grzybiarz 10 289 Opublikowano 23 Marca Udostępnij Opublikowano 23 Marca 8 godzin temu, Atherius napisał: Listonosz doszedł w mojej skrzynce pocztowej, weekend będzie udany. No i kto to posprząta? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Atherius 30 Opublikowano 23 Marca Udostępnij Opublikowano 23 Marca 10 godzin temu, Perez napisał: Zwróciłeś uwagę, z kiedy było nadanie? Szieet, od razu zniszczyłem kartkę z newralgicznymi danymi i wziąłem się za czytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
macGyver 96 Opublikowano 23 Marca Udostępnij Opublikowano 23 Marca 8 godzin temu, grzybiarz napisał: No i kto to posprząta? Myślałem, że tylko ja zauważyłem ten niefortunny dobór słów. ;-) Miałem nawet dwuznacznie zapytać pod tamtym postem: "Twój weekend?" Cytuj Odnośnik do komentarza
Kudlaty90 0 Opublikowano 25 Marca Udostępnij Opublikowano 25 Marca Przyszedł mi magazyn w prenumeracie z opakowaniem premium…jakby go ktoś zgiął na pół aż popękał. Nie wiem czy mogę wstawić foto ale chętnie bym się nim podzielił @Perez czy mogę liczyć ze w związku ze zmianami od teraz taka sytuacja już nie nastąpi? Dodam ze opakowanie nie było zgięte (kartonowe wkładki) wiec podejrzewam ze do opakowania premium trafił już tak pogięty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 676 Opublikowano 25 Marca Udostępnij Opublikowano 25 Marca 53 minuty temu, Kudlaty90 napisał: Przyszedł mi magazyn w prenumeracie z opakowaniem premium…jakby go ktoś zgiął na pół aż popękał. Nie wiem czy mogę wstawić foto ale chętnie bym się nim podzielił @Perez czy mogę liczyć ze w związku ze zmianami od teraz taka sytuacja już nie nastąpi? Dodam ze opakowanie nie było zgięte (kartonowe wkładki) wiec podejrzewam ze do opakowania premium trafił już tak pogięty. Pewnie, podeślij. Natomiast trudno o gwarancję, że takie coś się nie podwórzy My możemy kopać w kostkę drukarnię przy pakowaniu, pocztę przy wysyłce, ale to się odbywa zupełnie poza nami, nie ma jak tego dopilnować. Jak wysyłam coś z biura to widzę jak numer wygląda, jak jest spakowane, a tak... Pozostaje tylko zgłaszać i uczulać, aby osoby odpowiedzialne zwracały na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 25 Marca Udostępnij Opublikowano 25 Marca Dostałem dzisiaj prenumeratę, data nadania 12 marca. Czyli 10 dni roboczych, 14 kalendarzowych. No lepiej już z tą pocztą pewnie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Grześ 373 Opublikowano 25 Marca Udostępnij Opublikowano 25 Marca Zapytałem listonoszkę jak to jest z poleconymi, że czekam specjalnie w domu a i tak wyciągam awizo, odpowiedziała mi, że reklamy mają priorytet i ma ich pełną torbę, a ona nie da rady nosić wszystkiego, więc olewa przesyłki prywatne. Podejrzewam, że w taki sam sposób są olewane przesyłki typu prenumerata i zaczynam się zastanawiać czy to nie jest tak, że magazyn czeka na mnie na poczcie po kilku dniach od nadania aż listonoszka łaskawie znajdzie na niego miejsce w swojej torbie Cytuj Odnośnik do komentarza
gnysek 9 Opublikowano 25 Marca Udostępnij Opublikowano 25 Marca 6 godzin temu, Kudlaty90 napisał: Przyszedł mi magazyn w prenumeracie z opakowaniem premium…jakby go ktoś zgiął na pół aż popękał. Miałem to samo z numerem z kalendarzem. Ale już mi się nie chciało nawet pisać, bo to -nasy raz jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 101 Opublikowano 25 Marca Udostępnij Opublikowano 25 Marca 1 minutę temu, Grześ napisał: Zapytałem listonoszkę jak to jest z poleconymi, że czekam specjalnie w domu a i tak wyciągam awizo, odpowiedziała mi, że reklamy mają priorytet i ma ich pełną torbę, a ona nie da rady nosić wszystkiego, więc olewa przesyłki prywatne. Podejrzewam, że w taki sam sposób są olewane przesyłki typu prenumerata i zaczynam się zastanawiać czy to nie jest tak, że magazyn czeka na mnie na poczcie po kilku dniach od nadania aż listonoszka łaskawie znajdzie na niego miejsce w swojej torbie Nie zdziwiłbym się jakby tak było, ze na którymś etapie podróży te przesylki utykają, może w docelowym miejscu już. Ja średnio czekam 2-3 tygodnie, a to chyba fizycznie niemożliwe żeby jakąkolwiek przesyłka tak długo się przemieszczała pomiędzy miastami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. grzybiarz 10 289 Opublikowano 28 Marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Marca O cholera, który mamy rok? Aż cyknąłem fotę. I nie wiem czy teraz chodzić tu, czy przedłużyc prenumeratę… 1 12 Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 28 Marca Udostępnij Opublikowano 28 Marca Ale fajne. I że kiosk i że PSXE w witrynie. Rzeczywiście, jak za starych dobrych czasów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 28 Marca Udostępnij Opublikowano 28 Marca 1 godzinę temu, grzybiarz napisał: O cholera, który mamy rok? Aż cyknąłem fotę. I nie wiem czy teraz chodzić tu, czy przedłużyc prenumeratę… wspierac wymierające kioski czy pismo które kupujesz wiekszosc zycia, ciezki wybor ja kupowałem PE w kiosku pod blokiem, ale na wezwanie Rogera podczas covida zdradzilem pania kioskarke i wzialem prenumerate Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 28 Marca Udostępnij Opublikowano 28 Marca Jak nie wchodziła w iglaki i nie pokazywała pośladków, to pewnie nawet nie musiałeś się zastanawiać :j 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 28 Marca Udostępnij Opublikowano 28 Marca To są te wybory moralne znane z gier wideo. Uważaj Grzybi, ta decyzja wpłynie na zakończenie i Roger ją zapamięta 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 28 Marca Udostępnij Opublikowano 28 Marca W dniu 25.03.2024 o 19:56, Grześ napisał: Zapytałem listonoszkę jak to jest z poleconymi, że czekam specjalnie w domu a i tak wyciągam awizo, odpowiedziała mi, że reklamy mają priorytet i ma ich pełną torbę, a ona nie da rady nosić wszystkiego, więc olewa przesyłki prywatne. Podejrzewam, że w taki sam sposób są olewane przesyłki typu prenumerata i zaczynam się zastanawiać czy to nie jest tak, że magazyn czeka na mnie na poczcie po kilku dniach od nadania aż listonoszka łaskawie znajdzie na niego miejsce w swojej torbie Tam z tyłu awizo powinna być informacja jak zrobić sobie polecone do skrzynki. Ja tak mam od kilku lat i polecam taki polecony do skrzynki bo nie muszę latać na pocztę. Na pocztę to tylko jak jest polecony za potwierdzeniem odbioru, czyli jakieś urzędy, policja itp. reszta ląduje w skrzynce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grześ 373 Opublikowano 28 Marca Udostępnij Opublikowano 28 Marca Godzinę temu, mitra napisał: Tam z tyłu awizo powinna być informacja jak zrobić sobie polecone do skrzynki. Ja tak mam od kilku lat i polecam taki polecony do skrzynki bo nie muszę latać na pocztę. Na pocztę to tylko jak jest polecony za potwierdzeniem odbioru, czyli jakieś urzędy, policja itp. reszta ląduje w skrzynce. Tylko, że to by nic nie dało, nie dało by nic (jak Pudzianowskiemu), bo jak listonoszka nie bierze tych przesyłek z poczty, bo nie ma miejsca w torbie to i tak tego nie dostanę ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 28 Marca Udostępnij Opublikowano 28 Marca @Perez zamówiłem dziś prenumerate, zebym mógł narzekać na wysyłke, tylko na moim koncie nadal nie ma informacji o przedluzeniu. Recznie to tam zatwierdzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 676 Opublikowano 28 Marca Udostępnij Opublikowano 28 Marca Tak jest, leci to ręcznie póki co. Działamy już ze stroną i sklepem, ale to zajmie na pewno nieco czasu, ale docelowo ma wjechać nieco więcej automatyzmów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia Adres sklepu też planujesz zmienic? shop.pixel-magazine.com nie ma żadnego sensu Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 676 Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 12 minut temu, Shen napisał: Adres sklepu też planujesz zmienic? shop.pixel-magazine.com nie ma żadnego sensu Jasne. Docelowo całość będzie pod psxextreme.pl - strona pisma i od razu sklep. Ale to na bank potrwa, żeby to wszystko poprzenosić, ogarnąć wizualnie (aczkolwiek strona pisma się już robi), ale ogólnie ma być wszystko pod psxextreme.pl. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia A przyglądałeś się kosztom wysyłki prenumerat z inną opcja niż domyślna PP? Wiem, że jest inpost ale 450 zl za 12 miesięcy to tak średnio. U mnie poczta zagląda dosłownie raz na miesiąc, więc zwykła prenumerata odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 676 Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 40 minut temu, MichAelis napisał: A przyglądałeś się kosztom wysyłki prenumerat z inną opcja niż domyślna PP? Wiem, że jest inpost ale 450 zl za 12 miesięcy to tak średnio. U mnie poczta zagląda dosłownie raz na miesiąc, więc zwykła prenumerata odpada. Z InPostem rozmawiam, oni właśnie powoli wchodzą z tymi swoimi tańszymi, takimi listownymi opcjami, więc może coś tu się ugra, aby ten koszt obniżyć. Z Poczty alternatywnie jakieś priorytety, ale to ruletka - bo marketingowa też ma gwarancję D+4 (priorytet bodaj D+2), ale co z tego jak to dochodzi czasami po 2 tygodniach i szukaj wiatru w polu. Znaczy z zasady pewnie ich trochę pospamuję, bo można zgłaszać skargi na brak realizacji w terminie, ale coś się obawiam, że to walka z wiatrakami będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gnysek 9 Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, Perez napisał: więc może coś tu się ugra, aby ten koszt obniżyć Gdyby się tak dało, to ja chętnie dopłacę do prenumeraty. Godzinę temu, Perez napisał: coś się obawiam, że to walka z wiatrakami będzie Już pisałem u siebie reklamacje, odpowiadali, że mają wakaty i nie ma kto roznosić, ale w deklarowanym D+4 dochodzi do oddziału. Jak dostaję paczkę przez zwykłą PP (czego unikam, ale czasem jakieś reklamacje/promki tak idą) to muszę czuwać kiedy się pojawi status, że jest u mnie w oddziale i od ręki da się odebrać, bo listonosz potrzebuje 3-4 dni, żeby ją wziąć. Panie nawet nie komentują, że przychodzę godzinę po zmianie statusu. Edytowane 3 Kwietnia przez gnysek Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 16 minut temu, gnysek napisał: Już pisałem u siebie reklamacje, odpowiadali, że mają wakaty i nie ma kto roznosić, ale w deklarowanym D+4 dochodzi do oddziału. Jak dostaję paczkę przez zwykłą PP (czego unikam, ale czasem jakieś reklamacje/promki tak idą) to muszę czuwać kiedy się pojawi status, że jest u mnie w oddziale i od ręki da się odebrać, bo listonosz potrzebuje 3-4 dni, żeby ją wziąć. Panie nawet nie komentują, że przychodzę godzinę po zmianie statusu. Taka prawda, że prenumeraty to raczej niski priorytet u listonoszy. Znam typka z mojego rejonu to mi przynosi jak dojdzie do oddziału, ale jak miał urlop to jego zmiennik miał wyjebane i dopiero ten mój po powrocie dostarczył szmatławca Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 6 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Przepraszam jesli odpowiedz jest wyzej - gdzie moge zamowic prenumeratkie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi