Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Forza Horizon 6

Featured Replies

Opublikowano

Czegoś mi właśnie brakowało ( Może dodadzą coś w późniejszym czasie, tylko wewnątrz gry.

• Odpowiedzi 460
  • Wyświetleń 28 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Driveclub wyglądał i działał jak gówno. A deszcz to był żart. Nie chciałbym żadnych elementów tego kasztana w forzie.

• Nie będę ukrywał, bardzo lubię całą serię jednak piąta część serii troszkę mnie rozczarowała nie tylko zawartością ale też lokacją. Uważam, że Meksyk słabo się sprawdził. Przy szóstce miałem pewne wąt

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

Nie ukrywam, rozczarowany jestem, że to nie Niemcy.

Opublikowano
4 minutes ago, Rozi said:

Czegoś mi właśnie brakowało ( Może dodadzą coś w późniejszym czasie, tylko wewnątrz gry.

Podobno nie, jakieś debilne wytłumaczenie, że kluby były częścią ekosystemu wewnątrz Xboxa, który już wycofali parę lat temu, ale zachęcają do aktywności na oficjalnym Discordzie Forzy i tam szukanie ekip, to lepsze niż kluby (serio tak to reklamowali) kekw

Opublikowano

W dwóch ostatnich częściach spięli je z klubami na Xboksie, a te w kwietniu zlikwidowali.

Opublikowano

Wygłada to dobrze. Miałem nie kupować, no ale kupiłem, pół bomby za grę dramat.

Opublikowano

Nie wiem jak Wy ale ja nie kupowalem zeby grac wczesniej tylko zeby miec fajne fury na start i wiecej kasy a w sieci jest taka nagonka jakby ludzie placili 250 zl zeby zagrac 4 dni wczesniej. Juz o dwoch DLC ktore pewnie bedzie kosztowalo 120+ kazda nie wspomne w cenie.

Mozna dostac sie na zamknieta wyspe i pojezdzic po torze. Menu, online, rywale i wyscigi szosowe ;)

Edytowane przez Szymek

Opublikowano
2 minuty temu, Szymek napisał(a):

Nie wiem jak Wy ale ja nie kupowalem zeby grac wczesniej tylko zeby miec fajne fury na start i wiecej kasy a w sieci jest taka nagonka jakby ludzie placili 250 zl zeby zagrac 4 dni wczesniej. Juz o dwoch DLC ktore pewnie bedzie kosztowalo 120+ kazda nie wspomne w cenie.

Mozna dostac sie na zamknieta wyspe. Wszak mozna tylko pojezdzic po torze ale to zawsze cos. Menu, online, rywale i wyscigi szosowe ;)

Też fury i DLC głównie, jakby nie patrzeć sporo tego dodają w Premium, to w sumie wyjdzie taniej niż gry Blizzarda, gdzie trzeba każde DLC płacić od nowa.

Opublikowano

Sory za lekki offtop, ale nie ma chyba tematu ogólnego.

Chciałbym się w końcu zapoznać z serią i zastanawiam się czy zaczynać od 6, czy może warto cofnąć się do którejś z wcześniejszych części? I tak muszę czekać aż wyjdzie na ps5, więc w międzyczasie myślałem o zagraniu w 3, bo 1 i 2 ciężko mi będzie ogarnąć ze względu na dostępność, a na 4 i 5 widziałem więcej marudzenia w necie niż na 3. Poradźcie.

Opublikowano

wszystkie są takie same, tylko mapa inna. bierz najnowszą, bo najładniejsza.

Opublikowano

Wszystkie części oprócz 5tki, to już tylko pudełka, bo cyfra wycofana. Jak masz czekać, a chcesz pograć, to bierz bez wahania którąkolwiek, bo to nie seria fabularna, tylko wyścigi. Trójka jest super i nadal świetnie wygląda, z tym że pograsz już tylko w podstawki, bo dlc już też niedostępne. No chyba, że jakieś konta/klucze z allegro czy coś.

Teraz, tlas napisał(a):

wszystkie są takie same, tylko mapa inna. bierz najnowszą, bo najładniejsza.

No, ale przecież napisał, że czeka na wersję PS5, więc raczej nie ma jak w nią zagrać.

Opublikowano
8 minut temu, Dahaka napisał(a):

Chciałbym się w końcu zapoznać z serią i zastanawiam się czy zaczynać od 6, czy może warto cofnąć się do którejś z wcześniejszych części? I tak muszę czekać aż wyjdzie na ps5, więc w międzyczasie myślałem o zagraniu w 3, bo 1 i 2 ciężko mi będzie ogarnąć ze względu na dostępność, a na 4 i 5 widziałem więcej marudzenia w necie niż na 3. Poradźcie.

Na PS5 masz tylko 5, to kup 5 i zagraj, super samochodówka.

Opublikowano

No racja, jak chcesz grać na pleju, to nie masz dużego wyboru turned

E: pewnie zaraz ktoś przyjdzie i powie, żebyś nie grał bo Meksyk nudny gayos

Edytowane przez Luqat

Opublikowano
10 minut temu, Dahaka napisał(a):

Wskakuj w szóstkę, nie ma co się pieścić. Te gry od trzeciej części są już raczej po prostu dopracowywane, nie ma tam żadnych rewolucji i jeśli któraś konkretna mapa do Ciebie nie mówi szczególnie głośno to bierz świeżaka i heja. A jak siedzisz na PS to i tak nie masz wyboru za bardzo, albo weźmiesz piątkę teraz albo będziesz czekać na szóstkę.

Opublikowano

Mam jeszcze PC :D

6 mi nie pójdzie na nim ale 3-5 owszem, dlatego o nich w ogóle myślę.

Opublikowano

No, ale przecież napisał, że czeka (musi) na PS5, więc pewnie nie ma jak zagrać sonkassie

Teraz, Dahaka napisał(a):

Mam jeszcze PC :D

6 mi nie pójdzie na nim ale 3-5 owszem, dlatego o nich w ogóle myślę.

To bierz pan trójkę albo to co Ci podpasuje i jest najtańsze np.

Opublikowano

Najlepiej to zaczynać od 6 dzisiaj, ale jeśli nie ma takiej opcji to ogarnął bym 4, ale to chyba już tylko i tak możliwe w wersji fizycznej na xbox-a

co do FH6 to juz gram, świetny klimat i szybko chyba się nie znudzę

Opublikowano

Mając i tak game passa doładowanego szkoda mi by było 3 paki na upgrade, dlc się kupi (albo nie zależy co będzie, oby nie znowu hot wheels) jak wyjdzie, car pass będzie w promce za jakiś czas. Ale ważne, że jest wybór, dla każdego coś miłego.

Opublikowano
  • Autor

Ja polecam jedynkę. IMO bardzo mało si zestarzała, jest najkrótsza i najbardziej skondensowana. Jak siądzie można poznawać kolejne części.

Co prawda nie można jej już kupić cyfrowo i wyszła tylko na xboxie, więc są pewne przeszkody. Ale widziałem że działa już bardzo spoko na emulatorze na PC.

Opublikowano

Fajnie jest czasem wrócić do którejś z pierwszych 3 części żeby np. przypomnieć sobie że kiedyś barierki przy drodze nie były zrobione z folii aluminiowej, a samochody czasem dachowały na hopkach i ostrych zakrętach 😄

Opublikowano
36 minut temu, ASX napisał(a):

Ja polecam jedynkę. IMO bardzo mało si zestarzała, jest najkrótsza i najbardziej skondensowana. Jak siądzie można poznawać kolejne części.

Co prawda nie można jej już kupić cyfrowo i wyszła tylko na xboxie, więc są pewne przeszkody. Ale widziałem że działa już bardzo spoko na emulatorze na PC.

Nie wiem jak w FH6 bo nie grałem jeszcze ale soundtrack FH1 to coś wspaniałego, absolutny top gier, do tego jedynka ma swój unikalny klimat i jubileuszowego patcha 4K na XSX od xboss

Opublikowano
Godzinę temu, Dahaka napisał(a):

Jak dorwiesz gdzieś FH3, to szczerze polecam. Poszukaj pudełka, bo ceny w kluczykowniach na ten tytuł są absurdalne. Mapa jest kapitalna, model jazdy to w zasadzie to samo co w kolejnych odsłonach (czyli świetny arcade), muzyka imo najlepsza w serii (do dzisiaj mam w aucie playlisty z numerami z FH3), cringe-meter nie wybija w kosmos jak w FH5 przez durne dialogi. Minusem na pewno jest jedynie 30fps - gra nie dostała boosta na konsole Series. W moim osobistym rankingu FH3>FH4>FH5 pod względem klimatu - od strony technicznej wiadomo, kolejność odwrotna. Z FH6 czekam na premierę na PS5, więc się nie wypowiem (chyba, że się pojawi w GeForce Now to ogram szybciej). FH5 grałem i na Series X i na PS5 Pro - i wersja plejakowa zauważalnie ładniejsza.

Edit: dopiero doczytałem, że masz PC - w takim razie największy problem konsolowej FH3 odpada.

Edytowane przez Pianista911

Opublikowano

Co śmieszne, to gra zaczytała mi zakupiona mapę skarbów z poprzedniej części i odblokowałem sobie wszystko za darmo. AI mówi, że to częsty błąd i licencja z poprzedniej części jest błędnie zaczytywana do nowej podczas premiery. Nic, paręnaście złotych w kieszeni.

Opublikowano

W 4 i 5 grałem zawsze online, a się zastanawiam czy ta gra (6) ma sens offline? Ktoś tak kiedyś gral? W tej nowej części też są/będą te tygodniowe playlisty?

Opublikowano
1 godzinę temu, ASX napisał(a):

Ja polecam jedynkę.

Wredny przeloguj