Opublikowano 5 listopada 20255 lis Bo to gówniany silnik 1.8d albo 2.0d od BMW, słynący samozapłonem przez cieknący olej z EGRa i jest tańszy niż porządnie zrobiona benzyna, ale się tak najarał na te beeme, że jakoś to będzie.
Opublikowano 5 listopada 20255 lis 4 godziny temu, WisnieR napisał(a):Bo to gówniany silnik 1.8d albo 2.0d od BMW, słynący samozapłonem przez cieknący olej z EGRaBla bla bla, tak było do któregoś tam roku. Chyba 2016.—biorę w benzynie jednak. Za bardzo Adblue zryło mi beret i to że gościu nie chciał jechać do BMW aso (4km dalej!) tylko jakiegoś swojego ziomka, tzn serwisu jak powiedział „na szybko”. A sprawdzanie w BMW to spory koszt (po mojej stronie) i 2 godziny czasu.
Opublikowano 12 listopada 202512 lis Od razu do kibla z takim gościem. Jak ja słyszę, że ktoś nie ma czasu na coś to znaczy tylko to, że ma ochoty tego robić. Czas znajdzie się na wszystko, a tym bardziej na sprzedaż samochodu za kilkadziesiąt tyś. Ja po dieslu już więcej nigdy nie wracam. Nie chciałem kupować ropniaka przez ekologię i jak widzisz wszystko co związane z ekologia się posypało. A auto miało udokumentowane 73k przebiegu jak kupowałem.
Opublikowano 29 listopada 202529 lis Edit - zły temat Edytowane 29 listopada 202529 lis przez bulaxyz82 Nie ten Temat
Opublikowano 21 lutego21 lut Jak przygotować się do wjazdu w rejon warszawskiej SCT autem zarezerwowanym za granicą (i spełniającym wymogi nawet na 2032)? Można już kupić te naklejki?
Opublikowano 17 marca17 mar Pada mi akumulator 12V w Aurisie 2 1.8 Hybryda. Wymieniał ktoś może taki akumulator? Są jakieś sensownego zamienniki czy tylko oryginał?
Opublikowano 10 kwietnia10 kwi W dniu 21.02.2026 o 15:27, grzybiarz napisał(a):macie jakieś odkurzacze do auta które polecacie?Ja nigdy na nic sensownego nie trafiłem, biegam z Dysonem do fury Sprzedałem dzisiaj RS6, z bólem serca ale trzeba było podjąć trudną decyzję. Teraz będzie cieszyć oko mieszkańców Gorzowa Wielkopolskiego;(Pytanie, użytkuje ktoś najnowszą generację Cayenna w GTSie?
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. W dniu 17.03.2026 o 15:31, BRY@N napisał(a):Pada mi akumulator 12V w Aurisie 2 1.8 Hybryda. Wymieniał ktoś może taki akumulator? Są jakieś sensownego zamienniki czy tylko oryginał?Znajomy ma ten sam problem i ch..j go jasny strzela. Sam nie może wymienić akumulatora na większy bo straci gwarancję. Serwis nie wymieni akumulatora na większy bo musi się trzymać zaleceń producenta. Co zasugerowali? Ma raz na 2 tygodnie zrobić dłuższą trasę na benzynie bo tylko wtedy działa alternator który doładowuje akumulator xD
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ja po wymianie już nie mam problemu. Stary po prostu padł bo nawet odłączony po naładowaniu nie trzymał tych 12V.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 9 minutes ago, kiseki said:Znajomy ma ten sam problem i ch..j go jasny strzela. Sam nie może wymienić akumulatora na większy bo straci gwarancję. Serwis nie wymieni akumulatora na większy bo musi się trzymać zaleceń producenta. Co zasugerowali? Ma raz na 2 tygodnie zrobić dłuższą trasę na benzynie bo tylko wtedy działa alternator który doładowuje akumulator xDPrzeglądam czasem fora LBX i Yarisa Cross i nadal ludzie się bawią w mierzenie napięcia aplikacjami czy regularne odpalanie aut na postoju. Niezła patologia, Toyota zapomniała, że jeszcze nie wszystkie ich auta jeżdżą na uberze.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Godzinę temu, Mustang napisał(a):Przeglądam czasem fora LBX i Yarisa Cross i nadal ludzie się bawią w mierzenie napięcia aplikacjami czy regularne odpalanie aut na postoju. Niezła patologia, Toyota zapomniała, że jeszcze nie wszystkie ich auta jeżdżą na uberze.Pomyliło mi się, to był właśnie Yaris Cross hybryda. Kumpel mówi, że wyczekuje aż leasing mu się skończy żeby się go pozbyć. Mówi, że kupił hybryde żeby tanio jeździć po mieście, a schodzi do auta z włączoną aplikacją Ubera bo nie wie czy mu auto odpali xD
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Był moment, że rozważałem nowego Priusa, ale czytanie o tych 12v + jakość wykonania w środku sprawiła, że podziękowałem Toyocie.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Hybrydy mają swoje plusy, przy ostatnim tankowaniu średnie spalanie z prawie 800km wyszło mi 4,58. Tylko nie jeżdżę po autostradach i jeżdżę raczej przepisowo. Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez BRY@N
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Normalnie hybrydy są świetne, szczególnie Toyoty, tylko ostatnio Toyota źle rozwiązała zarządzanie baterią 12V i się porobiło. U mnie spalanie średnie zwykle 6.2, ale minimum z jednej podróży miałem już 5.1 z całego baku.