Opublikowano 6 czerwca 20186 l mam nadzieję, że w tym roku uda mi się przeżreć szparagami, zanim się skończą tarta ze szparagami i kwaśną śmietaną - <3
Opublikowano 6 czerwca 20186 l Jeszcze jak. Kombinacja kompleksu witamin i szparagów daje śmierdzące siki w seledynowym kolorze, kosmos.
Opublikowano 6 czerwca 20186 l To związki siarki tak smierdzą. Pierwszy raz po szparagach to był niezły WTF w kiblu.
Opublikowano 7 czerwca 20186 l Siki po szparagach śmeirdzą? Człowiek uczy się całe życie, tego nie wiedziałem
Opublikowano 7 czerwca 20186 l Mi sie zawsze wydawalo, ze to smierdzi po uzytym do zrobienia sosu holenderskiego masle klarowanym.
Opublikowano 8 czerwca 20186 l Niektórzy tak mają, że śmierdzi, inni nie. Kwestia posiadania odpowiednich genów, szanse w naszej okolicy bliskie raczej 50/50: https://www.bmj.com/content/355/bmj.i6071 http://udel.edu/~mcdonald/mythasparagusurine.html Dla mnie to kolejna rzecz, o której ludzie mówią, a ja nigdy nie zaznam. Edytowane 8 czerwca 20186 l przez ogqozo
Opublikowano 8 czerwca 20186 l Gniecione truskawki ze śmietaną i cukrem zagryzane bułką razową, smak dzieciństwa
Opublikowano 8 czerwca 20186 l 6 godzin temu, Rudiok napisał: Gniecione truskawki ze śmietaną i cukrem zagryzane bułką razową, smak dzieciństwa Ja również powrót do dzieciństwa i zrobiłem koktail. Truskawki, łyżka śmietany, cukier i dopełnić mlekiem, zmiksować i z bułeczką, syte jak diabli.
Opublikowano 8 czerwca 20186 l Maślanka > jogurt > kefir > śmietana > mleko. Oficjalna hierarchia produktów mlecznych do koktajli. Edit: no kurde jogurtu zapomniałam Edytowane 8 czerwca 20186 l przez Rudiok
Opublikowano 12 czerwca 20186 l Wzięła mnie wczoraj ochota na falafele. Namoczyłem ciecierzycę, ugotowałem przyprawiłem... spaliłem blender podczas miksowania, więc nie zmieliło się dobrze, nie doprawiłem i wyszły suche. Nie warto było, choć dziś jem resztę i jak przeleżały to jakby bardziej jadalne.