Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 59 minut temu, devilbot napisał: Po 7 stów to pewnie pokemony heartgold. Dragon Quest 5 XDD Cytuj Odnośnik do komentarza
Sierak2012 0 Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Witam. Planuje kupno Nintendo Switch w nowszej czerwonej wersji. Czy ta wersja oprócz lepszej baterii i jaśniejszego ekranu ma jeszcze jakieś usprawnienia? Najbardziej chodzi mi o wypadające Joy Cony i rysowanie konsoli przez stację dokującą.Do tej pory byłem absolutnym fanem gier AAA na konsoli, ale z racji braku czasu muszę przerzucić się na handhelda. Jakie gry polecacie najbardziej na start? I czy na Switchu jest możliwość kupowania gier z drugiej ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 57 minut temu, Sierak2012 napisał: czy na Switchu jest możliwość kupowania gier z drugiej ręki? Tak. Ostatnio tylko tak kupuje na pchlim targu. Co do polecania gier to na pewno zelda botw, to ci poleci chyba każdy. Reszta wedle uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) Godzinę temu, Sierak2012 napisał: Witam. Planuje kupno Nintendo Switch w nowszej czerwonej wersji. Czy ta wersja oprócz lepszej baterii i jaśniejszego ekranu ma jeszcze jakieś usprawnienia? Najbardziej chodzi mi o wypadające Joy Cony i rysowanie konsoli przez stację dokującą.Do tej pory byłem absolutnym fanem gier AAA na konsoli, ale z racji braku czasu muszę przerzucić się na handhelda. Jakie gry polecacie najbardziej na start? I czy na Switchu jest możliwość kupowania gier z drugiej ręki? Jak nie będziesz próbował włożyć konsoli do docka po pijaku to nic się nie porysuje. Nie wiem jak bardzo się wczuwasz w grach, ale joye raczej nie powinny Ci wypadać z konsoli. Oczywiście, że jest rynek używek. Zelda obowiązko. Edytowane 10 Lutego 2020 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
voi tekku 119 Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Godzinę temu, Sierak2012 napisał: Czy ta wersja oprócz lepszej baterii i jaśniejszego ekranu ma jeszcze jakieś usprawnienia? Najbardziej chodzi mi o wypadające Joy Cony i rysowanie konsoli przez stację dokującą. Nie wiem czy ta wersja ma jakies dodatkowe ficzery poza wydajniejszym prockiem, raczej nie, nie słyszałem, ale jesli chodzi o rysowanie ekranu przez dock to ten problem został przesadnie rozdmuchany. Przy normalnym użytkowaniu nie powinienes mieć problemow. Co do gier to zależy co lubisz. Dla mnie must have to Zelda BOTW, Xenoblade Chronicles 2 i Astral Chain. Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 A mnie zelda nie porwała. Szukam jakiś gier które by wciągnęły mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 9 godzin temu, madhunt3r napisał: A mnie zelda nie porwała. Szukam jakiś gier które by wciągnęły mnie. Celeste (360h) i Into the Breach (430h), ja w nic innego nie gram, to już jakaś obsesja xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 9 godzin temu, madhunt3r napisał: A mnie zelda nie porwała. Szukam jakiś gier które by wciągnęły mnie. Co nie pykło? Cytuj Odnośnik do komentarza
Strife 228 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 10 godzin temu, madhunt3r napisał: A mnie zelda nie porwała. Szukam jakiś gier które by wciągnęły mnie. Obadaj Xenoblade 'a 2 jak nie wymiotujesz na widok "chińskich bajek" bo to zacny tytuł. Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 No właśnie nie trawie japońszczyzny a zelda ogólnie ok ale chyba mam przesyt otwartego świata na razie potrzebuje jakieś szybkie handheldowe tytuły. Może kiedyś przejde ale nie ciągnie mnie. Podoba mi się zamysł mobilnego grania, ale od zawsze gram na konsolach PlayStation i tam jest pełna jakość tytułu itp. Tutaj jednak trzeba się pogodzic z kompromisami. Denerwuje mnie jak gram to ruszają się na boki joycony i skrzypia, strasznie irytuje mnie to. Mam switcha 2 tyg ale jakoś nie ciągnie mnie. Może dlatego ze jeszcze nie trafiłem na odpowiednia grę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Zelda ma tę zaletę co Wiedźmin - można zagrać szybką grę, kapliczka i jazda. A można grać godzinami. Daj jej szansę i nie patrz na to co masz robić, olej poradniki i inne takie rzeczy i rób na co Ci przyjdzie ochota. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 882 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Też zawsze tego typu rzeczy mnie irytowały. Nie mam sentymentu do Nintendo. Przez lata grałem na Xboxie, więc jeżeli już miałbym zostać nazywany fanboyem to chyba MSu. Jednak te delikatne luzu mi nie przeszkadzają a skrzypieć, nic nie skrzypi więc może masz wadliwy egzemplarz? Wpiąłem też drugi zestaw Joy-Con'ów i też nie skrzypi. Bardziej irytuje mnie klikanie przycisków ale DS miał to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Nie wiem czy wadliwy wszystko dobrze działa tylko jak ruszam nimi to skrzypi. Jak podklejeniu taśma na dole od strony konsoli to siedzą sztywnie i nie skrzypi wiec w tym miejscu na dole są luzy. Ale nie będę tak podklejal bez przesady. Zelda ma tę zaletę co Wiedźmin - można zagrać szybką grę, kapliczka i jazda. A można grać godzinami. Daj jej szansę i nie patrz na to co masz robić, olej poradniki i inne takie rzeczy i rób na co Ci przyjdzie ochota. Mam taki problem ze gdzie nie pójdę dalej ginę. Chce pchnąć fabule zadania wiszą w logu i mam wrażenie ze stoję w miejscu zamiast posuwać się do przodu dam szanse na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Też zawsze tego typu rzeczy mnie irytowały. Nie mam sentymentu do Nintendo. Przez lata grałem na Xboxie, więc jeżeli już miałbym zostać nazywany fanboyem to chyba MSu. Jednak te delikatne luzu mi nie przeszkadzają a skrzypieć, nic nie skrzypi więc może masz wadliwy egzemplarz? Wpiąłem też drugi zestaw Joy-Con'ów i też nie skrzypi. Bardziej irytuje mnie klikanie przycisków ale DS miał to samo.Klikanie tez mnie denerwuje przycisków, raz jest cichutko a raz taki głośny klik. Trzeba przywyknąć. Tez nigdy nie miałem sentymentu do Nintendo, to pierwsza maszynka od nich. Zamysł fajny ale wykonanie fatalne. Jakoś przyzwyczaję się pewnie, efekt nowości gdzie się jeszcze chucha Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) Ja właśnie nagrzany jestem na Xenoblady, Fire Emblem, Mario Kart w coop, Mario z Królikami może jakiś Dragon quest, ale z wersji na 2ds się odbiłem i wszystkie indyczki, które mnie ominęły np. Stardwey Valeay Edytowane 11 Lutego 2020 przez SetoPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 54 minuty temu, madhunt3r napisał: Nie wiem czy wadliwy wszystko dobrze działa tylko jak ruszam nimi to skrzypi. Jak podklejeniu taśma na dole od strony konsoli to siedzą sztywnie i nie skrzypi wiec w tym miejscu na dole są luzy. Ale nie będę tak podklejal bez przesady. Mam taki problem ze gdzie nie pójdę dalej ginę. Chce pchnąć fabule zadania wiszą w logu i mam wrażenie ze stoję w miejscu zamiast posuwać się do przodu dam szanse na pewno Olej fabułę i zadania. Cel fabularny jest jeden: zabij Ganona. Wszystko inne jest opcjonalne. Po prostu graj, sam sobie wyznacz cele: np odkrycie wszystkich wież. Ile przygód Ci to urodzi nie masz nawet pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Dzięki wielkie za porady. Bez jadu właśnie irytowało mnie to ze mam jakieś zadanie a nie wiadomo gdzie co i jak. Ale po mału dam jej szanse. Zastanawiam się tez nad innymi exami Nintendo. Luigi, super Mario, Mario odyssey, Mario kart troche tego jest jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Te zadania tak naprawdę same się robią. To zupełnie inna gra niż wszystkie inne sandboxy i wymaga totalnie innego podejścia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Też zawsze tego typu rzeczy mnie irytowały. Nie mam sentymentu do Nintendo. Przez lata grałem na Xboxie, więc jeżeli już miałbym zostać nazywany fanboyem to chyba MSu. Jednak te delikatne luzu mi nie przeszkadzają a skrzypieć, nic nie skrzypi więc może masz wadliwy egzemplarz? Wpiąłem też drugi zestaw Joy-Con'ów i też nie skrzypi. Bardziej irytuje mnie klikanie przycisków ale DS miał to samo. Tylko teraz pytanie odnośnie tego skrzypienia joyconow jak jest w konsoli i na boki je ruszam. Wina szyn w joyconach czy konsoli? Czytałem na wielu forach ze to normalka. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 882 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Autentyk. Mi nic nie skrzypi. Nie piszę tego ze złośliwości,. Delikatnie gibią się Joy-Cony ale nie tak bardzo. Z drugiej strony wierzę w to co piszesz. Niekonsekwencja w produkcji to ponoć norma przy Switchu. Tak jak np. fakt, że możesz dostać wygiętą konsolkę z fabryki (mam nawet wrażenie, że moja jest delikatnie wybrzuszona, ale wchodzi w dock bez problemów). Dlatego możliwe, że niektóre egzemplarze skrzypią. Z tego co sam pamiętam jak oglądałem recenzje Switchów przed zakupem, to nie raz słyszałem w tych recenzjach, że szyny się wyrabiają i po jakimś czasie Joy-Con mniej sztywno się trzymają w szynie (ja ma swojego prawie rok i nie odczułem różnicy). Szczęście w nieszczęściu jest takie, że to szyny po stronie Joy-Conów się wyrabiają, także przy nowych JOy-Con'ach problem może nie występować. Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Konsola ma dopiero 2 tyg i używam bardzo mało póki co. No coz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 To ruchoma zabawka za 300 dolców, a nie zwarty smartfon za 1000. Nie ruszaj na boki to nie będzie skrzypieć Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 To ruchoma zabawka za 300 dolców, a nie zwarty smartfon za 1000. Nie ruszaj na boki to nie będzie skrzypieć Nie ruszam ale jak chce nacisnąć domek albo plus minus to trzeba mocniej docisnąć i wtedy zaskrzypi i ruszy się. Wrrr chyba nakleję taśmę na te boki na dole i będzie sztywno Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Kupiłem czarna taśmę izolacyjna. Nakleilem na dole od strony konsoli 2 listki taśmy zero luzów i skrzypienia. Czy taśma izolacyjna tam może mieć negatywny wpływ na wifi i inna łączność? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 18 godzin temu, zdrowywariat napisał: Jak nie będziesz próbował włożyć konsoli do docka po pijaku to nic się nie porysuje. Nie wiem jak bardzo się wczuwasz w grach, ale joye raczej nie powinny Ci wypadać z konsoli. Oczywiście, że jest rynek używek. Zelda obowiązko. To jest może prawda jak konsolę wkładasz od góry do docka idealnie prosto. Jak musisz tak jak ja przekrzywić docka i wsadzić konsole pod kątem to ekran rysuje się aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi