Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ratchet and Clank Redux

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 29.03.2018 o 13:41, Wredny napisał:

A to remake jedynki jest jakimś spin-offem, czy jak? To już bardziej niepełno(s)prawna jest All 4 One.

Oczywiście remake jedynki, to pełnoprawna odsłona. Jednak to tylko remake. I choć jest naprawdę kozacki, to człowiekowi pozostaje niedosyt i ciekawość, co Insomniacy mogliby pokazać nowego w tej materii - nowe światy, mechaniki, przeciwnicy, bronie, itp, zapewne ucieszyłyby japę.

Tak wiec przydałaby się nowa opowieść na pełnych Ratchetowych prawach  :)    

• Odpowiedzi 715
  • Wyświetleń 131 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jest też gameplay:  

• Pierwszy Ratchet był na 12 godzin a tu mają być nowe planety, bossowie itp. Nie widzę możliwości by gra miała 6 godzin.   Przy okazji, nowe screeny:            

• Ale dlaczego? Ja też jestem fanem oryginału (który ogrywałem na premierę za czasów PS2) a sam będę grał w PL. Uważam, że takie kreskówkowe tytuły nadają się idealnie pod dubbing. A czy Madagskar i Ep

Opublikowano

Trochę tych odsłon już naklepali, formuła moim zdaniem wyczerpana już dawno. Przydałoby im się jakieś nowe wyzwanie (w sensie - insomniac'om). Kolejna odsłona Resistance, godna PS4 np, albo coś w stylu Sunset Overdrive. Niech już zostawią R&C w spokoju, bo i tak tych części jest wpissdu.

Opublikowano
21 godzin temu, Wredny napisał:

Trochę tych odsłon już naklepali, formuła moim zdaniem wyczerpana już dawno. Przydałoby im się jakieś nowe wyzwanie (w sensie - insomniac'om). Kolejna odsłona Resistance, godna PS4 np, albo coś w stylu Sunset Overdrive. Niech już zostawią R&C w spokoju, bo i tak tych części jest wpissdu.

Marzę o tym, ale w klimatach pierwszego zwiastuna. Najlepiej prequel jakieś walki w Rosji gdy to się zaczęło. Dla przypomnienia pierwszy zwiastun:

Edytowane przez McDrive

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Powiedzcie mi - jak ta gra ma się do oryginału z ps2? Dużo etapów wypadło czy wszystko jest jak w tamtej wersji tylko w jest genowej  oprawie?

Opublikowano

Wypadło sporo, kilka jest zmienionych/nowych, ale to dalej zajebisty Ratchet.

Opublikowano
  • Autor

Cała gra uproszczona, mniej charakterna, okrojona, w niższych klatkach, ale to wciąż przeprzyjemna gra, którą z przyjemnością dwa razy skończyłem.

Opublikowano
4 godziny temu, XM. napisał:

Powiedzcie mi - jak ta gra ma się do oryginału z ps2? Dużo etapów wypadło czy wszystko jest jak w tamtej wersji tylko w jest genowej  oprawie?

Wypadło ponad połowę (!), niektóre są zupełnie zmienione. Muzyki z jedynki praktycznie brak. Broni też wielu brakuje. Fabuła zmiksowana z pierwszej i trzeciej części, z lukami na rzecz filmu... Ogromne rozczarowanie jak dla mnie. Oczywiście gra jest nadal dobra, ale ja chciałem Ratcheta 1:1 z PS2, a nie wariacji na temat. Ni to remake, ni to reboot.

Edytowane przez Berion

Opublikowano

Eee to dzięki, nie kupuje.

Opublikowano

Mam czarny pas w obrzydzaniu gier. :D

PS: Splatynowałem, to dobra gra. Po prostu oczekiwałem remake'u na wzór Crashy czy Spyro, czyli pełnych. Dostałem coś w stylu Resident Evil z GC. Osobna kwestią jest cena, do 40zł brałbym bez zastanowienia. ;)

Opublikowano

Nie za darmo tylko za ekwiwalent miesięcznej opłaty P+, i nie mają per se tylko wypożyczają na czas abonamentu i istnienia konta, do którego przypisana jest licencja na tę grę. Kiepski interes jeśli ktoś nie wykupuje plusa z innego powodu niż pseudo darmowe ochłapy. ;p

Edytowane przez Berion

• 1 rok później...
Opublikowano

Przeszedłem dziś w nocy i zawód. Nie podoba mi sie wywalenie niektórych planet, muzyka jest slabsza, prostacki do granic mozliwosci humor ktorego na pewno nie było w og... Dla mnie jednak seria już jest stracona, ino jedynie trylogia, grałem w dwie części na ps3, teraz to i w kazda co raz gorsza, część na PS5 to chyba trzeba będzie odpuścić i tyle po tym IP.

Opublikowano

No po częściach z PS2 seria mocno straciła pazur, a remake to apogeum tej drogi, którą niestety obrali Insomniacy i jak dla mnie też zwyczajny zawód. Jeszcze cały ten motyw filmu pełnometrażowego i wiążące się z tym dziwne rozwiązania narracyjne. Może dlatego jestem dosyć sceptycznie nastawiony do kolejnej części na PS5. Ten świat potrzebuje miękkiego "resetu", za którym pójdą większe zmiany w gameplay'u, zerwanie z pewnym stylem prowadzenia opowieści i słabymi postaciami (a z racji tego, że będziemy skakać po wymiarach i, jak było widać w trailerze, ZNOWU spotkamy arcyzabawny duet pirato-robotów, to można o tym zapomnieć), a najlepiej, żeby dev zajął się jakimś nowym IP w klimatach platformówkowych.

Opublikowano
7 godzin temu, XM. napisał:

Przeszedłem dziś w nocy i zawód. Nie podoba mi sie wywalenie niektórych planet, muzyka jest slabsza, prostacki do granic mozliwosci humor ktorego na pewno nie było w og... Dla mnie jednak seria już jest stracona, ino jedynie trylogia, grałem w dwie części na ps3, teraz to i w kazda co raz gorsza, część na PS5 to chyba trzeba będzie odpuścić i tyle po tym IP.

A jak tam się podobało strzelanko? :kaz: 

Bo dla mnie było tak słabe, że porzuciłem gdzieś w połowie gierkę bo nie czerpałem żadnej frajdy ze starć. 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Widzę, że w PS Collection jest na PS5. Fanem nigdy nie byłem, ba, nie miałem nawet podejścia do serii, ale z ciekawości odpaliłem sobie i kurde faja - jak to wygląda :obama:

Będzie ogrywane. Podobno szybko się przechodzi - 12-14h?

Opublikowano

Kurde, przez te challenge nigdy w żadnej części nie wbiłem platyny - nigdy nie kumałem, o co chodzi i jak to odpalić - czy nie stracę progresu, jak to zrobić, żeby było NG+, a nie kolejny raz od nowa itp.

Opublikowano
13 minut temu, Wredny napisał:

nigdy w żadnej części nie wbiłem platyny

A ja nie wyszedłem poza pierwszy level. 

Opublikowano

@Wredny Challenge Mode to inaczej NG+.
Wszystko przechodzi plus dodają kilka upgradów. Z całym arsenałem robisz to przejście w 3-4 godziny skupiając się na fabule i wychwytując poczucie humoru.
Dzięki temu, że w końcu ograłem swojego pierwszego Ratcheta, złapałem kosmiczny hajp na nadchodzącą część.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W kwietniu będzie patch który zrobi 60 klatek na ps5.

Opublikowano

Serio? super info, bo i tak planowałem ograć przed Rift Apart.

Ok, mam twita.