Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uncharted: Drake’s Fortune

Featured Replies

Opublikowano

Ja to przeszedłem bez glitcha, ale dobrze wiedzieć na przyszłość, że jakiś jest. Myślałem, że zwątpię tam - niby pojawiają w tych samych miejscach, ale zewsząd. Jak dla mnie to bezsensowny hardcore. :P Taktyka? Przeszedłem fartem - jak większość pewnie. Kur*m w niebo głosy. ;P

Edytowane przez Berion

• Odpowiedzi 783
  • Wyświetleń 218,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Uncharted, Girsy, Bioshock, Mass Effect, LBP, RDR, Batman - ja tam nie umiałbym wymienić dwóch najlepszych, nowych IP generacji. A i tak pewnie o połowie zapomniałem.   Za to Uncharted czy w ogóle g

• dominalien
    dominalien

Tak, to bardzo ważne.

• To przy Uncharted 2 będziesz szukał szczęki na podłodze.

Opublikowano

Nie rozumiem takich trików i takich kolesi jak wyżej. Po to wydaje się po 200 zł za grę by ją od tak przejść.

Co z tą przyjemnością grania i dumy ze zdobycia trofeów, choć może po prostu mamusia kupuje mu za dużo gier i nie ma po prostu czasu by przejść je na prawdę

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam takie pytanie skąd wziąść kody do odblokowania dodatkowych artów i filmów w galery ? Ok dzięki a tak z ciekawości nie wiecie skąd inni je wzieli ?? Wpisywali każda kombinacje i wreszcie trafili czy jak ??

Edytowane przez michal2428

Opublikowano

O ile dobrze kojarzę, to musisz wykonać zadania w stylu "zabij x kolesi shotgunem". Jest tego cała lista w opcjach, większość pokrywa się z trofeami.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jako, że ograłem sobie ponownie U1, to wspomnę tylko, że końcowa walka z "bossem" jest lepsza w tej części niż w dwójce. Ta z Lazarevicem przynudzała i było mocno schematyczna, tutaj Drake rozwala ochronę, a potem obija mordę Navarro ręcznie.

Opublikowano

Dla mnie walka właśnie w 2 była lepsza, w pierwszej części przy bezpośrednim starciu z bossem walka sprowadzała się do przyciśnięciu tylko 3 (chyba) przycisków żeby go pokonać, w 2 walka była bardziej wymagająca.

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Ja także uważam, że ostatnia walka w U2 jest niestety trochę gorsza. Niby lokacja wygląda przepięknie ale w Drake's Fortune wg mnie zostało to nieco lepiej podane, kapitalnie prezentuje się pokład statku w deszczu. Za to U2 broni się jeszcze ucieczką już po walce z Lazareviczem, kiedy wszystko walki się nam pod nogami no i motyw z ratowaniem Chloe.

Tak naprawdę obie części trzymają wyśmienity poziom.

Opublikowano

Lokacja lepsza i sposób pozbycia się bossa też lepszy (chociaż tutaj to tylko scenka).

Opublikowano

kolega tydzien temu zakupil konsole, do tej pory uncharted mu dzialal (platynowe wydanie), a teraz po wlaczeniu gry bez konca obraca mu sie ten medalion na dole po prawej. konsola i plyta nowka funkiel, plyta idealna zero rys. sprawdzalem ja u siebie, u mnie lata normalnie (chociaz dziwnie przewija plyte w czytniku), a u niego nie chce sie po prostu wgrac. co jest?

Opublikowano

Walka z Lazerevicem jest bardziej emocjonująca i wyprzedza o długość walkę z... no właśnie, kim? Ostatnim bosem w jedynce był jakiś szeregowy gostek, nie warty nawet zapamiętania.

Opublikowano

Navarro nazywał się boss w pierwszej części, ja jakoś go zapamiętałem i też jestem zdania, że w dwójce ostateczna walka zawodzi. Jest to jedyna rzecz która w Among Thieves mnie rozczarowała, reszta to istna rewelacja.

Opublikowano

Navarro nazywał się boss w pierwszej części, ja jakoś go zapamiętałem i też jestem zdania, że w dwójce ostateczna walka zawodzi. Jest to jedyna rzecz która w Among Thieves mnie rozczarowała, reszta to istna rewelacja.

Wpis.

Również wolę walkę z U1 i również uważam, że ta z dwójki "troszeczkę" zawodzi - w sumie jedyny słabszy element.

Na plus walki z U1 zaliczyłbym, że jest trudniejsza i stanowi jako takie wyzwanie na crushingu. Poza tym sceneria i sam gameplay bardziej mi odpowiadają.

Opublikowano

Walka z Lazerevicem jest bardziej emocjonująca i wyprzedza o długość walkę z... no właśnie, kim? Ostatnim bosem w jedynce był jakiś szeregowy gostek, nie warty nawet zapamiętania.

Co tam emocjonującego, schematyczne strzelanie do tych niebieskich gówien? Już lepsze było ukrywanie się za skrzyniami, a potem obicie ryja Navarro.

W trójce powinni się bardziej postarać i wrzucić coś lepszego.

Opublikowano

Na easy grałeś? :confused: Ja rzucałem padem o ścianę, gdy Lazer rzucał z 10 granatów a ja kombinowałem, gdzie by się tu odwrócić i podarować serię żywicy.

Navarro? Nie wliczając jego przydupasów, przeszedłem go za pierwszym razem - to jest dopiero łatwa i schematyczna walka.

Opublikowano

Lazarevic na najwyższym poziomie też jakiś wymagający nie był. Wystarczyło tylko dobrze ustalić sobie jakimi drogami będziemy mu wiać sprzed nosa i czekać aż się zbliży to tej niebieskiej żywicy. Szczerze mówiąc Uncharted 2 na crushing nie sprawił mi praktycznie żadnych większych problemów. Trochę inaczej było w przypadku "jedynki", bo np. końcowe chaptery a zwłaszcza ten kiedy był z nami Sully a wokół sami snajperzy i pełno przeciwników na lądzie wymagało nieco skilla, potem była jeszcze akcja w kościele.

Opublikowano

W Uncharted 1 wszystko na Crushing było mało wymagające jeśli miało się trochę wprawy. Tylko Blue Room miażdżył, niszczył i demolował. Pamiętam, że spędziłem przy tym kawałku planszy z 4h ;/ Za to jak przeszedłem, to skakałem ze szczęścia

E: Ofkoz U2 było dużo łatwiejsze niż U1, a przy graniu na kodach Crushing zajmował z 10h. ;)

:)

Edytowane przez schab0795

Opublikowano

Pewnie, że Uncharted nie był jakąś grą wybitnie trudną na najwyższym poziomie ale niektóre levele dawały radę. Choćby kościół czy właśnie chwilę się namęczyłem z ostatnim bossem. U2 było o wiele prostszy na crushingu.

Opublikowano

Mi tam kościół jakoś poszedł bo można było wykorzystać cover system, było trochę zasłon żeby podreperować życie ;D Za to w blue roomie żadnej osłony nie było, nie licząc usypanych z kamieni, rozwalających się płotków.

Opublikowano

W U2 to minimalne kłopoty miałem już w Shambali z tym plemieniem, byli szybcy i nieco silniejsi. Wystarczyły jednak dwa strzały z ich kuszy, żeby powalić każdego z nich po kolei.

Opublikowano

Mi tam kościół jakoś poszedł bo można było wykorzystać cover system, było trochę zasłon żeby podreperować życie ;D Za to w blue roomie żadnej osłony nie było, nie licząc usypanych z kamieni, rozwalających się płotków.

Który to ten etap Blue Room?

Opublikowano

Który to ten etap Blue Room?

No ten taki co musimy zeskoczyć jakby piętro niżej do wody...

http://www.youtube.com/watch?v=RA2a2XxONpw

Edytowane przez schab0795

Opublikowano

Taka jaskinia chyba z samymi filarami, cała błękitna. Też tam się męczyłem, bo wyskoczyło chyba z trzech z granatnikiem, a z osłanianiem się był czasem problem, bo biegli z różnych stron.

O już schab zapodał link, to właśnie tam miałem największy problem.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Jak już to z shotgun'em ;) Również uważam że U1 jest trochę trudniejsze niż U2, ale też nie jest to jakiś wysoki poziom. Grunt to opanować chowanie się za zasłonami bez przyklejania do nich wraz z sadzeniem head'ów :thumbsup: No i finał w U1 bardziej klimatyczny od tego z U2. Ogólnie jedynkę stawiam minimalnie wyżej od kontynuacji.

Opublikowano

W drugiej części jest też znacznie więcej amunicji do odnalezienia, w sumie nigdy mi tam nie brakuje. W jedynce nieraz trzeba było biegać po nową broń.