Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Ha, toś mi wspomniał. W wojsku były spore konserwy, takie pionowe puszki - nazywaliśmy je "małpina". Tam jakby 1/3 mielonki, a reszta to tłuszcz słonina, smalec. Ale to było dobre jedzone na lutowym, mroźnym poligonie-bytowaniu  w namiocie, lub własnoręcznie utworzonej ziemiance :obama:

 

 

Tu coś w ten deseń, ale to raczej nie oryginał

 https://allegro.pl/oferta/wojskowe-mieso-mielone-z-galareta-konserwa-810g-12113321535

Odnośnik do komentarza

Wojskowe racje żywnościowe to przecież nadjedzenie. Na jakiś biwak albo w góry nie ma nic lepszego. Naprawdę świetnej jakości mięcho, pasztety, różnego rodzaju chrupkie pieczywa, krakersy, konserwy, słodycze, do tego w zestawach z automatycznymi podgrzewaczami bezpłomieniowymi i aż się micha cieszy jak tak po wysiłku na zimnie się takie coś wpierdala. 

 

Zresztą wszędzie nasze MRE chwalą:

 

 

Edytowane przez Rudiok
  • Dzięki 1
Odnośnik do komentarza
11 godzin temu, Rudiok napisał:

Oj kusisz, za dwa tygodnie atakuję Pragę to będą mi knedliki uszami chyba wychodzić :potter:

Polecam odwiedzić ten lokal, bardzo blisko centrum, tuż obok Muzeum Narodowego. Zawsze jak jestem w Pradze to odwiedzam, a gęsinę i kaczki do knedlika mają top.

 

https://www.husinecrestaurace.cz/

 

  • Plusik 1
Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...