Opublikowano 8 lipca 201212 l Tak z ciekawości wyguglałem, co dają w tym miesiącu, i nie znam ani jednego tytułu. To są normalne gierki czy na peceta? Edytowane 8 lipca 201212 l przez ogqozo
Opublikowano 8 lipca 201212 l Tak z ciekawości wyguglałem, co dają w tym miesiącu, i nie znam ani jednego tytułu. To są normalne gierki czy na peceta? czasami dają normalnie (jakiś czas temu nawet Mass Effect 1), ale częściej chyba średniaki o których nikt nie słyszał i pojawiły się tam kiedyś tylko na PC
Opublikowano 8 lipca 201212 l Tak z ciekawości wyguglałem, co dają w tym miesiącu, i nie znam ani jednego tytułu. To są normalne gierki czy na peceta? Wiesz CD Action można wiele zarzucić ale nie to, że dają kiepskie cover dvd. Może w tym miesiącu faktycznie średnio ale w poprzednich nr np. Brothers in Arms Hell Highway, Warhammer II , Mass Effect, Resident Evil 5, Rainbow Six Vegas, Vegas 2 , Stalkery stare i nowe, Saints Row 2, Nail'd, Ghost Recon Advance Warfighter 2 czy Prince of Persia.
Opublikowano 8 lipca 201212 l CDA jest winne calego zlego na polskim rynku prasy komputerowej i konsolowej i przypisywanie im ze maja jakiekolwiek zalety jest zle
Opublikowano 8 lipca 201212 l Oni (chyba ?) jako pierwsi przeszli pod skrzydła dużego wydawnictwa "Bauer", tak jak teraz PE. Osobiście nic do nich nie mam, nawet kupuje od czasu do czasu.
Opublikowano 8 lipca 201212 l Ja ostatnimi czasy żadnej z tych gazet nie kupowałem bo stwierdziłem po co,jak wszystko co mnie interesuje znajdę na portalach polskich czy to zagranicznych.
Opublikowano 8 lipca 201212 l Oni (chyba ?) jako pierwsi przeszli pod skrzydła dużego wydawnictwa "Bauer", tak jak teraz PE. Osobiście nic do nich nie mam, nawet kupuje od czasu do czasu. Jeśli chodzi o to "duże wydawnictwo" to bez przesady. PE przeszło do wydawnictwa, które wydawało dotychczas... jeden miesięcznik i jeden kwartalnik, więc jakiekolwiek porównywanie do Bauera czy innych wydawnictw tej wielkości jest nieporozumieniem.
Opublikowano 8 lipca 201212 l Oni (chyba ?) jako pierwsi przeszli pod skrzydła dużego wydawnictwa "Bauer", tak jak teraz PE. Osobiście nic do nich nie mam, nawet kupuje od czasu do czasu. Jeśli chodzi o to "duże wydawnictwo" to bez przesady. PE przeszło do wydawnictwa, które wydawało dotychczas... jeden miesięcznik i jeden kwartalnik, więc jakiekolwiek porównywanie do Bauera czy innych wydawnictw tej wielkości jest nieporozumieniem. Faktycznie z porównaniem przesadziłem, ale różnica w wielkości wydawnictw może to wynikać z tego że AD MUSIC istnieje dopiero 2 lata, a Bauer ponad 20.
Opublikowano 9 lipca 201212 l Kurde, aż mnie ścisnęło na myśl że Neo może zniknąć. Lubię to pismo, kupuję regularnie od 2004 i nie wyobrażam sobie że to może być koniec. PE i Neo to dwa oddzielne byty, ale jakoś traktowałem te pisma równo, jak jedną wielką konsolową rodzinę. W pismach od Bauera czuć pogardę dla konsol, np. 7/10 dla Zeldy SS i recenzja na pół strony w CDA. Mam nadzieję że Neo jednak szybko się pojawi w kioskach i będzie wychodziło regularnie. A jak nie to może ekipa znajdzie sobie nowe miejsce, a może nawet ktoś przejdzie do PE. Byłoby fajnie.
Opublikowano 9 lipca 201212 l Mnie też się nie podoba że N+ może upaść.Jest ono ze mną od początku tak samo jak PSX. Neo+ i PSX to kultowe pisma konsolowe w Polsce i na każde powinno mieć swoje miejsce na naszym rynku. Te dwa pisma są jak Star Wars i Star Trek.Niby podobne a całkiem inne od siebie.
Opublikowano 9 lipca 201212 l Tylko, że dla nas to sentyment i część historii gamingu w Polsce, ale dla działań rynkowych to kolejna zwykła gazetka, której zamknięcie nie przysporzy nikomu ani jednej łezki, bo zwyczajnie byznes is byznes i mają to w D. co z resztą jest w sumie z ich perspektywy zrozumiałe. Z drugiej strony podobno wydawcą N+ sam sobie jest Gulash, więc pojawiła się widocznie niewydolność finansowa i z żalem bo z żalem ale trzeba będzie zwijać kramik, ot co. Oby jednak do tego nie doszło i chłopaki wyszli z tarapatów. Po tym jak PE zmieniło profil, N+ uważam za pro i na poziomie magazyn z niezłą ekipą i jeszcze lepszymi felietonistami (zamiast anonimów wrzucających 3gr jak to ktoś słusznie zauważył)
Opublikowano 9 lipca 201212 l Zgadzam sie co do felietonow/publicystyki. N+ > PE. Martinez > Monika. Jedynie Butcher trzyma poziom i jego teksty w OM czyta sie swietnie od lat.
Opublikowano 9 lipca 201212 l 7/10 dla Zeldy SS i recenzja na pół strony w CDA Hehe. No jednak jak każesz pisać o grach osobie, która przez całe życie obcowała z 10% ciekawych gier i myślała, że to wszystko, to nie oczekuj wielkiej kompetencji. Edytowane 10 lipca 201212 l przez ogqozo
Opublikowano 9 lipca 201212 l Od blisko 10 lat nie czytałem Neo - okiem laika poziom graficzny , papieru , wyglądu i układu recenzji felietonów reprezentuje poziom PE z 2002r wygląda trochę na pismo fanowskie , trochę partyzanckie kosztuje już dłuższy czas 9,99. Nie czytałem tekstów- felietonów więc się nie wypowiem, lecz sam ich nikły rozmiar nie wróżą nic dobrego. Sentymentu nie mam - lecz pamiętam, że Neo powstało jako przybudówka CDA - więc nie jest to twór czysto oparty na zapale miłośników konsol. CDA mimo całego zaplecza finansowego , płyt demo pełny ch wersji i fajnego wyglądu graficznego (full wypas dla młodziaków) nie ma ducha pionierów i zapaleńców ( Gamblera ,ŚGK ,SS). Twarde prawa ekonomii zlikwidowały te periodyki, a CDA czyta się jak przedruk jakiegoś magazynu z Niemiec. Podobny los czeka chyba ,o ironio losu- Neo. Rewolucja zjada swoje dzieci ?
Opublikowano 9 lipca 201212 l Moze nie wiem co to przybudowka, ale neo zalozyli redaktorzy ss i powstal z kacika konsolowego tam zalozonego. Potem gulash poklocil sie z proscript i zalozyl neo plus, przez pewien krotki okres czasu wychodzilo i neo i neo plus rownoczesnie.
Opublikowano 9 lipca 201212 l Moze nie wiem co to przybudowka, ale neo zalozyli redaktorzy ss i powstal z kacika konsolowego tam zalozonego. Potem gulash poklocil sie z proscript i zalozyl neo plus, przez pewien krotki okres czasu wychodzilo i neo i neo plus rownoczesnie. tak wlasnie bylo. Tokugawa z tą przybudówką CDA plecie bzdury. Należy też zaznaczyc, ze Neo było pierwszym polskim pismem multikonsolowym i powstalo w 1998 roku. Ja wiem, że PE bylo pierwsze, bo ukazalo sie w 1997 roku, ale w początkowych latach swojej dzialanosci bylo pismem jedynie o konsoli PlayStation.
Opublikowano 9 lipca 201212 l Od blisko 10 lat nie czytałem Neo - okiem laika poziom graficzny , papieru , wyglądu i układu recenzji felietonów reprezentuje poziom PE z 2002r wygląda trochę na pismo fanowskie , trochę partyzanckie kosztuje już dłuższy czas 9,99. Nie czytałem tekstów- felietonów więc się nie wypowiem, lecz sam ich nikły rozmiar nie wróżą nic dobrego. Sentymentu nie mam - lecz pamiętam, że Neo powstało jako przybudówka CDA - więc nie jest to twór czysto oparty na zapale miłośników konsol. CDA mimo całego zaplecza finansowego , płyt demo pełny ch wersji i fajnego wyglądu graficznego (full wypas dla młodziaków) nie ma ducha pionierów i zapaleńców ( Gamblera ,ŚGK ,SS). Twarde prawa ekonomii zlikwidowały te periodyki, a CDA czyta się jak przedruk jakiegoś magazynu z Niemiec. Podobny los czeka chyba ,o ironio losu- Neo. Rewolucja zjada swoje dzieci ? o ku*wa
Opublikowano 9 lipca 201212 l Sorry, freudowska pomyłka, chodziło mi o przybudówkaę SS ,a nie CDA Edytowane 9 lipca 201212 l przez Tokugawa1982
Opublikowano 9 lipca 201212 l Od blisko 10 lat nie czytałem Neo - okiem laika poziom graficzny , papieru , wyglądu i układu recenzji felietonów reprezentuje poziom PE z 2002r Czyli poziom znacznie wyzszy, niz obecne PE.
Opublikowano 9 lipca 201212 l Od blisko 10 lat nie czytałem Neo - okiem laika poziom graficzny , papieru , wyglądu i układu recenzji felietonów reprezentuje poziom PE z 2002r Czyli poziom znacznie wyzszy, niz obecne PE. Jasne cienki papier,blade nieostre screeny - widzę że są cool dla niektórych - Neo wygląda jak magazyn wędkarski. Swoją drogą nie wiedziałem że na forum jest tak dużo miłośników Neo może ktoś pomylił fora i trolluje?@ Albert - oburza Cię że na forum PE krytykuje się (merytorycznie; sprawy techniczne a nie wydźwięk i jakość tekstów) konkurencję , dziwne nie? przecież można tylko "hejtować" PE- Perez przyjmie wszystko na klatę .Masz może przed sobą jakiś stary numer PE? to porównaj do nowego i nie uwierzę że wskażesz na stary jako ładniejszy