XM. 10 820 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 Panowie, Kolega z pracy pyta - jakaś kiera do max 1k żeby współgrała i z pc i z ps5? Polecacie coś? Bo ja się kompletnie nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 G29 albo T150. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 W dniu 24.11.2021 o 14:56, MaZZeo napisał: Czy ktoś byłby zainteresowany kupnem poniższego zestawu? Thrustmaster TX Wheel + TH8A Shifter + TH3PA Pro + dodatki (np. dodatkowa kierownica od 458 Italii). Mogę też sprzedać razem z Playseat Evolution czyli fotelem Pytam, bo zanim się będę pierdolił z januszami na OLX to chcę wiedzieć czy ktoś z forumka jest zainteresowany. Dajcie znać na PW. Sprzęt sprzedany na OLX różnym entuzjastom, a Fanatec zamówiony. Będzie na początku stycznia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Jednak sprzęt przyszedł wcześniej 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Widzę nakładkę pod F1. Kiedy się tam zobaczymy? Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 172 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) . Edytowane 2 Listopada 2023 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Godzinę temu, ginn napisał: Widzę nakładkę pod F1. Kiedy się tam zobaczymy? to nakładka z McLarena 720S gt3, Fanatec ma tez inne imitujące te z F1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Daj foto jak złożysz Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 @Moldar wrzucam całość po złożeniu Poniżej to co przyszło w paczkach od Fanateca. Fotel po złożeniu kierownica i Shifter zamontowany i pedały i już wszystko podłączone 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MaZZeo 14 182 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zaczynając od fotelu to składanie jego jest mozolne i warto spojrzeć na YouTube, bo krótka instrukcja zawiera braki i jeden błąd. Natomiast sama jakość jest bez zarzutu, mnóstwo części i śrubek, czysty metal, bardzo przemyślane ułożenie i przemyślana konfiguracja, aczkolwiek żeby zmienić położenie pedałów/kierownicy to trzeba użyć imbusa + grzechotki. Z drugiej strony dzięki temu że wszystko jest podkręcane to fotel jest MEGA stabilny i chyba tylko rama aluminiowa mogła by to przebić. W zestawie są też rzepy, dzięki czemu można ładnie ogarnąć kable. Całość może jeździć na kółkach które można zablokować - idealne rozwiązanie dla mnie bo mogę sobie suwać to stanowisko jak biurko krzesłowe, bo przenieść tego w jedną osobę się nie da. A co do sprzętu to nie testowałem jeszcze póki co we wszystkich grach, ale czuć sporą różnicę (kto by przypuszczał za tyle kasy xD). Kierownica na DD wydaje się taka bardziej naturalna, dostaje się więcej informacji pod ręką, koło chodzi płynniej i ciszej, paradoksalnie stawia mniejszy opór (mimo że jest sporo mocniejszy FF bo 8nm) w sytuacjach neutralnych a sporo trzeba walczyć kiedy samochód jest na krawędzi. Ciężko to ubrać słowami bo to są niuanse które się wyczuwa na zakrętach albo jeździe po kerbach. Wziąłem dwie najbardziej popularne obręcze Fanateca czyli McLaren i WRC, super wykonane + mają wyświetlacz które pokazują aktualnie wrzucony bieg i prędkość. Świetnie leżą w dłoniach a mechanizm odłączania od bazy jest świetny (w przeciwieństwie do Thrustmastera) - dosłownie po paru sekundach można sobie zmienić obręcz bez żadnych narzędzi. Shifter znacznie lepszy, cały wykonany z metalu i można w locie zmieniać sobie z H na sekwencje (bardzo mi tego brakowało) oraz opór. Pedały to już wyższa półka Fanateca, zdecydowałem się na takie po testach w jednym z centrum simracingu. Hamulec znacznie większy opór ma w standardzie, jest Load cell to wymaga przyzwyczajenia ale kompletnie zmienia charakterystykę hamowania, czego trzeba się nauczyć. Mam wrażenie że trzeba będzie buty do tego zakładać, bo goła noga mocno się męczy. Gaz chodzi płynnie i "mięsiście", sprzęgło nie jest kopią pedału gazu tak jak to zazwyczaj jest, zachowuje się inaczej bo stawia zdecydowanie większy opór na początku niż później. W zestawie są sprężyny dające większy opór, a pod hamulcem i gazem są małe silniczki wibrujące (dokładnie takie same jak w padach od xboxa), dzięki czemu czuć na stopie wibracje, aczkolwiek odczuć to można tylko w skarpetkach. Ogólnie Fanatec to półka jak nie dwie wyżej od Thrustmastera, widać to po materiałach albo samym opakowaniu. Oczywiście jest on droższy ale ostatnio TM też popłynął z cenami i za T-GT 2 życzą sobie 750 euro, a w tej cenie można spokojnie skompletować zestaw CSL DD z obręczą i 3 pedałami który będzie lepszy, mocniejszy i świetny jakościowo. W planach na pewno jeszcze będzie hamulec ręczny + mody do pedałów 6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 GT7 będzie grane? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 7 minut temu, ginn napisał: GT7 będzie grane? ta baza jest tylko do PC i Xboxa. Zobaczymy co zaprezentuje GT7 to może ja zmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 O skurwesyn, ale sprzęcior Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Mazeo jak wpadnę to dasz pojeździć? Spoiler chociaż 2 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza
oranjefan 3 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Mam pytanie. Dzisiaj zamówiłem sobie G29 plus jakiś stojak vevor g920. Dobry wybór na sam start? Nigdy nie miałem radnego kółka i grałem tylko na padzie. Plus czy kiera nada się też do XSX. Co prawda kupione pod GT7, ale skoro klocek też w domu jest to szkoda by było teraz na padzie grać. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Logitech ma w tej chwili trzy modele G29 (PC, PS3/PS4 i PS5 <--ale z problemami często się rozłącza) G920 (PS, Xbox One / Series S/Series X) G923 (PC, Xbox One / Series S/ Series X, PS4, PS5) ale niestety tutaj jest podobnie jak z G29 i G920, trzeba kupić odpowiednią wersję do posiadanego sprzętu bo są dwie wersje, jedna z przyciskami konsol Sony i druga z przyciskami konsol Microsoftu. Model 923 różni się od 29 i 920 tym że posiada dodatkowy mniejszy motor emitujący dźwięk silnika i wprawia w lekkie drgania kierownicę. Uważam to za dość irytujący bajer, który mnie nie przekonał do zmiany z G29, która służy mi już od dnia swojej premiery czyli od Lipca 2015 Jeśli więc już masz G29 to jest ona dedykowana konsolom PS3 i PS4. Model 920 działa z konsolami Microsoftu więc z Xboxem natomiast. Więc mając G29 pograsz tylko na PC i konsolach sony. Żeby móc grać na konsoli M$ musiałbyś dokupić drivehub od collectiveminds. Podłączasz do tego kierownicę, tego huba do konsoli i to pudełko oszukuje konsolę pozwalając kierownicy działać. Analogiczna sytuacja jest z kierownicą G920 którą dzięki temu można uruchomić na konsoli sony. Lepiej zainwestować w takie pudełko 90$ niż mieć dwie kierownice. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 Nawet nie wiedziałem, że takie cudo istnieje, bo bym nie sprzedawał swojej g29. Tzn były już podobne urządzenia, ale nie działało to tak jak dedykowana kierownica i zawsze były jakieś babole w postaci źle działającego FFB itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 12 minutes ago, Michał102 said: Nawet nie wiedziałem, że takie cudo istnieje, bo bym nie sprzedawał swojej g29. Tzn były już podobne urządzenia, ale nie działało to tak jak dedykowana kierownica i zawsze były jakieś babole w postaci źle działającego FFB itp. Pojawił się już na stronie Drive Hub Co-Pilot. Pozwala to podłączyć pedały i shifter Thrustmastera i Fanateca z kierownicą Logitecha więc można używać tylko kierownicy Logitech ale innych pedałów i shiftera. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawel24 33 Opublikowano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 witam chce kupic kierownice pod gt7 glownie ale zeby mozna bylo tez grac w inne gry typu forza jaka polecacie budzet 2000zl wiecej mysle nie oplaca mi sie wydawac bo nie wiem ile bede mial czasu na gre i czy mi sie spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 172 Opublikowano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 (edytowane) . Edytowane 2 Listopada 2023 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zrobiłem to Na swoje 42 urodziny (4 kwietnia) Zamówiłem Gran Turismo DD Pro od Fanateca. Liczę na to że zestaw z Load Cell brake i 8nm zasilaczem dostanę po 14 Marca więc 10 dni po premierze GT7 ale też jeszcze przed urodzinami więc przez te 10 pogram jeszcze na G29 w GT7. I po tych 10 dniach będę mógł zrobić konkretną zmianę. Po tylu latach wiernego tkwienia przy Logitech G2x i posiadaniu przez te wszystkie lata kierownic Momo, Driving Force GT, G25, G27, G29 i nawet braniu pod uwagę G932 postanowiłem że dość już tego. Ta baza Fanateca przecież współpracuje z PS4, PS5, PC oraz Xboxem trzeba tylko dokupić licencjonowaną przez M$ kółko i można na Series X śmigać w Forzę. 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Żeby grać na tym fanatecu na xboxie trzeba mieć osobna inną kiere pod Xbox? xd Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 172 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 (edytowane) . Edytowane 2 Listopada 2023 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 A czyli będzie inna obręcz tak? Myslalem że trzeba podłączać osobno np g920 i jakoś emulować. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 172 Opublikowano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 (edytowane) . Edytowane 2 Listopada 2023 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi