Opublikowano wczoraj o 09:44 1 dzień Właśnie dobrze, że używają AI. Chat GPT 5 przewyższa swoimi skillami wszystkich redaktorów razem wziętych. Może teraz będzie się dało czytać kek
Opublikowano wczoraj o 10:16 1 dzień jeden z powodów dla którego przestałem kupować PSXE i mam ogólnie w niego wyjebane czy przetrwa czy nie to właśnie fakt jak prowadzony jest PPE. Te 10-15 lat temu miał potencjał, dzisiaj to takie szambo że złotówki nie będę im dopłacał do tego interesu.
Opublikowano wczoraj o 10:21 1 dzień 3 minuty temu, MaZZeo napisał(a):jeden z powodów dla którego przestałem kupować PSXE i mam ogólnie w niego wyjebane czy przetrwa czy nie to właśnie fakt jak prowadzony jest PPE. Ale przecież to są dwa odrębne wydawnictwa.
Opublikowano wczoraj o 10:21 1 dzień 2 minuty temu, MaZZeo napisał(a):jeden z powodów dla którego przestałem kupować PSXE i mam ogólnie w niego wyjebane czy przetrwa czy nie to właśnie fakt jak prowadzony jest PPE. Te 10-15 lat temu miał potencjał, dzisiaj to takie szambo że złotówki nie będę im dopłacał do tego interesu.Ale Ty wiesz, że portal został sprzedany 5 lat temu i od tego czasu wydawca zmienił się jeszcze dwa razy i jedyne co magazyn ma wspólnego z portalem to Roger jako naczelny?https://www.press.pl/tresc/61180,portal-graczy-ppe_pl-sprzedany-za-2-mln-zl
Opublikowano wczoraj o 10:27 1 dzień 54 minuty temu, Faka napisał(a):Gry online w miarę normalne newsy pisze?Tak, są wiadomo jakieś clickbaity ale nie jakieś pojebane jak na ppe gdzie tytuł co innego a treść co innego.
Opublikowano wczoraj o 10:30 1 dzień 8 minut temu, Goshkee napisał(a):Ale przecież to są dwa odrębne wydawnictwa.A to nie wiedziałem.Tak czy inaczej PSXe od dawna nie kupuje odkąd trafili tam Gruszczyki i inne z PPE i jakość tekstu spadła na ryj.
Opublikowano wczoraj o 10:32 1 dzień Dwa oddzielne twory, ale ludzie w dużej części ci sami. Jednak różnica jest i tak ogromna na korzyść pisma. Tych najgorszych na szczęście tam nie ma, albo pełnią marginalną rolę.
Opublikowano wczoraj o 10:32 1 dzień 59 minutes ago, Shen said:Wstydziłbym się tam pisać pod prawdziwym imieniem i nazwiskiemAlbertWokulski to bot, albo ktoś się ukrywa pod tym.
Opublikowano wczoraj o 10:33 1 dzień Ja z polskich portali to już zostałem przy golu tylko. Chyba, że macie inne polecajki.Ostatnio zacząłem częściej wchodzić na Planetę gracza. Trochę za dużo newsów filmowych, ale póki co nie sprawia wrażenia jakby redaktorzy mieli upośledzenie mózgowe trzeciego stopnia albo żeby AI wykonywało za nich całą robotę. Edytowane wczoraj o 10:36 1 dzień przez Josh
Opublikowano wczoraj o 10:34 1 dzień 1 minutę temu, SlimShady napisał(a): Tych najgorszych na szczęście tam nie ma, albo pełnią marginalną rolę.Zax do wyjebania, a tak to git jest.
Opublikowano wczoraj o 10:37 1 dzień 4 minuty temu, MaZZeo napisał(a):A to nie wiedziałem.Tak czy inaczej PSXe od dawna nie kupuje odkąd trafili tam Gruszczyki i inne z PPE i jakość tekstu spadła na ryj.XD jakość tekstów spadła? Niby których? Ludzie z PPE może dostarczają co miesiąc z 6 stron i to wliczając Zaxa który siedzi już z 20 lat w magazynie. Reszta z PPE to nie dostanie nawet dwóch stron w miesiącu.
Opublikowano wczoraj o 10:38 1 dzień 5 minut temu, MaZZeo napisał(a):A to nie wiedziałem.Tak czy inaczej PSXe od dawna nie kupuje odkąd trafili tam Gruszczyki i inne z PPE i jakość tekstu spadła na ryj.Tak wysokiej jakości artykułów (zwłaszcza publicystyki) jaka jest obecnie, to w całej historii Szmatlawca nie pamiętam, no ale e-koledze juz chyba hejtowanie dla samego hejtowania wjechało na grubo. ;)
Opublikowano wczoraj o 10:39 1 dzień 1 minutę temu, LeifErikson napisał(a):Tak wysokiej jakości artykułów (zwłaszcza publicystyki) jaka jest obecnie, to w całej historii Szmatlawca nie pamiętam, no ale e-koledze juz chyba hejtowanie dla samego hejtowania wjechało na grubo. ;)Jak chłop nie czyta, to skąd ma wiedzieć, a wczoraj w temacie o xboxie coś o teoretykach marudził
Opublikowano wczoraj o 10:49 1 dzień Publicystyka w PE jest bardzo spoko nawet starzy wyjadacze od czasu do czasu mogą dowiedzieć się czegoś nowego. Jedynie do korekty bym się przyczepił bo często zdarzają się błędy zarówno gramatyczne jak i merytoryczne.
Opublikowano wczoraj o 10:51 1 dzień Ja kupowałem PE do czasu aż udzielała się stara gwardia i było w nim więcej wulgarnego humoru i miejsca na robienie sobie jaj + ciekawsza, żywsza kolorystyka i jakieś pole do popisu dla grafików. Profesjonalizmu nikomu nie odmówię, wiem że nowa ekipa też potrafi pisać, ale teraz to taki grzeczniutki magazyn z nonname'ami bez charakteru (kiedyś było wiadomo kto napisał recenzję bez patrzenia na oceniaczkę, bo każdy miał swój unikatowy styl, obecnie zapomnij). Zawsze biorę numer z kalendarzem i czuję się jakbym trzymał w rękach Newsweeka albo Glamour. Po prostu ten niby-amatorski, luzacki styl (tak do numeru 100) dużo bardziej mi odpowiadał. Z drugiej strony rozumiem, że rynek rządzi się swoimi prawami i PE też musiało pójść z duchem czasu, nawet jakby chcieli to dzisiaj już by sobie nie mogli pozwolić na takie komiksy jak kiedyś albo na jakieś bardziej kontrowersyjne felietony i rasistowsko-homofobiczne wtrącenia w recenzjach. Gazetka nie dla mnie, ale spoko że dalej wychodzi, szacun jak cholera że po tylu latach dalej się trzyma, zwłaszcza w czasach dominacji internetu.
Opublikowano wczoraj o 10:52 1 dzień Teraz, Josh napisał(a):rasistowsko-homofobiczne wtrącenia w recenzjachHmm recki Urala to mają xd
Opublikowano wczoraj o 10:56 1 dzień Urala uwielbiałem jak jeszcze miał swój kącik na PPE (Nora-prowokatora czy jakoś tak). Czuć u typa vibe starego Psx Extreme za czasów najlepszych tekstów Myszaqa i Hiva, nawet jak na forum czasem coś skrobnie to widzę, że nie gryzie się w język :)
Opublikowano wczoraj o 11:00 1 dzień 1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a):Najlepsze jest to, że nic i tak się nie zmieni.Ja z polskich portali to już zostałem przy golu tylko. Chyba, że macie inne polecajki.Eurogamer.pl
Opublikowano wczoraj o 11:03 1 dzień 13 minut temu, Czoperrr napisał(a): Jedynie do korekty bym się przyczepił bo często zdarzają się błędy gramatyczne W miesięczniku jeszcze przymykam na to oko, powiedzmy, że terminy gonią, ale w specialach, gdzie mają kwartał na dopieszczenie tekstów to już nie ma usprawiedliwienia.
Opublikowano wczoraj o 11:15 1 dzień 9 minutes ago, Shen said:W miesięczniku jeszcze przymykam na to oko, powiedzmy, że terminy gonią, ale w specialach, gdzie mają kwartał na dopieszczenie tekstów to już nie ma usprawiedliwienia.Ale jakie przymykam oko? Przeczytać dwa razy to co się napisało przed wysłaniem to taki wielki problem i poświęcenie? Takie coś to jest momentalna czerwona flaga, bo to oznacza, że autor koło chuja miał to co zrobił. A przecież nie za darmo to napisał
Opublikowano wczoraj o 11:27 1 dzień 8 minut temu, Homelander napisał(a):Ale jakie przymykam oko? Przeczytać dwa razy to co się napisało przed wysłaniem to taki wielki problem i poświęcenie?Z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że tak to nie działa, a przynajmniej nie zaraz po napisaniu. Czytając ponownie własny tekst, niejako odtwarzasz go z pamięci, przez co nie widzisz błędu, nawet po którymś razie. Od wyłapywania baboli jest korekta.
Opublikowano wczoraj o 11:36 1 dzień 34 minuty temu, YETI napisał(a):Eurogamer.plTeraz to jest PPE bez dauna, ale styl ten sam. Czasami nawet nagłówki niemal 1:1 mają, poszli w kliknięcia również od jakiegoś roku. Z polskich stronek chyba nie zaglądam na żadną, wszystkie newsy biorę z redditów/forumka/zagranicznych serwisów.
Opublikowano wczoraj o 11:36 1 dzień Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):AlbertWokulski to bot, albo ktoś się ukrywa pod tym.Przecież to jest nikt inny jak Wojciech Gruszczyk, który najpierw odszedł, bo może miał jakieś resztki godności, ale hajs nie śmierdzi, to wrócił pod nickiem.Wokulski - GruszczykŁęcka - jego żona