Skocz do zawartości

HC ROOM'y

Featured Replies

Opublikowano

W sumie jak patrzę to można zamienić miejscami stanowisko do grania z meblościanką i jest fajny kącik do grania z opcją wyboru czy przy biurku czy na wypoczynku. Nawet mały stolik kawowy by się zmieścił. 

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 631 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nowe mieszkanie, powoli wszystko nabiera wygladu, musze przyznac ze ciezko miec swój wlasny kacik majac 16 letnie dziecko, ale jakos wyszlo zeby bylo, przytulnie/rodzinnie ale i tez hardcorowo    

• Dzisiaj robilem w domu porzadki i natrafiłem na dosc nostalgiczne zdjecia. Takze przedstawiam wam moj HC Room z około 2001 roku, boom!             

• To u mnie będzie Cię ranić podwójnie   Moją jaskinię zorganizowałem na szczycie domu, gdzie jest idealna bariera akustyczna ( nigdy nie gram na słuchawkach, a najczęściej późną porą ) dzięki

Opublikowano

No i teraz jest jeszcze ryzyko, że jak będzie jechał pociąg to meblościanka (kredens) może spać na Soula, który będzie odpoczywał na wypoczynku. 

Opublikowano
12 godzin temu, Ukukuki napisał:

W sumie jak patrzę to można zamienić miejscami stanowisko do grania z meblościanką i jest fajny kącik do grania z opcją wyboru czy przy biurku czy na wypoczynku. Nawet mały stolik kawowy by się zmieścił. 

W sumie dobry pomysł :) 

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
W dniu 21.01.2024 o 09:02, Ukukuki napisał:

20240125_180401.jpg

20240125_180455.jpg

Opublikowano

Ale by mnie wkurwiał ten telewizor jakbym siedział przy biurku xD

Opublikowano
24 minuty temu, suteq napisał:

Ale by mnie wkurwiał ten telewizor jakbym siedział przy biurku xD

Przecież on nie jest włączony cały czas :) 

Opublikowano

To prawda - biurko z krzesłem (dodatkowo przy drzwiach) po jednej i kanapa po drugiej stronie pokoju to był kiepski pomysł. Na szczęście wszystko skończyło sie dobrze. 

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

No i teraz gra gitarka!

Opublikowano
W dniu 21.01.2024 o 09:02, Ukukuki napisał:

Nie wiem jak @Soul mogl pomyslec inaczej xd

"O! A kanape postawie naprzeciwko regalu!"

giphy.gif

Opublikowano

Pokój ten przechodził wiele transformacji, głównie dla gości do spania z czasem musiałem przenieść TV z sypialni  najłatwiej było powiesić go na tą ścianie, teraz pojawił się komputer jest biurko no to myk, może za szybko wrzuciłem po przednie zdjęcia...choć wyszło na dobre bo pomysł kolegi pobudził mnie do kolejnej transformacji pokój :)

Ważne, że wszystko dobrze się skończyło :D 

Opublikowano

Update hc roomu  w którym głownie chodzi 6-7 generacja i czasem pc ale to głownie rajdówki i retro. W pokrowcu na ps4 to switch lite.

Ostatnie zdjęcie to salon xbox i 70" i najlepsze stare zetki od logitecha. Xbox a pampersy obok :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

4-1.jpg

4-2.jpg

IMG_20240129_102852.jpg

Edytowane przez Daro^^
dopisanie tresci

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ludzie często mnie molestowali żeby pokazać w jakich warunkach zazwyczaj gram w gry wideo, powiem tak - skromnych. Docelowo trzymam tu gry z backloga, a wszystko inne ląduje w innym pomieszczeniu. Półki są wypchane, bo nie lubię pustki, zatem mamy tu mix gier skończonych/kupionych stricte kolekcjonersko/do zaliczenia w najbliższym czasie. Switcha jest tu stosunkowo niewiele, a sama konsola chowa się za TV - nie to, żebym się wstydził, po prostu na tym sprzęcie wolę grać na mniejszych ekranach.

Wygodna kanapa z opcją wypoczynku, kocyk, spora szafka na graty typu pady/ładowarki - wszystko podpięte do prądu, ładują się w szafce. 65 cali, które z tej odległości jest wystarczające (choć faktycznie apetyt rośnie - wcześniej miałem jakiegoś chuderlaka 49 ale też pomieszczenie dużo mniejsze). Jedynie ściany to work in progress - będę chciał na nie jakąś sztukę. Zdecydowanie nie plakaty/displate'y itd.

bSPSTiW.jpeg

Co z retro? Do retro mam dedykowany pokoik, z trzema sekcjami (old gen/kineskopowce, pc gaming, HD Gen) ale to historia na inny odcinek. Upycham w nim też gry SW/PS4, z których nie korzystam. Całosć wciąż jest mocno work in progress - wala się sporo kartonów, plus mam problem z ekspozycją zbiorów (regały upycham po 2-3 rządki), więc jeszcze nie będę się chwalił. Poniżej widoczek ze skromnej strefy kineskopowej - 14 cali zdecydowanie wystarczy do grania przy biurku.

gXBtNqO.jpeg

Opublikowano

No nie powiem, trochę dygnął z zazdrości :)

Edytowane przez Badus

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

W moim jakże "sławnym" kąciku gracza zaszła niewielka zmiana :spicy:

1.thumb.jpg.a9ae8efc261a3ea81a0bb1eb3dbe70a3.jpg2.thumb.jpg.e6f4ffa0e4341b7c21f67594b892007e.jpg

Spoiler

3.thumb.jpg.5c655e963090929a982011638c68001a.jpg4.thumb.jpg.720d7b7aa22c1a229ffbd4949b0631e9.jpg5.thumb.jpg.b9ae42ea1726bd4f59f38e40e3155c29.jpg6.thumb.jpg.fadc935fae9f14ec8550af04d4c27f9a.jpg7.thumb.jpg.0a90dac52785149a279df692c24283e7.jpg8.thumb.jpg.ff333ca5011b8acdd89660d9eaf84ecc.jpg9.thumb.jpg.eec726d6ab7043924edbf87fa3518f9e.jpg10.thumb.jpg.0d5682598506f496b3b2a07bdb675a4f.jpg

Opublikowano

Square jak moja stara. Zasłon w oknach?

Opublikowano

Te stropowe belki bym walnął na jaśniejszy kolor, ten ciemny dla mnie przymulający :) 

Belki na suficie

Ale ofcoz rzecz gustu :) Spoko kącik. 

Edytowane przez iluck85

Opublikowano

Właśnie na ciemniejszy. Już pięknie kontrastują. 

Opublikowano
7 minut temu, Square napisał(a):

Nie brakuje czegoś?

Klosza albo lepszego/większego TV.

Opublikowano
4 minuty temu, Boomcio napisał(a):

Square jak moja stara. Zasłon w oknach?

Jakieś rozwiązanie na pewno będzie, w końcu jaskinia musi mieć ciemność na żądanie :D

3 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Te stropowe belki bym walnął na jaśniejszy kolor, ten ciemny dla mnie przymulający :)

Aranżacja nie była po mojej stronie, ja musiałem zająć się właściwie tylko umeblowaniem i zagraceniem :D

Teraz, iluck85 napisał(a):

Klosza albo lepszego/większego TV.

Lampa będzie do wymiany, bo tą zostawiono mi "na sztukę". Telewizor zostaje bez zmian :P

Edytowane przez Quake96