Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Project Helix - dyskusje ogólne

Featured Replies

Opublikowano

Widać kto ostatni raz miał do czynienia z interfejsem Xboxa, który aktualnie jest cymesik. Tak wiem że na rogu jest bardzo daleko od ideału ale z różnych opinii czytam że jest coraz lepiej.

• Odpowiedzi 221
  • Wyświetleń 9,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• KrYcHu_89
    KrYcHu_89

Najważniejsze, że Copilot będzie sam przechodził gierki, to ma być główny ficzer tego czegoś.

Opublikowano

Myślę, że @Ukukuki, który w tym roku został posiadaczem Asusa Xbox ROG Ally X ma trochę więcej doświadczenia by mówić o wspomnianym kwietniowym updacie Windowsa niż ktoś kto sobie gra na Xboxie )

na 100% będzie tak, że normą przy składaniu/kupowaniu PC czy laptopa będą czynności usuwające te bajery żeby nie zapychać systemu bzdurami albo przygotowanie sobie instalki Winowsa żeby już tego nie było od samego początku. Taka kolejna rzecz z wielu jaką warto zrobić po zakupach czy formacie.

Nie jestem fanem MSu ale mimo wszystko myślę, że konkretnie w Helixie to będzie działać dobrze ale serio kogoś dziwi, że ludzie są sceptycznie do tej firmy nastawieni? ROG Ally X to najnowszy hardware sygnowany logiem Xbox i wszystkie ,,dary'' Microsoftu działają jak gówno to niby skąd brać wiarę i pozytywne nastawienie? Z powietrza?

Opublikowano
20 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

17732530395741729842984361988719.jpg

Komicznie ten laptopik pod wielkim napisem Xbox wygląda, aż czuć ten konsolowy pieprz.

Opublikowano

To nie laptopik, to jest xbox.

Opublikowano
13 minut temu, Atherius napisał(a):

To nie laptopik, to jest xbox.

Wszystko jest Xboxem.

Opublikowano
5 godzin temu, Kangus napisał(a):

Jak ma być PCtem to kiedy to mają zrobić? :) Na series sprzedaż na płytkach była ponoć masakrycznie zła, więc to była ta przejściowa generacja. Dla nich, bo na PS5 nadal jest ok.

Zapomniałem, że konsolowego pieprzu już tu nie ma od dawna.

Plus fakt, że jak będzie dostęp to gog, Steam itd to można olać temat. Cyfra na PC kosztuje dużo mniej niż odpowiednik na konsolach. Promocje słabe albo na starocie. A na takim psstore gra 3 lata po premierze dalej mityczne 3,5 bomby, gdzie pudełko u dejwa za 130zl

Opublikowano
49 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Wszystko jest Xboxem.

Czy Xbox jest teraz z nami w pomieszczeniu? :D

A na moje oko, to jest tablet z podpiętą klawiatura ;)

24 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Zapomniałem, że konsolowego pieprzu już tu nie ma od dawna.

Plus fakt, że jak będzie dostęp to gog, Steam itd to można olać temat. Cyfra na PC kosztuje dużo mniej niż odpowiednik na konsolach. Promocje słabe albo na starocie. A na takim psstore gra 3 lata po premierze dalej mityczne 3,5 bomby, gdzie pudełko u dejwa za 130zl

M$ może dodać marże na sklepiki od innych wydawców aby gry kosztowały tyle samo, a różnica w cenie pomiędzy stemem, gogiem czy epikiem a ms store do kieszeni lub do podziału ;)

Kibicowałem msowi i xboxowi ale od dłuższego czasu wątpię, że coś z tego będzie. Byłem przekonany, że po kiepskim xbox one odrobili lekcje, zrobią mocną maszynkę i będą wydawać swoje konkretne tytuły tylko na xboxa, a tu dupa. Teraz mam wrażenie, że powtarzają ten scenariusz możę i robiąc mocniejsza konsolę ale to sony wygra wszystko nawet ze slabszym sprzętem jak zaczną wydawać swoje gry. Nie przekreślam tego helixa ale pewnie nie kupię na premierę ale może w toku generacji jak mój pc będzie już wymagał zmiany to będzie w sam raz.

Opublikowano

MS zjebał swoim GP. Zjebał wydania fizyczne które nie miały racji bytu na ich sprzęcie. Wydawanie gier na wszystko, brak exow-brak tożsamości. To moje zdanie od dawna. Świętej pamięci ASX twierdził że dobre ruchy ms wykonuje i nie ma znaczenia że inni sobie pograją. Przecież nadal mogę grać na swoim xboxie xD

Opublikowano
Teraz, iluck85 napisał(a):

Przecież nadal mogę grać na swoim xboxie xD

Jakby był tu z nami to by napisał: "No i przecież nadal mogę"

Opublikowano
5 godzin temu, devilbot napisał(a):

To po prostu będzie hybryda, Xbox też będzie w środku w postaci chipa.

Ale Ty gdzies znalazłes potwierdzone info, że tam ma być w środku chip do wstecznej? (to że będzie wsteczna nie musi oznaczać dedykowanego HW w środku).

Rozwiązanie z dedykowaniem chipem w środku raczej by było nieopłacalne, chyba że tylko coś wspomagającego tłumaczące instrukcje z jednego na drugi system, tyle że obstawiam że to wcale nie jest takie proste mimo ze jedna i druga architektura jest podobna. Obstawiam że tam nic dodatkowego pod to nie będzie i będą to próbować załatwić softwarowo. Nie wiem jak z tego wyjdą bo w teorii Series ma praktycznie wszystkie gry na PC też, więc tu mogliby powiedzieć a macie wersje PC i smacznego, przy czym umowy mogą to blokować. Do tego np Helldivers 2(i pewnie inne gry też, podałem tylko jedną) nie ma wersji PC na sklepiku MS i Sony się może na nich wypiąć.

Może ten nowy układ AMD będzie miał 2 tryby jeden w kompatybilności z instrukcjami z Xboxa? Pojęcia nie mam, ale raczej bym nie zakładał osobnej jednostki do tego.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
2 minuty temu, Kangus napisał(a):

Ale Ty gdzies znalazłes potwierdzone info, że tam ma być w środku chip do wstecznej? (to że będzie wsteczna nie musi oznaczać dedykowanego HW w środku).

Chuja przecież wiem pierdole jak wszyscy znawcy.

Ale tak były przecieki no i przecież to nie będzie aż tak potężne żeby polegać tylko na zwykłej emulacji.

Opublikowano
1 minutę temu, devilbot napisał(a):

Ale tak były przecieki no i przecież to nie będzie aż tak potężne żeby polegać tylko na zwykłej emulacji.

To jest x86 jedno i drugie, oba projektowane przez AMD, może byli w stanie zrobić coś co ogarnia oba sposoby interpretacji kodu w jakiś sposób :). Dedykowany układ by pewnie skończył jak ten w PS3, który raz że był drogi dwa że i tak nie działał tak jak powinien(miałem te wersje) ;).

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
9 minut temu, iluck85 napisał(a):

Przecież nadal mogę grać na swoim xboxie xD

No i przecież nie napisałby nieprawdy ;)

Można zajrzeć w podsumowania roczne i zobaczyć że na Xboxie ludzie czasem przechodzą więcej gier niż na konkurencyjnych platformach

Opublikowano

Może powinni zacząć jakąś kampanię reklamową czy coś a nie kurwa konferencje na świetlicy u mnie na wsi.

Opublikowano

Szkoda mi tych inzynierkow, którzy muszą pracować nad tym projektem. Znam to uczucie jak trzeba cos debilnego zrobic, zeby przełożony zrozumial jakim jest debilem.

Spencer też dobry chlop, ciągnął tyle ile mógł, ale pewnie ciężko by mu było zapowiadać gorszą wersję konsoli i pcta jednocześnie z kamienną twarzą.

Tutaj każda niewiadoma ma tylko śmieszną odpowiedź.

Opublikowano
16 minut temu, Sebas napisał(a):

Szkoda mi tych inzynierkow, którzy muszą pracować nad tym projektem. Znam to uczucie jak trzeba cos debilnego zrobic, zeby przełożony zrozumial jakim jest debilem.

Tym ludziom jest obojetne co sobie korpo wymyslilo do zrobienia, wazne ze maja prace i nie sa na liscie do odstrzelenia. Serio ludzie nie pracuja dla idei.

Opublikowano

No nie do końca. Inaczej się pracuje w projekcie, na który jest popyt, który jeszcze do tego rośnie, a inaczej jak nawet nie wiadomo jak to sprzedać. To też rzutuje na bezpieczeństwo zatrudnienia

Poza tym inzynierki to jest trochę inna mentalność. Lepiej się pracuje nad czymś funkcjonalnym.

Opublikowano
5 minut temu, Sebas napisał(a):

No nie do końca. Inaczej się pracuje w projekcie, na który jest popyt, który jeszcze do tego rośnie, a inaczej jak nawet nie wiadomo jak to sprzedać. To też rzutuje na bezpieczeństwo zatrudnienia

Poza tym inzynierki to jest trochę inna mentalność. Lepiej się pracuje nad czymś funkcjonalnym.

Zależy od branży, porażka jest wpisana w pracę konstruktora. Często pracuje się nad danym projektem 20-30 lat a później i tak okazuje się kupą gówna która jest limitowana dostępnymi materiałami. No ale to w branży lotniczej.

Ogólnie zgadzam się z Mejmem, liczy się stabilność pracy, kasa i brak stresu reszta to fanaberia dla większości inżynierów czy ogólnie ludzi pracy. Jest niewielki % ludzi ambitnych ale niewielu zostaje przy swoich ideałach doświadczając prozy życia.

Opublikowano

Nie ma czegos takiego jak stabilność i brak stresu w projekcie IT, ktory nadal szuka swojego miejsca na rynku. Wiem, bo byłem w takich projektach i dla odstresowania regularnie przegladalem oferty pracy i rozsyłałem cv

Opublikowano

A może jednak mają trochę frajdy z tego co robią? Bo czy nam się podoba czy nie to nikt wcześniej takiego połączenia nie robił. Mają zamkniętą architekturę, jakieś technologie wykorzystają, mogą się wykazać. Co jak co ale sprzęty potrafią robić.

W zasadzie wszystko sprowadza się do tego nieszczęsnego Windowsa i UI.

Opublikowano

Magika od produktów Surface, Panos Panay, też zastąpili hindusem i od tego czasu te produkty już się nie liczą. ZOBACZYMY