Opublikowano 20 grudnia20 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Trochę ostatnich zakupów na Switcha. Zmieniłem trochę podejście do tej platformy. Uzbierało mi się prawie 400 gierek no i tak patrzę na te kolekcję i jest masę śmiecia którego nigdy nie odpalę xd W tym masa którę kupiłem tylko z powodów kolekcjonerskich bo niszowa gierka i nie będzie reprintów. Sprzedałem około 200 gierek i zostało mi około 150 w kolekcji. Teraz już kupuję tylko z wishlistą i gry które faktycznie chce odpalić a nie marne porty z dużych konsol (Nier, Wiesiek 3, Kingdom Come) albo bo zabraknie (Interfax, Shantae, Night Trap, Ikaruga). Prawie rok mi zeszło to posprzedawać a niczego nie próbowałem nawet sprzedać w cenie rynkowej. 50 gierek i tak poszło do sklepu.
Opublikowano 20 grudnia20 gru No i to pokazuje, że łatwo wpaść w pułapkę kupowania jeśli od początku do końca nie trzymamy się jasno określonego celu.
Opublikowano 20 grudnia20 gru W dniu 18.12.2025 o 10:30, ping napisał(a):Zbieranie na XBOX to niezły heroizm, są już chyba nawet ekipy w internecie, co robią listy, która gra jest na płycie, a która ma tylko licencję.Ee nie przesadzajmy. Na Sony jest jeszcze w miarę, Switch oznaczone.Porównanie do PC tak średnio, bo tam była klasyka „wszyscy grali nikt nie kupił”MS ze swoim Xboxem to nie wizjonerstwo i nadanie kierunku jak Apple. Więc płyty jutro nie padną.
Opublikowano 20 grudnia20 gru 8 godzin temu, Ukukuki napisał(a):Trochę ostatnich zakupów na Switcha. Zmieniłem trochę podejście do tej platformy. Uzbierało mi się prawie 400 gierek no i tak patrzę na te kolekcję i jest masę śmiecia którego nigdy nie odpalę xd W tym masa którę kupiłem tylko z powodów kolekcjonerskich bo niszowa gierka i nie będzie reprintów. Sprzedałem około 200 gierek i zostało mi około 150 w kolekcji. Teraz już kupuję tylko z wishlistą i gry które faktycznie chce odpalić a nie marne porty z dużych konsol (Nier, Wiesiek 3, Kingdom Come) albo bo zabraknie (Interfax, Shantae, Night Trap, Ikaruga). Prawie rok mi zeszło to posprzedawać a niczego nie próbowałem nawet sprzedać w cenie rynkowej. 50 gierek i tak poszło do sklepu.Budowa, dom, dziecko w drodze. Kumulacja tego wszystkiego przy „faktycznie chce odpalić” brzmi odważnie :) BTW taki Tomb Raider, Quake brane pod opcję przenośna tylko? Chyba lepiej się ogrywa na normalnej konsoli.
Opublikowano 20 grudnia20 gru Haha musiałeś być pod kreską skoro zacząłeś się wyprzedawać Moje zakupowe plany growe na następny rok są mega proste. Póki co to na radarze mam tylko cztery gry: GTA6, ten nadchodzący remaster DragonQuesta, TombRaider Legasy Atlantisa i AceCombat8.
Opublikowano 21 grudnia21 gru 7 hours ago, SebaSan1981 said:Haha musiałeś być pod kreską skoro zacząłeś się wyprzedawać Moje zakupowe plany growe na następny rok są mega proste. Póki co to na radarze mam tylko cztery gry: GTA6, ten nadchodzący remaster DragonQuesta, TombRaider Legasy Atlantisa i AceCombat8.Niekoniecznie, czasami przychodzi refleksja że nie ma co trzymać czegoś do czego nie mamy żadnego sentymentu albo planów grania w to.
Opublikowano 21 grudnia21 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. BP zakup, dwa pozostałe prezenty
Opublikowano 21 grudnia21 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dziękuję Pan @Chadovsky i pan sklep Gold games - zamówione w piętek o 15, a w sobotę byłojuz do odbioru w allegromacie.
Opublikowano 22 grudnia22 gru W dniu 20.12.2025 o 13:17, michu86- napisał(a):Ostatnie zakupy w tym roku, jeszcze Zelda BOTW zamówiona u Świętego Mikołaja ;), sam padzik świetny przydają się bardzo dodatkowe przyciski z tyłu np w Hadesie II to genialnie się sprawdza.Ło boźenko, jak ja po cichu liczę na tego padzika od Mikołaja, ale boje się, że mógł się nie domyślić A za zelde szanuję bardzo, bo właśnie ogrywam, mam wrażenie że ledwo liznąłem (mniej niż połowa odkrytej mapy), a już 80 h na liczniku. Mam nadzieję że apka switcha już ściągnięta, u mnie cały czas podczas grania odpalone Zelda notes.
Opublikowano 22 grudnia22 gru Moza R3, zamówiona trochę pod wpływem emocji. Dzisiaj rano przyszła, testowałem cały dzień, ale wrażenia i odczucia raczej umiarkowane. Chyba pójdzie zwrot, temat raczej nie dla mnie. Gdyby nie kosztowało tyle co 32gb ramu ddr5 pewnie bym zostawił, ale tak to szkoda mi żeby leżało w szafie i było używane 2 razy do roku.Aczkolwiek rzecz fajna, super zrobiona, oprogramowanie czytelne, więc jak ktoś myśli czy kupić i jest zajarany wyścigami to polecam. Edytowane 22 grudnia22 gru przez rafanus2
Opublikowano 22 grudnia22 gru Godzinę temu, Manor napisał(a):Ło boźenko, jak ja po cichu liczę na tego padzika od Mikołaja, ale boje się, że mógł się nie domyślić A za zelde szanuję bardzo, bo właśnie ogrywam, mam wrażenie że ledwo liznąłem (mniej niż połowa odkrytej mapy), a już 80 h na liczniku. Mam nadzieję że apka switcha już ściągnięta, u mnie cały czas podczas grania odpalone Zelda notes.Nawet nie wiedziałem że jakieś notatki istnieją;) ale sprawdzę temat. Jeśli chodzi o pada to polecam bardzo, leży w łapie świetnie! Mój Mikołaj właśnie by się nie domyślił więc go wyleczyłem
Opublikowano 23 grudnia23 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ostatnie zakupy w tym roku.; jeszcze czarnopiątkowe.
Opublikowano 23 grudnia23 gru Moza R3, zamówiona trochę pod wpływem emocji. Dzisiaj rano przyszła, testowałem cały dzień, ale wrażenia i odczucia raczej umiarkowane. Chyba pójdzie zwrot, temat raczej nie dla mnie. Gdyby nie kosztowało tyle co 32gb ramu ddr5 pewnie bym zostawił, ale tak to szkoda mi żeby leżało w szafie i było używane 2 razy do roku.Aczkolwiek rzecz fajna, super zrobiona, oprogramowanie czytelne, więc jak ktoś myśli czy kupić i jest zajarany wyścigami to polecam.Też myślałem o tej fajerce, skąd i za ile?
Opublikowano 23 grudnia23 gru 59 minut temu, Atherius napisał(a): 22 godziny temu, rafanus2 napisał(a):Też myślałem o tej fajerce, skąd i za ile?xkom 1299
Opublikowano 23 grudnia23 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ostatnie fanty w tym roku Mandragora niby średniaczek ale nie wszystko musi być top AAAA żebym się wybornie bawił a Demko ograłem i kupiło mnie z miejsca
Opublikowano 23 grudnia23 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kupiłem bo tanio i ze steelbookiem (no i moze kiedyś się ogra xD) no ale głąby z MM oczywiście wlepe antykradzieżową przykleiły bezpośrednio na steelbooka (tył).Napisałem do nich i zobaczymy jakie fikołki będą robić. Edytowane 23 grudnia23 gru przez Ins
Opublikowano 23 grudnia23 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. SC3 z polskiej dystrybucji, drugi egzemplarz, bo pierwszy lata temu pożyczyłem i wrócił porysowany bez instrukcji. Kumpel miał dubla, to mi odsprzedał. Wariolanda jakimś cudem udało się znaleźć za 20 ziko na allegro, więc nie było się nad czym zastanawiać, zwłaszcza że i tak zamierzałem kupić.
Opublikowano 24 grudnia24 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Na szczęście paczka dotarła przed świętami Mmmmmm jak ja lubię takie cukierki.
Opublikowano 24 grudnia24 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Muszę się pochwalić prezentem. Myślałem że to jakieś nowe hantle bo dosyć ciężkie było albo jakiś zestaw Lego xDOgólnie jestem w szoku. Nigdy konsoli na święta nie dostałem i teraz poczułem się jak na tych zdjęciach z USA jak dzieciak odpakowuje prezent pod choinką a tam konsola koty oczywiście kontrola jakości.
Opublikowano 24 grudnia24 gru 1 godzinę temu, giger_andrus napisał(a):Kurde, te gierki z szaraka, a zwłaszcza Heart of Darkness - jako fan Another World i Flashbacka zawsze chciałem w to zagrać, ale jakoś nigdy mi się nie udało i tak od lat chodzi za mną ten tytuł. Mogliby go wrzucić w poczet klasyków PlayStation PLUS, albo np wydać na EVERCADE.
Opublikowano 24 grudnia24 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. W dniu 22.12.2025 o 17:30, Manor napisał(a):Ło boźenko, jak ja po cichu liczę na tego padzika od Mikołaja, ale boje się, że mógł się nie domyślić A za zelde szanuję bardzo, bo właśnie ogrywam, mam wrażenie że ledwo liznąłem (mniej niż połowa odkrytej mapy), a już 80 h na liczniku. Mam nadzieję że apka switcha już ściągnięta, u mnie cały czas podczas grania odpalone Zelda notes.Mamy to!
Opublikowano 24 grudnia24 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Prezent od szwagierki, zaraz będzie składane.Update: siedziałem do późna składając i słuchając muzyki z Gameboya na Youtube. Super te klocki, są działające przyciski, suwak power, rolki głośności i kontrastu. Cartridge wpina się z satysfakcją.Widać dbałość o detale - cartridge Zeldy ma nawet baterię na zapisy zgodnie z oryginałem.
Opublikowano 25 grudnia25 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Prezenty dopisały w tym roku. Część niegrowa, ale nie chce mi się już układać tego do osobnego zdjęcia