tomasz_sromasz 114 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Jest petycja ws. debilnego zakazu: https://secure.avaaz.org/pl/community_petitions/ministerstwo_srodowiska_zadamy_cofniecia_zakazu_wstepu_do_lasu/?fjydLkb&fbogname=Tomasz&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-935910-zadamy_cofniecia_zakazu_wstepu_do_lasu&utm_term=jydLkb%2Bpl&fbclid=IwAR3MgSjiOrzmlloPo_s88wLqfGEVLdTxfIVq38d5KYdF3CmcVSg7jLNLz1g Już 104k podpisów! Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Tylko w nocy nie biegajcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tomasz_sromasz 114 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Dzisiaj szesnastka wpadła niedzielnego wybieganka na pełnym nielegalu w lesie. Żaden myśliwy mnie nie poszczelił po pijaku, żaden leśnik nie wlepił mandatu. Choć z drugiej strony nie spotkałem żywej duszy mimo pięknej pogody. Tete nowe parkingi leśne jedynie były zaklejone taśmą, zeby nie parkować roweru, a tak to bez zmian. U mnie w lesie jak jest rzeczywiście zamknięty, to jest nalepione na wejściu razem z powodem (zwykle ścinka drzew albo opryski). Teraz nie ma nigdzie nic. Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez tomasz_sromasz Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Parkingi lesne? Wtf gdzie wy biegacie. To chyba jakies komercyjne sciezki Ja zawsze parkuje pod lasem. Na poboczu. Ja dzis 10km po wale. Pieknie i bez lipy. Paru rowerzystow tylko minalem i wedkarzy widzialem na nielegalu. Niestety do lasu nie pojechalem bo mnie kumpel stamtad wystraszyl ze mysliwi szczelaja Jutro mam zamiar z 50km szosówka strzelic. Cytuj Odnośnik do komentarza
tomasz_sromasz 114 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Tu jeszcze rozsądny komentarz z wczoraj dot. biegania:https://siedlecka.blog.polityka.pl/2020/04/05/biegac-czy-nie-biegac-w-czasach-zarazy/?nocheck=1 [...] Rozporządzenie ministra Szumowskiego nie zakazuje „biegania”. Ogranicza jedynie „przemieszczanie się”. Czy bieganie jest przemieszczaniem? Fizycznie tak, ale prawnie – niekoniecznie. Biega się bowiem nie z punktu A do punktu B, ale – najczęściej – z punktu A do punktu A. Więc koniec końców biegający, poza samym aktem biegania, się nie przemieści. Ale to argument dodatkowy. Najważniejszy jest taki, że przemieszczanie nie jest zakazane, jeśli odbywa się w celu „zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego” (par. 5 pkt 2). Wiele osób biega regularnie i jest to niewątpliwie ich „potrzeba dnia codziennego”. Ale nawet jeśli biegają po raz pierwszy, to potrzebą dnia codziennego, szczególnie w czasie epidemii, jest utrzymanie się w dobrej formie fizycznej. [...] Jeśli ktoś dostanie mandat za bieganie po ulicy czy przemieszczanie się z osobą, z którą mieszka, może się odwołać do sądu. W praktyce oznacza to odroczenie sprawy na wiele miesięcy, a może nawet lat, bo sądy prawie nie działają, a sprawy się gromadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 814 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 panny potrzebuje nowych wkładek do Acisów(model cumulus 14, wiem buty stare ale nadal są całe i dają radę ). Dziś właśnie przetrałem stopę i w tym samym miejscu mam przetartą wkładkę też... Któś się orientuje czy Acis robi wkładki albo może polecić jakieś sportowe wkładki do butów? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Ja używam wkładek superfeet ze względu na płaskostopie. Jak nie wymagasz jakichś specjalistycznych, albo funkcjonalnych to w Decathlonie masz tańsze, też używałem i dawały radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
tomasz_sromasz 114 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Jako że startów nie ma i nie będzie, to wyprzedają gdzieniegdzie startówki. Wpadły zatem odpustowe wrotki antygrawitacyjne dla Kenijczyków: Wziąłem je na 6x1k po ulicy, lekko się odpaliłem i ostatni kilometr wszedł mocno #toniesąferie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Nie no w takich butach to kto by tak nie pobiegł Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Dokladnie, w pantoflach tak pobiegnij Cytuj Odnośnik do komentarza
tomasz_sromasz 114 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) Przecież rezultatów z treningu nawet nie wpisałem do excela, bo nie sądzę, żeby PZLA dopuszczała wyniki w tych prototypach wykradzionych z laboratorium NASA, już nie mówiąc, że z wiatrem dymałem. Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez tomasz_sromasz Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Panowie, kupiłem przez neta nowe buciki do biegania i są chyba o 0,5 rozmiaru za duże bo o ile stopa nie ślizga się w przód i w tył, to jednak trochę unosi się pięta nie chce mi się bawić w odsyłki i wyczaiłem że można kupić takie np. silikonowe zapiętki to zdaje egzamin w butach sportowych? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Dziwny wynalazek, może się sprawdzi do chodzenia, ale do biegania średnio. Potrzebujesz stabilizacji w okolicach pięty raczej, skoro lata tam noga.To już chyba lepiej wkładkę profilowaną z Decathlonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 https://www.decathlon.pl/wkadki-run-300-id_8329319.html takie? trochę nie potrafię sobie wyobrazić jak miały by pomóc w tym problemie Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 W Pegausach też mi pięta latała i wkładka pomogła, masz tam po prostu za dużo miejsca. Jak masz jakieś wkładki w chacie to przymierz, zobacz, czy lepiej się wypełnia przestrzeń w bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 a ok, czyli te nowe wkładki kładzie się na tą która już jest w bucie? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 To zależy, ja wymieniłem fabryczną wkładkę na Superfeel, bo była grubsza i lepiej dopasowana do mojej stopy. Możesz też spróbować podłożyć pod fabryczną wkładkę krótką pod piętę tylko. Generalnie, ja zawsze mam coś nie tak z nowymi butami. A to za luźny, a to obciera, a to coś uwiera. Zawsze się nakombinuje, żeby działało jak należy, przez to, że mam długie i płaskie stopy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) Dobra, dzięki. Pokombinuje coś edit: jak mam przyklejone te wkładki to można je odkleić i z powrotem potem włożyć? Edytowane 14 Maja 2020 przez maciucha Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Sprawdź, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 https://zrzutka.pl/9vwfu3 Kur.de teraz trafilem bo mialem w bialym polowke robić . Troche przypal, gosc nie wyglada na weekendowego biegacza, raczej na zdrowego wysportowanego chlopa a tu udar Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) No przykra sprawa, ciekawe, czy to jakaś wada genetyczna, czy może zajechał organizm. Brata znajomy, triatlonista od dobrych kilku lat, wytrenowany, startował w zeszłym roku w Gdyni w Ironmanie, dobrze przygotowany, zna się narzeczy. Na etapie biegowym padł i ocknął się dopiero w szpitalu, nie mógł ruszyć żadną częścią ciała, ledwo oddychał. Okazało się, że doznał rozpadu mięśni, złapał jakiegoś wirusa, który w połączeniu z takim wysiłkiem na momencie go wykończył. Kilka dni leżał w takim stanie, ale ostatecznie zaczął odzyskiwać siły i wrócił do zdrowia, ale co się chłop strachu najadł to jego. Edytowane 15 Maja 2020 przez krupek Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 No przes.rane. Ta nasza młociarka tez w sumie cos w podobie miala bo zator gdzies. Tego chyba nie przewidzisz, moze sie gdzies w jakiejs zyle cos zawiesic , krew mimo to przeplywa, nagle cos sie odklei , przytka przeplyw i jest tragedia. Chyba koronografia sprawdza droznosc zyl, ale zaden lekarz jej nie przepisze mlodej wysportowanej osobie bo to przeciez jak to u nas tylko dla dziadow z miazdzyca. O takich wlasnie zajechaniach organizmu podczas choroby jak piszesz tez slyszalem ze mozna sobie kuku zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 kabi ale plz nie pyerdol 3 po 3 jak nie masz pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Wiec wytlumacz. Czyli zator to nie jest zablokowanie przeplywu krwi? Aha Udar niedokrwienny nie jest spowodowany przez cos podobnego i brak dostatecznego natlenienia mózgu? Dawaj popisz sie W koncu studiujesz farmacje Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 (edytowane) A co ja prowadze wolontariat żebym ci tłumaczył cokolwiek skoro wychodzisz z takiego bucowego nastawienia? Zwracam ci tylko uwagę, że głównie z koronarografią, pyerdolisz 3 po 3, a to czy dasz se spokój czy spróbujesz dojść dlaczego to już twoja brocha. Edytowane 16 Maja 2020 przez maciucha Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi