Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX EXTREME 337

Featured Replies

Opublikowano

Jestem świeżo po przeczytaniu tekstu o grze Warcraft III: Reign of Chaos i w pełni zgadzam się z autorem tekstu co do samej oceny. Ja także dałbym tej grze i dzisiaj ocenę 10. Po przeczytaniu tekstu aż odpaliłem YouTube aby zobaczyć kilka filmików z samej gry i uważam że gra jak i całe jej wykonanie do dziś są na najwyższym poziomie. Warcraft III: Reign of Chaos to moim zdaniem gra ponadczasowa ) Tę grę mam do dziś w pudełku którą kupiłem jakoś .... 20 lat temu przez Allegro ) Pamiętam chodziłem wtedy do liceum i mimo to kupiłem tę grę bodajże za jakieś 50zł ) i to nową ) Fabuła, grywalność, muzyka, polska lokalizacja .... dosłownie wszystko w tej grze zagrało jak trzeba i nawet grafika do dziś moim zdaniem jest na jak najbardziej akceptowalnym poziomie. I swoją drogą kto by pomyślał że czytając PSX EXTREME będę miał okazję czytać o grze która ma rodowód pecetowy. Kiedyś Konsolite jednym z Hyde Parków napisał takie zdanie ( nie pamiętam już który to był numer) : Nie liczy się platforma tylko GRY. I w pełni zgadzam się z tym zdaniem ) Panie Adamus dobra robota i nadal czekam na retro recenzję gry Syberia 2 i jeśli mógłbym coś zaproponować to warto coś napisać o grze moim zdaniem także ponadczasowej jaką jest ... Red Alert 2 ) Pozdrawiam i czekam na więcej tak dobrych tekstów jak ten o Warcraft III: Reign of Chaos )

• Odpowiedzi 107
  • Wyświetleń 5,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wjechała świeżutka dostawa. Tym razem już embarga nie ma, więc dzisiaj pakowanie i jutro wyjadą od nas prenumeraty InPost i Patronite.

• I to zdjęcie jak leży rozjebany na torach za to właśnie kochałem stare PE

• No ludzie kochani xD to pewnie wina składu a nie Mazziego, ale to już chyba drugi raz z rzędu, że jakiś materiał się powtarza

Opublikowano

IMG_7611.jpeg

No ludzie kochani xD to pewnie wina składu a nie Mazziego, ale to już chyba drugi raz z rzędu, że jakiś materiał się powtarza D

Opublikowano

Tekst tak dobry, że warto powtórzyć.

Opublikowano

To nie jest zwykła powtórka, tylko remake, inny zapach, inna czcionka.

Opublikowano

Heretic + Hexen - "nie jakieś tam Baldury, ale takie, w których po prostu wcielamy się w rolę. Co prawda w każdej grze wcielamy się w jakąś rolę, ale chyba się domyślacie, o co chodzi." Nie bardzo, bo to bez sensu.

FC 26 - Skoro mowa jest o jakimś FUT, warto by było choć wyjaśnić, co to takiego, bo może nie każdy wie. "Goleada" - wtf?

Daemon x Machina - generycznych-> ogólnych, schematycznych, rodzajowych, zwyczajnych

Dying Light The Beast generyczna -> ogólna, schematyczna, rodzajowa, zwyczajna

Madden - arkadowy-> arcade'owy

NBA 2K - bardziej realistyczny -> realistyczniejszy contentu-> treści, zawartości

Class of Heroes - tu się komuś mocno interpunkcja rozjechała

Hollow Knight - recenzja miesiąca!

Towa nad the Guardians - "projekty postaci są fajne i sZtampowe" - khe? ewentualnie "fajne, ale sztampowe"

LEGO Voaygers - replayability -> żywotność

Rally Arcade Classics - byłem ciekawy, kiedy wrzucanie grafik zamiast pisania tytułów normalną czcionką odbije się negatywnie. No to tu nie mamy nazwy gry w ogóle.

Warcraft III - jeśli chodzi o kampanię, to reżyserowane scenki, odzczucia i wątpliwości bohaterów, dynamiczna zmiana celów misji, wpływ fabuły na cele misji, granie małym oddziałem, którego nie dało się uzupełnić - wszystko to Blizzard zaprezentował już w Starcrafcie. Napisałbym nawet że Starcraft robił to lepiej, ale to już jest diabelnie subiektywnie.

Beam me up - strona tytułowa po prawej stronie jako kolejny ukłon wobec polityki Izraela?

bardziej spektakularnych ->spektakularniejszych

Region filmowy - Gooniesów-> Goonies

Komiks zone - Avengersów -> Avengers, Avengerów, Mścicieli

Od gracza dla graczy - Turtlesy -> Turtles, Żółwie

A z innej beczki: kiedyś obok recenzji regularnie pojawiało się 5 groszy, a i w samej oceniaczce pojawiały się oceny od innych redaktorów. Dziś nie ma tego z przyczyny obiektywnych. Zastąpił to po trosze zgrentgen, którego też już jednak nie ma, więc... Przecież 5 groszy nie musi pojawiać się równolegle do recenzji. Czy nie dałoby się takich drugich (trzecich, czwartych...) opinii wrzucać np. miesiąc później? Wystarczyłoby wygospodarować jedną stronę z opiniami innych redaktorów dot. recenzowanych w poprzednim numerze gier.

Opublikowano
W dniu 12.10.2025 o 10:09, Piotrek87 napisał(a):

Kiedyś Konsolite jednym z Hyde Parków napisał takie zdanie ( nie pamiętam już który to był numer) : Nie liczy się platforma tylko GRY. I w pełni zgadzam się z tym zdaniem )

Także nie pamiętam, który to był numer, ale wypowiedz aktualna po dzień dzisiejszy ;)

Opublikowano
W dniu 12.10.2025 o 10:53, Jutrzen napisał(a):

Heretic + Hexen - "nie jakieś tam Baldury, ale takie, w których po prostu wcielamy się w rolę. Co prawda w każdej grze wcielamy się w jakąś rolę, ale chyba się domyślacie, o co chodzi." Nie bardzo, bo to bez sensu.

Doczekałem się ;)
Czy bez sensu? Kwestia podejścia ;)

Daemon x Machina - generycznych-> ogólnych, schematycznych, rodzajowych, zwyczajnych

dobierz sobie synonim ;)

Towa nad the Guardians - "projekty postaci są fajne i sZtampowe" - khe? ewentualnie "fajne, ale sztampowe"

mogło tak być ;)

A z innej beczki: kiedyś obok recenzji regularnie pojawiało się 5 groszy, a i w samej oceniaczce pojawiały się oceny od innych redaktorów. Dziś nie ma tego z przyczyny obiektywnych. Zastąpił to po trosze zgrentgen, którego też już jednak nie ma, więc... Przecież 5 groszy nie musi pojawiać się równolegle do recenzji. Czy nie dałoby się takich drugich (trzecich, czwartych...) opinii wrzucać np. miesiąc później? Wystarczyłoby wygospodarować jedną stronę z opiniami innych redaktorów dot. recenzowanych w poprzednim numerze gier.

Nie jestem pewien czy by to przeszło, z rozmaitych powodów, ale kto wie? @Roger zastanów się nad wprowadzenie tego pomysłu.

Opublikowano
19 minut temu, Konsolite napisał(a):

Nie jestem pewien czy by to przeszło, z rozmaitych powodów, ale kto wie? @Roger zastanów się nad wprowadzenie tego pomysłu.

Tak, poproszę jeszcze przy recenzjach metroidvanii na 1/3 strony dodatkowo 3 grosze od przynajmniej 4 różnych redaktorów.