli nie wyślesz mi certyfikatu? "Felieton o niczym do (pipi), pewnie przepisany przez Rogera z siedem razy."Już abstrahując od języka Twojej wypowiedzi, to jeżeli po kimś jedziesz, powinieneś się przynajmniej dobrze przygotować. Dlaczego przepisany z siedem razy? Bo nie potrafię pisać? Przed założeniem kanału byłem dziennikarzem, z masą artykułow w Newsweeku, Forbesie, na Business Insiderze i w wielu innych miejscach. Z growego poletka na Polygamii i Gamezilli. Mam parę lat doświadczenia w prasie drukowanej, bo współtworzyłem miesięcznik Komputer Świat. A jego stronę internetową nawet prowadziłem jako wydawca. Do książek CD-Action też piszę ;) Ba! Przed tym jak założyłem kanał, mój felieton był też w PSX Extreme w dziale felietonów czytelnika :) Pewnie też Roger przepisywał siedem razy, bo już wiedział, że może mu się to kiedyś przydać."Nie rozumiem kolaboracji"Kolaboracja oznacza współpracę z wrogiem, ale to w sumie pasuje do Twojej narracji. "debil się odkleił jakiś czas temu, po tym jak przestał być zabawny i zaczął brać z połykiem nienatyfanowi."Trochę nie rozumiem jak można w 2025 roku czytać prasę drukowaną, a jednocześnie tak bardzo nie potrafić utrzymać kultury wypowiedzi. Jeżeli chodzi o moją przyjaźń z Bartkiem, to poznalismy się też na długo przed tym jak założyłem kanał i od początku "publicznie" o tym mówiliśmy. Czekam więc na wskazanie konkretnego momentu, w którym przestałem brać zabawny i zacząłem brać. Może być nawet bez połyku.". Dwa debile bez kręgosłupa z pięcioma substancjami."To tutaj czekam na RTG XD"(Mam nadzieje że wiecej niz 150 za to ścierwo nie ma)"Ej, od Ścierwa to Ty się odczep #pdkNic za to nie mam, nie potrzebuję pieniędzy, robię to dla przyjemności jako czytelnik Extreme'a od numerów z 98 roku, nie chciałem wynagrodzenia. Pozdrawiam serdecznie, debil bez kręgosłupa
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 13 godzin temu, iluck85 napisał(a):Narzekanie na brak oleda, ale rozdziałka i wielkość ekranu zostawia w cieniu SD Oled.Jest to wspomniane.Co do Pisarskiego, ja lubię jego yt ale nie lubię skrzywienia w stronę Nintendo. Retrotygodnie również super sprawa, tak jak kogucika time warp. Felietonu jeszcze nie czytałem ale nie wierzę ,że to będzie grafomaństwo w stylu nrgeeka.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. @pisarion3k Także tego...Witamy na pokładzie! :)A RTG kręgosłupa nie polecam, w naszym wieku i jeszcze przy dźwiganiu potomstwa to nigdy nic tam dobrego nie wychodzi. Ale przynajmniej człowiek nowych słów się może podczas lektury opisu zdjęcia nauczyć.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 9 godzin temu, bastek66 napisał(a):Za wysoka ocena dla anime Guilty Gear Strive. Jak dla mnie 3-4/10. Nie dość że historia nudna to animacja na żenującym poziomie, a właściwie to jej brak. Połowa pierwszego odcinka to był pokaz slajdów bo tak cieli koszty.Oceny zawsze są subiektywne, szczególnie w przypadku tego typu pozycji. W kilku odcinkach jest „przesuwany” kadr tak jak kiedyś to robiono, ale jest także sporo dobrych momentów. Mi podeszło i jak dla fanów serii to dobry dodatek do story mode StIVe
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. W dniu 2.07.2025 o 09:36, oFi napisał(a):Podoba mi się recka mario kart.Piechota opowiada o całości gry, delikatnie wspominając o jej wadach by Konsolite wywalil z grubego działa w 3groszach, że to znowu guwno obesrane od Nintendo, które nie dość ze kosztuje za dużo to cała gra wieje nudą i trąci sandałem, bo innowacji tutaj brak.Jak tu nie kochać szmatławca Nie to żebym miał możliwość rozpisania się w 3groszach ;)Spodziewałeś się innego stanowiska z mojej strony do tego "hitu"?
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 12 godzin temu, Nomen dubium napisał(a):Pamięta może ktoś takie mocno nastawione na felietony czasopismo "Gramy!" z lat 2013-14, które zdechło po czterech numerach? Pewnie prawie nikt (poniekąd słusznie, gdyż nie za bardzo jest co tu wspominać) bo i prawie nikt tego nie kupował, a przecież wtedy też się w necie zaroiło od deklaracji (rzekomo zachwyconych publicystycznym profilem magazynu) czytelników prasy growej, że będą to czytać... No i cóż, jednak nie czytali (a to Ci niespodzianka!) skoro periodyk błyskawicznie spadł z rowerka, i to nawet pomimo faktu, że w redakcji zasiedli autorzy znani ze świętej pamięci Neo Plusa (który, stawiając na konkretne treści o grach takie jak recenzje, przetrwał wiele lat a nie kilka miesięcy, zapewne właśnie dlatego że pełnił rolę informacyjną zamiast zanudzać "ambitnym" wodolejstwem). Wniosek z tego prosty: im więcej felietonów tym gorsza sprzedaż pisma, zatem wypełnianie Extrima takimi artykułami o niczym - jak ten autorstwa Pisara - nijak Szmatławcowi nie pomoże jeśli chodzi o liczby, może co najwyżej zaszkodzić. Rzekoma potęga publicystyki to jeden z najczęściej powtarzanych (i zarazem najbardziej fałszywych, sprzecznych z danymi sprzedażowymi) internetowych mitów pokutujących w środowisku graczy, permanentnie powielany także i na tym forum... A jeżeli komuś się wydaje, że przypadek magazynu "Gramy!" niczego nie dowodzi bo to historia sprzed przeszło dekady, że niby gusta czytelników się zmieniły przez te 11.5 roku i teraz są inne czasy - no nie, nie są inne, ponieważ już wtedy prasa gamingowa była gatunkiem na wymarciu; prócz tej ekspresowo uśmierconej gazety "Gramy!" ukazywały się wówczas jedynie PE i CDA, tak jak obecnie.Z "GRAMY!" to była masa innych problemów, szczególnie wewnętrznych, więc w tym przypadku pismo by padło niezależnie czy by były same recenzje, czy był podział. Inna sprawa że publicystyka tam, to była na zasadzie "przedrukowany wpis z bloga"...Sam osobiście nie jestem fanem wielu tematów jakie pojawiają się w szmatławcu, jednak tak jak nie każda gra podejdzie wielu graczom, tak nie każdy materiał jest dla "wszystkich".Od pewnego czasu publicystyka w PSX to trochę jak te opowiadania w prasie dla fanów Fantastyki, niektóre były lepsze, inne gorsze w ramach trafienia w gusta. Natomiast felietony to osobna bajka, która sprowadza się do tego co zawsze - zgadzasz się, nie zgadzasz się z autorem, ewentualnie w sporadycznych przypadkach może się wątek zainteresować by zgłębić temat i wtedy zgodzić się / nie zgodzić.
Opublikowano 8 minut temu8 min 15 godzin temu, Nomen dubium napisał(a):sprzecznych z danymi sprzedażowymiJakimi danymi sprzedażowymi? Chyba już z rok mija odkąd piszesz w koło Macieju o tym samym, a nie przypominam sobie, żebyś w końcu te dane przywołał. 😀 A ja naprawdę chętnie bym sie z nimi zapoznal, bo interesuje sie rynkiem i sledze go juz chyba z 25 lat.Przykłady anegdotyczne, które przywołujesz, to nie są dane. Uproszczenia i uogólnienia, które robisz, to nie są dane.Abstrahując juz w ogóle od tego, ze dyskutujesz w tym kontekście nadal sam ze sobą, bo stworzyles sobie jakies skrajne obozy "tylko recki" kontra "tylko publi", które w rzeczywistości nie istnieją. Istotą Szmatlawca jest super zbalansowany mix jednego z drugim i za to chwała chłopakom.