Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GTA V - dyskusja ogólna

Featured Replies

Opublikowano

Nie będę marnował łącza aby sprawdzić, ale zapewne tak jeżeli tak wygląda menu.

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie ma co się oszukiwać, modding GTA IV bardzo wysoko powiesił poprzeczkę w kwestii choćby tak trywialnej w grach jak grafika Wątpię, żeby piątka wyszła jeszcze w tej generacji bo Rockstarsi dość ost

• kur.wa zapomnialem wylaczyc kinecta..

• froncz piotrewski
    froncz piotrewski

nie pytałem ile zajmuje ci wejście po schodach na 2. piętro

Opublikowano
22 minuty temu, Square napisał:

Kliknij te trzy kropki i wybierz wersje PS5.

Dobra mam  :) Sprawdzałem w apce na telefonie wcześniej, z poziomu konsoli faktycznie jest wybór.

Dzięki 

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Opublikowano

To na TGA wjeżdża najpierw logo R*, wszyscy już michały w łapach, morda się cieszy, że w końcu pokażą VI, po tylu latach mesjasz zstąpi z niebios, a tu wchodzi po raz setny trailer V, tylko teraz z ray tracingiem!

Opublikowano

Kurwa, oni nie mają wstydu. Jak technologia pójdzie do przodu to na PS8 i Xbox Ultra Kek dostaniemy GTA V w wersji z rozszerzoną rzeczywistością i możliwością wejścia do świata gry, a o GTA VI nadal nic nie będzie wiadomo.

Opublikowano

Boli mnie serce, co się z stało z tą firmą. W listopadzie minęło 25 lat od pierwszego GTA, czy w jakiś sposób to świętowali? Kurwa koszulką w GTA Online.

Opublikowano
50 minut temu, Rozi napisał:

Boli mnie serce, co się z stało z tą firmą. W listopadzie minęło 25 lat od pierwszego GTA, czy w jakiś sposób to świętowali? Kurwa koszulką w GTA Online.

I prawie 10 od wydania premierowego GTA5. :(

Opublikowano

Akurat rozszerzony RT chętnie przetestuję bo powinno zauważalnie poprawić wygląd gry. Z drugiej strony tylko to potestuję i grać więcej nie będę bo nie trawię tego drewnianego modelu jazdy, więc zdecydowanie wolałbym jednak żeby zakopali w końcu te przeklęte GTA Online i skupili się na GTA VI.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kurczę, tak sobie oglądam Youtube i trafiłem na filmik o Gran Turismo. 

Wszystkie części, razem wzięte - sprzedały się w około 85 mln egzemplarzy, stan na koniec roku 2022. 

Samo, w pojedynkę, GTA V do końca roku 2022 sprzedało się w około 170 mln egzemplarzy. 

GTA V sprzedało się lepiej niż wszystkie części Gran Turismo razem wzięte. I do tego dodać jeszcze raz tyle. 

Jakoś ciężko mi przyswoić tą myśl :obama:

Opublikowano

Ty no nie wiem, jak wałkują ciągle tego GTA V od 7 generacji, to nie dziwne, że tyle się sprzedało, dzięki GTO, który jest motorem napędowym. Gran Turismo tej możliwości nie miało, dopiero zaczęli od 7 generacji bawić w multi. 

Opublikowano

Niby tak, ale 170 mln to dalej kosmiczna liczba. To 6 razy więcej niż drugie na podium GTA San Andreas.

Coś tu musi być na rzeczy. 
Kiedyś coś czytałem, że bardziej opłaca się kupić nowe GTAV i wykorzystać w nim kod do Online niż kupować shark-carda. Nie wiem ile w tym prawdy. Ale gdyby tak było - to by w znacznym stopniu wyjaśniało tak gigantyczną sprzedaż. 

Opublikowano

GT to też zupełnie inny typ odbiorcy. Ciężko tutaj cokolwiek porównywać. GTA to zawsze była klasa sama w sobie i do dziś nikt Rockstarowi nie podskoczył w tym temacie. GTA VI znowu pobije wszelkie rekordy i będzie męczone przez kilka generacji do przodu. Siła marki.

Opublikowano

Niesamowita technologia RAYFUCKINGTRACING spowodowała że gta 5 dalej wygląda jak stare 9 letnie gówno?? ROBI WRAŻENIE

Opublikowano

To mod na PC, czy jakiś update na PS5/XSX nas czeka od czcigodnych Rockstar?

Opublikowano
8 godzin temu, Pupcio napisał:

Niesamowita technologia RAYFUCKINGTRACING spowodowała że gta 5 dalej wygląda jak stare 9 letnie gówno?? ROBI WRAŻENIE

Chyba nie odpaliłeś RT z anizotop: on, DDSL: on, DX10 on, SSL: off.

Z tymi ustawieniami różnica generacji. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z ciekawości odpaliłem sobie to GTA żeby zobaczyć jak teraz wygląda i te odbicia wyglądają super! Nie wiem czemu się czepiacie, ale chyba jedynie w Spidermanie wyglądają porównywalnie dobrze. Dzięki temu sama gra wygląda o wiele lepiej. I, oczywiście nadal wciąga jak diabli. GTA V jest po prostu fantastycznie i wcale się nie dziwię, że sprzedało się w tak kosmicznej ilości i ciągle ludzie w niego grają

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ale ten RT tylko w 30fps, od których oczy bolą. Jak odpalisz Performance (nawet ten Performance RT) to odbicia znikają. Wczoraj sprawdzałem.

Opublikowano

30fps w GTA jest ok, to nie szybka strzelanka. Biorąc pod uwagę to, że każde GTA przechodziłem na pierwotnej platformie (PS2 i PS3) to pamiętam jak chodziły. 20-30fps.... a GTA V online czasem i 10-15 jak była duża zadyma.

Także STABILNE 30fps jest tu jak dla mnie w porządku (różnica w prezencji gry z i bez odbić RT jest tu zbyt duża).

Nie zmienia to jednak faktu, że idealnie byłoby jakby w GTA VI dali też tryb 40fps.

Opublikowano

Czy istnieje obecnie jakiś skuteczny sposób/ glitch na szybkie nabicie lvlu w tym yebanym GTA Online? Już od 10 lat wbijam platynę, tylko ten 100 lvl mnie załamuje. Jestem w okolicach 60 i prędzej wysadzę siedzibę R* niż to wbiję normalnie.

Opublikowano

Ja się z tym yebauem na PS3 aż serwery wyłączyli :leo:
Może w wersji PS5 kiedyś się uda :reggie:
Co do fps i RT to jednak będę grał w Performance RT, w którym tego RT nie widać (przynajmniej w odbiciach), ale mimo wszystko nie jest to aż taki gamechanger, żeby poświęcać tę cudowną płynność. Jasne, fajnie jak wielka ciężarówka odbija się w karoserii innego auta, które stoi obok, ale większość czasu nawet nie zwracamy uwagi na takie pierdoły, a na 60fps już owszem.