Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):Ja bym zostawił tylko plusy. Minusy niektórzy dają "bo tak, bo nie lubię typa".Albo usunąć całkowicie.Brzmi jak współczesny świat, gdzie wszystko jest kolorowe i każdy się lubi, jestem na nie.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Mieszana opinia, bo z jednej strony jestem w stanie sobie wyobrazić, że dla niektórych plusy najzwyczajniej w świecie mogą być dodatkową motywacją, by napisać coś rzeczywiście wartościowego, kreatywnego, albo po prostu włożyć nieco więcej wysiłku, a pozostali mogą to w prosty sposób docenić dając plusa czy serduszko. Nie każdy w ten sposób tutaj funkcjonuje, ale niektórzy z pewnością.Jak usunięcie tego kija z marchewką wpłynie na aktywność niektórych? To będzie trudno zmierzyć.Z drugiej strony oczywiście, że to nie działa jak powinno, bo w idealnym świecie najwięcej dobrej reputacji powinny zgarniać wartościowe posty, a wszyscy wiemy, że najwięcej reakcji zgraniają zdjęcia gierki, albo samicy w temacie "Kobiety". Więc wskaźnik "reputacji" siłą rzeczy będzie przekłamany, bo jak ktoś się uprze, to może farmić dziesiątki plusów. No i teraz okazuje się, że niektórzy zdolni są generować treść swoich wpisów w imię zgarnięcia kilkunastu plusów.Jak każdy lubię dostać plusa za włożony czas i postaranko w napisanie posta, więc o ile bywa to pewną motywacją, to nie jest z pewnością jedyną.Na tej samej zasadzie lubię docenić kogoś za wyczerpujący, zabawny, czy pomocny post, bo to wygodna możliwość i nie generuje bezwartościowych wpisów w rodzaju "dobra robota!", "xdddd".Więc jestem za tym, by reakcje generalnie zostały (można je ewentualnie uprościć i odchudzić), bo bez nich forum może zwyczajnie posmutnieć.Licznik reputacji? Można wyjebać, bo nic nie znaczy, niczemu nie służy i nie odzwierciedla niczego. Kompletnie się nim nie sugeruję, bo i bez jego wskazań wiem, kto jest aktywnym użytkownikiem i czy zawartość, którą dostarcza do mnie przemawia.Ujmę to inaczej: o ile reakcje lubię i uważam za przydatne w odpowiedniej sytuacji (no i co jakiś czas generują "dramy", więc przynajmniej coś się dzieje), tak licznik reputacji jest mi obojętny, więc jest mi też obojętne co się z nim stanie. Nie przeszkadza mi, że jest i nie odnotuję jego braku.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 55% za usunięciem, dosyć zadziwiające, czy to przez reklamę kolegi z Instagrama?Forum w tendencji zwyżkowej, to nie wiem na co pozwoli wyjebanie plusików, trochę szukanie czarnej dziury.Ja bym jeszcze odbanował kolegów z USA i Choroszczy.Nvm teraz widzę, o co chodzi... po prostu ban jednego typka i tyle.
Opublikowano 47 minut temu47 min Wtedy będzie mógł nareszcie odpocząć psychicznie, zero presji, potrzeb i swędzenia z tyłu głowy.
Opublikowano 39 minut temu39 min 16 minut temu, Josh napisał(a):W takim razie zmieniamy na "nie", gdyż choroba jest być może nieuleczalna.
Opublikowano 4 minuty temu4 min Jako osoba mocno plusowana jestem za zostawieniem Czasem ktoś coś dobrze napisze i zamiast jakiegoś "Zgadzam się" czy "Dobrze napisałeś" (co w dawnych czasach internetu było plagą), można dać plusika i jest git. Poza tym na reseterze nie ma widocznych plusów pod postami, no a chyba nie chcecie się zrównywać z tymi c w e l a m i.
Opublikowano 2 minuty temu2 min Obojętne mi to w sumie, ale dobrym kompromisem wydaję się zostawienie reakcji i wyjebanie licznika.