Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Tak jak wspomniałem w styczniu - Słiczer towarzyszył nam w kolejnej wyprawie i spisał się (jak zawsze) znakomicie. Fantastyczna konsola. Tym razem padło na Florydę i powiem wam, że o ile w takiej Ja

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

Opublikowano
1 hour ago, BRY@N said:

A coś w stylu joy conów co się nie psuje :)?

Joy con ze względu na rozmiar wydaje się najlepszy dla syna jak zacznę z nim grać 

Grip do joyconow?

Opublikowano
8 godzin temu, Labtec napisał:

coś takiego ostatnio widziałem w MM, ale nie wiem jak to wytrzymuje na dłuższą metę 

https://mediamarkt.pl/konsole-i-gry/kontroler-bezprzewodowy-qsmart-cobra-joy-con-c25-do-nintendo-switch

Mam od kilku miesięcy, używam, chwalę sobie. Jedyne dwie wady po tym czasie jakie znalazłem to brak ładowania z docka (trzeba bawić się w kabelek USB-C, dwa są dołączone w zestawie) i brak HD Rumble, co owocuje dźwiękiem zarzynanego silniczka przy każdej wibracji. Poza tym miód malina i joy-conów nie używałem już szmat czasu, bo w porównaniu do tych koberek są po prostu zabawką dla dzieci. Wyższy analog, normalny krzyżak, żyroskop, wybudzanie konsoli zarówno w szynie jak i bezprzewodowo, lepszy chwyt... Zaryzykowałem z tym zakupem nie oczekując wiele, a zostałem z kontrolerami, które uznaję jako defaultowe do Switcha.

Opublikowano

Pomimo że mam switcha od premiery to jednak zamówiłem wersje Oled, jednak taki ekran to Game changer nie tylko w TV ;)

Opublikowano

Według oficjalnego info to upgrade dla handheld i tabletop mode, w TV mode jedyna zmiana to chyba dostępność złączą LAN w nowym doku.

Opublikowano

Przede wszystkim chodzi o ekran OLED, przy okazji w tabletop poprawili podstawkę, a w TV dodali to złącze LAN w doku. Dodatkowo powiększyli wewnętrzną pamięć.

Tu można porównać specyfikacje poszczególnych modeli: https://www.nintendo.com/switch/tech-specs/

Sucha specyfikacja to jedno, a wykonanie to co innego. Może skorzystają z nowszych podzespołów, i poprawią coś jeszcze mimowolnie. Trzeba będzie poczekać na pierwsze testy na namacalnym sprzęcie.

Opublikowano

Dzieki, teraz dylemat czy wymieniac skoro na ta chwile bardziej bede korzystal w trybie HH a za tydzien znowu w docku. Sprzedac teraz znowu czy nie sprzedac, to moj 6-ty Switch wliczajac w to Lite'a a OLED bylby 7-my a to szczesliwy numer :philosoraptor: W dodatku chce kupic quada, ehh te moje dylematy

Spoiler

Chyba zostawie :D 

Opublikowano

W przyszłym roku wyjdzie nowa rewizja z poprawionymi bebechami i obsługą DLSS teraz Nvidia nie była w stanie tyle wyprodukować chipów. Dla tych co grają głównie na TV teraz wymiana nie ma sensu.

Opublikowano

ODKRYŁ NIESAMOWITĄ TECHNIKĘ NAPRAWY JOYCONA. NINTENDO ZA TO GO NIENAWIDZI [ZOBACZ JAK]  [OSTROŻNIE]

Opublikowano

Szybkie pytanko - moge switcha ładowac ładowarką do telefonu z USB C? Czy muszę mieć dedykowaną? Jest jakaś różnica w mocach i może uszkodzić sprzęt?

Opublikowano
2 godziny temu, LiŚciu napisał:

Szybkie pytanko - moge switcha ładowac ładowarką do telefonu z USB C? Czy muszę mieć dedykowaną? Jest jakaś różnica w mocach i może uszkodzić sprzęt?

Opublikowano

Działa, chyba wszyscy to robią. Tak samo z tabletów, chyba do 2,5 czy 3 amperów nie ma kwestii. Tylko że ładuje się wolniej, niż z tej dołączanej do Switcha. Jak grasz w cięższą grę podczas ładowania, to poziom baterii będzie wręcz nadal spadał.

I jeśli Switch zejdzie do 0%, to nie zdziw się, jak ładowarka z telefonu nie będzie w stanie go nawet obudzić przez dłuuugi czas.

Opublikowano

Pytanie czy te adaptery jak magic ns czy 8bitdo działają bezprzewodowo z dualsensem bądź padem od xsx? Prawdopodobnie wpadnie switch OLED na jesieni i przydałoby się mieć pada do stacjonarnego grania a niekoniecznie chcę wydać kolejne 300zł na kolejnego.

Opublikowano

Adapter 8bitdo nie działa z padem od series x tyle mogę potwierdzić.

Opublikowano

Mayflash dodał wsparcie dla dualsense ale Xbox Series X w związku z faktem, że pady w xboxach porozumiewają się z konsolą swoim protokołem podniósł wersję bt do 5 czy 5 le i stare adaptery najpewniej nie pozwolą używać tych padów bezprzewodowo. 

Wątpię żeby cię to ratowało ale można ich używać po kablu. 

Opublikowano
Cytat

V1.32

Download: https://www.mayflash.com/Support/showdownload.php?id=106

1. Compatible with PS5 Controller(The wired and wireless connections are supported)

- The six-axis gyroscope is supported for both wired and wireless connections.

- Rumble function is supported for the wired connection only.

2.Compatible with Xbox Series X/S Controller (Only support the wired connection)

- The rumble function is supported for the wired connection.

- The Bluetooth wireless connection is not supported now.

To opis najnowszego firmware'u do Mayflasha.

Do 8bitdo:

Cytat
  • 01/12/2021
  • 1. Added support for 8BitDo Ultimate Software: customize button mapping, adjust stick & trigger sensitivity, vibration power control and create macros.(PS5, PS4, Xbox One X/S and Switch Pro controllers only).
  • 2. Added support for DualSense Controller.