Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mistrzostwa Europy 2008

Featured Replies

Opublikowano

Grupa wygląda dość wyrównanie. Czesi słabo ale do przodu. Najlepszy pedał świata znów nie istniał w ważnym meczu, ale Portugalia zasłużenie wygrała, mam nadzieję, że jeszcze dostaną po zadku w pozostałych meczach. No mimo wszystko chyba Turcja wyjdzie z grupy...

• Odpowiedzi 398
  • Wyświetleń 40,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Portugalia to moj cichy faworyt na finał. Maja bardzo rowny skład, dosc slabym punktem wydaje sie jeno bramkarz. A Czesi z taka gra, moga jeszcze z grupy nie wyjsc. Ronaldo nie gral zle, gral calkiem przyzwoicie. Pytanie, czy niezla, ale nie rewelacyjna Turcja, to rywal na najwyzszym poziomie. Jasne jest, ze Krystyna w spotkaniu przeciwko Wlochom, Francuzom bedzie juz tylko cieniem samego siebie.

Opublikowano

Ronaldo moze wyciagnie wnioski z tego meczu. Gdy zaczal grac dla dobra druzyny, to akcje Portugalii byly duzo grozniejsze i w obu przypadkach, gdy strzelili gole pilka przechodzila przez niego. Gdyby zamiast podan do srodka, zdecydowal sie na kolejna magiczna kiwke, to i moze 0-0 by bylo;]

Opublikowano

Portugalia jest baardzo mocna. Dla mnie jeden z faworytów. Gra dokładnie tak, jak trzeba grać, żeby wygrywać turniej. W meczu z Turcją cały czas miała kontrolę i bez męczenia się dowiozła zwycięstwo. Graczem meczu był Pepe - świetny w defensywie i w ofensywie, był wszędzie.

Można powiedzieć, że tej reprezentacji brak lidera. Jednak, skoro MU sięgnął po podwójną koronę, mając za lidera Ronaldo - to widać lepszy nie jest potrzebny. Ja myślę, że Krystyna będzie miała swoje momenty jeszcze w tym turnieju, tak ze dwa.

Opublikowano
Portugalia jest baardzo mocna. Dla mnie jeden z faworytów. Gra dokładnie tak, jak trzeba grać, żeby wygrywać turniej. W meczu z Turcją cały czas miała kontrolę i bez męczenia się dowiozła zwycięstwo. Graczem meczu był Pepe - świetny w defensywie i w ofensywie, był wszędzie.

Tu się z tobą nie zgodzę, najlepszym graczem meczu był Bosingwa, który był dosłownie wszędzie i odwalał robotę za siebie i za prawego pomocnika.

Opublikowano

Ano, Bosingwa też świetny. Jego umiejętności są niesamowite. Niedawno grał chyba jeszcze razem z Pep w Porto, ale ostatnio go kupiła Chelsea i nie ma się co dziwić.

Opublikowano
  • Autor

Skład Polski na mecz z Niemcmi

1. Artur Boruc - 13. Marcin Wasilewski, 14. Michał Żewłakow, 6. Jacek Bąk, 4. Paweł Golański - 17. Wojciech Łobodziński, 5. Dariusz Dudka, 18. Mariusz Lewandowski, 9. Maciej Żurawski, 8. Jacek Krzynówek - 7. Euzebiusz Smolarek.

A jednak Roger nie zagra w 1 składzie.

Opublikowano

No zobaczymy jak się nasze orzełki zaprezentują.Trochę szkoda że Leo nie zaryzykował Rogera bo przy tak grającej formacji defensywnej szwabów (środek w słabej formie + częsty brak np Lahma który będzie grał bardzo ofensywnie) prostopadłe piłki mogłyby ich wykończyć.No nic liczę że i tak brazylijczyk wejdzie i pokaże coś fajnego no i Żuraw może też dogra jakąs fajną piłkę.

Opublikowano

Co to za błazny komentują mecz Austra - Chorwacja, jeden idiota jąka się bez przerwy, drugi nie odróżnia strony lewej od prawej. :ninja:

Opublikowano

No i kolejny mecz za nami, wynik bardzo niesprawiedliwy. Austria zagrała 2x lepiej no ale cóż zabrakło im wykończenia akcji jakimś strzałem.Teraz czekamy na mecz Polaków, trzymajmy za nich kciuki!!!

Opublikowano

W szoku byłem co w drugiej połowie robiła Austria z Chorwatami. Nie wiem na ile było to zasługą kiepskiej kondychy bałkańców, ale hurraoptymizm i dopisywanie sobie 3 pkt. przed meczem z nimi trzeba sobie darować, bo może być kolejna Korea i Ekwador.

A ten współkomentujący to faktycznie chyba jakiś zretardowany był, normalnie jak ten typ z reklamy leroy merlin.

Opublikowano

kciuki? ja zakladam rozaniec i pewnie caly mecz bede ogladal na stojacao.

Opublikowano

Na razie to mistrzostwa rozczarowują, mało bramek, głównie granie żeby nie stracić, a dopiero później coś strzelić. Chorwacja szybko strzeliła gola co ustawiło mecz, ale później już nic tak naprawdę ciekawego nie pokazali, a spodziewałem sie po nich więcej. No a Austriacy naprawdę mi zaimponowali, grali do końca, widać że są świetnie przygotowani kondycyjnie i aż żal mi ich było bo walczyli a gola nie strzelili.

Opublikowano

Chorwaci umarli w 2 połowie. Mam nadzieje, że z Polakami będzie podobnie i przetrwamy pierwsze 45 min ich frontalnego ataku a w końcówce meczu coś zdziałamy pod ich polem karnym. Ale teraz jedziemy szkopów po rajtach. POLSKA GOLA!!!

Opublikowano

No komentarz lekko żenujący już wolałem duet Pełka+ Wojtek "6 klas podstawówki" Kowalczyk.Ogólnie jak w meczu otwarcia do zjadliwego Pełki wrzucili beznadziejnego kowalczyka tak tu mieliśmy obu panów na dość niskim poziomie zresztą widać że wczoraj kowalczyk a dziś Brzęczek komentowali 1szy raz w życiu.A co do meczu to jak dla mnie Austriacy jak Austriacy ale to Chorwaci są przereklamowani i są spokojnie w naszym zasięgu.Austriacy wszelkie braki nadrabiają kondychą więc jeśli zagrają z nami czy ze szwabami od początku meczu tak jak zagrali z Chorwatami od końcówki 1szej połowy to może to być ciężka przeprawa.

Edytowane przez masterlag

Opublikowano

Piszcie w temacie "mecze polskiej reprezentacji", a tu komentujcie mecze innych druzyn, bo sie burdel robi.

Opublikowano

O Polsce w temacie o meczach naszej reprezentacji. Jutro poprzenoszę posty.

EDIT

Ktoś mnie uprzedził. Dzięki.

Opublikowano

Obserwując dzisiejszy mecz Chorwatów, stwierdzam, że wielki talent Modric grał słabiutko, miał kreować grę, a tylko człapał i grał mocno asekuracyjnie. Siłą Chorwatów jest Olic i skrzydłowi. Mają za to niepewnego bramkarza i jak widać, po przyciśnięciu przez Austriaków, panikowali.

Opublikowano

Bardzo cenię Lukasa Podolskiego za jego zachowanie, porządny z niego chłop, mam nadzieję, że będzie Mistrzem Europy i królem strzelców. (To o rep. Niemiec więc daję tu)

Opublikowano

Po dwóch dniach EURO 2008 mamy kopie wyników z gupy A do B (0:1 i 2:0).

Po tych czterech meczach najbardziej szkoda Szwajcarów, którzy atakowali i zasłużyli chociaż na remis. Pomimo ich dobrej gry i postawy doznali porażki i straty w postaci Frei-a. Portugalia po grze zespołowej Krystyny potrafiła strzelać gole. Chorwacja w trzecim meczu mistrzostw po rzucie karnym nie wysila się i broni korzystnego wyniku. Austria mimo faktu, że jest nasłabszą teoretycznie drużyną EURO ładnie walczy do końca. Niemcy znów lepsi od Polaków. A miało być tak pięknie... :(

Zauważalne jest to, że sędziowie nie gwiżdżą pod gospodarzy.

Po pierwszych meczach Podolski królem strzelców.

Opublikowano
Zauważalne jest to, że sędziowie nie gwiżdżą pod gospodarzy.

W meczu Austrii z Chorwacja, jakos w 20 minucie sedzia mogl spokojnie wyrzucic jednego austriackiego obronce z boiska, dajac mu druga zolta kartke. Moze spekal, ze karny na poczatku meczu i czerwona kartka tuz potem, sprawilyby, ze ktos by go zaszlachtowal ;]

Opublikowano

początek meczu Rumunia-Francja, komentator: "... i o to skład drużyny gospodarzy..." :huh:

tragedia jeżeli chodzi o komentarz w polsacie...

wczorajsze mecze pokazały, że niemcy są poza zasięgiem Polaków i chyba reszty drużyn w naszej grupie też.

kolejny turniej niestety pod znakiem błędów sędziowskich...

Opublikowano
początek meczu Rumunia-Francja, komentator: "... i o to skład drużyny gospodarzy..." :huh:

tragedia jeżeli chodzi o komentarz w polsacie...

Nastąpiła pomyłka - miał być Borek i Kołtoń, a jest Kołek i Gamoń...

Opublikowano

I po 1szym meczu w grupie śmierci.Mecz w miarę wyrównany z lekkim wskazaniem na Francuzów którzy do 16 metra grali swobodnie jednak im dalej w las tym było gorzej.Rumunii natomiast pokazali jak należy się bronić w meczu z przeciwnikiem posiadającym tak wielu świetnych w ofensywie graczy.Ze strony Francji dobrze grał wszędobylski Ribery, który fajnie współpracował z Benzemą.U Rumunów podobał mi się Nicolita który zapieprzał pięknie w ofensywie i defensywie.No i nielicząc meczu naszych ze szwabami nareszcie komentarz mnie nie drażnił i według mnie Czesiek wypadł na prawdę fajnie a na tle kowalczyka czy Brzęczka genialnie.

I kowalczyk w studiu po meczu "ja chciałbym zadać jedno pytanie do Leo , tu wchodzi Borek : "nie nie mamy czasu", ale wojtek nie daje za wygraną "Leo why??" XD

Edytowane przez masterlag