Skocz do zawartości

PPE.pl - portal graczy

Featured Replies

Opublikowano

Obrazki wrzuciłeś w kontekście E33 więc liczyłem że zrobisz jakiś komentarz wyjaśniający bardziej czemu gra mogła zrobić taki wynik na Steam mimo bycia w GP beż tendencyjnego "E33 super, murzyn i Ubi chujowe". Coś jak ja w odpowiedzi do Josha jak się zastanawiałem czy jrpg to jeszcze bardziej konsole czy to się już bardziej rozłożyło że rynek się zmienia. Wbrew pozorom takie rozkminy są całkiem interesujące bo ludzie mogą mieć różną wiedzę i zawsze dodać dodatkowy kontekst.

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Wyświetleń 485,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość ALIEN_ALIEN
    Gość ALIEN_ALIEN

Ciekawie i przejrzyście dużo newsów (dla mnie za dużo bo jak 3 dni nie mam jak na portal wejść to nie wiem jak to wszystko ogarnąć) no i blogi to jest to co lubię.

• Napiszę krótko - pierdzielisz Pan kocopoły :) Pismo kupuje przede wszystkim gracz po 30, sprzedaż od lat się nie zmienia. Jest za to mniej reklam, bo wydawcy wolą teraz właśnie portale i youtuberów. D

Opublikowano
4 minutes ago, suteq said:

Obrazki wrzuciłeś w kontekście E33 więc liczyłem że zrobisz jakiś komentarz wyjaśniający bardziej czemu gra mogła zrobić taki wynik na Steam mimo bycia w GP beż tendencyjnego "E33 super, murzyn i Ubi chujowe". Coś jak ja w odpowiedzi do Josha jak się zastanawiałem czy jrpg to jeszcze bardziej konsole czy to się już bardziej rozłożyło że rynek się zmienia. Wbrew pozorom takie rozkminy są całkiem interesujące bo ludzie mogą mieć różną wiedzę i zawsze dodać dodatkowy kontekst.

Dziwi mnie narracja o tym, że będący od 20 lat obecny na PC Assassin to nagle marka typowo konsolowa żeby tylko "usprawiedliwić" sprzedażową klęskę tej gry. Że to dlatego, że w abonamencie. A tu nagle wchodzi jrpg, nowa marka. Też w abonamencie, nie dość, że w abonamencie na PC to jeszcze w abonamencie na konsoli. I ten jrpg zrobił dwukrotnie lepszy wynik na Steamie. Autorzy potrafili normalnie podać sprzedaż (btw. zawsze pod pojęciem sprzedaż jest ilość wysłanych pudełek, bo to się liczy jako sprzedane egzemplarze). Zupełnie nie rozumiem tej zmasowanej obrony Ubi

Opublikowano

Ubisoft poinformowal, ze zagralo 3 mln graczy i na tym sie poki co zatrzymalo. Moge wiec zalozyc, ze gra sprzedala sie do 3 mln egzemplarzy. Zadne tezy, ze to druga najlepsza sprzedajaca sie gra po Monster Hunter w marcu czy, ze to jakis rekord dla Ubisoftu na PSN tego nie zaslonia.

Open worldy Sony schodza tam w okolicach 10 mln albo i wiecej (nie wszystkie oczywiscie). Ghost of Tsushima to 13 mln sprzedanych sztuk. Expedition to tez przyklad duzego sukcesu, ktory zmiotl tego assassyna. O grach Nintendo pokroju Zeldy nie wspomne. Chyba tworzac takiego giganta tyle lat, liczysz na taki wlasnie sukces. Nawet sobie nie moge wyobrazic ile Ubisoft musial wydac na wyplaty dla tych wszystkich tysiecy pracownikow, ktorzy tyle lat pracuja nad kolejnym assassynem. Te 3-5 mln to zaden sukces, chyba ze kazdy z tych posiadaczy wydaje krocie w mikrotransakcjach.

Jestem ciekaw wynikow sprzedazy gier w USA za kwiecien. Z tego co widze ta lista jeszcze nie zostala opublikowana. Zobaczymy wtedy czy Shadows mocno spadlo czy nadal sie utrzymuje gdzies w okolicach pierwszej trojki. Wtedy bedzie mozna jakies wnioski wyciagnac na temat tego czy Ubisoft przestalo podawac kolejnych informacji odnosnie liczby graczy od tak, czy juz nie ma czym sie chwalic, bo do 4 mln ta liczba nie dobila.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Jestem w stanie się założyć, że dobiła liczba graczy do tych 4 milionów, ale dynamika tego wzrostu jest tak słaba, że nie ma się czym chwalić.