Opublikowano niedziela o 08:092 dni Jestem świeżo po przeczytaniu tekstu o grze Warcraft III: Reign of Chaos i w pełni zgadzam się z autorem tekstu co do samej oceny. Ja także dałbym tej grze i dzisiaj ocenę 10. Po przeczytaniu tekstu aż odpaliłem YouTube aby zobaczyć kilka filmików z samej gry i uważam że gra jak i całe jej wykonanie do dziś są na najwyższym poziomie. Warcraft III: Reign of Chaos to moim zdaniem gra ponadczasowa Tę grę mam do dziś w pudełku którą kupiłem jakoś .... 20 lat temu przez Allegro Pamiętam chodziłem wtedy do liceum i mimo to kupiłem tę grę bodajże za jakieś 50zł i to nową Fabuła, grywalność, muzyka, polska lokalizacja .... dosłownie wszystko w tej grze zagrało jak trzeba i nawet grafika do dziś moim zdaniem jest na jak najbardziej akceptowalnym poziomie. I swoją drogą kto by pomyślał że czytając PSX EXTREME będę miał okazję czytać o grze która ma rodowód pecetowy. Kiedyś Konsolite jednym z Hyde Parków napisał takie zdanie ( nie pamiętam już który to był numer) : Nie liczy się platforma tylko GRY. I w pełni zgadzam się z tym zdaniem Panie Adamus dobra robota i nadal czekam na retro recenzję gry Syberia 2 i jeśli mógłbym coś zaproponować to warto coś napisać o grze moim zdaniem także ponadczasowej jaką jest ... Red Alert 2 Pozdrawiam i czekam na więcej tak dobrych tekstów jak ten o Warcraft III: Reign of Chaos
Opublikowano niedziela o 08:112 dni No ludzie kochani xD to pewnie wina składu a nie Mazziego, ale to już chyba drugi raz z rzędu, że jakiś materiał się powtarza
Opublikowano niedziela o 08:492 dni To nie jest zwykła powtórka, tylko remake, inny zapach, inna czcionka.
Opublikowano niedziela o 08:532 dni Heretic + Hexen - "nie jakieś tam Baldury, ale takie, w których po prostu wcielamy się w rolę. Co prawda w każdej grze wcielamy się w jakąś rolę, ale chyba się domyślacie, o co chodzi." Nie bardzo, bo to bez sensu.FC 26 - Skoro mowa jest o jakimś FUT, warto by było choć wyjaśnić, co to takiego, bo może nie każdy wie. "Goleada" - wtf?Daemon x Machina - generycznych-> ogólnych, schematycznych, rodzajowych, zwyczajnychDying Light The Beast generyczna -> ogólna, schematyczna, rodzajowa, zwyczajnaMadden - arkadowy-> arcade'owyNBA 2K - bardziej realistyczny -> realistyczniejszy contentu-> treści, zawartościClass of Heroes - tu się komuś mocno interpunkcja rozjechałaHollow Knight - recenzja miesiąca!Towa nad the Guardians - "projekty postaci są fajne i sZtampowe" - khe? ewentualnie "fajne, ale sztampowe"LEGO Voaygers - replayability -> żywotnośćRally Arcade Classics - byłem ciekawy, kiedy wrzucanie grafik zamiast pisania tytułów normalną czcionką odbije się negatywnie. No to tu nie mamy nazwy gry w ogóle.Warcraft III - jeśli chodzi o kampanię, to reżyserowane scenki, odzczucia i wątpliwości bohaterów, dynamiczna zmiana celów misji, wpływ fabuły na cele misji, granie małym oddziałem, którego nie dało się uzupełnić - wszystko to Blizzard zaprezentował już w Starcrafcie. Napisałbym nawet że Starcraft robił to lepiej, ale to już jest diabelnie subiektywnie.Beam me up - strona tytułowa po prawej stronie jako kolejny ukłon wobec polityki Izraela?bardziej spektakularnych ->spektakularniejszychRegion filmowy - Gooniesów-> GooniesKomiks zone - Avengersów -> Avengers, Avengerów, MścicieliOd gracza dla graczy - Turtlesy -> Turtles, ŻółwieA z innej beczki: kiedyś obok recenzji regularnie pojawiało się 5 groszy, a i w samej oceniaczce pojawiały się oceny od innych redaktorów. Dziś nie ma tego z przyczyny obiektywnych. Zastąpił to po trosze zgrentgen, którego też już jednak nie ma, więc... Przecież 5 groszy nie musi pojawiać się równolegle do recenzji. Czy nie dałoby się takich drugich (trzecich, czwartych...) opinii wrzucać np. miesiąc później? Wystarczyłoby wygospodarować jedną stronę z opiniami innych redaktorów dot. recenzowanych w poprzednim numerze gier.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. W dniu 12.10.2025 o 10:09, Piotrek87 napisał(a): Kiedyś Konsolite jednym z Hyde Parków napisał takie zdanie ( nie pamiętam już który to był numer) : Nie liczy się platforma tylko GRY. I w pełni zgadzam się z tym zdaniem Także nie pamiętam, który to był numer, ale wypowiedz aktualna po dzień dzisiejszy ;)
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. W dniu 12.10.2025 o 10:53, Jutrzen napisał(a):Heretic + Hexen - "nie jakieś tam Baldury, ale takie, w których po prostu wcielamy się w rolę. Co prawda w każdej grze wcielamy się w jakąś rolę, ale chyba się domyślacie, o co chodzi." Nie bardzo, bo to bez sensu.Doczekałem się ;)Czy bez sensu? Kwestia podejścia ;)W dniu 12.10.2025 o 10:53, Jutrzen napisał(a):Daemon x Machina - generycznych-> ogólnych, schematycznych, rodzajowych, zwyczajnychdobierz sobie synonim ;)W dniu 12.10.2025 o 10:53, Jutrzen napisał(a):Towa nad the Guardians - "projekty postaci są fajne i sZtampowe" - khe? ewentualnie "fajne, ale sztampowe"mogło tak być ;)W dniu 12.10.2025 o 10:53, Jutrzen napisał(a):A z innej beczki: kiedyś obok recenzji regularnie pojawiało się 5 groszy, a i w samej oceniaczce pojawiały się oceny od innych redaktorów. Dziś nie ma tego z przyczyny obiektywnych. Zastąpił to po trosze zgrentgen, którego też już jednak nie ma, więc... Przecież 5 groszy nie musi pojawiać się równolegle do recenzji. Czy nie dałoby się takich drugich (trzecich, czwartych...) opinii wrzucać np. miesiąc później? Wystarczyłoby wygospodarować jedną stronę z opiniami innych redaktorów dot. recenzowanych w poprzednim numerze gier.Nie jestem pewien czy by to przeszło, z rozmaitych powodów, ale kto wie? @Roger zastanów się nad wprowadzenie tego pomysłu.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 19 minut temu, Konsolite napisał(a):Nie jestem pewien czy by to przeszło, z rozmaitych powodów, ale kto wie? @Roger zastanów się nad wprowadzenie tego pomysłu.Tak, poproszę jeszcze przy recenzjach metroidvanii na 1/3 strony dodatkowo 3 grosze od przynajmniej 4 różnych redaktorów.