Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Tak jak wspomniałem w styczniu - Słiczer towarzyszył nam w kolejnej wyprawie i spisał się (jak zawsze) znakomicie. Fantastyczna konsola. Tym razem padło na Florydę i powiem wam, że o ile w takiej Ja

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

Opublikowano

Nie powinienem narzekać, bo dostaliśmy nowiutkiego Super Mario Odyssey, ale... W jakimś tam wywiadzie Nintendo wspominało, że Słycza chcą trzymać dłużej przy życiu niż te standardowe okolice 5 latek. Więc po cichu liczyłem, że 1 nowy Mario to za mało i dostaniemy coś jeszcze. Obstawiałem kontynuacje dobrze przyjętego Odyssey, lub właśnie 3DWorld - przy kanapowym co-opie nie ma sobie równych. Niestety jeżeli taka ilość portów i remasterów bądź rimejków Marianków się potwierdzi to chyba nie ma szans na nową grę na Switchu :(

Opublikowano

Mimo że każdego Mariana wymęczyłem zawsze na dedykowanej platformie tak SM64 w 60 calach i na pro controllerze powoduje delikatne trzęsienie rąk...:banderas:

Edytowane przez balon

Opublikowano

Ta gra się zestarzała, skończyłem na N64 w czasach świetności, ale już na DSie nie miałem ochoty. Wiem, że to gra kultowa, klasyk, że to kiedyś była rewolucja, i drugiego takiego Mario nie będzie. Jednak, gdyby wyszła kompletna składanka, to pewnie ograłbym tylko SMG1 i 2, bo te części nic się nie postarzały, mają dużo fajniejsze pomysły na zdobycie gwiazdki, niż SM64.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
2 godziny temu, zdrowywariat napisał:

Ta gra się zestarzała, skończyłem na N64 w czasach świetności, ale już na DSie nie miałem ochoty.

Ta gra się dla mnie  nic prawie nie zestarzała. 2 lata temu skończyłem ją znowu na swoim N64 i crt 15 cali. Mam ochotę na więcej. 

Nowy znacznie lepszy pad i 4 razy taka wielkość ekranu będzie dla mnie wystarczającą motywacją aby raz jeszcze przejść kamień milowy w platformówkach 3D. 

Edytowane przez balon

Opublikowano

Nie wiem, może bym zmienił zdanie na dużym TV w HD, ale na DSie nawet analoga nie było, więc jakoś nie miałem ochoty.

Opublikowano

Ta wersja na DS też mi nie podeszła. Naprawdę duży TV i kozacki pad da kolejne życie temu klejnotowi. Zobaczysz :)

Opublikowano

Wstyd się przyznać, ale w sunshine i 64 to prawie w ogóle nie grałem. Jedynie lata temu na jakimś standzie w niemiecki media markt próbowałem 64, jak się spędzało wakacje u dziadków. Więc dla mnie to będzie prawie jakby wyszły dwie nowe części. :banderas:

I w sumie ciekawi mnie czy nintendo w przypadku tych dwóch gier pójdzie po najmniejszej linii oporu, żeby po prostu gry "odpalały się" na switchu czy jednak odświeży grafikę, tak jak np. to zrobił m$ przy kolekcji halo? I jeszcze do tego dorzucić tą możliwość przełączania się między oryginalną grafiką a zremasterowaną :lapka:

Opublikowano

Czuję, że ze względu 3in1, max co będzie to podciągniętą rozdziałka i 16:9. 

Opublikowano

To w ogóle nie było oficjalnie jeszcze potwierdzone.

Opublikowano

Grał ktoś na switchu w heroine anthem zero episode 1? Ciekawi mnie ta gra A strasznie mało o niej informacji. 

Opublikowano

Mario na ds na sterowanie krzyżakiem lub ekranem dotykowym. Nie dziwi mnie ze ktoś nie chciał tego kończyć. Lepiej m64 na emulatorze odpalić z analogowym sterowaniem. 

Opublikowano
W dniu 4.04.2020 o 20:19, hennepin napisał:

A jak odpalić M64 z DS na 3DS to analog działa?

Działa wszystko zajedwabiście, a sam analog 3DEsowy, sprawuje się w tej grze jak należy.

Opublikowano
W dniu 4.04.2020 o 20:29, tomasz_sromasz napisał:

Nie do końca. To znaczy obsługuje analog, ale nadal na zasadzie ośmiu kierunków.

3 minuty temu, kazuyoshi napisał:

Działa wszystko zajedwabiście, a sam analog 3DEsowy, sprawuje się w tej grze jak należy.

To działa analogowo, czy cyfrowo w końcu? Bo to robi różnicę.

Opublikowano

Zdrowy nie jestem jakimś majstrem w tych sprawach, ale gra się przyjemnie i żadnej  (zapewne urojonej) różnicy nie widzę.

Opublikowano
35 minut temu, kazuyoshi napisał:

Zdrowy nie jestem jakimś majstrem w tych sprawach, ale gra się przyjemnie i żadnej  (zapewne urojonej) różnicy nie widzę.

Czy w zależności od stopnia wychylenia analoga postać porusza się szybciej? 

Opublikowano

Jak pytasz o mario 64 ds to nie nie dziala tam analog. Na 3dsie jest tak jakbys na pc pod analog przypisal kierunki krzyzaka.

Opublikowano
3 minuty temu, devilbot napisał:

Jak pytasz o mario 64 ds to nie nie dziala tam analog. Na 3dsie jest tak jakbys na pc pod analog przypisal kierunki krzyzaka.

Tak myślałem. No ale kazikyoshi zachwala. A to jednak robi różnicę, gdy analog działa jak analog, albo tylko działa.

Opublikowano

Kazuyoshi bardzo wytrawny gracz jeśli nie dostrzega różnicy czy postać porusza przy płynnie czy tylko w 8 kierunkach.

Jest jak pisze devilbot - emuluje analog krzyżaka i czuć to bardzo.

Opublikowano
1 minutę temu, NemoKOF napisał:

Kazuyoshi bardzo wytrawny gracz jeśli nie dostrzega różnicy czy postać porusza przy płynnie czy tylko w 8 kierunkach.

Jest jak pisze devilbot - emuluje analog krzyżaka i czuć to bardzo.

zapewne dlatego, ze w mario 64 ds marian a i owszem porusza sie w 8 kierunkach, ale plynnie je zmienia, nie skokowo :)